15. 8. 2007
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
15. 8. 2007

Proč pomáhá Česká republika jednomu z nejbrutálnějších režimů na této planetě tím, že vězní svědka jeho zločinů? A proč si toho česká média vůbec nepovšimla? Amonullo Maksudov, pětadvacetiletý Uzbek, který poté, co uprchl před dvěma lety před masakrem v Andižanu, je už 45 dnů vězněn ve vězení v Plzni.

České úřady zatkly Maksudova, když překračoval česko-německou hranici. Údajně byl na seznamu Interpolu na žádost Uzbekistánu, přestože je v Německu držitelem politického azylu. Maksudov je jedním ze stovek uprchlíků, kteří utekli z Uzbekistánu po masakru v Andižanu. Tam uzbecké bezpečnostní jednotky zastřelily dne 13. května 2005 stovky většinou neozbrojených demonstrantů.

15. 8. 2007

Why is the Czech Republic helping one of the most brutal regimes on the planet by locking up a witness to its crimes? And why hasn't the Czech media taken any notice? Amonullo Maksudov, a 25-year-old Uzbek who fled Uzbekistan with his family after escaping the Andijan massacre two years ago, has been held for 45 days in a prison in Pilsen.

The Czech authorities arrested Maksudov while he was crossing the German-Czech border. He was apparently on an Interpol list at Uzbekistan's request, though he also has political asylum in Germany. Maksudov is one of hundreds of refugees who left Uzbekistan after the Andijan massacre, when Uzbek security forces shot dead hundreds of mostly unarmed protesters in the eastern city on 13 May 2005.

15. 8. 2007

Dopis Klausovi, Schwarzenbergovi, Merkelové a předsedovi Evropské komise

Apel rodiny Maksudovových, adresovaný Klausovi, Schwarzenbergovi, Merkelové a předsedovi Evropské komise Luisi Amadovi publikujeme anglicky, rusky a německy.

15. 8. 2007

Prezident Bush vždy nadšeně podporoval trest smrti. Jako guvernér Texasu poslal na smrt 152 osob. Je to rekord.

Spojené státy už nyní popravují více vězňů než většina jiných zemí na světě. Nyní Bílý dům připravuje omezení odvolacích práv osob, odsouzených k smrti.

Bushova vláda připravuje zrychlení poprav osob, kteří byli v USA odsouzeni k smrti. Chystá se zrušit několik úrovní odvolacích procedur, aby byli vězni usmrceni co nejrychleji, píše britský deník Independent.

15. 8. 2007

Sebevražední atentátníci zaútočili v úterý na malou iráckou náboženskou sektu na severozápadě země. Usmrtili nejméně 175 osob a 200 jich zranili, informovala irácká armáda. Krvavý útok na sektu Jazidi, jejíž stoupenci jsou převážně Kurdové, ukončil den násilí, kdy byl vybombardován most severně od Bagdádu a bylo uneseno několik činitelů ropného ministerstva, včetně náměstka ministra. V úterý také zemřelo devět amerických vojáků při třech různých incidentech, mimo jiné havaroval vrtulník Chinook, informuje Washington Post.

Podrobnosti v angličtině ZDE

15. 8. 2007

POZNÁMKA NA OKRAJ:

Lidé požadují od státu pomoc, aniž by se zamyslili, kdo v tom případě ten stát vlastně je. Že to dělají i v kapitalistickém světě levicoví blouznivci, to nikoho nepřekvapuje, ale že pomoc od státu pro sebe žádají i neoliberálové a jiní zastánci různých kapitalistických systémů, to je někdy víc než divné...

Bude se pracovat až do sedmašedesáti, tenhle základní princip má v budoucnosti platit i pro německé úředníky (Beamte) a jejich zvláštní pracovní poměr, zvláštní právi i povinnosti vůči státu. Když jsem tohle teď slyšel ve zpravodajství v severoněmeckém rozhlase, připomnělo mi to nejen dva významy slova stát, ale také jsem si vzpomněl na to, jak podivné a drzé jsou požadavky některých Němců, kteří se domnívají, že se stát musí starat o jejich malé děti, o jejich staaré rodiče i o jejich živobytí, protože už nemohou pracovat v bývalém zaměstnání.

15. 8. 2007

Žhavý kandidát na americky prezidentský stolec Demokrat Barack Obama v urputné snaze získat co nejvíce politických bodů se snaží přetrumfnout Hillary Clintonovou, která otevřeně přiznává, že krizi kolem íránského jaderného programu je možné řešit všemi prostředky (i taktickým nukleárním úderem) a v otázce irácké tragédie připouští, že by zde US vojenský kontingent mohl působit i ke konci jejího druhého(!) prezidentského období, tedy v roce 2024. Nedávno Obama šokoval veřejnost názorem, že by nebylo na škodu bombardovat síť tréninkových center Al- Kajdy v Pákistánu, spřízněné diktatuře prezidenta Mušarafa, bez jejího souhlasu.

Guillermo Rigondeaux  Ortiz a jeho rodina - foto:AP
15. 8. 2007

Tajemný příběh kolem dezerce a deportace - tak hodnotí na sportovní, nikoliv zahraniční stránce německý Die Zeit /Tagesspiegel příběh kubánských boxerů v Brazílii pod ironizujícím titulkem "Irrfahrt zweier Starboxer: Fidel Castro und die "deutsche Box-Mafia"" a ihned dodává citaci novináře a spisovatele Elia Gaspariho o tom, jak "ochránci lidských práv" a "mediální pozorovatelé" kritizovali jejich vystěhování. Podle Gaspariho brazilská hlava státu Luiz "Lula" da Silva dal "brazilský stát do služby politické policie kubánského revolučního vůdce Fidela Castra Ruz". Prostě - aktivistické žvásty nad zpackanou operací. Německý list ovšem 6. 8.2007 přiznává, že se příběh změnil v "mýdlovou operu". Titulek je ovšem v ten den čtrnáct dní starý - jako první ho z německých médií použil n-tv - 24. července 2007...

Brazilský deník O Globo přinesl včera 14. 8. informaci zástupce ministerstva vnitra Luize Fernanda Corrêy, že Doering se dostavil 12 července do centra Credenciamento de Imprensa jako novinář německé televizní společnosti ZDF a předložil zde falešný e-mail. Podle brazilského ministerstva vnitra Doering opustil sportovce (abandonarem a delegação).

15. 8. 2007
reakce na článek Fabiana Golga "Jak to bylo s kubánskými boxery ve skutečnosti" jako pokračování polemiky, započaté článkem Fabiana Golga "Utíkají z Castrova nebe..." a pokračováním v analýze Štěpána Kotrby "Rigondeauxův a Larův knockout"

"Jak to bylo s kubánskými boxery ve skutečnosti" Fabiano Golgo tvrdí. Konstatuje. Příběh Guillerma Rigondeauxe Ortize a jeho kolegy Erislandy Lary Santoyi je přitom plný tajemství a dobrodružství. Zdánlivě a pouze na první pohled. Golgem předestřené věty dávají logický řetězec a pointu na konci. Ale jen zdánlivě a jen na první pohled. Proto je potřeba se ptát, protože nelogičnosti, výmluv, spinů, skrývání a lží je v tomto už měsíc trvajícím příběhu, který doteď zajímal celou Jižní Ameriku, až dost. Je třeba se ptát nejen, proč dostal německý občan akreditaci sportovní redakce veřejnoprávní ZDF faxem až ve chvíli, kdy byl v Brazílii, ale také, proč se při prozrazení a zadržení brazilskou policií snažil Thomas Doering všude tvrdit, že je z konkurenční stanice - komerční televize SAT 1. Je třeba se ptát, kdo tento muž je doopravdy, kdo ho platí a za co.

Je potřeba se ptát na roli německého konzulátu v Riu de Janeiro a německé ambasády v Brasilii, jejíž pracovníci poskytují anonymně neúplná a nevěrohodná vysvětlení tisku s poukazem na to, že tiskový mluvčí je na dovolené a jinak na úřadě není nikdo kompetentní s tiskem mluvit. Je potřeba se ptát , proč němečtí diplomaté diplomaticky mlčí.

15. 8. 2007

HISTORIE JEDNÉ LŽI

Stanice TV Globo a TV Record se rozhodly včera 14. 8. 2007 zveřejnit ve zpravodajství, že přijaly minulý týden verzi událostí od tří kubánských diplomatů, že oba boxeři, kteří zmizeli během Panamerických her v Riu předtím odletěli soukromým letadlem do Paraguaye a odtamtud jiným letadlem do Německa. Obě stanice uvedly, že tuto verzi zveřejnily, protože kubánské zdroje trvaly na tom, že všude mají agenty, kteří vědí všechno.

15. 8. 2007

Jen ve městě Sao Paolo čeká 1623 cizinců (960 Afričanů, 364 osob z Latinské Ameriky, zejména z Kolumbie, 208 z Blízkého Východu, zejména z Libanonu, 70 z Evropy, zejména Albánci a Bosňané, 21 z Asie) na procedury týkající se jejich ilegálního pobytu v Brazílii a v celé zemi čeká na politický azyl 3500 osob, 75 procent z nichž jsou muži. Procedurální etapa nejnovějšího případu trvá 47 dní a než se dostane před soudce, který o něm bude rozhodovat, potrvá to nejméně dalšího půl roku. Proti soudcovu rozhodnutí je pak možno se odvolat, což prodlužuje celý proces nejméně o další tři roky, podle Silvie Hausmannové, právničky specializující se na problémy s vízy a s žádostmi o azyl. Nejstarší žádost o azyl se řeší už 6 let. Kubánští boxeři byli však zadrženi, vyslechnutí a vráceni na Kubu do 52 hodin...

15. 8. 2007

Petr Wagner nepochopil... a ve svém pohledu " z druhé strany" opřel svoji reakci na článek pana Cveka o bonmot, že sebe slušnější číšník mu ze zkyslé svíčkové dobré jídlo neudělá. Jenomže potíž je v tom, že slušný číšník zkyslou svíčkovou nikdy nepřinese, protože ani nemá důvod, proč by se o něco podobného měl snažit.

Pan Wagner Cvekovu vtipnou nadsázku či metaforu o hostinském nepřijal, avšak svým názorem, kterému není těžké porozumět, dokazuje přesně to, co je problémem našeho zdravotnictví, totiž že pacient je především diagnóza, protože podle něho se liší od hosta tím, že je nemocný. Pokud bych ale pokračoval ve stejné logice slovíčkaření, není vůbec ve všech případech přece zřejmé, že člověk přicházející do zdravotního zařízení je a priori nutně hned nemocný, přestože může mít různé potíže.

15. 8. 2007

Pan Paul otevírá věcnou debatu na téma které nadnesl pan Cvek. Opět se pokusím o pohled z medicínské strany, aby se ukázaly další aspekty tohoto problému. Pro jednoduchost mluvme jenom o pacientech vědomých a schopných vlastního rozhodování.

Snad začnu u konce článku pan Paula. Nevím zda mohu za sebe říci, že se k pacientům chovám lidsky, spíš je to na jejich hodnocení, ale předpokládejme, že ano. Je to jeden z mnoha úhlů pohledu.

Co především je potřeba říci je, že ke mně přicházejí většinou se složitým problémem a to i velmi často z velké dálky. Třeba z Moravy.

15. 8. 2007

Ve věku nedožitých 87 let zemřel nacistický válečný zločinec Heinz Barth, SS-Obersturmführer a příslušník divize SS "Das Reich". Jeho jméno figuruje především při spoluúčasti na masakru 642 obyvatel francouzské obce Oradour-sur-Glane v roce 1944. Muži byli zastřeleni a ženy s dětmi upáleny v kostele. Podle dalších dokumentů byl v podezření, že v létě 1942 jako příslušník policejního rezervního praporu se podílel na popravě 92 osob v Lubech u Klatov a v Pardubicích. Po roce 1945 žil pod cizím jménem v NDR, kde byl teprve v roce 1981 odhalen a poté po dvou letech odsouzen k doživotnímu vězení, když již v roce 1953 byl francouzskou justicí odsouzen v nepřítomnosti k trestu smrti.

15. 8. 2007

Varšavská vládní koalice se rozpadla. Volby do Sejmu by měly být v říjnu.

Je téměř rozhodnuto: v Polsku proběhnou předčasné volby poslanců Sejmu, dolní komory parlamentu, pravděpodobně ve druhé polovině října. O potřebě těchto voleb panuje shoda, ovšem získat dvoutřetinové kvórum k seberozpuštění Sejmu není snadné. Důvodem je fakt, že některé politické strany požadují, aby skandály, které vedly k rozpadu tříčlenné vládní koalice, byly vyšetřeny ještě před volbami.

14. 8. 2007

Proč se podílela německá televize ZDF na pokusu kubánských boxerů zažádat o azyl?

Brazilský organizační výbor Panamerických her v pátek zveřejnil informaci, že Thomas Doering, který byl obviněn z toho, že drogami omámil a unesl minulý měsíc dva kubánské boxery, spolupracoval jako reportér s německou veřejnoprávní televizí ZDF. Lhal policii, když uvedl, že zastupuje komerční televizi SAT 1. Důkazem Doeringovy spolupráce s ZDF je dopis na oficiálním hlavičkovém papíře televize ZDF, podepsaný ředitelem sportovního vysílání stanice K Petrzikou. Z toho vyvstává zajímavá otázka: proč se ZDF podílela na této akci? Je to velmi závažná záležitost a měla by se jí věnovat německá média, vzhledem k tomu, že je ZDF veřejnoprávní institucí.

Brazilská policie nyní oficiálně odmítla verzi událostí, prezentovanou kubánskými boxery: že byli uneseni, omámeni drogami, že jim byly zavázány oči a že byli nuceni podepsat smlouvy s firmou Arena Box Promotion, německým podnikem, který organizuje boxerské zápasy. Důvodem, proč policie tato svědectví považuje za falešná, je skutečnost, že kontrakty byly podepsány až pět dní poté, co boxeři opustili ústředí Panamerických her, podle analýzy odborníků, kteří chemicky prozkoumali podpisy na smlouvách a přesně určili, kdy byly tyto smlouvy podepsány.

15. 8. 2007

Martin Žufánek se nepohodl se svým partnerem při realizaci internetového e-shopu a svůj pohled na celou záležitost a svou reakci zveřejnil v článku Kterak nám Martin Kup a Digidy s.r.o. dělalo web. Žufánkův článek vzbudil určitý ohlas, a tak Martin Kup zveřejnil reakci na svém firemním webu.

Martin Kup začal hrozit trestním oznámením nejen bývalému partnerovi Martinu Žufánkovi, ale také člověku, který zveřejnil odkaz na Žufánkův článek. Odkaz přitom doprovází jen krátká anotace: "Slyšel jsem o různých typech licencí pro internetové obchody, to co ale požaduje společnost Digidy a její vlastník Martin Kup je kuriózní."

15. 8. 2007

Před 25 lety byla televize HDTV představena v Evropě poprvé. Demonstrace japonské technologie NHK se konala v červnu 1982 na shromáždění EBU v irském Killarney. Tehdy to byl pohled do budoucího světa, dnes je to realita sportu, divadelních představení i filmové produkce. NBC například nabídne z celkových 3600 hodin vysílání z olympijských her 2008 v Pekingu většinu v HDTV kvalitě. Od 2. července 2007 nabídne jako první společnost v Česku plošné tv vysílání v HDTV kvalitě Telefónica O2 nejen v pozemním digitálním multiplexu DVB-T C, ale také prostřednictvím služby O2TV.

Test HDTV v Mnichově

Evropská vysílací unie konstatovala, že všichni její členové budou muset do několika let přejít na výrobu ve vysokém rozlišení. Problémem dneška ovšem podle expertů je, že Sony, Panasonic, Thomson či Avid budou používat navzájem nekompatibilní systémy komprimace. Proto v ne příliš vzdálené budoucnosti si členové EBU budou muset vybrat některou ze společností, což bude důležité strategické rozhodnutí, které bude mít značný finanční vliv. Aby EBU pomohla v rozhodování, hodnotila během minulého týdne různé komprimační systémy v IRT (výzkumná laboratoř financovaná německými mluvícími členy EBU) v Mnichově. Výsledky by měly být zčásti dostupné na letošním zasedání International Broadcasting Convention (IBC) v Amsterdamu ve dnech 6. -12. září 2007.

15. 8. 2007

Fujitsu uvedla na trh LED displej Super Frontech Vision LD s úhlopříčkou 5,867 m a světelností 5000 cd/m2, ale bohužel prozatím s rozlišením jen 512 x 288 bodů. Cena 529 326 USD, což znamená 3.59 USD za jeden pixel odradí i movitější zákazníky, nicméně jako billboard nové generace slibuje přístup Fujitsu technologický boom ve venkovní reklamě. Do budoucna.

15. 8. 2007

EBU požaduje technologickou neutralitu v oblasti mobilní tv -- nepreferovat ani T-DMB, ani DVB-H či další systémy. "Technologie sama nerozhodne o budoucnosti mobilní televize. Nová zařízení nebudou atraktivní, ledaže budou moci ukazovat, co chce publikum vidět," prohlásil Fritz Pleitgen z německého veřejnoprávního konglomerátu televizí a rádií ARD/WDR. "Evropské publikum chce významný obsah na všech významných platformách. Jedinečný, cenný a různorodý obsah, jehož životně důležitou částí je multimediální produkce evropských veřejnoprávních vysílatelů." Progresivní technologie musí sloužit progresivnímu programu.

15. 8. 2007

Novela zákona o rozhlasovém a televizním vysílání vstupuje dnes či ve čtvrtek hlavním vchodem do Sněmovny. Složitě modifikovaný kompromis tak jako tak neuspokojuje všechny a nejspíše zůstane "nosičem" poslaneckých pozměňujících návrhů. Navzájem protikladné zájmy jsou nepřehledné.

Mění se něco za něco. Přízeň za prachy a moc. Reklama za přežití. Páteř za koryta. Definuje se prostřednictvím paragrafů podoba trhu, který je přeci bez přívlastků. Definuje se podoba budoucnosti. Protože digitalizace médií je budoucnost jedněch a smrt druhých. Kdo je kdo se bude vědět až koncem roku. Teď se všichni začínají snažit.

14. 8. 2007

Občan se musí před Castrem kát...

Jak vysvětluje Štěpán Kotrba na jiném místě tohoto listu, kauza dvou mladých kubánských boxerů, kteří se údajně nedávno během Panamerických her rozhodli údajně emigrovat, dopadla nakonec složitěji, než to na první pohled vypadalo. Přesto však kauza osvětluje neudržitelnost kubánských poměrů.

Jsou tyto možné varianty, jak se to všechno asi sběhlo:

14. 8. 2007

Zaujala mne tato věta z článku Jiřího Havla:

"Od té doby ČSSD v policii neposlechne ani strážmistr."

Pan Havel připouští, že Policie ČR za vlády ČSSD byla pod vlivem politické strany. To je ovšem naprosto skandální a ohromující vzhledem k tomu, že Jiří Havel není bezvýznamný představitel sociálních demokratů, míní Boris Cvek.

Významný představitel ČSSD v Britských listech prostě právě přiznal to, čeho jsme se všichni báli: že Policie ČR funguje na principu stranických zakázek a nikoli na principu nezávislého vyšetřování.

Jestli tohle jen tak projde, ukáže se, že česká veřejnost a čeští novináři vůbec demokracii nerozumí a nedokáží reagovat s pobouřením na její naprosté zpochybnění. Výrok pana Havla by měl vyjít v palcových titulcích všech zítřejších deníků.

Čínské protiteroristické jednotky Šanghajské organziace spolupráce
14. 8. 2007

koš |   Až neuvěřitelné je, že teprve nyní zaregistrovaly některé české deníky společné cvičení zemí Šanghajské organizace spolupráce a všimly si i zahraničně politického kontextu, které z této organizace dělá pakt obdobný NATO v Asii. V organizaci je Čína, Rusko, Uzbekistán, Kazachstán, Kyrgyzstán a Tádžikistán. Status pozorovatelů mají Indie, Pákistán, Írán a Mongolsko. Írán projevil zájem stát se plnoprávným členem tohoto bloku. Země reprezentují 2,82 miliard obyvatel a 6,5 milionů vojáků. Cvičení Mírová mise 2007 se koná na střelnici Čebarkul v ruském městě Čeljabinsk v teritoriu Privolžskovo Uralskovo vojennovo okruga a český tisk o něm začal referovat až dnes, 14. 8.. Britské listy přinesly první informaci už 8. srpna. Cvičení začalo 6.8. za účasti 1600 čínských a 6500 ruských vojáků a 17.8. končí velkými manévry, které si prohlédnou hlavní velitelé manévrů generálplukovník Vladimír Mortenskoj a náměstek náčelníka generálního štábu čínské armády Xu Qi-liang, ruský prezident Vladimír Putin , jeho čínský protějšek Chu Ťin-tchao, kazašský prezident Nursultan Nazarbajev, kyrgyzský prezident Kurmanbek Bakijev, tadžický prezident Emomali Rachmonov a uzbecký prezident Islam Karimov. Čínský prezident ve dnech 14. až 18. srpna bude na státní návštěvě Kyrgystánu. Na cvičení bude navazovat summit ministrů zahraničí a hlav států Šanghajské organizace spolupráce, který se bude konat 16. srpna v kyrgystánském Biškeku a kde se má dospět mimo jiné k dohodě o silniční dopravě. Summitu se mimo členů zúčastní i Mongolsko, Írán, Indie a Pakistán jako pozorovatelé. Kromě toho se summitu zúčastní také premiéři Afghánistánu a Turkmenistánu.

BL 8. 8. 2007: Šanghajská organizace spolupráce uspořádala vojenské cvičení - v Rusku ZDE

14. 8. 2007

Ledoborec od americké pobřežní policie směřuje tento týden do Arktidy. Jeho cílem je zmapovat mořské dno a rozhodnout, zda bude možno považovat část tohoto území za americký majetek, po nedávných rozhodnutích Ruska a Kanady činit si nárok na Arktidu.

Čtyřtýdenní plavba ledoborce Healy začne v pátek a jejím cílem je zmapovat mořské dno u severního mysu Čukči, podmořskou rovinu, které začíná u severního svahu Aljašky a sahá asi 800 km na sever.

Je to už třetí taková americká mapovací plavba, předchozí se uskutečnily v letech 2003 a 2004 - a není reakcí na nedávné ruské umístění vlajky na mořské dno na severním pólu, ani na nedávno oznámený kanadský plán vybudovat v Arktidě přístav a základnu, konstatují američtí vědci.

Tato plavba byla plánována už tři roky a je to součást dlouhodobějšího programu, není to vůbec bezprostřední reakce, uvedl Larry Mayer z University of New Hampshire, který bude přítomen na ledoborci.

Podrobnosti v angličtině ZDE

14. 8. 2007

Tuhle demokracii nechce ten Hus holt ani vidět! foto: Uwe Ladwig

Bylo 4. srpna 2007 a v Lidových novinách dostala Renata Kalenská hodně místa na rozhovor s lékařem a pražským radním Lukášem Pollertem. Byla z to klasická příležitost, kdy mohla jedna novinářka a jeden lékař společně využít jedinečnou možnost a vytvořit pro čtenáře něco zajímavého. Namísto toho oba ukázali, jak lehce se dá promarnit čas, tiskové místo i peníze. A vyměnili příležitost za trapas pro dva a za urážku pro jiné příslušníky jejich povolání.

Guillermo Rigondeaux Ortiz, foto:   AFP/Liu Jin
14. 8. 2007

ANALÝZA ŠPIONÁŽNÍHO PŔÍBĚHU ANEB PO STOPÁCH JEDNÉ PROTIKUBÁNSKÉ PROVOKACE

reakce na článek Fabiana Golga "Utíkají z Castrova nebe..."

Dva národní hrdinové na Castrově ostrově, Guillermo Rigondeaux, který dvakrát získal zlatou olympijskou medaili v boxu v lehké váze, a Erislandy Lara, světový šampion v středně těžké váze v boxu, se raději vzdali své téměř jisté zlaté medaile a ani se nedostavili na zápas, namísto toho se ukryli.

Těmito slovy jásal nedávno Brazilec Fabiano Golgo v Britských listech nad údajnou emigrací kubánských sportovců, kteří prý hodlali užít si svobody na Panamerických hrách trochu déle. Spektakulární důkaz emigrace kubánských elit a důkaz o Castrově tyranii... Někdy se vyplatí mlčet, zvláště když verbovka ještě není u konce. Ono to totiž bylo všechno jinak.

Dvojnásobný olympijský šampion Guillermo Rigondeaux Ortiz a jeho kolega Erislandy Lara Santoya se nechali zlákat a nejdříve si užívali tequilu s děvkama po barech a flákali se po plážích, pak vystřízlivěli a byli ukryti na neznámé místo, odkud měli údajně požádat o politický azyl v Brazílii. V "úkrytu" v Praia Branca měli dokonce podepsat smlouvu s německou profistájí Arena Box-Promotion na 5 let za a měli odletět do Hamburku za svým novým šéfem Ahmetem Önerem. Místo toho utekli svým "zachráncům" pomalu v trenýrkách a kontaktovali brazilskou policii, ať jim pomůže zpátky na Kubu. Prý emigrovat nechtějí, neb jsou doma slavní. Přestože věděli, co je doma čeká. Policie je zatkla a poslala nevyplaceně a s ostudou zpět. Tolik oficiální brazilská i oficiální kubánská verze. Zdá se vám to chování všech herců této špionážní frašky nelogické? Mně také.

Jiří Paroubek - foto: Š. Kotrba
14. 8. 2007

Jiří Paroubek prohlásil včera v Rádiu Impuls, že chce usilovat o židli předsedy Poslanecké sněmovny a nahradit na tomto místě sociálního demokrata Miloslava Vlčka. Vyhrožoval, že jinak bude ČSSD "dělat velmi autonomní zahraniční politiku". Velmi bystrá v té souvislosti byla otázka Václava Moravce: "V případě, že tedy nebudete šéfem Poslanecké sněmovny a tato vláda povládne i za českého předsednictví, tak budete dělat autonomnější politiku, když nebudete šéfem Sněmovny?" Paroubkova odpověď byla .... prostě Paroubkova: "No, tak já myslím, že je to logické." Prostě si předseda ČSSD řekl o výpalné za vstřícnější zahraniční politiku své strany, aniž se té strany zeptal, jestli je ochotna takovou cenu platit.

Impulsy V.M.: Jiří Paroubek - Přepis pořadu rádia Impuls ZDE

13. 8. 2007
replika na článek Uwe Ladwiga "Mateřství a vzdělání, aneb proč se toleruje, že mužům chybí odpovědnost?", reagující na stať profesora Iva Možného "Mateřství budiž pochváleno"

Uwe Ladwig se pozastavuje nad článkem sociologa a vysokoškolského profesora Iva Možného vydaného dne 4. 8. 2007 v Lidových novinách. Také jsem se nad tímto článkem pozastavila a divila se jeho obsahu. Profesora Možného si velice vážím a něco takového bych od něho nečekala. Kdyby byl pan Možný zedník nebo účetní, brala bych článek jako obecný názor svobodného občana, který se vyjadřuje k věcem kolem sebe, k nimž nemá vzdělání ani odbornou praxi. Četla bych takový článek jako zajímavý praktický podnět k zamyšlení. Ale zde tomu tak není. Pan Možný je odborník a navíc o problematice vyučuje druhé.

13. 8. 2007

Ve svých komentářích se někteří čtenáři ohánějí tím, že karabáč na Čunka upletli sociální demokraté. Trochu zapomínají na to, že v dobách socanské vlády byl Čunek bezvýznamným regionálním politikem, kterému vedle elegánů Kalouska, Kasala a Svobody čouhala sláma z bot. Čunkovy akcie stouply až poté, co si Kalouskovo vedení strany natlouklo nos a sociální demokrati ztratili poslední šanci sestavit vládu. Od té doby ČSSD v policii neposlechne ani strážmistr.

Mrtví vojáci US Army v Iráku
13. 8. 2007

Spojené státy

Mámo, dneska zemřel zase jeden kamarád, když vybuchla obrovská improvizovaná bomba. Mnoho dalších lidí bylo zraněno, všude byly rozházené kosti a kusy masa. Bývali jsme ve stejné jednotce. Tomu klukovi, co umřel, bylo 19.

Je mi z toho uvnitř strašně, nedokážu to vydržet. Nemohu se zbavit pocitu, že se asi z téhle války domů nevrátím. Nechci tady umřít, mámo. Neříkej to Erin, protože by byla zdrcená. Ale jestli mě tu zabijou, chtěl bych vám, mámo a táto, a celé rodině a hlavně Erin říct, že vás mám strašně rád a opravdu děkuju za všechno, co jste pro mě kdy udělali.

Nejdůležitější, co bych chtěl, abyste udělali, je, abyste využili všech svých styků a udělali všechno, co je ve vaší moci k tomu, abyste využili mé smrti v médiích jako nástroje pro ukončení této nesmyslné války. Spojte se s Michaelem Moorem nebo s někým takovým, ať se svět doví, jak zhnusený jsem naší vládou, že nás nutí, abychom tady čekali na smrt. Kolik dalších přátel, synů, dcer, matek a otců tady musí zemřít, než řeknou, že už to stačilo? A když nezemřete, nejhorší je, že musíte žít s pocitem viny, že jste přežili. Zach.

"Smrt," řekl bývalý americký ministr obrany Donald Rumsfeld, "má tendenci podporovat deprimující názor na válku."

13. 8. 2007

Na webovém serveru Atlantiku FT, významné české makléřské firmy a zároveň pravidelného dodavatele názorů přemoudrých analytiků do médií, která si dělají ambici být opinion-makery, se 1. srpna objevila převzatá zpráva agentury Bloomberg o krizi na americkém finančním trhu.

15. 8. 2007

"Tak mi ukaž tu věž..."

Americká protiraketová základna v České republice RSS 2.0      Historie >
8. 8. 2007 Jak lze zamaskovat radar Jan  Neoral
6. 8. 2007 Radar jako zrcadlo Ladislav  Žák
5. 8. 2007 Akce "Praha - Brdy - Hirošima"   
5. 8. 2007 Pozdrav od starosty města Hirošima   
5. 8. 2007 Mají mít antirakety v Polsku DESETKRÁT VÍC hlavic? Štěpán  Kotrba
4. 8. 2007 SRN: Wi-fi nebo radar, pro jistotu co nejméně elektromagnetického záření ....   
4. 8. 2007 Pane Klvaňo, odpovězte na ty otázky, na které neodpověděl generál Štěpán  Kotrba
3. 8. 2007 Myšlenka dne (včerejšího) : Klvaňův tenký paprsek   
3. 8. 2007 Břízkovec, hora Osudu Pavel  Čámský
2. 8. 2007 Základna USA a výpověď smlouvy o důvěře Ruskem Miroslav  Polreich

Radar v Brdech - klíčové argumenty RSS 2.0      Historie >
7. 8. 2007 Záhadná obrana XBR radaru v Brdech Stanislav  Kaucký
5. 8. 2007 Mají mít antirakety v Polsku DESETKRÁT VÍC hlavic? Štěpán  Kotrba
4. 8. 2007 SRN: Wi-fi nebo radar, pro jistotu co nejméně elektromagnetického záření ....   
4. 8. 2007 Pane Klvaňo, odpovězte na ty otázky, na které neodpověděl generál Štěpán  Kotrba
2. 8. 2007 Základna USA a výpověď smlouvy o důvěře Ruskem Miroslav  Polreich
31. 7. 2007 Má americká protiraketová obrana zlikvidovat po preventivním jaderném útoku USA poslední ruské a čínské střely?   
28. 7. 2007 Premiére, lžete. A Britské listy mají důkaz. Štěpán  Kotrba
28. 7. 2007 Czech Prime Minister Mirek Topolánek has lied in Parliament. Here is the evidence Jan  Čulík
27. 7. 2007 Americký Kongres zasadil těžkou ránu Bushově projektu raketové obrany v Evropě   
24. 7. 2007 Továrny hrůzy: Made in America Nikola  Čech

Šanghajská organizace spolupráce RSS 2.0      Historie >
8. 8. 2007 Šanghajská organizace spolupráce uspořádala vojenské cvičení - v Rusku Štěpán  Kotrba
18. 7. 2007 150 DNÍ LHŮTY: Zbraně nejsou na hraní Oskar  Krejčí
30. 6. 2007 Globální hrozba ze strany nejrozsáhlejšího militaristického komplexu všech dob Daniel  Veselý
12. 6. 2007 Immanuel Wallerstein: Čí století? Immanuel  Wallerstein
11. 5. 2007 Preventivní diplomacie nebo preventivní útok? Miroslav  Polreich
2. 2. 2007 NATO - spojenectví bez závazků Miroslav  Polreich
26. 1. 2007 Rusko-indické námluvy Oskar  Krejčí
10. 1. 2007 Rakety a jejich dvojí politická funkce Miroslav  Polreich
13. 12. 2006 Rusko - pokračující diplomatická ofenzíva Miroslav  Polreich
27. 11. 2006 Multipolarizace zahraniční politiky pokračuje Miroslav  Polreich

Arktida RSS 2.0      Historie >
14. 8. 2007 Po Rusku a Kanadě směřuje do Arktidy i americká loď   
3. 8. 2007 Ruský ponor do velmocenské hloubky Štěpán  Kotrba
3. 8. 2007 Západ se třese strachem nad příznaky nové studené války   
9. 4. 2007 Svět v roce 2035   
6. 4. 2007 Podnebné změny "nejtvrdším způsobem zasáhnou chudé lidi"   
15. 3. 2007 Immanuel Wallerstein: Klimatické katastrofy: tři překážky bránící, aby se s tím něco dělalo Immanuel  Wallerstein
12. 2. 2007 Klimatické změny, britští konzervativci a postoj české ODS Bohuslav  Binka
21. 9. 2005 Firmy chtějí jednat proti globálnímu oteplování, brání jim v tom vlády   
19. 6. 2005 Amerika usiluje o likvidaci připravované dohody o podnebných změnách   
27. 4. 2005 V Arktidě došlo k drastické erozi ozónové vrstvy   

Sdělovací prostředky RSS 2.0      Historie >
15. 8. 2007 "Digitální" parlamentní kšeft Štěpán  Kotrba
13. 8. 2007 Můžete prozradit, v čem vám konkrétně radí ty poradkyně? Štěpán  Kotrba
10. 8. 2007 Český rozhlas bojkotoval práci vyšetřovatelů v kauze Kubice - "po zralé úvaze" Štěpán  Kotrba
10. 8. 2007 Zveřejnění Kubiceho zprávy poslancem Severou: úmysl, či nedbalost? Štěpán  Kotrba
10. 8. 2007 Radio Wave má dvojnásobek posluchačů, než celý Region Štěpán  Kotrba
7. 8. 2007 Romský problém v ČRo 6 Štěpán  Kotrba
6. 8. 2007 Nemoc Kijivu odhalil Gorilí klan   
6. 8. 2007 Gorily v pražské ZOO zná díky rozhlasu celá republika, Rada ale útočí drsněji než Richard Štěpán  Kotrba
6. 8. 2007 WWW -- postřik na mediálního škůdce Bohumil  Kartous
4. 8. 2007 Český rozhlas: "Zpravodajství" Jana Jůna pokračuje Jan  Čulík

Špionáž v době studené války RSS 2.0      Historie >
18. 7. 2007 Co dělal špión Karel Koecher v Prognostickém ústavu? Karel  Köcher
16. 7. 2007 Podnět Radě pro rozhlasové a televizní vysílání: plíživá propaganda Robina Hooda Ladislav  Žák
13. 7. 2007 K.K.K. Ladislav  Žák
12. 7. 2007 Romeo vypovídá: jak zemřel agent Ogorodnik Karel  Köcher
12. 7. 2007 Případ Karel Koecher Jan  Čulík
12. 7. 2007 Rozpor v prohlášeních Karla Koechera   
12. 7. 2007 Koecher sloužil totalitě Boris  Cvek
12. 7. 2007 Fanatici všech zemí, spojte se Štěpán  Kotrba
12. 7. 2007 Nemyslete. Když myslíte, tak nečtěte, když čtete, tak nepište. Když píšete, pak se nedivte... Štěpán  Kotrba
11. 7. 2007 Fanatik Pacner trvá na mediálních mýtech Štěpán  Kotrba

Filmový festival Karlovy Vary 2007 RSS 2.0      Historie >
7. 7. 2007 Prosté věci - prostě nejlepší Ema  Čulík
7. 7. 2007 Simple Things - simply the best Ema  Čulík
7. 7. 2007 Od filmů k rakům Jan  Čulík
7. 7. 2007 Hlavní cenu dostala Severní blata   
6. 7. 2007 Zaplatíte akreditaci a na filmy se nedostanete? Jan  Čulík
6. 7. 2007 Stupidita Festivalového deníku, Karlovy Vary   
6. 7. 2007 Skutečnou moudrost stačí šeptat Ema  Čulík
6. 7. 2007 Pleasant Moments is very unpleasant Ema  Čulík
6. 7. 2007 Groteska, která mírně pobaví, prozření však nepřináší Jan  Čulík
5. 7. 2007 Rusové a Korejci: Většinou nezklamou Jan  Čulík

Karl Marx RSS 2.0      Historie >
30. 3. 2007 Marx nebyl prorok, ale ... Milan  Neubert
28. 3. 2007 Marx nebyl prorok ani historicista Petr  Kužel
26. 3. 2007 Marx prorok rozhodně nebyl Milan  Valach
21. 3. 2007 Dvojí tvář prorokova -- filosof Marx si vulgarizaci nezaslouží Luděk  Toman
19. 3. 2007 Marx a zákony Milan  Valach
16. 3. 2007 Prorok Karel Marx Luděk  Toman
5. 3. 2007 Dialektika není nevědecká, musí se jí ale rozumět Michael  Kroh
5. 3. 2007 Marxisté všech zemí, nemýlíte se? Uwe  Ladwig
2. 3. 2007 Nekonečná bída antikapitalismu Luboš  Zálom
2. 3. 2007 Argumenty Josefa Víta jsou omezené Jiří  Holý

Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost RSS 2.0      Historie >
9. 8. 2007 Irán má ropu, Severní Korea umí rafinovat   
9. 8. 2007 Chávezova ropná jízda po Jižní Americe   
8. 8. 2007 Šanghajská organizace spolupráce uspořádala vojenské cvičení - v Rusku Štěpán  Kotrba
6. 8. 2007 Irán, plyn a Shell - co vadí USA Milan  Šebo
30. 7. 2007 Skrytý program za Plánem Biopaliv Bushovy exekutivy   
27. 7. 2007 Válka mezi USA a Evropou začala Štěpán  Kotrba
23. 7. 2007 Barel ropy za sto dolarů? Jindřich  Kalous
13. 7. 2007 Biopaliva: za jakou cenu Daniel  Veselý
28. 6. 2007 Nejistý plamen ... aneb průvodce ropným světem Ladislav  Žák
22. 6. 2007 O ropném zlomu v irské televizi Michal  Brož

Čína RSS 2.0      Historie >
9. 8. 2007 Čína hospodářsky hrozí Spojeným státům   
8. 8. 2007 Šanghajská organizace spolupráce uspořádala vojenské cvičení - v Rusku Štěpán  Kotrba
19. 6. 2007 Čína chce koupit všech šest evropských továren společnosti Airbus   
18. 6. 2007 Čína: bohatství na základě vykořisťování, aneb Kdo by si nepřál nezávislé odbory? Uwe  Ladwig
12. 6. 2007 Immanuel Wallerstein: Čí století? Immanuel  Wallerstein
1. 6. 2007 Budoucnost patří letecké dopravě, aneb Jak se dát poučit od Číňanů o nutnosti evropské a hlavně německé politiky Uwe  Ladwig
15. 5. 2007 Současné doktríny a strategie Oskar  Krejčí
13. 4. 2007 Globalizace pokračuje a Indové už jsou tady, aneb Volný trh a možnost rozvojových zemí Uwe  Ladwig
27. 3. 2007 Konfuciův ústav a lidskoprávní globalizace Lukáš  Zádrapa
19. 3. 2007 Příliš mnoho peněz, aneb Nebezpečí globalizace dnes Uwe  Ladwig

Afrika - bohem i lidmi zapomenutý světadíl RSS 2.0      Historie >
8. 8. 2007 Za oponou neoliberálního humanitarismu: od Iráku k Darfúru Mesfin  Gedlu
6. 8. 2007 Africký kontinent součástí "války proti terorismu" Daniel  Veselý
26. 6. 2007 Afrika odmítá americké plány na výstavbu velké vojenské základny   
23. 6. 2007 Zpráva OSN varuje před válkami, vyvolanými globálním oteplováním   
1. 5. 2007 Immanuel Wallerstein: Afrika roku 2057 Immanuel  Wallerstein
29. 3. 2007 Očekával jsem, že mě zabijí   
27. 3. 2007 Zimbabwe: vítejte zpět špatné vzpomínky! Mesfin  Gedlu
13. 3. 2007 Pech impéria nenapraví sentimentální imaginace Mesfin  Gedlu
20. 2. 2007 Pošetilá cesta Bílého domu k africké ropě Mesfin  Gedlu
9. 1. 2007 Africké otazníky Daniel  Veselý

Autorskoprávní "zločiny", vypalovačky a sítě RSS 2.0      Historie >
7. 8. 2007 Free neznamená pouze zadarmo Štěpán  Kotrba
23. 1. 2007 Výchova vysokoškoláků "free" hudbou Štěpán  Kotrba
27. 11. 2006 Krádež a "krádež"   
27. 11. 2006 Poplatky uvalené na CD a DVD   
26. 11. 2006 Autorské dílo a právo ho vlastnit Alexandr  Vojta
25. 11. 2006 Ti mrda, ne? Štěpán  Kotrba
24. 11. 2006 Vypalování: Když mám předplaceno Jan  Bláha
23. 11. 2006 "Daň" z krádeže autorských děl   
23. 11. 2006 Autorskoprávní zločiny a pětikoruna Štěpán  Kotrba
23. 11. 2006 Pokud se za autorská díla platí při nákupu kopírovacího materiálu, měla by být zadarmo   

Báseň pro tento den RSS 2.0      Historie >
13. 8. 2007 ■ ■ ■ Karel  Hynek
10. 8. 2007 Pampelišky Ivan  Wernisch
9. 8. 2007 Salvia digitalis Emil  Bok
8. 8. 2007 Dejà vu Kateřina  Komorádová
7. 8. 2007 ■ ■ ■ Marek  Toman
6. 8. 2007 Škovránok Štefan  Moravčík
3. 8. 2007 Assisi Emil  Bok
2. 8. 2007 ■ ■ ■ Marek  Toman
1. 8. 2007 Bodies The Exhibition Petr  Štengl
31. 7. 2007 Západ Bohuslav  Binka

Globální oteplování RSS 2.0      Historie >
10. 8. 2007 Britský meteorologický úřad předpovídá nejprve klid, pak rekordní teploty   
7. 8. 2007 Soudce částečně zakázal ekologické protesty proti letecké dopravě   
2. 8. 2007 Hnědé mraky z Asie oteplují planetu   
18. 7. 2007 Předposlední jednání partnerů projektu ACCRETe   
11. 7. 2007 Boj proti klimatickým změnám trochu jinak Miroslav  Uhlíř
9. 7. 2007 S planetou to vidím modře Adam  Votruba
9. 7. 2007 Live Earth: placebo pro přesvědčené Fabiano  Golgo
7. 7. 2007 Live Earth - megaakce rockových hudebníků na záchranu planety   
26. 6. 2007 Británie: Přívalové deště a záplavy   
26. 6. 2007 Hodlá Klaus dezinformovat českou veřejnost záměrně?   

Demokratická revoluce? Utajená historie devadesátých let RSS 2.0      Historie >
29. 3. 2007 Když Potůček naslouchal antikomunistům mezi bývalými komunisty Štěpán  Kotrba
17. 11. 2006 Sedmnáctý po sedmnácté Stanislav  Křeček
1. 11. 2006 Tichá vzpomínka na ostravské soudruhy Ladislav  Žák
6. 9. 2006 Sedmdesát tisíc udavačů, denunciantů a konfidentů Jaroslav  Krejčí
15. 8. 2006 Národní literatura je jen jedna Miroslav  Vejlupek
9. 5. 2006 Nazelenalé uzenky, tráva a bývalý prezident Štěpán  Kotrba
18. 4. 2006 Čulíkovy znaky demokracie Štěpán  Kotrba
21. 2. 2006 Utajené dějiny "permanentní kulturní revoluce" Jaroslav  Kuba
13. 1. 2006 Aero Vodochody: iks pokusů o záchranu leteckého průmyslu Štěpán  Kotrba
12. 1. 2006 Nevím, jak zabránit létání třísek než použitím jiné sekery Pavel  Urban

Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
3. 7. 2006 Věčná koalice - nebezpečný útok na demokracii Miroslav  Polreich
30. 6. 2006 Dokážeme být svobodní? Jan  Čulík
29. 6. 2006 O českém vysokém školství Jan  Čulík
9. 6. 2006 Kdyby... Jakub  Rolčík
9. 6. 2006 Karyatidy se hájí: My nic, to Paroubek! Jan  Čulík
9. 6. 2006 Jsme Šílení Bohumil  Kartous
9. 6. 2006 Jak voliči rozdali politické karty, a co dál? Vladimír  Vokál
4. 5. 2006 Politická příživa Štěpán  Kotrba
29. 3. 2006 Znovu o tom, co česká média pomíjejí Jan  Čulík
11. 3. 2006 Jak informovaly Britské listy o válce v Kosovu   

Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
15. 8. 2007 Sebevražední atentátníci usmrtili v Iráku nejméně 175 osob   
13. 8. 2007 Fáma nebo skutečnost?   
13. 8. 2007 Bude zničena pleněním irácká státní knihovna?   
13. 8. 2007 Rodiny vojáků žijí v hrůze, zatímco Amerika pilně nakupuje   
10. 8. 2007 Američané zabíjejí v Afghánistánu civilisty   
7. 8. 2007 Američané "ztratili" v Iráku 190 000 zbraní   
6. 8. 2007 Americký viceprezident Dick Cheney údajně připravuje teroristický útok v USA Jakub  Rolčík
31. 7. 2007 Zmatek v překladech anebo "jemné rozdíly"? Štěpán  Kotrba
31. 7. 2007 Amerika prodá na Blízký východ obrovské množství zbraní   
27. 7. 2007 Válka mezi USA a Evropou začala Štěpán  Kotrba

Školství RSS 2.0      Historie >
22. 6. 2007 Šikana ve školách Josef  Vít
22. 6. 2007 MŠMT šikanu ve školách řeší   
11. 6. 2007 Třídní rozdíly začínají v Británii ve věku tří let   
1. 6. 2007 Nečisté maturity?   
1. 6. 2007 Státní maturity, CERMAT a Scio Bohumil  Kartous
25. 5. 2007 Reforma akademické samosprávy -- ano, ale... Jiří  Neustupa
24. 5. 2007 Maturanti za katedrou -- řešení, či zlevnění? Jana  Maříková
18. 5. 2007 Kamenem a chlebem Pavel  Kopecký
15. 5. 2007 Diskutujeme symptomy a opomíjíme příčiny Michal  Giboda
3. 4. 2007 Nečisté maturity 2007 Ondřej  Hausenblas

Český film RSS 2.0      Historie >
26. 7. 2007 České plagiáty Jan  Lipšanský
26. 7. 2007 Bukowski a Zelenka   
7. 7. 2007 Od filmů k rakům Jan  Čulík
6. 7. 2007 Skutečnou moudrost stačí šeptat Ema  Čulík
6. 7. 2007 Pleasant Moments is very unpleasant Ema  Čulík
6. 7. 2007 Groteska, která mírně pobaví, prozření však nepřináší Jan  Čulík
5. 7. 2007 Poněkud vzdělávací "thriller" Jan  Čulík
4. 7. 2007 Mladí čeští filmoví tvůrci: zvládají jakž takž vizuální stylizaci, myšlenkově jsou plytcí Jan  Čulík
3. 7. 2007 ...a bude hůř: Už jen zábavný thriller Jan  Čulík
3. 7. 2007 O drsném počasí a jemné lidské senzitivitě Jan  Čulík