14. 8. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
14. 8. 2006

Ušetřte nás šílenců, kteří vidí ve všem sionistická spiknutí

Pokud lidé v bohatých zemí kdy pomyslí na fašismus, většina z nich si myslí, že odumřel ve čtyřicátých letech minulého století. Představa, že lidé dokáží vraždit bez omezení jen pro realizaci neuskutečnitelného snu o vytvoření velké říše je pro ně zatím nesmyslná. Ještě nedávno sami Evropané vraždili bez omezení jménem stejně neuskutečnitelných snů o vytvoření tisícileté německé říše a nového římského impéria, avšak moderní Evropané nevidí, že horečka, kterou inkubovali, nakazila nyní jiné lidi.

Jen pouhých několik minut poté, co byla uzavřena britská letiště, začaly přicházet na naše diskusní fórum hněvivé emaily. "Je to snad jen shoda okolností, že k tomuto došlo právě, když sionisté, Británie a USA napomáhají v Libanonu hromadnému vraždění?" ptal se jeden. "Zvláštní, jak tyto teroristické 'hrozby' dokáží z médií odstranit důležitější zprávy," rozčiloval se jiný.

Přišlo mnoho takových emailů. Všechny byly založeny na předpokladu, že "hrozba" od islamistů (vždycky bylo slovo "hrozba" v uvozovkách) je falešná zpráva, kterou zneužívá vláda k tomu, aby odvedla pozornost důvěřivých mas od Libanonu, Iráku, či od jiných mist v zahraničí, a přivedla je k panice, aby byli ochotni vzdát se ve své zemi občanských svobod. Podle tohoto scénáře nejsou islamisté ničím jiným než pouhými loutkami v rukou západních vlád a mezinárodního židovského spiknutí, které vždycky načasují jejich zatýkání tak, aby to pohřbilo špatné zprávy.

Vzhledem k tomu, že moderní technologie umožňuje každému hlupákovi s připojením na internet, aby šířil své nesmysly, nevěnoval bych těm emailům příliš mnoho pozornosti, jenže ony dobře dokumentují široce zakořeněnou kulturu popírání skutečnosti. Tvrdí, že hrozba je uměle vytvořená a když pak skutečné atentáty anebo zatčení osob, obviněných ze spáchání atentátu, dokáží, že hrozba umělá není, pak argumentují, že "kořenem problému" musí být chování západních vlád a nikoliv logika fašistické ideologie, píše Nick Cohen v týdeníku Observer .

Sloupek
Fráňa Šrámek

Včera mne cos udivilo, byly to mé ruce,
letěly mi k srdci, padly k němu prudce,
vlny dvě tam o břeh bily,
ty mne taky udivily.

Byla jsem jak rosná louka ranní,
bílý kůň se pásl na ní,
odvčíra jsem, bože, celá jiná,
rostou na mně hrozny vína.

Ráda bych se sester, ráda bych se ptala,
proč jsem jako louka rozkvétala,
proč a proč jsem... jak to jenom říci...
jsou snad muži loupežníci?

z knihy Básně, Československý spisovatel 1954 vybral Štefan Švec

ilustrace R. Kremlička kresba tuší, cca 1915

Fráňa Šrámek * 19.1.1877, Sobotka | 1.7.1952, Praha

český básník, spisovatel a dramatik. Antimilitarista, člen skupiny Nový kult, v níž byl vůdčí osobností S.K.Neumann. Za 2. světové války na protest proti fašismu nevycházel z domu. Nikde to neohlásil a o jeho protestu vědělo velmi málo lidí. V roce 1946 se stal národním umělcem.

14. 8. 2006

Jiří Paroubek:"... My budeme muset odpovědět na přelomu srpna a září. "
Britské listy: "Ale teprve v listopadu se o tomtéž tématu má bavit na zasedání NATO v Rize..."
Jiří Paroubek:"No dobře... Naši členové se vyjádří - jsou to členové politické strany,určitě to budou politická stanoviska, která budou použitelná jak začátkem září, tak také v listopadu ."
Britské listy: "Jaké je vaše osobní stanovisko?"
Jiří Paroubek: "Já jsem služebník lidu. Takže zcela nepochybně se přizpůsobím v této otázce veřejnému mínění. Pokud chcete slyšet mé stanovisko, tak si nemyslím, že je aktuálně potřebné zřizovat tady protiraketovou základnu Spojených států."

Konečně existuje nezvratný důkaz ignorování závažných politických témat českými mainstreamovými médii, včetně České televize. Premiér Paroubek na dotaz Britských listů odmítl v pátek odpoledne na tiskové konferenci, kterou přenášela ČT24, budování americké raketové základny na území ČR. Ani jedno elektronické médium, ani žádný z deníků či zpravodajských serverů mimo ČTK tuto skutečnost do pondělí ráno nereflektovalo vlastním materiálem. Neučinil tak ani Václav Moravec v nedělním pořadu Otázky VM, ačkoliv se tématu věnoval, záznam ČT24 měl k dispozici a zprávu ČTK přinesly i internetové stránky ČT24.

Americká antiraketová základna na území ČR TÉMA BL

14. 8. 2006

I s nejzápornější analýzou Blairovy zahraniční politiky prostě není pravda, že Západ vede války proti islámu.

První islámistické teroristické spiknutí proti Světovému obchodnímu centru v New Yorku bylo uskutečněno 26. února 1993 - byla to bomba v automobilu, umístěném pod jednou z obou věží-dvojčat. Usmrtila šest osob, ale nepodařilo se jí zbourat celou budovu. K tomu bylo připraveno nové spiknutí.

Mezitím se britská a americká zahraniční politika nesoustřeďovala na islámský svět, ale na nepevný přechod bývalých komunistických zemí k demokracii. Dvakrát během devadesátých let zahájilo NATO vojenskou intervenci na Balkáně, cílem obou bylo ochránit muslimské obyvatelstvo Bosny a Kosova. Pokud vůbec existovala nějaká západní politika pro Blízký východ, soustřeďovala se na diplomatické úsilí, v jehož čele stál prezident Clinton. Jeho cílem bylo vyjednat mezi Izraelem a Palestinci trvalý mír.

To byla sotva západní válka proti islámu. Británie a Amerika strávily většinu času v devadesátých letech úsilím zabránit konfliktům anebo je řešit. V nejhorším případě, tak, jak se to stalo ostudným způsobem ve Rwandě, Británie a Amerika konflikty prostě ignorovaly. Tyto dvě země zcela zjevně neorganizovaly spiknutí za účelem zotročit muslimské věřící. Lidé, kteří to tak líčili, byli miniaturní menšinou, šířící lži k ospravedlnění vraždění,píše se v redakčním komentáři britského týdeníku Observer. List pokračuje:

MacGyverův švýcarský  nůž Victorynox v inovované podobě - koupit si ho můžete i v Praze
12. 8. 2006
Zakládám hnutí "Do povětří s lahví v ruce a s úsměvem na rtech". Anebo by museli být při nástupu do letadla všichni ožralí, což by přirozeně vyřadilo pravověrné muslimy z letecké přepravy a islámský terorismus by byl v civilním letectví paralyzován, nebo by se muselo jednat o franchising... Ať jdou někam. Kdyby počkali aspoň týden po těch prosraných Liebermanových primárkách, tak by jim to věřil kromě Ándora Šándora ještě můj malej Ládik, ale takhle?!

Cynicky výsměšná SMS jednoho z přátel, naznačující příliš mnoho silných slov a příliš mnoho silných souvislostí neprovedených atentátů dvacetiletých britských mladíků pákistánského původu s aktivními operacemi PSYOPS americké administrativy, mne přivedla k opětnému studiu. Americká vláda si před časem najala špičkovou komunikační agenturu, aby přesvědčila svět o odůvodněnosti boje proti terorismu a zlotřilosti islamistů. Aby Evropané nebrali americký boj jen jako válku o ropu. Aby milovali US Army. No tak, už je to tady. V Evropě. Už máme důvod. Bát se.

Podnětem k malému průzkumu anorganické i organické chemie nitrátů a peroxidů byla nejen SMS z pátku 11. srpna, ale ve stejný den vyšlý článek "experta" na výbušniny pod šifrou (rm) v deníku Právo. Ten tvrdil na základě vyčteniny z amerického magazínu Jane's, že, se teroristé opět pokusili o propašování triaceton triperoxidu (TATP) na palubu letadla. Proč by to ale, proboha, dělali takhle složitě?

◄ MacGyverův švýcarský nůž Victorynox v počítačově inovované podobě - koupit si ho můžete i v Praze, v Carrefouru na Smíchově

14. 8. 2006

Virtuální bohoslužba nejen pro dopravní policajty

Koncem července se těžce zranil dvacetiletý Tomáš Petrů ze Zlína, když spadl z kola. Některá periodika (MF Dnes, Týden) začala v této souvislosti psát o tom, že vlastně podle nového silničního zákona by ještě měl zaplatit pokutu, neboť se stal viníkem dopravní nehody, při níž byl zraněn člověk. Považuji to za typický příklad zlomyslnosti, která se naoko drží litery zákona, aby se tak mohla obejít dobrá intence tohoto zákona, jeho duch.

13. 8. 2006

  • Otevřený dopis od muslimů, obviňujících britského premiéra, "frustruje Downing Street"
  • Britská politika vůči Iráku a Blízkému východu "posiluje kauzu extremistů"
  • Čelní britští muslimští představitele poslali Tonymu Blairovi společný dopis, v němž argumentují, že jeho zahraniční politika v Iráku a vůči Izraeli nabízí "munici extremistům a způsobuje Británii "zvýšené riziko".

    Otevřený dopis podepsali tři ze čtyř britských muslimských poslanců v Dolní sněmovně, dále tři ze čtyř muslimských šlechticů, členů Horní sněmovny, a představitelé 38 muslimských organizací včetně Muslimské rady Británie a Muslimské asociace Británie. Dopis vyvolal v Downing Street odmítavou reakci.

    14. 8. 2006

    Britští ministři odmítli obvinění od čelných britských muslimů, že britská politika vůči Blízkému východu zvyšuje hrozbu teroristických útoků.

    Snad nejostřeji dopis odmítl náměstek ministra zahraničí Kim Howells, který letos v červenci poprvé jménem britské vlády ostře kritizoval izraelskou vojenskou taktiku v Libanonu.

    14. 8. 2006

    Hrozba terorismu Velké Británii byla snížena z "kritické" na "vážnou". Ministr vnitra John Reid konstatoval, že změna byla učiněna, protože útok je "vysoce pravděpodobný", nikoliv však "bezprostředně". Znamená to, že si cestující z britských letišť opět mohou brát na palubu letadla příruční zavazadla. Letadlo společnosti British Airways, letící z Heathrow do New Yorku bylo vráceno do Británie, protože bylo zjištěno, že jeden cestující si vzal na palubu mobilní telefon.

    Podrobnosti v angličtině ZDE

    14. 8. 2006

    Jak je ošidné rezignovat na konkrétními fakty ověřitelnou pravdu a spolehnout se na "oficiální" mediální zdroje a spoléhat se na to, že "novináři mají vždycky pravdu", se přesvědčil dnes odpoledne "protikorupční" aktivista Tomáš Kramár z občanského sdružení "Oživení".

    Tento mladý muž, sponzorovaný jako další jemu podobní z občanského združení Oživení, z peněz vlivové struktury amerického miliardáře George Sorose celkem více než 70 000 USD (jen za rok 2004), rozeslal v pondělí v 13:32 zprávu to tom, jak jsou majitelé firmy Certos stíháni za korupci při zadávání zakázek na ministerstvu zahraničí v rámci kauzy Srba & Tomšovicová a přitom školí v téže činnosti úředníky na ministerstvu jiném.

    V rozhovoru, který jsem s ním měl ve 14:28, přiznal, že vycházel při svém obvinění pouze z novin. Noviny ale neinformovaly o zbavení obvinění, na což upozornily v dubnu 2006 Britské listy. Přitom už od března 2006 jsou obviněné osoby z firmy CERTOS na svobodě, soud prokázal a pravomocným rozsudkem osvědčil, že žalovaný skutek se nestal a státní zástupkyně se na místě vzdala odvolání.

    Nicméně mediální denunciace prostřednictvím Sorosových aktivistů pokračuje dál. V 14:48 zaslalo Oživení "opravenou" tiskovou zprávu s titulekm "Srbovi lidé jsou opět u veřejných zakázek" , ve které sice přiznává nepravdivost jedné informace, v obvinění dvou mužů z CERTOSu a záměru je ekonomicky poškodit u nového kontraktora ale pokračuje. To už není nedbalost, ale úmysl, který zasluhuje trestní postih. Jiného křivě obvinit z trestné činnosti s úmyslem poškodit jej ekonomicky je nebezpečný trestný čin. Tomáš Kramár se, jak je vidět, nebojí.

    Kauza Srba-Slonková v hlubinách archivu Britských listů TÉMA BL

    Válka politiků, policajtů a tajných agentů o moc a o peníze TÉMA BL
    Financování "neziskových" struktur TÉMA BL
    14. 8. 2006

    Příměří, vyjednané OSN, vešlo po těžkých bojích přes noc v Libanonu v platnost v pondělí v 8 hodin ráno izraelského času. Izraelské letecké údery pokračovaly do doby 15 minut před začátkem příměří. Izraelská letadla útočila na oblasti ve východním a jižním Libanonu.

    Izrael uvádí, že jeho jednotky zůstanou v Libanonu dokud oblast nepřevezmou mezinárodní mírové sbory. Izrael dále uvedl, e bude i nadále udržovat vzdušnou a námořní blokádu Libanonu. Konstatoval také, že jeho vojska budou opětovat palbu, pokud se stanou terčem útoku.

    Podrobnosti v angličtině ZDE

    Během konfliktu, který začal 12. července, zahynulo více než 1000 Libanonců a 155 Izraelců.

    Silo americké raketové základny, zdroj FAS
    14. 8. 2006
    ◄ Silo americké raketové základny

    Představitelé všech pěti parlamentních stran se nakonec vyslovili pro referendum o možném umístění raketové základny USA v České republice. Stalo se tak v nedělním diskusním pořadu Václava Moravce, kde vystoupili všichni předsedové parlamentních klubů.

    Toto stanovisko, k němuž se připojil i předseda klubu ODS poslanec Tlustý překvapilo, protože až dosud vedení ODS zastávalo názor, že k tomu stačí jen rozhodnutí vlády a parlamentu. Nepochybně tento všeobecný souhlas s referendem je důsledek masového odporu většiny našeho obyvatelstva proti výstavbě základny USA, jak to potvrdily průzkumy veřejného mínění. Zástupci parlamentních stran současně zdůraznili, že referendu musí předcházet veřejná diskuse na základě informací, co taková základna je a jaké důsledky by to mohlo mít pro nás. S tím lze jenom souhlasit, ovšem za předpokladu, že takové informace pro veřejnost budou úplné, pravdivé a nikoliv upravované. Jak tomu bylo zatím až dosud.

    14. 8. 2006

    "Pošlu vám článek, kritický vůči plánům na postavení americké základny v ČR. Je dílem několika lidí. Jedná se o dobře postavené lidi a známé osobnosti a obávají se, že jejich jména zveřejníte," ozval se čtenář Britských listů Jan Žižka. Odpověděl jsem, že v demokracii se přece nikdo nemusí obávat zveřejnit svůj názor a že nechápu, proč se "dobře postavení lidé" bojí podepsat. Jan Žižka reagoval: "Asi se má za to, že je v Čechách je silný tlak na proamerickou politiku. Alespoň lidé, kteří zastávají vyšší místa, to tak berou. Logicky, proč jsou téměř všechny sdělovací prostředky proamerické?" - "Dobře postavení lidé" nakonec v sobě nenalezli odvahu podepsat se.

    Psáno pro pondělní vydání deníku Metro - 14.8. 2006

    13. 8. 2006

    Lokální rozhlasové stanice v Británii začaly vysílat reklamy v polštině, jejichž účelem je informovat polské přistěhovalce a uchazeče o zaměstnání o jejich právech.

    Polská charitativní organizace Nadace Barka posílá do Británie dobrovolníky, kteří budou pomáhat tisícům přistěhovalců ze středovýchodní Evropy, z nichž se stali bezdomovci či kteří se stali obětí alkoholismu a prostituce.

    Nadace Barka tím reagovala na naléhavý apel o pomoc od britských charitativních organizací, které nejsou schopny poradit si s rostoucím počtem lidí z Polska a z pobaltských zemí, kteří hledali v Británii práci, ale skončili na ulici.

    13. 8. 2006

    Obsese Britů s plochými plazmovými obrazovkami bude zřejmě vyžadovat energii z dvou nových jaderných elektráren

    Nechávají-li lidé televizory či přehrávače DVD v pohotovostním modu, znamená to, že proto Británie vypouští každoročně až milión tun uhlíku do atmosféry. Každou domácnost to stojí ročně asi 1000 Kč.

    Dr. Joseph Reger, hlavní technolog firmy Fujitsu Siemens Computers v Mnichově varoval, že jestliže si polovina britských domácností koupí televizory s plazmovými obrazovkami, bude nutno postavit dvě nové jaderné elektrárny, aby se uspokojila zvýšená spotřeba elektrické energie.

    Během nedávného fotbalového mistrovství kupovali Britové televizory s plazmovými obrazovkami od dvou řetězců s elektronickým zbožím každých patnáct vteřin. Výrazné zlevnění těchto přístrojů od té doby znamená, že televizory s plazmovými obrazovkami zůstávají vysoce populární.

    Avšak plazmové obrazovky mohou spotřebovávat až čtyřikrát více elektrické enerige než tradiční obrazovky, založené na katodových paprscích. Spolu s digitálními set-top boxy, digitálními videorekordéry, přehrávači DVD a domácími počítači začíná být digitální domácnost vážným přispěvatelem k energetické krizi.

    Dr Joseph Reger varuje:

    Fidel Castro
    14. 8. 2006

    Na oficiální fotografii má nejvyšší "komunistický" šéf typicky kapitalistické tričko

    Na oficiální fotografii, poskytnuté světu v den Fidelových osmdesátých narozenin, tuto neděli, prostřednictvím listu Juventud Rebelde (možná, že fotografie záměrně nevyšla v hlavním deníku Granma, protože chce Castro lichotit mladým členům strany) má na sobě Fidel, symbol odporu vůči americkému imperialismu... tričko od firmy Adidas!

    Fidel Castro, který vězní své obyvatelstvo ve snaze "ochránit" je před pokušením zla, tedy kapitalismu, nemá problém s používáním západních značkových výrobků jako od firmy Adidas. Když spisovatel Arthur Miller popisoval svou důvěrnou večeři s Fidelem v roce 1999, zmínil se o tom, že El Comandante měl tehdy na sobě boty značky Nike...

    Je to další důkaz, že ti, kdo píší dlouhé obdivné deklarace pro tohoto starce jako symbolu boje proti nespravedlivému vykořisťování dělníků kapitalismem, byli podvedeni. Castro už dávno není obrazem "posledního Mohykána" levičáků, anti-amerikanistů a antiglobalistů, bojujících proti tržním reformám -- přesto pořád vězní své spoluobčany v padesátých letech minulého století.

    Zajímavou otázkou je, kde Fidel tu mikinu adidas sehnal? Na černém trhu? Je Fidel opravdu tolik podobný občanům své země a má snad taky někoho, kdo mu posílá "kapitalistické" zboží z Miami? Drobná chyba při výrobě fotografie pro účely propagandy -- a Fidel náhodou odhalil touto drobností, kdy se nechal vyfotografovat bez své vojenské uniformy, kdo ve skutečnosti je. V místě, kde se zotavuje, zapomněl zakrýt, že používá výrobky kapitalistických korporací -- jen nechce, aby jeho spoluobčané činili totéž.

    Stop Star Wars: Greenpeace 2001, Vandenbergova letecká základna, foto:Cole
    14. 8. 2006
    Prohlášení Greenpeace k americkým raketovým základnám ve střední Evropě

    Organizace Greenpeace vede od svého založení kampaň za světovou bezpečnost, jaderné odzbrojení a mírovou budoucnost lidstva. Takové budoucnosti může být dosaženo pouze tehdy, budou-li si lidé rovni ve svých právech a v přístupu k základním životním potřebám, aniž by žili ve strachu z ohrožení vnější silou.

    K základním životním potřebám patří na prvním místě kvalitní životní prostředí, tj. dostatek pitné vody, čistého vzduchu, půdy, bezpečné energie a dostatek zdravé potravy. Tyto nutné podmínky k životu nemohou zabezpečit žádné sebedokonalejší zbraně ani politika, která počítá s jejich užitím.

    ◄ Stop Star Wars: Greenpeace 2001, protest na podporu 15 aktivistů z USA, Velké Británie, Německa, Švédska, Austrálie a Indie , kteří byli postaveni před soud v Los Angeles a obviněni v souvislosti s pokojným protestem 14. července 2001, který vedl ke zpoždění raketového testu v rámci projektu Hvězdných válek na americké letecké základně Vendenberg. Stejnému obvinění čelili i dva nezávislí novináři, přesto, že se pokusili pouze dokumentovat mírový protest. foto:Cole

    Stop Star Wars - stránky Greenpeace USINTCZ

    14. 8. 2006
    Bůh je velký a George Bush má na něj přímé spojení.

    Kurt Vonnegut ve své knize Kolíbka popisuje ostrov, jehož sociální stabilita je zajišťována permanentní hrou na pronásledování místního "proroka-teroristy" Bokonona. Bokonon nesmí být dopaden, aby stabilita (pokračování velmi trapné hry) byla zachována.

    Tak to tu máme znovu. Příliš dlouho byl klid a lidé začínali pochybovat. Drzá komise vyšetřující 911 zašla až tak daleko, že si dovolila obvinit Pentagon z podvodů a uvádění v omyl. Ropa nám začala zdražovat a kdo ví, kam až by se cena mohla vyšplhat ( a ty troufalé letecké společnosti toho spálí možná více než armáda, alespoň většinou, zatím). Blair a jeho suita toužící omezit svobody svých občanů a nadšeně podporující export demokracie po dobrém či po zlém začala ztrácet i ty poslední zbytky podpory voličů -- nevděčníků.

    13. 8. 2006

    Letecké společnosti British Airways a Ryanair v sobotu veřejně kritizovaly vlastníky londýnského letiště Heathrow Airport a dalších britských letišť za to, že zvýšili chaos na letištích, způsobený bezpečnostními opatřeními z minulého týdne.

    Společnost British Airways konstatovala, že byla nucena v sobotu zrušit čtvrtinu svých evropských letů a ostatní lety musely odletět dříve, než se cestující dostali na palubu letadel. Willie Walsh, generální ředitel společnosti British Airways, obvinil společnost BAA, která provozuje hlavní letiště v Británii včetně Heathrow, že nezvládla zvýšená bezpečnostní opatření a pečlivější bezpečnostní prohlídky.

    Letecká společnost Ryanair se připojila k této bezprecedentní veřejné kritice a apelovala na vládu, aby začala jednat a snížila fronty neprověřených cestujících.

    12. 8. 2006

    Izrael pokračoval v sobotu ve své vojenské ofenzívě do Libanonu a usmrtil nejméně 19 osob, navzdory rezoluci OSN, požadující příměří, která byla v pátek jednohlasně schválena.

    Nejvražednějšímu útoku byly podrobeny domovy ve vesnici Rachaf, na jihu Libanonu, asi 6 km od izraelské hranice, kde bylo leteckými údery usmrceno nejméně 15 civilistů.

    senátor Zdeněk Bárta
    12. 8. 2006

    16:00 Jeden z častých autorů Britských listů, evangelický farář a dosavadní nezávislý senátor Zdeněk Bárta, zvolený na kandidátce KDU-ČSL, se má stát ukázkou koaliční pružnosti Zelených. Podle usnesení právě skončené Republikové rady Strany Zelených a na základě politické dohody Bursíka a Kalouska bude Bárta nominován společně zelenými a lidovci na Litoměčicku a Slánsku pro podzimní senátní volby. Po dohodě s lidovci by po zvolení přestoupil do senátního klubu Zelených. Bárta se tak stane "téměř stranickým" kolegou senátora Štětiny. Štětina je prozatím znám pouze svými antikomunistickými výpady.

    11. 8. 2006

    "Dnes večer věnujeme celý program podrobné analýze dnešní obří protiteroristické operace, která -- jak se nám tvrdí -- prý zabránila většímu počtu útoků na letadla uprostřed letu nad oceánem někde mezi Británii a Severní Amerikou. Přineseme nejnovější informace o tomto údajném spiknutí." -- Citoval jsem z emailové upoutávky televize BBC na čtvrteční večerní publicistický pořad Newsnight. Britská veřejnoprávní televize velmi rozumně zdůraznila při svém podrobném zpravodajství o protiteroristické operaci svůj odstup od prohlášení policie i vlády. Nikdo totiž vlastně nemůže vědět, co se ve skutečnosti děje a stalo. Řečeno drasticky -- pokud k nějakému násilnému útoku nedojde, nemůžeme si být vlastně nikdy jisti, zda byl skutečně plánován.

    Psáno pro ČRo 6

    11. 8. 2006
    Reakce na opět aktuální diskusi o ideologickém charakteru Britských listů

    Levice a pravice má podle průzkumů veřejného mínění a reálného rozložení politických sil přibližně stejný počet příznivců. Médii prezentovaná sociální realita silně potlačuje levicové akcenty. Příznivci levice tak mají tendenci své postoje spíše skrývat, uchylovat se k mlčení, protože se nechtějí dostat do izolace a konfliktu s názorem, o kterém se domnívali, že je společensky dominantní.

    O Britských listech rád a opakovaně tvrdím, že jsou špatné, ale ihned dodávám, že jsou současně i tím nejlepším, co dosud máme. Považuji je za jedinou a otevřenou názorovou platformu v ČR, kde se diskutují věci, o kterých se v našich klíčových masmédiích nemluví. BL listy jsou pro mne důkazem, že internet vytváří novou platformu pro otevřenou debatu - veřejnou sféru a současně nahrazuje tradiční mechanismy, prostřednictvím kterých kontrolují mocenské elity šíření informací. Také proto čtou Britské listy i elity, a to bez ohledu na vlastní politické a ideologické přesvědčení, ekonomické a sociální postavení. BL si dokázaly svou editorskou politikou získat pozornost čtenářů napříč politickým spektrem. I tak nepatří v mnoha firmách a institucích k oficiálně doporučené literatuře. K jejich četbě se tedy mnozí uchylují jen z čistě "studijních důvodů," aby věděli: " Jak o nás naši kritici, oponenti, nepřátelé mluví." Často jim mluví z duše. Přiznat to veřejně, mnohdy znamená, v lepším případě, opovržení nebo, a to je ta horší varianta, vybočení z řady, které se netoleruje, protože do BL píše pochybná sorta lidí s nezdravými názory, pomýleným pohledem na svět a společnost, jež svými názory jen podkopává stabilitu systému, společenský statuts quo.

    11. 8. 2006

    Fabiano Golgo srovnává ve svém článku zcela nesrovnatelné. Obrovskou Brazílii, která má obrovské přírodní bohatství, takže už i z tohoto důvodu by tam životní úroveň a kvalita života měly být nutné lepší, s malou, přírodou i historií nezvýhodněnou Kubou. Na okolnosti a souvislosti, historické i ostatní, stejně jako gigantický dluh Brazílie zapomíná. Nesrovnává diktatury, kterými prošla téměř celá Latinská Amerika, včetně dvacetileté diktatury ve jeho vlasti Brazílii, s režimem na Kubě. Nesrovnává Kubu s ostatními latinskoamerickými zeměmi, kde chudí Kubáncům závidí.

    11. 8. 2006

    Dynamickému vývoji kolem americké antiraketové základny na území ČR je a bude v Britských listech i nadále věnována nemalá pozornost. Tématu budou během srpna věnovat pozornost i další média, neboť mu už nyní věnují pozornost i politici, neboť je po volbách a další se nečekají, a ocitá se tématem povolebního uspořádání a podmínkou pro schválení programového prohlášení nové vlády. Zásadním způsobem už na téma reagoval i premiér. Tento dynamický vývoj zcela jistě také povede k tomu, že americká protiraketová základna se v Otázkách Václava Moravce bude i nadále objevovat. Nelze proto ani vyloučit proniknutí této tématiky i do výukového plánu vysokoškolského pedagoga Václava Moravce.

    Téma si to určitě zaslouží...

    Jochen Hellbeck
    11. 8. 2006
    U autorů těchto deníků existovala hluboce niterná, morální dimenze jejich touhy patřit do společnosti, jíž jsme si dříve, bez studia těchto deníků, nemohli být vědomi. Viděli jsme jen politickou stránku věci a mysleli jsme si, že to určuje všechno. Domnívali jsme se, že sovětští občané se většinou vůči obecnějším cílům revoluce stavěli cynicky. A teď tyto dokumenty ukazují, jak angažovaně se tito lidé stavěli vůči své komunitě i vytváření světové historie.

    Německý historik Jochen Hellbeck, působící na Rutgers University ve Spojených státech, vydal pozoruhodnou novou knihu, která na základě studia deníků obyčejných občanů, žijících v Stalinově Rusku dosti podstatně přehodnocuje naše porozumění mentalitě tehdejší společnosti. S dr. Hellbeckem hovořil Jan Čulík v italské Sieně.

    Jochen Hellbeck : Revolution on My Mind: Writing a Diary Under Stalin
    11. 8. 2006
    There is a deeply internal, moral dimension to the quest to belong, which in the absence of this diary literature we simply did not see. We saw the political side and believed that it determined everything. We believed that Soviet citizens for the most part had a cynical attitude toward the larger goals of the revolution. And now these documents reveal how involved they felt in their larger community and in the making of world history.

    German historian Jochen Hellbeck, who teaches history at Rutgers University in the United States, has just published a new book which -- analysing personal diaries written by ordinary Soviet citizens in Stalin's times -- quite radically changes our perception of people's attitudes to the Soviet regime of the 1930s. Jan Čulík interviewed Dr. Hellbeck in Siena, Italy.

    11. 8. 2006

    Nekorektní přirovnání Jana Čulíka

    Polemika s článkem Jana Čulíka "Na názorech občana nezáleží?"

    "Kdo chodí spát s raketami, nesmí se divit, když se ráno neprobudí," cituje publicista Jan Čulík ve svém sloupku ze 7. 8. 2006 izraelského velvyslance u OSN Dana Gillermana. Přesněji, pro účely svého článku cituje čtenáře Britských listů, který si to prý tedy "s tou americkou vojenskou základnou v brdských lesích ještě rozmyslí". Čulík doporučuje si to skutečně rozmyslet, neboť "čeští občané mají špatné zkušenosti s »dočasným« rozmístěním sovětských vojsk na území své země." Při těchto příměrech se pan publicista dopustil několika nekorektních přirovnání, píše Jan Kovanic z Neviditelného psa.

    11. 8. 2006

    Veřejnost mlčí. Není totiž informována

    Nedávno se česká veřejnost dozvěděla, že vláda jedná o možnosti opět rozmístit armádu cizího státu na našem území. Je zvláštní, jak netečná je česká veřejnost v tak zásadní věci. Jedním z důvodů může ale být její nedostatečná a někdy zavádějící informovanost.

    Měli bychom si uvědomit následující fakta:

    • Základna nemá za úkol chránit vzdušný prostor České republiky, ale výlučně prostor Spojených států amerických.
    • Nejedná se o základnu NATO, ale pouze americkou základnu. Česká republika nemá žádnou povinnost tuto základnu umístit na svém území.
    • Čechy se stanou územím, na které by byl veden první úder.
    11. 8. 2006

    Myslím si, že se Josef Provazník plete. Já si to nemyslím, já to vím. Důkazem toho je jeho vlastní text. Josef má pravdu v tom, že Britské listy jsou v současnosti jedno z mála médií, která jsou ochotna (schopna) otisknout pozitivní názor na Fidela Castra. Má také pravdu v tom, nač naráží, že další média, která by to mohla udělat, jsou už jen obskurní ideologizované plátky té části levice, pro něž paradoxně představuje současná Kuba kontinuitu jejich představ o komunismu coby nástroji moci. Tento příměr je skrz na skrz pravdivý a nedá se odepřít, ovšem, a to mě trochu zaráží, dělat z něj jakýkoliv závěr v tom smyslu, že se z BL stává levicový plátek, je přece neoprávněné a nesmyslné.

    6. 8. 2006

    V červenci přispělo celkem 116 čtenářů Britských listů na provoz časopisu úhrnem částkou 17 366.00 Kč. Na internetovém účtu Paypal máme nyní nadto 1,459.34 USD. Příjem z reklamy byl 22 000 Kč.

    Příspěvky na provoz Britských listů je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisen Bance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je Karlovo nám. 10, Praha 2.

    Čtenáři ze zahraničí a nyní i z České republiky mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

    Americká protiraketová základna v České republice RSS 2.0      Historie >
    14. 8. 2006 Referendum o americké základně potřebuje informace, ale pravdivé Jiří G. Müller
    14. 8. 2006 Paroubek odmítl americkou základnu, média ho ignorovala Štěpán  Kotrba
    11. 8. 2006 Protiraketová základna USA jako symbol změny Milan  Valach
    11. 8. 2006 Americká základna v ČR ? NE !! Zdeněk  Bárta
    11. 8. 2006 Promiňte, ale už není čas na referendum? Tomáš  Franke
    11. 8. 2006 Hizballáh je teroristická organizace, USA náš spojenec   
    11. 8. 2006 České republice hrozí největší ztráta suverenity od roku 1968 Jan  Žižka
    10. 8. 2006 Rakety od Boeingů - peacekeepers pro 21. století? Štěpán  Kotrba
    9. 8. 2006 Neprůchodná cesta Milan  Dubský
    9. 8. 2006 Česká debata o protiraketové základně: pozdě a chybně   

    Izrael, Palestina, Blízký a Střední východ RSS 2.0      Historie >
    14. 8. 2006 V Libanonu vešlo v platnost příměří   
    12. 8. 2006 Izrael rozšířil útoky na Libanon navzdory rezoluci OSN   
    11. 8. 2006 Mír, propaganda a Zaslíbená země Jakub  Rolčík
    11. 8. 2006 Hizballáh je teroristická organizace, USA náš spojenec   
    10. 8. 2006 Izrael schválil hlubší ofenzívu   
    9. 8. 2006 O co jde v Libanonu? Pavel  Urban
    9. 8. 2006 Rozhněvaní britští poslanci požadují zrušení parlamentních prázdnin   
    8. 8. 2006 Malé války, velký problém Oskar  Krejčí
    7. 8. 2006 Nejpravděpodobnější výsledek roztáčení spirál násilí Kamil Vladislav Vaněk
    7. 8. 2006 Fašistická křesťanská Syrská národně sociální strana Pavel  Pečínka

    Český film RSS 2.0      Historie >
    10. 8. 2006 Účastníci zájezdu lehce vítězí v soutěži o snad nejslabší český film z poslední doby Jan  Čulík
    23. 7. 2006 Jak je těžké natáčet "cizí" filmy v Čechách Jan  Čulík
    7. 7. 2006 Všechno nejlepší Jan  Čulík
    4. 7. 2006 Rafťáci: Zábavný, příjemný film Jan  Čulík
    3. 7. 2006 Hřebejkova schematická Kráska v nesnázích Jan  Čulík
    2. 7. 2006 Toyen a mladí kluci Jan  Čulík
    1. 7. 2006 Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí Jan  Čulík
    30. 6. 2006 Filmaři skórovali v trapnostech Michal  Petřík
    9. 6. 2006 Jsme Šílení Bohumil  Kartous
    30. 5. 2006 Dopis televizních ředitelů Klausovi, který Martin Krafl odmítl zveřejnit   

    Dokumentární filmy Adama Curtise - hlubinné porozumění současnosti RSS 2.0      Historie >
    14. 8. 2006 Fašismus dnes existuje!   
    11. 4. 2006 Jaderný útok na Írán, raketová sila v Česku a logika Bílého domu Štěpán  Kotrba
    4. 7. 2005 Moc nočních můr v internetovém archivu   
    13. 5. 2005 Curtisova Moc nočních můr na filmovém festivalu v Cannes   
    15. 4. 2005 Význačný televizní dokumentarista obvinil BBC, že přehání hrozbu terorismu   
    31. 3. 2005 Moc nočních můr Adama Curtise v Bratislavě   
    11. 3. 2005 Neoliberální plíživý převrat a smrt demokracie podle Noreeny Hertzové Stanislav  Heczko
    2. 3. 2005 Moc nočních můr na Ostravské univerzitě   
    26. 1. 2005 Česká redakce BBC informuje o filmu Adama Curtise Jan  Čulík
    19. 1. 2005 Curtisova Moc nočních můr znovu v britské televizi   

    Demokratická revoluce? Utajená historie devadesátých let RSS 2.0      Historie >
    9. 5. 2006 Nazelenalé uzenky, tráva a bývalý prezident Štěpán  Kotrba
    18. 4. 2006 Čulíkovy znaky demokracie Štěpán  Kotrba
    21. 2. 2006 Utajené dějiny "permanentní kulturní revoluce" Jaroslav  Kuba
    13. 1. 2006 Aero Vodochody: iks pokusů o záchranu leteckého průmyslu Štěpán  Kotrba
    12. 1. 2006 Nevím, jak zabránit létání třísek než použitím jiné sekery Pavel  Urban
    6. 1. 2006 Kdo jsou vítězové antikomunistické revoluce? Jindřich  Kalous
    5. 1. 2006 Rozdíl je jen domněnkou, je třeba jej prokázat Miroslav  Prokeš
    4. 1. 2006 Udělejte to profesionálně   
    4. 1. 2006 V této demokracii smějí užívat svobody jen ti, co souhlasí   
    4. 1. 2006 Vinu nesou ti, kdo narcistický habitus vytvářejí Karel  Dolejší

    Zaznamenávání osobních dat občanů RSS 2.0      Historie >
    8. 8. 2006 Hacker pronikl do nových biometrických pasů   
    7. 8. 2006 Gordon Brown chce umožnit soukromým firmám přístup do státních databází o občanech   
    12. 5. 2006 Americký výzvědný úřad "dohlíží na telefonní rozhovory"   
    23. 3. 2006 Vláda krade občanskou svobodu   
    25. 2. 2006 Británie terčem kritiky za zákon o shromažďování informací o elektronické komunikaci   
    23. 2. 2006 Jak se může ctnostný vesnický farář nakazit syfilis Štěpán  Kotrba
    10. 2. 2006 Vrcholí jednání o tom, kolik zaplatíme za sledování naší vlastní komunikace   
    6. 2. 2006 Amerika: Soukromá data z internetu se intenzivně využívají v trestním vyšetřování i civilních soudních sporech   
    20. 1. 2006 Bílý dům Googlu: předejte informace o tom, co kdo vyhledává   
    23. 12. 2005 Od roku 2006 budou v Británii zaznamenávány všechny jízdy automobilem   

    Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
    3. 7. 2006 Věčná koalice - nebezpečný útok na demokracii Miroslav  Polreich
    30. 6. 2006 Dokážeme být svobodní? Jan  Čulík
    29. 6. 2006 O českém vysokém školství Jan  Čulík
    9. 6. 2006 Kdyby... Jakub  Rolčík
    9. 6. 2006 Karyatidy se hájí: My nic, to Paroubek! Jan  Čulík
    9. 6. 2006 Jsme Šílení Bohumil  Kartous
    9. 6. 2006 Jak voliči rozdali politické karty, a co dál? Vladimír  Vokál
    4. 5. 2006 Politická příživa Štěpán  Kotrba
    29. 3. 2006 Znovu o tom, co česká média pomíjejí Jan  Čulík
    11. 3. 2006 Jak informovaly Britské listy o válce v Kosovu   

    Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
    12. 8. 2006 Terorismus podle MacGyvera Štěpán  Kotrba
    11. 8. 2006 Když se kácí les, padají třísky? Veronika  Valachová
    8. 8. 2006 Malé války, velký problém Oskar  Krejčí
    31. 7. 2006 Irák: Spíše nightmare než cakewalk Jakub  Rolčík
    21. 7. 2006 OSN: Každý den umírá 100 iráckých civilistů   
    21. 7. 2006 Irácký Vietnam Štěpán  Kotrba
    12. 7. 2006 Znásilnění v Iráku   
    7. 7. 2006 Rozdel' a panuj Karim  Chaibi
    7. 7. 2006 Cesta na Guantánamo Jan  Čulík
    30. 6. 2006 Americké vojenské tribunály pro vězně z Guantánama jsou "protizákonné"   

    Školství RSS 2.0      Historie >
    4. 8. 2006 Co bude se školstvím po prázdninách? František  Augusta
    30. 6. 2006 Šikana na vysokých školách   
    29. 6. 2006 Nikoli jen na okraj koaliční smlouvy; především však o vzdělávání Miloš  Dokulil
    29. 6. 2006 O českém vysokém školství Jan  Čulík
    29. 6. 2006 Kvalita českého školství se rapidně zhoršila   
    27. 6. 2006 Studenti jsou proslulí flákačstvím, ať platí za školu!   
    26. 6. 2006 Jak mohou fungovat přijímací zkoušky na VŠ Boris  Cvek
    12. 6. 2006 O co jde ve volbách a po nich? František  Augusta
    30. 5. 2006 Školné a ekonomické bariéry v přístupu ke vzdělávání Petr  Staněk
    30. 5. 2006 Asociace školských odborů hodnotí 8 let vlády ČSSD Radek  Sárközi

    Letní filmová škola, Uherské Hradiště RSS 2.0      Historie >
    31. 7. 2006 Dvě významné české filmové akce Jan  Čulík
    29. 7. 2006 Nerušte mé kruhy!   
    28. 7. 2006 Poctivost se nevyplácí? Jan  Čulík
    28. 7. 2006 Reggio a Tarkovskij Jan  Čulík
    27. 7. 2006 Antikomunistická mše Jan  Čulík
    24. 7. 2006 A tou nocí nevidím ani jedinou hvězdu Jan  Čulík
    23. 7. 2006 Jak je těžké natáčet "cizí" filmy v Čechách Jan  Čulík
    23. 7. 2006 Filmovku zahájila africká politická agitka Jan  Čulík
    22. 7. 2006 Zvoník u matky Boží -- výtvarně pozoruhodná inscenace, scénářem méně Jan  Čulík
    1. 8. 2005 S Břetislavem Rychlíkem o jeho tvorbě a o České televizi Jan  Čulík

    Mají pětatřicátníci v Česku dnes zhoubný vliv? RSS 2.0      Historie >
    9. 5. 2006 Nazelenalé uzenky, tráva a bývalý prezident Štěpán  Kotrba
    24. 1. 2006 Co dnes činí lidi lhostejnými k osudu druhých Jan  Bím
    20. 1. 2006 Pětatřicátníci, sociálně cítící a další... Pavel  Urban
    6. 1. 2006 Kdo jsou vítězové antikomunistické revoluce? Jindřich  Kalous
    4. 1. 2006 Vinu nesou ti, kdo narcistický habitus vytvářejí Karel  Dolejší
    2. 1. 2006 Pětatřicátníci, hoši jako květ, na vás bylo vždycky radost pohledět.... Josef  Vít
    2. 1. 2006 Vadí, nevadí Luděk  Rozehnal
    31. 12. 2005 Jak to bylo s tím západním rájem? František  Hájek
    31. 12. 2005 Zmačkané obaly Tomáš  Krček
    30. 12. 2005 Flexibilita potřetí Jan  Holík

    VŠUP - trampoty umělecké školy RSS 2.0      Historie >
    2. 8. 2006 Rektora VŠUP odvolal prezident Jan  Paul
    30. 6. 2006 Jádrem sporu byla bagatelizace Jan  Paul
    28. 6. 2006 Sušáků na láhve bylo tisíce, neopakovatelný byl ale Duchampův čin Jan  Paul
    28. 6. 2006 VŠUP - Spirála pádu Štěpán  Kotrba
    28. 6. 2006 Proč jsme odvolali Borise Jirků   
    28. 6. 2006 Boris Jirků: Odhalil jsem nepravosti   
    26. 6. 2006 Diplomky 2006, aneb formální postupy hodnocení studentských prací na VŠUP Praha Jan  Paul
    26. 6. 2006 Posloupnost středu a bída uměleckého průmyslu Štěpán  Kotrba
    23. 5. 2006 Akademický senát VŠUP v Praze chce odvolat rektora Borise Jirků   
    30. 3. 2006   

    Media Tenor - obsahové analýzy médií RSS 2.0      Historie >
    20. 6. 2006 Media Tenor : Třetí díl ságy - o tom, že bylo všechno jinak, než to bylo Štěpán  Kotrba
    13. 6. 2006 Hnusí se mi bulvární styl argumentace Marek  Síbrt
    12. 6. 2006 Manipulace analýzou manipulací Štěpán  Kotrba
    29. 5. 2006 Sovy nejsou tím, čím se zdají být Štěpán  Kotrba
    29. 5. 2006 Media Tenor: Mezi "negativním popisem" a "poškozováním" je zásadní rozdíl Marek  Síbrt
    28. 5. 2006 Štěpán Kotrba dezinterpretoval analýzu Media Tenoru o politických stranách Marek  Síbrt
    26. 5. 2006 Mladá fronta Dnes a Lidové noviny poškozovaly ČSSD a KSČM Štěpán  Kotrba
    3. 1. 2006 Žánrový hybrid na obrazovce Jan  Čulík
    23. 12. 2005 "ODS se opět uchýlila k účelovému lhaní" Jiří  Paroubek
    24. 8. 2005 CzechTek 2005: Analýza vyváženosti televizního zpravodajství   

    Filmový festival Karlovy Vary 2006 RSS 2.0      Historie >
    10. 7. 2006 Ztrácí se povědomí o významu Jan  Čulík
    8. 7. 2006 Ztratili jste pas? Policii ČR to nezajímá Jan  Čulík
    8. 7. 2006 Karlovy Vary: Dobré filmy i koncem týdne Jan  Čulík
    7. 7. 2006 Karlovy Vary 2006: Příběhy o lidské ubohosti Jan  Čulík
    7. 7. 2006 Všechno nejlepší Jan  Čulík
    7. 7. 2006 Cesta na Guantánamo Jan  Čulík
    7. 7. 2006 Pěregon - opravdu ruský film Ema  Čulík
    7. 7. 2006 Peregon - definitely a Russian film Ema  Čulík
    7. 7. 2006 Karlovy Vary: Ztraceno v překladu Ema  Čulík
    7. 7. 2006 KVIFF - Lost In Translation Ema  Čulík

    Válka politiků, policajtů a tajných agentů o moc a o peníze RSS 2.0      Historie >
    14. 8. 2006 Krysy vyrážejí z mediálního podpalubí do útoku Štěpán  Kotrba
    11. 8. 2006 Robert Piksa nikdy nebyl poradcem Úřadu vlády ČR či premiéra   
    10. 8. 2006 ČKA v roli řezníka Ladislav  Žák
    19. 7. 2006 Srbovi vracejí peníze i majetek, kdy mu vrátí svobodu a čest? Štěpán  Kotrba
    12. 7. 2006 Čištění policejního stolu po vyhraných volbách Štěpán  Kotrba
    7. 7. 2006 Hyenismus novinářů a presumpce viny Zdeněk  Jemelík
    7. 7. 2006 "Ti praví" policajti si dali navzájem zelenou Štěpán  Kotrba
    30. 6. 2006 Trestní oznámení na velitele zásahu na akci CzechTek 2005   
    26. 6. 2006 Rozhlas nemohl mít Kubiceho zprávu "ofotografovanou" Štěpán  Kotrba
    23. 6. 2006 Kubiceho aféra: Oč tu běží? Pavel  Urban

    České volby v roce 2006 a povolební pat RSS 2.0      Historie >
    11. 8. 2006 Citát dne (včerejšího)   
    4. 8. 2006 Má Černého Petra Topolánek, anebo Paroubek? Miloš  Dokulil
    31. 7. 2006 Pane Paroubku, odejděte... Boris  Cvek
    28. 7. 2006 Sněmovna a Senát: přenášení odpovědnosti Lukáš  Jelínek
    28. 7. 2006 Proč to stále nejde? Michael  Kroh
    28. 7. 2006 Desatero Jiří  Jírovec
    27. 7. 2006 Nemáme se rádi Miroslav  Kodet
    26. 7. 2006 Proč si komunisté vybrali Izrael Lukáš  Lhoťan
    25. 7. 2006 Jde opravdu jen o Zaorálka pro funkci předsedy Sněmovny? Miloš  Dokulil
    21. 7. 2006 Povládnou ODS a její sateliti z vůle KSČM? Radek  Macalík

    Hysteria okolo Hysterie.sk RSS 2.0      Historie >
    8. 8. 2006 Pajkus největším nepřítelem Jaroslava Spišiaka, Spišiak odvolán Štěpán  Kotrba
    22. 7. 2006 Hackeři "análně penetrovali" NBÚ, policie zatkla server, hackeři v odpověď "zhasli" celé NBÚ Štěpán  Kotrba
    19. 10. 2004 100% Dastych free Štěpán  Kotrba
    3. 2. 2004 Emmanuel Goldstein : "Hackeri sú tí, ktorí vám ukážu, že cisár je nahý"   
    9. 7. 2003 Četka, které by bylo potřeba hacknout zpravodaje v New Yorku... Štěpán  Kotrba
    6. 7. 2003 Československý underground se směje   
    12. 6. 2003 "Triuhorky": Slovenské telekomunikácie obeťou útoku hackerov Michal  Feik