18. 5. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
18. 5. 2006

Všem skutečným Novákům se omlouvám. Slovo novák zde budu používat s malým písmenem, protože jde o pojmenování člena hnutí či skupiny vyznavačů, podobně jako když pojmenováváme husity, ludity, masarykovce nebo různé jakeše.

Co přesně je český novák, (neplést s jinými objekty, např. českými jandáky!) to je těžké určit, pokud určovateli jsou sami nováci. Jen Baron Prášil se uměl před útočícími vlky rychle vytáhnout za vlasy na strom. Diskuse v médiích i v hospodě mají v Česku několik společných příznaků. Jedním z nich je, že jejich účastníci neumějí rozlišit mezi diskusí v médiích a v hospodě.

Sloupek
Michal Šanda

nemáte bůra na hamburger?
měl. nastavil jsem ruku. místo mince
mě ale za ni popad
a odtáhnul do bufetu u Anděla. bez šance
protestovat: vymakanej borec
kolem čtyřicítky mně bylo šestnáct.
"somrovals o žrádlo -
jez!"
zaplatil guláš + 4 knedlíky
navrch a rizoto a svíčkovou a ovar a buřt.
jed jsem to snad hodinu
oči mi lezly z důlků
nenáviděl jsem ho
hajzla
stál tam a mlčky bez pohnutí jako socha
gardedámy vyprovázel
pohledem každý moje sousto.
až když jsem setřel z tácku
i z hamburegru vyteklý kapky kečupu
přines pulitr se zasněženym vrcholem
nezdolatelnej jako Mt. McKinley
a řek:
"tady je to pivo cos měl asi na mysli mladej."

do Britských listů poslal autor

18. 5. 2006
Připomíná to takovou tu pitomou dětskou hru, kdy jeden řekne "ty seš blbej" a druhý na to odpoví "ty seš blbej".

Všude se mluví o tom, jak je letošní předvolební kampaň věcná. Nevím, jestli tomu dobře rozumím, ale za věcnou kampaň se patrně považuje to, když někdo vyleze s marketingovými produkty, jako třeba T(t)lustá peněženka a legrační daňové kolečko, které způsobí její obezitu. Peněženka bude tlustá a proto budou lidé platit poctivěji daně a výdajovou složku rozpočtu tak nebude nutné příliš a zbytečně krátit. Jinými slovy -- daňový ráj v sociálním státě způsobený charakterním narovnáním českého občana nasycením jeho peněženky. Věcné, že.

18. 5. 2006

Tisíce věřitelů odborářské banky BAWAG po odhalení miliardového skandálu v Karibiku a nyní i v její americké úvěrové společnosti Refco vzalo peněžní ústav útokem a vybíralo hromadně vklady. Před jejími odbočkami se tvořily fronty a u přepážek se vybíralo denně až 50 mil. euro.

Podle časopisu "Wirtschaftsblatt" situace začala ohrožovat bankovní stabilitu celého rakouského hospodářství. Vedení BAWAGu sice odmítalo oznámit veřejnosti, v jaké se nachází situaci, ale spolková vláda svolala minulý týden krizové zasedání a hodila hroutícímu se odborářskému peněžnímu ústavu záchrannou kotvu.

18. 5. 2006

Poté, co jsem si v úterních LN přečetl článek jistého pana Palaty s názvem "Popírač", nemohl jsem věřit vlastním očím, píše Ondřej Šlechta. Dotyčný redaktor označil prezidenta republiky za popírače Evropské unie. To samotné by jistě moc divné nebylo, pan Palata je jistě patřičně proevropsky naladěn a tak je jasné, že některé postoje Václava Klause k EU mu nebudou příliš k chuti. Jenomže pan Palata zašel příliš daleko.

Názory Václava Klause srovnal s popíráním holocaustu. Podle výše zmíněného redaktora je "popírání EU" stejný zločin jako tzv. osvětimská lež. Nemyslí si pan Palata, že toto už je příliš silná káva? Označit obhajování nacistického režimu a popírání smrti milionů lidí za srovnatelné se skeptickým názorem na fungování jedné mezinárodní organizace? Zaráží také samo označení popírání EU za zločin. Za prvé nám nevysvětlil, co oním "popřením EU" myslel, ale měl by si uvědomit, že existuje něco, jako pluralita názorů. Panu Palatovi také nikdo nebere jeho proevropské postoje. Nechť tedy také on nestigmatizuje na tuto problematiku odlišné názory tím, že je bude srovnávat s popíráním holocaustu. To, že Palata de facto označil kritiku fungování a směřování současné EU za zločin, je na druhou stranu vlastně dobře. Ukázal nám, jak si mnozí správně pro-evropsky uvědomělí jedinci představují diskusi. Podle Palaty je zločinné mít na EU negativní názor. Pak je zločinec ale Palata!

Pozn. JČ: Takovéhle nesmysly vznikají, když se berou vážně verbální trestné činy. "Zločin" popírání holocaustu je kontroverzní a směšný, proč by si pan Palata nemohl k němu přičlenit stejně absurdní "zločin" popírání Evropské unie a zesměšnit se! :)

18. 5. 2006

Co ukázaly průzkumy a výsledky od roku 1992

Těsně před poslední částí předvolebního víru se začne vždy hrát ona iracionální hra na předpovídání budoucnosti. Klíčem k ní je ale minulost.

V ní se skrývají mnohé souvislosti zdánlivě nesouvisejících jevů. Na začátek si připusťme, že předvolební průzkumy nejsou volby, rozdíly agentur na výzkum veřejného smýšlení o politických sympatiích budeme brát alespoň chvilku vážně, neb oni šarlatáni mohou být poctiví. Pravdu nezabiješ a i jakákoliv manipulace musí plynule přejít do reality, neb kdyby se tak nestalo, byla by ona agentura k smíchu. S ubývajícími týdny se tak veškeré průzkumy budou pomalu blížit realitě. Už je to vidět. Stal se zázrak. Jako už tolikát.

Pojďme si ukázat, jak se průzkumy jedné agentury měnily od počátku existence České republiky.

18. 5. 2006
Pecunia non olet

Peníze nesmrdí - řekl ve starověku římský císař, když zavedl poplatky na římských záchodcích. A tato slova platí dodnes. Naši politici, naše média už 15 let bojují proti korupci. Zvláště před volbami je to velmi vděčné téma.

Korupce je nový jev v našem prostoru a přišel k nám v masivním měřítku s kapitalismem. Někdo možná bude říkat, že korupce kvetla i před listopadem. Ale z dnešního pohledu považovat předání bonboniéry (ve které někdy bylo i pár stokorun) lékaři za korupci, je směšná demagogie. Stejně jako pár pytlů cementu na stavbu chaty. Po listopadu na naši hospodářskou scénu přišli lidé, pro které je jedinou prioritou zisk -- peníze -- velké peníze -- čím dál víc peněz. Peníze, které přinášejí moc.

17. 5. 2006

Bylo mně nápadné, jak prudce začal Štěpán Kotrba útočit na Stranu zelených po vzestupu jejích preferencí. Současně s tím nápadně stranil ČSSD. V BL se začaly množit články funkcionářů ČSSD na stejné téma. Sympatické mně to zrovna nebylo, ale nereagoval jsem. Pan Kotrba o sobě dal výrazně vědět i v kauze "Cibulka a ČRo", píše čtenář, který se pod svůj vzkaz redakci opomněl podepsat. Za poslední dny takových bylo víc...

17. 5. 2006

Uvnitř Strany zelených to doopravdy vře. Nejen že se fackují kandidáti a členové na schůzích, ale interní partajní mailinglisty se plní vzájemným obviňováním z poškozování dobrého jména strany, z manipulací a podvodů. Pravicoví Zelení obviňují levicové a naopak. Jedni jsou více zelení, druzí více modří, třetí zase hnědí či jiní černí. Strana Zelených je totiž stejně pestrá, jako byly všechny jednoagendové strany v minulosti - Moravany, razící heslo Morava Moravanům nevyjímaje. Od trockistů a extrémních aktivistů, přes ekology, přírodovědce, až po republikány a lidovce.

Pavel Pečínka: Zelení: Pro osvěžení paměti ZDE

Zelení si prošli minulostí, která integrovala zanícené ochránce přírody i bezohledné kariéristy. Přírodovědce i ukrývající se agenty I. a II. správy StB. Aktivisty i pracovníky BIS, sledující protijaderné extremisty. Bývalý předseda Zelených (1992 - 1996) Jaroslav Vlček, bývalý vedoucí prvního porevoučního úřadu vlády České republiky - Petra Pitharta, poslanec za Liberální blok, namočený o několik let později zcela nepochopitelně do Bamberské aféry Miloše Zemana je toho živým důkazem. Čechošvýcarský podnikatel Jan Vízek, hlavní postav Bambergu měl dříve pletky se Státní bezpečností a je předobrazem dnešního podnikatele Krejčíře, když tvrdil z beztrestného Švýcarska, že po tajném kurýrovi už poslal do Prahy osm milionů korun jako zálohu na dohodu z Bambergu. Zelení měli podle Vlčka dostat tři miliony z částky, kterou měla skupina podnikatelů poskytnout sociálním demokratům na volební kampaň v roce 1996 za příslib vysokých funkcí ve státní správě. Zelené si StB vyhlédla jako dobrou krycí legendu pro své špičkové lidi. Galerie předsedů této strany v 90. letech je dostatečným varováním mámení o vstupu nové síly do české politiky.

Pavel Pečínka: Jak se čistila strana aneb konec Pseudozelených v Čechách ZDE

Britským listům se nyní dostal do ruky interní dopis Karla Černíka zaslaný redakci Literárních novin Jakuba Patočky, Václavu Drbohlavovi či senátoru Štětinovi a Janu Beránkovi. Autor byl do 10. května 2006 členem Strany zelených a předsedou její ZO v Praze 13. Přečtěte si, jak vidí situaci ve straně člen, kterého Zelení "odešli" těsně před volbami.

[Některé repliky jsme z důvodu žalovatelnosti vypustili, stejně jako pojmenování předsedy jako Buršíka. Odpoledne se ozval autor s tím, že nebyl "odejit" ale "odešel se sám". Zdůvodnění je stejně pikantní, jako většina událostí kolem Zelených v poslední době: autor žádal o přerušení členství ve Straně zelených "na protest proti rozhodnutí Předsednictva Strany zelených ze dne 28. dubna 2006 - usnesení 10.20. o pozastavení členství Václavu Drbohlavovi a dalším praktikám PSZ a RKO Praha, které jsou namířeny proti základům Strany zelených a její činnosti a proti zneužívání pravomoci samozvaných stranických orgánů..." - pozn. red. ]

17. 5. 2006

Těsně před hlasováním by strany neměly bojovat o nerozhodnuté voliče tím, že jim budou vnucovat témata. Naději, že získají jejich přízeň, mají pouze tehdy, když využijí emotivních kauz, jež hýbají médii.

Závěrečná fáze kampaně rozhodne, kdo vyhraje volby a sestaví vládu. Rozdíl mezi dvěma stranami na čele volebních preferencí, občanskými a sociálními demokraty, je tak malý, že o jejich pořadí budou více než kdy jindy rozhodovat voliči, kteří se rozhodují na poslední chvíli. Výzkumy agentury Factum Invenio pro týdeník Ekonom ukazují, že pro nerozhodné nejsou směrodatná čísla o stavu naší ekonomiky -- dílem je interpretují ideologicky, dílem pro ně zůstávají tajemstvím.

17. 5. 2006

PRŮZKUM PŘED VOLBAMI

Více než polovina voličů alespoň jednou změnila svou preferovanou stranu či tak hodlá učinit v současných volbách. Jak budou lidé volit, ukazuje exkluzivní výzkum agentury Factum Invenio pro týdeník Ekonom a internetový portál iHned.

Politici v Česku znejistěli. Jejich budoucnost se zahalila do neurčitosti výsledku červnových voleb do Poslanecké sněmovny. Pochybnosti umocňuje to, co jindy do politiky vnáší jistotu -- čísla. Důvody jsou tři.

18. 5. 2006

Českým médiím neunikla informace o vzniku (staro)nového orgánu OSN -- Rady pro lidská práva, která nahrazuje předchozí Komisi pro lidská práva. Není překvapivé, že hlubší analýze rozdílů postavení nového orgánu, jeho funkčnosti a pravomocí se nevěnoval prakticky nikdo. Nosnými informacemi byly názory newyorské organizace Human Rights Watch na to, kdo si členství v nové Radě "zaslouží", protože reprezentuje "demokracii" a "svobodu" a kdo ne.

V nové radě je zastoupeno 47 ze 191 členského státu OSN.

Ty také pro zastoupení v Radě hlasovaly. Mezi osmi zeměmi, které kandidovaly na členství v Radě za skupinu latinskoamerických a karibských zemí je i Kuba, zvolená 135 hlasy.

17. 5. 2006

V Kremlu ve čtvrtek vysvětloval málo známý, ale mocný ruský činitel poprvé zahraničním novinářům nové informace o současném Rusku: "Rusko je stát obrovského významu a jeho význam každým týdnem roste."

Sergej Sobjanin, bývalý šéf Ťumenského regionu, bohatého na ropu, který je nyní šéfem štábu Vladimíra Putina, a je jedním z nejmocnějších lidí v dnešním Rusku, vysvětloval podrobnosti středečního projevu Vladimíra Putina. V něm Putin definoval budoucnost Ruska jako lidskou i vojenskou regeneraci.

17. 5. 2006

When unknown assailants in late April beat Communist Party (KSČM) vice chairman Jiří Dolejš so severely that he nearly lost an eye, few politicians were at a loss to speculation as to who might be the perpetrators.

Surveillance cameras in the Prague metro recorded the event, but grainy images of young men wearing jeans and white shirts don't offer police much of a lead. Still came the theories: they were ordinary thugs, intoxicated, and the reformist Communist deputy was simply in the wrong place at the wrong time; they were Stalinists; they were rabid anti-Communists; they were paid muscle for hire.

Published in Czech Business Weekly HERE

17. 5. 2006

Much has been written in the Czech media over the past weeks about the two recent instances of thuggery; communist MP Jiří Dolejš's beating in a metro station and the Green Party election candidate Kateřina Jacques's arrest and rough treatment by the Prague police while at a counter demonstration to a neo-Nazi march.

Often, commentators point to these two incidents as a sign of brutalization in contemporary Czech politics.

Published in Czech Business Weekly HERE

17. 5. 2006

Polemika s textem Jiřího Kratochvíla "Parodie na maturitu IV"

Podle J. Kratochvíla se někteří žáci při psaní didaktického testu dostávají do situace, v níž "nemají možnost uplatnit celou šíři svých znalostí češtiny a literatury". Kdyby znal Katalog požadavků k maturitní zkoušce pro český jazyk, věděl by, že didaktický test nic takového ověřovat nemá, píše František Brož z Centra pro zjišťování výsledků vzdělávání - CERMAT. Britským listům jej Přemysl Rosůlek z oddělení Public Relations CERMAT zaslal - tímto uvedením na pravou míru napravujeme nedorozumění, které vzniklo při zadávání článku - pozn. red.

18. 5. 2006
částečnou reakcí na příspěvek "Být šťastný" jako slogan naší doby"

Ve všech oblastech života naší společnosti se, dnes, bojuje o zvýšení produktivity práce, bojuje se o čas. V této velmi náročné době často pracují učitelé za stejných podmínek, jako před stoletími a je třeba, aby změny zasáhly i do vyučování a učení. Vědecký i technický pokrok závisí u nás i na kvalitě a délce přípravy budoucích odborníků. Podle světového trendu vývoje vědy a techniky lze předpokládat, že počet poznatků, který lidstvo ovládá, se asi během deseti let zdvojnásobí a tento trend bude narůstat.

18. 5. 2006

Se zájmem jsem si přečetl článek Ladislava Žáka "Čulíkova proč...", ale při nejlepší vůli jsem Žákovu podrážděnou reakci na článek Jana Čulíka "Českému Novákovi primitivní hospodské kecy v rádiu nevadí", zcela nepochopil.

18. 5. 2006
Michal Polák

V posledních týdnech a měsících slýcháváme z různých stran množství chvály na nový rychlovlak pendolino. Že prý přineslo velký kvalitativní skok v osobní železniční přepravě v Česku a reprezentativnější spojení severní Moravy se zbytkem země.

Ale přesto, bylo nasazení pendolin na české tratě opravdu již tak potřebné, jak je nám ze strany Českých drah vtloukáno do hlavy?

17. 5. 2006

Na vlnách "rodinné" stanice Český rozhlas 2 - Praha se každý všední den hlásí Host do domu. Protikladem lehčích rozhovorů je úvodní hodinka s názvem Jak to vidí... Vyprofilovala se tak, že se zde o názor na svět dělí s posluchači Hana Illnerová, Cyril Höschl, Václav Malý, Jefim Fištejn a další. Vést s nimi dialog není jednoduché: moderátor musí být připraven, ale mít "vědomostní převis". Mít i to, co Kodex ČRo a programové zásady BBC charakterizují jednoduše. Cit pro uměřenost, slušnost, korektnost, neřku-li noblesu. Musí mimo jiné dbát pokynů svých nadřízených. Český rozhlas se nemůže, nechce a nebude měnit z média veřejné služby na bulvár.

vyšlo dnes v deníku Metro, str. 6 PDF

18. 5. 2006

Chce-li být politologie považována za vědu, musí se držet metody kritického myšlení. Jednou z jeho zásad je ad fontes (k pramenům). Chce-li být Jiří Pehe politologem a ne pouhým ideologem, měl by si aspoň přečíst programy politických stran, které srovnává, ne jen to, co o nich píší média. Pokud si je přečetl, měl by brát v úvahu všechna fakta, ne jen ta, jež svědčí jeho hypotéze.

18. 5. 2006

V souvislosti s článkem "Pentagon donucen zveřejnit videozáznam z 11. září" bych rád upozornil na skutečnost, že inkriminovaný videozáznam je možné nalézt v rámci dokumentu 911 In Plane Site, který je na Internetu volně ke stažení a odkazy na nějž, včetně českých titulků lze nalézt na internetu . Dokument také pojednává o řadě dalších nesrovnalostí v souvislosti s 11. zářím 2001, píše anonymní čtenář.

18. 5. 2006

Vstup a občerstvení na akci je zdarma...

Tisková zpráva Partners Czech, Praha

V Pardubicích se v kině Sirius uskuteční 24. května 2006 filmový diskusní večer na téma romsko-českého soužití. Jedná se o závěrečný večer ze tří filmových večerů, které Partners Czech uvádí v rámci čtyřletého Programu romské integrace realizovaného nezávislými centry mezinárodní neziskové organizace Partners for Democratic Change za finanční podpory Agentury Spojených států pro mezinárodní rozvoj (U.S. Agency for International Development - USAID).

6. 5. 2006

V dubnu přispělo celkem 115 čtenářů Britských listů na provoz časopisu úhrnem částkou 25 812.00 Kč. Na internetovém účtu Paypal máme nyní nadto 1,321.99 USD. Přispěl jen zlomek z celkového počtu více než deset tisíc čtenářů denně, děkujeme. Apelujeme i na ostatní, aby nám třeba i malým, pravidelným finančním příspěvkem pomohli rozšiřovat a profesionalizovat práci časopisu ve veřejném zájmu, kterou děláme zadarmo. Vybranou částkou financujeme postupné dopracování našeho redakčního systému a odstranění četných nefunkčností, financování systematické novinářské práce to však zatím neumožňuje. Právě pro nedostatek financí jsme dosud nebyli schopni zprovoznit celou řadu potřebných technických funkcí serveru (vyhledávání, statistiky, knihovnu, galerie, zasílání BL mailem, onlinové chaty, odstranit četné technické chyby).

Finanční dary Občanskému sdružení Britské listy jsou v ČR odečitatelné ze základu daně z příjmu. Vydáváme k tomu na požádání písemné potvrzení.

Děkujeme všem, kteří podporují provoz Britských listů finančními dary i zadáváním reklamy.

Jsme vám velmi vděčni za finanční záchranu našeho serveru, prosíme však: nepřestávejte přispívat, umožníte nám dělat naši práci lépe a efektivněji, budeme si moci například systematicky financovat právníka, což byl mělo být pro náš list nezbytné. Financujte si k vlastnímu prospěchu kritický a nezávislý deník.

Jsme vděčni za každý drobný příspěvek na provoz Britských listů, který je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisen Bance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je Karlovo nám. 10, Praha 2.

Čtenáři ze zahraničí mohou přispět na provoz Britských listů úvěrovou kartou na adrese www.paypal.com po jednoduché registraci odesláním částky na adresu redakce@blisty.cz.

22. 11. 2003

Britským listům můžete psát na adresu redakce@blisty.cz, šéfredaktor Jan Čulík má adresu culik@blisty.cz a také J.Culik@slavonic.arts.gla.ac.uk , pražský redaktor Štěpán Kotrba má adresu stepan@kotrba.cz a skype stepan.kotrba, technickému správci Dominiku Joe Pantůčkovi pište na adresu joe@joe.cz.

Aleš Cibulka a Yvonne Přenosilová RSS 2.0      Historie >
16. 5. 2006 Cibulkův pořad Jak to vidí dával slovo hostu   
15. 5. 2006 "Laický názor" moderátora na obrazovce ČT 24 Štěpán  Kotrba
15. 5. 2006 Českému Novákovi primitivní hospodské kecy v rádiu nevadí Jan  Čulík
15. 5. 2006 Pořad s Přenosilovou nelze brát vážně   
15. 5. 2006 Opakovaný dámský gambit... Ladislav  Žák
13. 5. 2006 Není stížnost jako stížnost Josef  Bouška
12. 5. 2006 Satira v rozhlase je přípustná, ale tenhle pořad byl nevyvážený Jan  Čulík
12. 5. 2006 Sprostořekost a meze veřejné služby Štěpán  Kotrba
12. 5. 2006 Paroubek "je skutečně jak Mussolini"   
12. 5. 2006 Unionistický stranický sekretariát Štěpán  Kotrba

Osvobození Československa v roce 1945 a konec II. světové války RSS 2.0      Historie >
11. 5. 2006 Vlasov nechtěl pomoci povstání v Praze Richard  Seemann
10. 5. 2006 Estonští představitelé oslavují příslušníky Waffen SS Stanislav  Kliment
9. 5. 2006 Juščenko chce uznat banderovce za účastníky Velké vlastenecké války Stanislav  Kliment
9. 5. 2006 Za co a s kým jsme bojovali   
9. 5. 2006 Target -- Prague, Czech: Jak Američané bombardovali Prahu Štěpán  Kotrba
9. 5. 2006 Úmluva vlád ČSR a SSSR o spojenectví proti fašismu a vzniku Svobodovy armády Štěpán  Kotrba
9. 5. 2006 Ukrajina: Nejen staří banderovci, ale i současný antisemitismus Karel  Dolejší
9. 5. 2006 Smutný osud bombardovaného "rodinného stříbra"   
9. 5. 2006 Děň Pobědy Štěpán  Kotrba
18. 8. 2005 Překvapivé paměti Čestmíra Císaře Jan  Čulík

Modrá šance ODS RSS 2.0      Historie >
12. 5. 2006 ODS se důrazně ohrazuje   
26. 4. 2006 Kořistka: "ODS zadržuje důkazy"   
17. 4. 2006 Proč budu volit ODS   
17. 4. 2006 ODS a rovnost příležitostí? Josef  Vít
14. 4. 2006 Modrá šance pro ČR   
27. 2. 2006 Chce ČSSD zvrátit mandát ODS z krajských voleb? Boris  Cvek
20. 2. 2006 Weak ODS leadership hurting `blue` chances Irena  Ryšánková
13. 2. 2006 Václav Klaus poškozuje ODS Milan  Daniel
2. 2. 2006 Žákovo mlžení: stamiliardové ztráty v příjmu do státního rozpočtu Ivo  Bubeník
21. 1. 2006 Za poškození dobrého jména a demokratické pověsti si může ODS sama Štěpán  Kotrba

Vláda Stanislava Grosse a politika ČSSD RSS 2.0      Historie >
1. 3. 2006 Joker Blonde v roce 2005 Irena  Ryšánková
28. 9. 2005 Paroubek dal sociálním demokratům jasně najevo, jak vypadá a jak jedná konzervativní levicový lídr Štěpán  Kotrba
21. 8. 2005 Happy birthday, pane premiére Štěpán  Kotrba
23. 5. 2005 Levicová levice -- a co dál? Irena  Ryšánková
23. 4. 2005 Martínek: Jsme už orvaní jak starý vlk Štěpán  Kotrba
22. 4. 2005 Je "Na tý louce zelený" opereta? Miloš  Dokulil
20. 4. 2005 Objeví se nakonec bílý kouř také nad "Strakovou akademií"? Miloš  Dokulil
19. 4. 2005 "O čem" ta naše současnost "jako" je Miloš  Dokulil
18. 4. 2005 Gross v Sedmičce a neschopný Topolánek Boris  Cvek
15. 4. 2005 Cesta slepou ulicí znamená nutnost návratu Ivan  David

DIY, tekno a CzechTek RSS 2.0      Historie >
9. 5. 2006 Případ Jacques, Paroubek a Czechtek 2005 Jan  Zeman
5. 5. 2006 Jak Policie ČR beztrestně porušuje zákony   
3. 3. 2006 Stíhání klienta IuRe soud podmíněně zastavil   
21. 2. 2006 Otakar Motejl: Kdyby tomu velel jiný policejní ředitel, vzal by to na bodáky Dalibor "Exx" Záhora, Martin "Juki" Jyrkinen
1. 2. 2006 Ombudsman: "Postup policie na CzechTeku byl nepřiměřený"   
1. 2. 2006 Účelově obžalovaný účastník CzechTeku obhajovaný IuRe soudem zproštěn obžaloby   
9. 1. 2006 Ministr kultury Vítězslav Jandák: "Na CzechTek se přijedu podívat!" Martin "Juki" Jyrkinen
13. 12. 2005 Vyjadřuji hlubokou nespokojenost s tím, jak vyšetřujete zásah policistů na CzechTeku 2005   
8. 12. 2005 Jsme nespokojeni s tím, jak se vyšetřuje Czechtek 2005!   

O českých tajných službách RSS 2.0      Historie >
31. 3. 2006 Respektovaný fízl Štěpán  Kotrba
17. 9. 2004 Velké policejní ucho Štěpán  Kotrba
9. 1. 2004 Proč prodávat zlatá vejce Telecomu? Štěpán  Kotrba
13. 11. 2003 Odposlech, "státní orgán" a možné melouchy Ivan  David
30. 10. 2003 Srba: Mrzena má více rozumu než vedení České televize Štěpán  Kotrba
14. 7. 2003 Kdo dnes může bez povolení odposlouchávat i poslance? Štěpán  Kotrba
1. 7. 2003 Kauza Srba: shovívavost soudu nebo mediální kalkul? Karel  Mašita
30. 6. 2003 Za přípravu vraždy dostal Srba osm let Štěpán  Kotrba
13. 3. 2003 Srba a konec vojenské rozvědky v Čechách Štěpán  Kotrba
13. 1. 2003 Jaké petice jsou přípustné   

Financování "neziskových" struktur RSS 2.0      Historie >
9. 5. 2006 Mé námitky proti Greenpeace Ivan  Brezina
21. 4. 2006 Zakážeme Přátele Země a Greenpeace? Ivan  Brezina
19. 3. 2006 Koheze, nebo kolize? Na co také jsou euromiliardy   
17. 3. 2006 Hušák: Problémy Duhy nebo Martina Bursíka jsou nám jedno   
17. 3. 2006 Duha: Rozplétání nespletených sítí Vojtěch  Kotecký
16. 3. 2006 Spiklenecké teorie o financování NGO Miroslav  Šuta
16. 3. 2006 Nic z toho, co píše Kotrba o Nadaci Charty 77, není pravda František  Janouch
16. 3. 2006 Vznešený boj za křišťálové studánky Ivan  Brezina
16. 3. 2006 Zelený kruh Duhy Štěpán  Kotrba
14. 3. 2006 Dolary a nevládní organizace mezi Washingtonem a Moskvou Stanislav  Kliment

Petice "Zrušte komunisty" a co z toho nakonec bylo RSS 2.0      Historie >
9. 5. 2006 Zrušení komunistů nemusí přinést kýžený výsledek Vít  Horák
2. 5. 2006 První máj a všechno to zločinné a zavrženíhodné Ladislav  Žák
30. 4. 2006 Odpovědnost za verbální šíření nenávisti Štěpán  Kotrba
30. 4. 2006 Komunismus jako terč pro střelnou zbraň... Martin  Šaffek
21. 4. 2006 František Lambert "Finančním ředitelem roku 2005"   
12. 4. 2006 Ani po více než měsíci Ministerstvo vnitra mladým komunistům neodpovědělo Milan  Krajča
10. 1. 2006 Potřeba mezinárodně zavrhnout zločiny totalitních komunistických režimů   
21. 12. 2005 Nahrávka na smeč komsomolcům Pavel  Pečínka
10. 10. 2005 Štěstí: Ta schematičnost opravdu skřípe Tomáš  Koloc
10. 10. 2005 Jsem antikomunista, a proto jsem proti zákonu "proti propagaci komunismu"   

Útok na Jiřího Dolejše RSS 2.0      Historie >
1. 5. 2006 Zmlátili Dolejše. Proto se cítím jako komunista Jindřich  Kalous
30. 4. 2006 Odpovědnost za verbální šíření nenávisti Štěpán  Kotrba
30. 4. 2006 Komunismus jako terč pro střelnou zbraň... Martin  Šaffek
29. 4. 2006 Komunismus v nich Jan  Čulík
29. 4. 2006 Adam Drda: Zkreslil jste můj komentář jak Haló noviny   
29. 4. 2006 Pražští mediální propagandisté mají strach Jan  Čulík
29. 4. 2006 Ano, antikomunismus je protidemokratické hnutí Ondřej  Slačálek
28. 4. 2006 Dolejš: Za přesvědčení z přesvědčení Oldřich  Průša
28. 4. 2006 Blíží se noc dlouhých nožů? Ivan Odilo Štampach
28. 4. 2006 Na okraj ke kauze Dolejš Boris  Cvek

Policejní násilí RSS 2.0      Historie >
17. 5. 2006 Zelení: Kam jsi to vlezl? Ven ! Štěpán  Kotrba
17. 5. 2006 Truncheons and other pre-electoral tools Irena  Ryšánková
12. 5. 2006 O profesionální deformaci v demonstraci Oldřich  Průša
9. 5. 2006 Policejní zmlácení paní vrchní ředitelky Petr  Kužvart
4. 5. 2006 "Wolf": Jak jsem podával vysvětlení inspekci ministerstva vnitra Michal "Wolf" Vlk
4. 5. 2006 V Policii ČR vládne šikana a loajalita Stanislav  Huml
3. 5. 2006 Jaká je tolerance policistů vůči násilí Bohumil  Kartous
3. 5. 2006 Naprosté nepochopení demokracie Jan  Zeman
2. 5. 2006 Násilí policie a četky taky Milan  Daniel
2. 5. 2006 Jak to přesně bylo Karel  Jech

Marihuana RSS 2.0      Historie >
15. 5. 2006 Tráva na škole ano, nebo ne? Josef  Vít
12. 5. 2006 Marihuana, mozek novinářův a mozek neurologův Štěpán  Kotrba
11. 5. 2006 Přiznávám se. Podepsal jsem. Štěpán  Kotrba
8. 5. 2006 Nezávislá závislost na marihuaně Štěpán  Kotrba
8. 5. 2006 Kouření konopí zřejmě zvyšuje pravděpodobnost duševních chorob Jan  Čulík
3. 4. 2006 Drogy na tanečních party a sociální stratifikace účastníků   
20. 2. 2006 Pozor! Intenzivní kouření konopí způsobuje duševní choroby   
24. 1. 2006 Rukola není obyčejná tráva Filip  Sklenář
14. 11. 2005 Konopí a civilizační nemoci Bushka  Bryndová
20. 6. 2005 Kouření konopí vyvolává u některých teenagerů psychotické stavy   

Dokumentární filmy Adama Curtise - hlubinné porozumění současnosti RSS 2.0      Historie >
11. 4. 2006 Jaderný útok na Írán, raketová sila v Česku a logika Bílého domu Štěpán  Kotrba
4. 7. 2005 Moc nočních můr v internetovém archivu   
13. 5. 2005 Curtisova Moc nočních můr na filmovém festivalu v Cannes   
15. 4. 2005 Význačný televizní dokumentarista obvinil BBC, že přehání hrozbu terorismu   
31. 3. 2005 Moc nočních můr Adama Curtise v Bratislavě   
11. 3. 2005 Neoliberální plíživý převrat a smrt demokracie podle Noreeny Hertzové Stanislav  Heczko
2. 3. 2005 Moc nočních můr na Ostravské univerzitě   
26. 1. 2005 Česká redakce BBC informuje o filmu Adama Curtise Jan  Čulík
19. 1. 2005 Curtisova Moc nočních můr znovu v britské televizi   
18. 1. 2005 Bez analýzy a syntézy se ve světě nezorientujete - musíte vytvářet teorie o tom, jak věci jsou Irena  Ryšánková