6. 4. 2005
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
Romano Prodi a Piero Marrazzo
6. 4. 2005

Nebylo to nakonec referendum o Berlusconim? O víkendu se konaly ve 13 z 20 regionů regionální volby, které mohou být předzvěstí parlamentních, ohlášených na příští rok: v 11 regionech zvítězili kandidáti levého středu, zatímco pravice si udržela pouze 2 regiony. Příští víkend budou volby ve čtrnáctém kraji.

"Výsledek regionálních voleb byl pro mou stranu Vzhůru, Itálie bolestný. Ale jediný správný způsob, jak tomu čelit, je semknout řady," zdůraznil. Jediný důvod k sebekritice vidí v tom, že se osobně neúčastnil předvolební kampaně. "Jako předseda vlády jsem zůstal mimo kampaň, protože jsem chtěl zůstat premiérem všech Italů. To byla chyba," řekl Berlusconi, když předtím odmítl, že by odstoupil. "Neodstoupím, ale dokončím svůj volební program."

Sloupek

Čím víc rozjívených malých dětí potkávám, tím víc docházím k názoru, že Herodes se stal obětí křivdy a myslel to s budoucností světa dobře. Vlastně to byl prima strejda, což se potvrdilo i dnes v lékárně. I když dítěti asi v tomto případě trochu křivdím, protože jeho rodičce bylo úplně fuk, že její potomek řve, jako by ho na nože brali, a vůbec se ho nesnažila uklidnit. Efekt byl zajímavý - snažila se ho přeřvat, takže její dialog s lékárnicí slyšela celá fronta.

Uéééééééééééééééééééé!

"Ona NÁM blinká," přešla matka do infantilního pluralu majestaticus.
"A zkoušeli jste XY?" zeptala se lékožena.

Éééééhéééé uééééé!

"Zkoušeli, to NÁM plive. Nemáte takovou tu žlutou kaši?"
"To mi nic neříká, ale máme tady YZ..."
"To je něco novýho, ne? A nehradí to pojišťovna?"

Uéuéuéuééééé! Uééuéuéuéééé! Béééééééééééééé!

"Bohužel ne, to je doplněk stravy. Je v tom A, taky B a C..."
"Jéžiš! A nepokadí se NÁM po tom?"

Nakonec si nevybrala nic a odtlačila kočárek středem. Kde byl Herodes, když byla malá?

6. 4. 2005

Stanislav Gross přežil hlasování o nedůvěře své vládě. Tím se mu otevřela cesta k novým problémům.

Je možné uzavírat sázky o to, v kolika fázích se bude rozpadat Grossova vláda. Během té první odstoupili ministři za KDU-ČSL. Pak započal postupný a zatím nezavršený odchod ministrů Unie svobody. A na řadě jsou nestraníci a někteří sociálnědemokratičtí ministři. Ti zvažují, jak odejít a otevřít si tak cestu zpátky. Grossova vláda v původním koaličním formátu je mrtva, teoreticky vzato by ale Gross mohl vládnout i tehdy, kdyby mu zůstal věrný pouze jeden ministr.

Michael Marčák: Rovnosti - V podzámčí
6. 4. 2005

6. 4. 2005

aneb pryč se solidaritou

Autor této modré šance je Alena Páralová. Oblast sociálního systému je ta nejdůležitější pro náš život, neboť určuje kvalitu našeho života od kolébky až do hrobu. Zažili jsme už nejrůznější systémy a můžeme proto posoudit, co nám nabízí ODS a paní Páralová, která se chystá převzít ministerské křeslo Zdeňka Škromacha.

5. 4. 2005

Tak to tady máme. Šokující titulky v novinách, jak jsou u moci znovu komunisté.

Titulek v Blesku (ale ale, od kdy se Blesk také zajímá o politiku? O politice psal dosud na první straně pouze v případě, kdy se nějaký politik rozbije v autě, nebo má milenku a zaplatí za to, aby o tom národ věděl) zní: Tak Ti děkujeme, Grossi, zase nám vládnou komunisti!

Michael Marčák: Přijde den, bratři, kdy ženy budou roditi bez bolestí, úvěry budou vraceny a daně budou platiti i stánkaři a děvky
6. 4. 2005

5. 4. 2005

Spoločná česká a slovenská trauma

Súčasná kríza českej politiky stavia túto otázku do novej polohy. Dva staršie texty, ktoré nasledujú, boli pokusom prispieť k odpovedi na ňu. Dnes by možno mohli predstavovať novú aktuálnosť aj pre českého čitateľa. Ich uverejnenie na Slovensku sa neobišlo bez ťažkostí, ba aj opakovaného odmietania. Prvý text bol akceptovaný na uverejnenie v týždenníku Domino fórum v roku 2001 (číslo 1, str. 6), druhý až v roku 2004 (č. 51-52, str. 35).

Autor byl prvním postkomunistickým ministrem školství na Slovensku.

6. 4. 2005

Život se nikdy nerealizuje v abstraktních pojmech. Existuje pouze a jenom v konkrétních podmínkách. Proto tedy mimo jiné také neexistuje žádná abstraktní demokracie, v jejímž jméně souhlasíte se svoláním demonstrací za svržení vlády a to dokonce formou bezvýjimečného verbálně revolucionizujícího nátlaku. Dovoluji si k předmětné iniciativě připomenout, že politický režim parlamentní demokracie v ČR je definován pouze její Ústavou a ne žádnými sebeposvátnějšími představami o demokracii kohokoliv z občanů.

6. 4. 2005

Česká média se zběsilým úsilím straší veřejnost komunistickým nebezpečím. Mnohem užitečnější by však bylo, kdyby se namísto hloupé antikomunistické propagandy pokusila informovat o skutečném stavu české politiky. Ta je patnáct roků po listopadovém převratu v hluboké krizi. Situace vlády je jen jejím odrazem.

Základem současného stavu je zcela falešné hodnocení současných politických stran a jejich vykonstruované dělení na demokratické a nedemokratickou. V normálně fungující pluralitní demokracii rozhodují o úspěšnosti politické strany voliči.

6. 4. 2005

Nechť mě nikdo nepodezřívá, že bych si chtěl šplhnout na zámku. Jakožto přesvědčený evropský federalista mám k panu prezidentovi poměr velice nekladný. Navíc ještě uznávám, že jeho výklad ústavy v souvislosti s probíhající rekonstrukcí vlády je přinejmenším za vlasy přitažený. Přesto se však nehodlám k proudu těch, kteří jej v Britských listech, Právu a v jiných mediích za jeho zásah kritizují.

6. 4. 2005

Pokud ve středu zasedne vláda, budou se ministři mimo jiné zabývat vyhodnocením informací o migraci Romů ze Slovenska do Čech. Zprávu předkládá k projednání bez rozpravy ministr vnitra.V souvislosti s tím zveřejňujeme odkazy na materiály k romské migraci objednané Mnisterstvem vnitra.

6. 4. 2005

Musel jsem se smát, když jsem se seznámil s prohlášením studentů pražské Filosofické fakulty. Čouhala z něj místy sláma českých mainstreamových médií. Podruhé jsem se pousmál, když s jeho autory polemizoval Jan Čulík jak rytíř bez bázně a hany a snažil se je přimět k racionálnímu uvažování.

6. 4. 2005

O tom, že tato věta platí, jsem se naposledy přesvědčil při sledování britského dokumentu o Osvětimi, který druhý kanál veřejnoprávní televize vysílá už několikátý týden. V pondělním díle a tuším, že i v těch předchozích vystupoval bývalý zaměstnanec osvětimského tábora. Dnes již starý, ale svěže vypadající bělovlasý muž, který v jednom z minulých dílů s dětskou bezelstností vysvětloval, jak měl na starosti úsek, ve kterém se nově příchozí byli nuceni zbavit svých drahocenností. Tento, v té době obrýlený hbitý mladík se na těchto krádežích podílel a ještě si stačil z kradeného něco ukrást pro sebe.

6. 4. 2005

POVÍDKA NA STŘEDU

Motto: Zamordování duše zákon nestíhá

"Poslechni si tohle!" řekl zaujatě poručík Viktor Gall. "V dobře napsané detektivce hrdina a příběh splývají...Hrdina je v něm nenahraditelný ..."

"Odkud to máš?" otázal se vlažně kapitán Doubek.

"Z klasiků! Nahradíte-li hrdinu, máte jiný příběh..."

"Anebo nemáš žádný!" vmísil se tělnatý muž, který se tísnil na židli vedle trezoru.

"Výtečně, Vlastíku!" řekl uznale poručík. "Jenomže kdo je ten hrdina! Přece ne vrah. A oběť?"

5. 4. 2005

Fobie je reálně neodůvodněný strach, který má konkrétní, často neobvyklý předmět. Nemocní si často uvědomují, že jim nic nehrozí, přesto jednají pod vlivem strachu. Například si stokrát za den myjí ruce v obavě, že některá z baktérií nebyla dosud spláchnuta. Pokožka poškozená nadměrným mytím pak vstup infekce usnadní:

Zachváti-li tě, zahyneš!

Autor byl ministrem zdravotnictví

5. 4. 2005

K "hysterické reakci některých studentů" od jednoho z nich, studenta Adama Šůry.

6. 4. 2005
tisková zpráva International Peace Movement of the Czech Republic

Rádi bychom poopravili některé nepravdivé informace, které byly publikovány v Britských listech dne 22. 3. 2005. Občanské sdružení Mezinárodní mírové fórum (také známé jako Mezinárodní mírové hnutí a v anglickém jazyce jako International Peace Movement of the Czech Republic) nikdy nebylo podporováno jakýmkoliv způsobem od žádné politické strany a nikdy nepřijímalo žádnou finanční či jakoukoliv jinou pomoc od Komunistické strany Čech a Moravy (KSČM) nebo od jejího mládežnického křídla Komunistického svazu mládeže.

6. 4. 2005

Vracím se k XXXII. sjezdu. Činím tak se stejnou samozřejmostí, s jakou jsem se učil ve škole o tom, že dospělý člověk má normálně mít 32 zubů. A ten 32. sjezd ČSSD s obdobnou samozřejmostí ponechal nepřehlédnutelně prapor ČR viset v průčelí té velké sněmovací místnosti od začátku zasedání až zřejmě do samotného konce na levé čelní stěně NARUBY!

22. 11. 2003

Britským listům můžete psát na adresu redakce@blisty.cz, šéfredaktor Jan Čulík má adresu culik@blisty.cz a také J.Culik@slavonic.arts.gla.ac.uk , pražský redaktor Štěpán Kotrba má adresu stepan@kotrba.cz a skype stepan.kotrba, technickému správci Dominiku Joe Pantůčkovi pište na adresu joe@joe.cz.

Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
4. 4. 2005 Je tohle únor 48`? Bohumil  Kartous
2. 4. 2005 Stalo se něco nečekaného? Miloš  Dokulil
1. 4. 2005 Kutilové ze Svaté Hory u Příbrami Jan  Paul
1. 4. 2005 Ti, kteří přežili Dominik  Lukeš
31. 3. 2005 Zajímavá ekonomická publikace Marián  Belko
30. 3. 2005 Rozhodný krok do neznáma Oskar  Krejčí
30. 3. 2005 Loď bláznů Bohumil  Kartous
30. 3. 2005 Generál schválil extremní vyšetřovací metody   
30. 3. 2005 Kdo si hraje, nezlobí Jan  Sýkora
29. 3. 2005 Softwarové patenty -- mnoho povyku pro nic, nebo ostře nabitá zbraň, kterou Evropa dobrovolně obrací proti sobě? Jiří  Kofránek

Klecová lůžka RSS 2.0      Historie >
5. 4. 2005 Parlament schválil špatný zákon   
10. 3. 2005 Parlament: Klecová lůžka používat budeme, protesty nás nezajímají Jan  Čulík
9. 3. 2005 Vláda chce legalizovat klecová lůžka   
20. 9. 2004 Česká psychiatrie v klecovém lůžku finančního nedostatku Petr  Záras
21. 7. 2004 Jak stát dělá překážky i dětem postižených rodičů Jan  Paul
21. 7. 2004 Stát, sociální ústavy a iniciativa jednotlivce Jan  Čulík
20. 7. 2004 Český systém ústavní a sociální péče se musí změnit Jan  Čulík
20. 7. 2004 Pacienti v klecích mají být po protestu Rowlingové propuštěni   
19. 7. 2004 Jak stát dělá překážky rodičům postižených dětí Martina  Dostálová
17. 7. 2004 Proč je dobré zrušit klece Bohumil  Kartous

Osvobození Československa v roce 1945 a konec II. světové války RSS 2.0      Historie >
1. 4. 2005 Program československé vlády Národní fronty Čechů a Slováků   
1. 4. 2005 Košický vládní program - důležitý krok KSČ na cestě k únoru 1948 František  Hanzlík
1. 4. 2005 Rusko během 2. světové války III.   
24. 3. 2005 Rusko během 2. světové války II.   
23. 3. 2005 Rusko během 2. světové války I.   
22. 3. 2005 Stalingrad během blokády V.   
21. 3. 2005 Stalingrad během blokády IV.   
18. 3. 2005 Stalingrad během blokády III.   
18. 3. 2005 Mníchov a jeho alternatívy Daniel  Šmihula
18. 3. 2005 Krajčíri gardistických uniforiem Martin  Krno

Dokumentární filmy Adama Curtise - hlubinné porozumění současnosti RSS 2.0      Historie >
31. 3. 2005 Moc nočních můr Adama Curtise v Bratislavě   
11. 3. 2005 Neoliberální plíživý převrat a smrt demokracie podle Noreeny Hertzové Stanislav  Heczko
2. 3. 2005 Moc nočních můr na Ostravské univerzitě   
26. 1. 2005 Česká redakce BBC informuje o filmu Adama Curtise Jan  Čulík
19. 1. 2005 Curtisova Moc nočních můr znovu v britské televizi   
18. 1. 2005 Bez analýzy a syntézy se ve světě nezorientujete - musíte vytvářet teorie o tom, jak věci jsou Irena  Ryšánková
6. 1. 2005 Jak Adam Curtis bourá mýty prostřednictvím šokujících vizuálních souvislostí Marta  Svobodová
6. 1. 2005 Síla nočních můr v Nostickém paláci   
20. 12. 2004 Je Adam Curtis Sergejem Ejzenštejnem digitální televizní éry? Lucie  Česálková
6. 11. 2004 Adam Curtis - Vymítač duchů   

Marihuana RSS 2.0      Historie >
28. 2. 2005 Není oheň, jako oheň, aneb co potěší slušného občana Bushka  Bryndová
8. 2. 2005 Marihuana není nebezpečná Bushka  Bryndová
22. 10. 2004 Marihuana -- hra ministra s lžou Ladislav  Ďurkovič
12. 10. 2004 Máte vysokou spotřebu elektřiny, tedy vás odpojíme Miloš  Kaláb
11. 10. 2004 Vstupenka na ples je v pořádku, teď ještě dýchněte do balónku Miloš  Kaláb
9. 6. 2004 Drogy hýbou světem Jiří  Šimůnek
25. 5. 2004 Cannabis: Perspektivní protinádorový lék?   
3. 5. 2004 Medzi politikou a rozumom Erich  Goode
27. 4. 2004 Million Marihuana March podporuje rozdělení drog   
26. 3. 2004 Lidovci míří klidně do hrobu Boris  Cvek

Sdělovací prostředky RSS 2.0      Historie >
4. 3. 2005 STV: Médium plné prekvapení Igor  Daniš
3. 3. 2005 Rozšířené vysílání ČT na internetu   
2. 3. 2005 Rada guvernérů BBC má být zrušena   
2. 3. 2005 Británie: BBC bude financována z koncesionářského poplatku dalších deset let   
17. 2. 2005 Cimrman a Největší Čech Vojtěch  Polák
14. 2. 2005 Největší Čech a Jára Cimrman Jan  Čulík
25. 1. 2005 Hrubý amatérismus České televize Bohumil  Kartous
18. 1. 2005 Česko hledá... Jan  Sýkora
14. 1. 2005 Jára morálním vítězem? Bohumil  Kartous
9. 1. 2005 Sledovanost veřejnoprávní BBC nezadržitelně klesá   

Globální oteplování RSS 2.0      Historie >
24. 2. 2005 Proč publikují média "nekompetentní" články Ivana Breziny?   
21. 2. 2005 Kjótský protokol je pouhým začátkem Bushka  Bryndová
17. 2. 2005 Jak se svět mění   
15. 2. 2005 I my jsme součástí hmotného světa   
8. 2. 2005 Budou ohroženy vodní zdroje, výroba potravin i světové hospodářství Bushka  Bryndová
3. 2. 2005 Ledový masív v Antarktidě taje - hrozí zvýšení mořské hladiny o 5 metrů   
1. 2. 2005 Globální oteplování zřejmě "do 20 let povede k vyhynutí ledních medvědů"   
27. 1. 2005 Ropné společnosti financují kampaň, popírající podnebné změny   
21. 1. 2005 Nájemní smlouva se Zemí Josef  Šmajs
17. 1. 2005 Globální stmívání   

Týrání a mučení vězňů v Iráku RSS 2.0      Historie >
30. 3. 2005 Generál schválil extremní vyšetřovací metody   
4. 1. 2005 Americká vláda plánuje v Guantánamu trvalá vězení   
27. 12. 2004 Další svědectví o týrání vězňů v zálivu Guantánamo   
8. 12. 2004 Další týrání iráckých vězňů Američany   
4. 10. 2004 Guantánamo "nezabránilo teroristickým útokům"   
2. 10. 2004 Britský občan byl "mučen v americkém zajetí"   
21. 9. 2004 Irácká podnikatelka: Jak jsem byla vězněna v Abu Ghraib   
13. 9. 2004 Bush "věděl o týrání vězňů" v Guantánamu   
26. 8. 2004 Druhá americká zpráva o týrání iráckých vězňů v Abu Ghraib zveřejněna   
25. 8. 2004 Schlesinger: Jde nám o morální zdraví americké armády   

Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
5. 3. 2005 Američané stříleli na italskou novinářku   
1. 3. 2005 Více než 100 osob usmrceno atentátem v Iráku   
18. 2. 2005 Vojáci týrali vězně i v Afghánistánu   
16. 2. 2005 Bushova vláda obviňována ze zneužívání financí v Iráku   
16. 2. 2005 Panel v americkém Senátu obvinil činitele OSN, že zpronevěřil 1,2 milionu dolarů   
15. 2. 2005 V iráckých volbách zvítězili stoupenci Íránu   
13. 2. 2005 Šíité vyhráli volby v Iráku   
11. 2. 2005 Vězni z Guantánama obviňují vyšetřovatelky   
3. 2. 2005 Volby: chabá útěcha za proměnu Iráku v naprostý chaos   
3. 2. 2005 Vyřeší volby situaci v Iráku? Václav  Žák

XXXII. sjezd ČSSD RSS 2.0      Historie >
6. 4. 2005 Fšimsisi? Miloš  Dokulil
2. 4. 2005 Stalo se něco nečekaného? Miloš  Dokulil
29. 3. 2005 Budoucnost sociálního státu v éře globalizace: S čím počítáme? S čím smíme počítat? A co se vlastně děje? Jan  Drahokoupil
29. 3. 2005 Černý den pro ČSSD   
29. 3. 2005 Sjezd ČSSD -- definitivně do ... prava? Irena  Ryšánková
27. 3. 2005 Projevy arogance moci je třeba odmítnout   
26. 3. 2005 Gross: Ekonomika roste, Česká republika se stala šampiónem, ale ti voliči... Irena  Ryšánková
26. 3. 2005 Sociální demokracie nemá právo odejít do opozice Stanislav  Gross
26. 3. 2005 Přestaňme se konečně podbízet ODS Miloš  Zeman
26. 3. 2005 Zeman: V ČSSD jsou jedni, kteří žijí pro tuto stranu, a druzí, kteří žijí z této strany Irena  Ryšánková

Vláda Stanislava Grosse a politika ČSSD RSS 2.0      Historie >
4. 4. 2005 ČSSD: Škromach z vlády neodchází, politické grémium si rozdělilo kompetence Štěpán  Kotrba
30. 3. 2005 Loď bláznů Bohumil  Kartous
29. 3. 2005 Černý den pro ČSSD   
29. 3. 2005 Sjezd ČSSD -- definitivně do ... prava? Irena  Ryšánková
28. 3. 2005 Chtělo by se říct: Bohumil  Kartous
27. 3. 2005 Projevy arogance moci je třeba odmítnout   
26. 3. 2005 Gross se stal předsedou ČSSD   
26. 3. 2005 Kalousek - "jezuita i Belzebub". Nakonec ale k sociálním demokratům promluvil... Irena  Ryšánková
26. 3. 2005 Křesťanští demokraté dokáží nalézat kompromisní řešení Miroslav  Kalousek
26. 3. 2005 Desatero společného vítězství Zdeněk  Škromach

Literární noviny RSS 2.0      Historie >
29. 3. 2005 Ještě jednou k petici na záchranu Literárek   
25. 3. 2005 Poslední číslo Literárních novin: Milník v dějinách žurnalistiky Ondřej  Slačálek
18. 3. 2005 Stačí jedno slovo   
17. 3. 2005 Odmítáme spojování našich zájmů se zájmy Jakuba Patočky   
14. 3. 2005 Patočkova zbytnělá sebedůvěra Jiří  Vančura
11. 3. 2005 Konec Cirkulárních novin Jan  Machonin
10. 3. 2005 Jakub Patočka je odtržen od reality Ivan  Brezina
9. 3. 2005 Literárky: respekt vůči politické kultuře Milan  Daniel
8. 3. 2005 Rétorika konfliktu kolem Literárních novin Vít  Janeček
8. 3. 2005 "Politický aktivismus je pro novináře přece normální...!"   

Kuba a Fidel Castro RSS 2.0      Historie >
24. 3. 2005 Hekrdla je (své) pravdě blíž Milan  Černý
23. 3. 2005 Kuba -- Nekuba?! Jen hrob "svobody"? Miloš  Dokulil
23. 3. 2005 OSN: Není předkladatel   
22. 3. 2005 Lidská práva Petr  Wagner
22. 3. 2005 Dopis účastníkům tzv. "kubánsko-brazilské" pře Tomáš  Koloc
22. 3. 2005 Fidel Castro versus Fabiano Golgo Milan  Valach
21. 3. 2005 ... a Golgo věří Forbesu Štěpán  Kotrba
21. 3. 2005 Komu se žije lépe -- obyvatelům favel nebo Kubáncům?   
21. 3. 2005 Přesvědčení Fabiana Golga je tak silné, že jím neotřese ani skutečnost   
21. 3. 2005 O Fidelově bohatství a o sociálních zázracích Fabiano  Golgo

Český film RSS 2.0      Historie >
8. 3. 2005 Český lev byl k ničemu Jan  Čulík
13. 1. 2005 Formanovo Taking Off je typické emigrantské dílo Jan  Čulík
9. 1. 2005 Vcelku slušná televizní inscenace Jan  Čulík
8. 12. 2004 Jak se v Jihlavě opět myslelo filmem Petr  Šafařík
29. 10. 2004 Český sen: Podstatný film aneb Zklamání z kritiky Jana Čulíka Petr  Šafařík
10. 10. 2004 Bezesné noci: Studium postojů, nikoliv fakta Jan  Čulík
22. 9. 2004 Hřebejk filmy točit umí Jaroslav  Krupka
17. 9. 2004 "Češi, uvolněte se a zbavte se defenzivních předsudků" Jan  Čulík
9. 8. 2004 LFŠ: Skvělá akce, mizerné provedení Ondřej  Čapek
9. 8. 2004 Co dluží česká kultura komunismu Milan  Černý

Inpytlopedický úslovník Lýdie Junkové RSS 2.0      Historie >
1. 4. 2005 Inpytlopedický týdenní úslovník Lýdie Junkové Lýdie  Junková
25. 3. 2005 Inpytlopedický týdenní úslovník Lýdie Junkové Lýdie  Junková
18. 3. 2005 Inpytlopedický týdenní úslovník Lýdie Junkové Lýdie  Junková