3. 8. 2006
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
3. 8. 2006

Stručně: Židovský stát neexistoval po dobu přibližně dvou tisíc let. Po druhé světové válce byl vytvořen současný Izrael. Umístěn byl na území tehdy končícího britského protektorátu s názvem British Mandate of Palestine. Toto území po několik set let obývali převážně Arabové (Palestinci), kteří dodnes považují veškerá území (Palestinu i Izrael) za svou domovinu.

Sloupek
Viola Fischerová

(Karlovi Jadrnému)

Neodnášej svůj stín
malé kočce když umírá
hlaď její kost a kůži

Přede
Ať nepřestane příst
na skelných očích to
co uzří

ze sbírky Divoká dráha domovů, Torst, Praha 1998 vybral Štefan Švec

Zdeněk Mahler
3. 8. 2006

Zdeněk Mahler bilancuje kauzu katedrály sv. Víta

Kardinál Vlk po všech těch blamážích dostal ke gestu, které svou velkorysostí vzalo dech. Prohlásil, že církev katedrálu daruje národu, protože národ si ji postavil. Tohle kardinálovo prohlášení bylo publikováno ve všech médiích.
3. 8. 2006

V kraji nejezdí 199 autobusových linek

Od 1. srpna v Ústí nad Labem nejezdí 199 linek hromadné autobusové dopravy. Lidé se nedostanou do práce, k lékaři či na úřady. Z některých vesnic, kde neexistuje zásobování potravinami, si nemohou občané ani jet nakoupit, pokud nevlastní automobil. Důvodem je roztržka mezi vedením Dopravního podniku Ústeckého kraje a Ústeckým krajem. Kraj pod vedením ODS odmítá Dopravnímu podniku proplácet plně náklady na provoz. Zdají se mu příliš vysoké. Dluh kraje vůči dopravnímu podniku za úhrady ztrát veřejné dopravy vzrostl za poslední tři roky do ohromných rozměrů. Takto totiž kraj "šetří" již od roku 2003, kdy se situace vyhrotila. Peníze na zajištění dopravy ve veřejném zájmu však kraj od státu inkasuje - z daní občanů.

2. 8. 2006

"Kdo chodí spát s raketami, se nesmí divit, když se ráno neprobudí," řekl izraelský velvyslanec u OSN Dan Gillerman, upozorňuje Přemysl Voska.

("One who goes to sleep with rockets shouldn't be surprised if he doesn't wake up in the morning."said Israel's ambassador to the United Nations,Dan Gillerman.)

2. 8. 2006
reakce na článek Dany Jaklové "Politici nekoušou ani v radách" na serveru Česká média

Místopředsedkyně a mluvčí Rady Českého rozhlasu Dana Jaklová si nedělá hlavu se zněním zákonů, které upravují činnost mediálních rad a médií veřejné služby. Hádám, že je ani nečetla. Jen tak může neustále mít primitivní snahu řídit program Českého rozhlasu a suplovat tak svými laickými názory bývalé redaktorky Radiožurnálu Programovou radu Českého rozhlasu či narušovat kompetenci generálního ředitele.

Ovlivněna traumatem z krize v České televizi a následné depolitizace rad, zpochybňuje Jaklová apolitičnost členů Rady a domnívá se, že všichni členové "nakonec stejně zastupují určitý politický názor. Jinak to ani nemůže být (respektive nemělo by být) při elementární míře loajality vůči klubu, který radního přijal za kandidáta, a vůči sněmovně, která ho zvolila."

Nepřipadá jí možné, že do rady volí politické strany lidi, kteří mohou mít přirozenou autoritu, nezávislou na mínění nějakého stranického orgánu. V Radě Českého rozhlasu jich byla vždy většina.

Michael Marčák: Né, já nezačal jako gyps, ale jako malá parlamentní strana.
3. 8. 2006

Alexandr Lukašenko
3. 8. 2006
Martin Braxatoris

10. 7. 2006 sa začali rozhovory o predajnej cene spoločnosti bieloruskej spoločnosti Beltransgaz, ktorej odpredaj patrí medzi strategické záujmy RF. Do rokovaní vstupuje ruský Gazprom, bieloruský Beltransgaz a holandská banka ABN Amro.

Akciová spoločnosť Beltransgaz bola zaregistrovaná koncom apríla 2003. Ide o nástupnícku firmu sovietskej energetiky. Jej základné imanie tvorí 1,15 trilióna BRR. Ide o plynárenský monopol so stopercentnou účasťou štátu, ktorý využíva takmer 7 000 km plynovodu s priemerom od 100 do 1 400 mm. Každoročne cez tieto plynovody prebieha transport 60 mld. m3 plynu vrátane tranzitu do Európy v objeme 40 mld. m3.

3. 8. 2006

Blízky východ vo všeobecnosti a arabský svet osobitne je pod paľbou. Okrem dobre známych udalostí v Káne -- najnovšej masakry v regióne -- sa pomaly odvíja aj širší obraz následkov tragédie.

V jednom z predchádzajúcich článkov som spomenul prípad Natwest, troch britských podnikateľov, ktorí boli vydaní do USA na základe dohody, ktorú sa Washington ani len neobťažoval podpísať. Tento týždeň využili Spojené štáty britské letisko na to, aby previezli do Izraela laserom navádzané bomby bez toho, aby požiadali Britov o povolenie.

3. 8. 2006

Bojovníci z organizace Hezbollah odpálili ve středu z Libanonu více než 230 raket. Je to největší množství raket, vypálených na Izrael, od doby, kdy nynější konflikt vznikl, konstatovali izraelští činitelé.

Jedna osoba byla usmrcena a desítky byly zraněny, když některé rakety explodovaly až 70 kilometrů uvnitř izraelského území,dosud nejhlouběji. Vlna raket z organizace Hezbollah zasáhla Izrael poté, co premiér Ehud Olmert prohlásil, že Izrael už zničil infrastrukturu Hezbollah. Olmert dodal, že nebude vyhlášeno příměří, dokud do jižního Libanonu nepřijdou mezinárodní jednotky.

3. 8. 2006

Podle serveru Answer Coalition se chystá 12. srpna ve Washingtonu mohutná demonstrace proti agresivní zahraniční politice USA a Izraele, přičemž se zřejmě protestní shromáždění a pochody uskuteční v dalších amerických městech a možná i městech dalších kontinentů. Demonstrace by měly upozornit na podobnost mezi Irákem, Palestinou a Libanonem: "Americká válka za účelem podmanění si strategicky významného území a kolonialní dominance na Středním Východě", čteme v prohlášení a postupně stále více Evropanů je ochotno se ztotožnit s hesly jako ZASTAVTE OKUPACI, NE ZPĚT KE KOLONIALISMU aj., stále více z nás si klade otázku: Proč?

Alex Koenigsmark : Jak se stal Rockefeller miliardářem
3. 8. 2006
z knihy Jak se stal Rockefeller miliardářem aneb Neštěstí mohou být rozličná, ilustrace Jiří Šalamoun, Academia 2003, 160 str., váz., ISBN 8020010963; EAN 9788020010964

Ach, jak byl nádherný! Dokonalý! Nesmírný! Jak mocný! Jako bůh Višna se kdysi vznášel na svém zázračném vimanu -- to bylo cosi jako letadlo, aspoň podle Ericha von Dänikena - nad hlavami zdrcených smrtelníků za hřmotu hromů a blesků, tak podobně lhostejně přehnal se kolem mne božský BMW sedmičkové řady s pražskou značkou, jemuž dal nejvyšší Stvořitel, demiurg vesmíru, stříbrnou metalizu.

Řidič vznešeného BMW použil k tomu třetí pruh jízdní dráhy, jemuž dala vzniknout jen jeho božská vůle, protože tam původně byla jen dráha pro tramvaje. Jedné z nich se obratným manévrem vyhnul, podobně jako vjezdu do jen tramvajím určeného tunelu a kdybych já nebyl jen zbabělý pozemský červ za volantem, byl by musel buď narazit do té tramvaje anebo mě smést s povrchu zemského i s mou corollou.

2. 8. 2006

Armádní generál Jurij Baljujevskij, náčelník ruského generálního štábu a první náměstek ministra obrany, napsal článek s titulem "NMD Spojených států: co přijde dál?" Článek vyšel v celostátním vojenském týdeníku Vojenno-promyšlennyj kurjer deset dní po summitu G8 v Petrohradě. Tak vysoce postavené osobnosti, jako je náčelník generálního štábu, jen málokdy píší články pro ruský tisk. Raději zveřejňují články v cizích médiích a poskytují jim interview před oficiálními zahraničními cestami. K lidem se prostřednictvím ruských médií obracejí jen zřídka. Pokud tak učiní, mají obvykle velmi vážný důvod.

2. 8. 2006
přípodotek k reportáži Štěpána Kotrby c23chtek Doupov 2oo6 - armádní cvičení v pohodičce

Ne, určitě jsme nezmoudřeli. Jen se nějakému hnutí podařilo dosáhnout takové masovosti, že naprostá většina těch, kteří se k němu hlásí, neznají jeho podstatu. Vnímají jen vnější, zřejmě hlučnou slupku, která dává ideální kulisu k zapomenutí. O nějaké subkultuře nemají ani ponětí. Je to osud většiny podobných hnutí. Ba dokonce osud hnutí jako takových.

2. 8. 2006

Izrael 1. srpna svým jednáním definitivně anuloval ohlášené zastavení náletů a čelný představitel Strany práce  Ephraim Sneh navíc řekl médiím, že zahájená pozemní ofenzíva může zahrnout jih Libanonu až po řeku Litani. Sýrie několikrát oznámila úmysl vstoupit do konfliktu, pokud se nálety rozrostou do pozemního útoku. Nezbývá tedy než se pustit do neradostného přezkoumávání možnosti rozšíření války.

3. 8. 2006

Koalícia sociálnych smerokratov a SNS smrdí. S tým sa nedá nič robiť. Neviem, čo by som povedal starému sociálnemu demokratovi, napríklad Dominikovi Vrbovi, keby som čosi také podporil. Napriek tomu ma nedostatok zdržanlivosti, ktorú v tejto veci preukázali ľavicoví aktivisti, prekvapil a zamrzel.

Pretože niečo treba povedať aj nezamestnaným, obyvateľom chudobných "východných krajín" a, vôbec, všetkým obetiam pravicových experimentov, ak môžem použiť predvolebný Ficov slovník. Angažované články, rozhovory, odstúpenie vedenia MSD, to všetko robí z intelektuálnej ľavice vítaného naivného spojenca pravice a všetkých jej minulých i budúcich úspechov.

3. 8. 2006
Radovan Geist

Vláda Roberta Fica nezačala najlepšie. Pohnevala si svojich ideologických spojencov v Európe, zhrozila "hlasnú menšinu" tvoriacu verejnú mienku v médiách. Nový premiér Fico bráni svoje rozhodnutie zbratať sa s nacionalistickou SNS podporou svojich voličov a tým, že je to najlepšia koalícia na presadenie "sociálnodemokratického programu".

Po zverejnení vládneho programu už to konečne nie je len hra na slovíčka a definície. Konečne môžeme začať hovoriť konkrétne o tom, nakoľko vážne to s tým sociálnodemokratickým programom a politikou je.

2. 8. 2006

Střílení raket na Izrael židovský stát nezlomí. Bombardování Libanonu nemůže vykořenit radikální muslimský odboj. Vše začalo v roce 1975, kdy v Libanonu, zemi plné náboženských sekt a zbraní, propukla občanská válka.

Následující rok do Libanonu vstoupila syrská armáda, aby zabránila vítězství křesťanských milicí nad tamními sunnitskými palestinskými ozbrojenci. Následoval dvojí vpád Izraele do Libanonu a okupace jihu této země - v roce 1978 a 1982. Při oné druhé válce v roce 1982 vznikl Hizballáh, Boží strana, politická i vojenská organizace reprezentující radiální šíity v Libanonu. Patří k pozoruhodnostem doby i regionu, že izraelské vojáky zpočátku podporovaly nejen křesťanské milice, ale i Hizballáh. Sunnitští Palestinci a Syřané se mu jevili jako nebezpeční protivníci.

1. 8. 2006

Jedním z důležitých Masarykových politických cílů bylo dosáhnout odluky státu od církve. To se také se vznikem samostatného Československa vyděleného z feudální Habsburské monarchie podařilo. Otázka ale zní, zda to stále platí.

Z předkládaného dokumentu, kterým je dopis -- nyní už otevřený -- brněnskému biskupovi Vojtěchu Cikrlemu, vyplývá vážné zpochybnění tohoto stavu. Dopis předkládá podezření z podivných vazeb lokální politické scény v Brně a Jihomoravském kraji na katolickou církev, To je mimochodem region, který tvoří jednoznačné zázemí křesťansko-demokratické politiky v České republice. Jinými slovy, bez Jižní Moravy by v ČR pravděpodobně žádná parlamentní křesťanská demokracie neexistovala.

3. 8. 2006

Přihlašuji se hrdě k těm, kdo nový zákon naprosto podporují, i s tím, že jsou v něm blbiny, které je třeba opravit -- jako zbytečné značky, trochu nerozlišování vážnosti přestupků, přehnaná přísnost vůči lidem, kteří mají méně než 0,4 promile v krvi (dali si dvě deci bílého k večeři), přehnané pokuty za nenalepení samolepek atd.), na některých dálnicích bych povolil i 150, ale... Prostě je to lepší.

2. 8. 2006

Pentagon zvažuje možnost ve středoevropském prostoru perspektivně vybudovat a provozovat pozemní část protiraketového systému pro obranu před raketovým úderem z Blízkého východu nebo jihozápadní Asie. Zatím není rozhodnuto, zda se tak stane v Polsku, Maďarsku či v České republice. Tato iniciativa je vedena mimo rámec NATO na základě dvoustranných jednání Spojených států a jednotlivých zemí, kde by tyto základny mohly v budoucnu stát, přičemž Američané se nyní snaží, aby se NATO do dlouhodobého a náročného projektu protiraketové obrany aktivně zapojilo.

Není divu, že se záměrem mít na svém území cizí vojska nesouhlasí řada našich občanů, zejména ti, kteří si pamatují "dočasnou" přítomnost sovětských vojsk na našem území po srpnu 1968.

3. 8. 2006
Fidel Castro Ruz
prohlášení nejvyššího představitele Kubánské republiky z 31.července 2006

V důsledku nesmírného úsilí vynaloženého v souvislosti s návštěvou argentinského města Córdoba, účastí na jednání MERCOSUR (Jihoamerického společného trhu), závěrem Summitu národů v historické Cordobské univerzitě a návštěvou Altagracia, města, kde žil v dětství Che (Guevara), a bezprostředně poté následující účastí na akcích pořádaných na památku 53. výročí útoku na kasárna Moncada a Carlos Manuel de Céspedes 26.července 1953 v provinciích Granma a Holguín, dnů a nocí neustálého pracovního nasazení téměř beze spánku způsobily, že se mé zdraví, jež překonalo všechny zkoušky, vystaveno extrémnímu stresu zlomilo.

3. 8. 2006

Věž ze slonoviny - zápisky od života odtrženého spisovatele

"Nepochopení smyslu zastupitelské demokracie, který spočívá v zastupování veřejného mínění, ne v boji proti němu či v jeho přehlížení, způsobuje občanské morálce a důvěře v politiku každým dnem hlubší a citelnější rány. Slibovat si, že předčasné volby to změní, je jako představovat si, že mé zuby budou méně zkažené, když mi je prohlédne jiný dentista. Taková arogantní představa totiž zjevně předpokládá, že do termínu nových voleb vyměníme voliče. Pokud pravice skočí na tento sociálně-inženýrský špek levici, přistoupí na její hru a uzná její pravidla. A to teprve bude zrada na voličích. Zradou není rozumná gentlemanská dohoda mezi silnými. Zradou je boj o vše a také neschopnost uzavřít kompromis, prohrát vše a předat trumfy protivníkovi. A k tomu se u nás viditelně schyluje."

Toto je citát, neprozradím (na požádání ano) z koho, aby si laskaví čtenáři nedělali hned závěr, podle známého hesla českého kádrováka Nezáleží na tom, co říká, záleží na tom, kdo.

Navazuji: Zrada na voličích je nesmyslný, demagogický termín, bohužel asi vzniklý spíše v novinářské dílně, který mě popuzuje.

2. 8. 2006
reakce na pokračující diskuzi o možném umístění americké protiraketové základny na českém území

Ve skutečnosti se jedná o vztah k Číně a Rusku v dohledné poputinovské době, která může přinést nestabilitu v zásobování uhlovodíkovými surovinami. Škody pro ČR z možného přijetí amerického návrhu budou obrovské, zejména v oblasti obchodní výměny mezi ČR a Ruskou federací, včetně tranzitu zásobování zemním plynem (ten bude možno dopravit do "hodné" Evropy jinými cestami - i proto se buduje podmořský ropovod, ve kterém se angažuje bývalý německý kancléř SPD Gerhard Schröder)..., poznamenává čtenář MK a přiodává "návod pro blbé české politiky" jak z toho ven bez ztráty květinky ve Washingtonu: Zorganizovat protesty v Rakousku - když jim vadí Temelín, mělo by jim vadit i tohle - základnu podmínit souhlasem okolních zemí.

Jako rozumný tento návrh včetně obecného a závazného referenda v Česku považujeme proto, že antirakety budou porušovat vzdušný prostor třetích zemí v okruhu svého doletu a v případě úspěšného zásahu trosky včetně sestřelené jaderné hlavice útočící rakety pak spadnou na jejich území. V případě poškození hlavice tak bude akcí z českého území radioaktiviou zamořena třetí země.

28. 7. 2006

Zde naleznete jako příspěvek k desetiletému výročí kompletní archiv Britských listů z doby, kdy byly součástí Neviditelného psa do doby než začal fungovat aktuální redakční systém. Součástí těchto odkazů je i aktualizovaný seznam témat a věcných souhrnů.

Pokud nebude fungovat některý odkaz, který směřuje mimo Britské listy, nedá se nic dělat. Internet se proměňuje každým okamžikem. Pokud nebudou fungovat odkazy do Neviditelného psa, směřujte dotazy na Ondřeje Neffa. Pokud nebude existovat některý z odkazů uvnitř systému Britských listů, zašlete url a popis neexistujícího odkazu na adresu stepan@kotrba.cz. Pokusíme se opravit případné chyby.

VSTUP DO ARCHIVU

DIY, tekno a CzechTek RSS 2.0      Historie >
2. 8. 2006 Free tekno cola Ladislav  Žák
31. 7. 2006 Cztk Revue?   
31. 7. 2006 c23chtek Doupov 2oo6 - armádní cvičení v pohodičce Štěpán  Kotrba
23. 7. 2006 CzechTek 06 location   
30. 6. 2006 Trestní oznámení na velitele zásahu na akci CzechTek 2005   
9. 5. 2006 Případ Jacques, Paroubek a Czechtek 2005 Jan  Zeman
5. 5. 2006 Jak Policie ČR beztrestně porušuje zákony   
3. 3. 2006 Stíhání klienta IuRe soud podmíněně zastavil   
21. 2. 2006 Otakar Motejl: Kdyby tomu velel jiný policejní ředitel, vzal by to na bodáky Dalibor "Exx" Záhora, Martin "Juki" Jyrkinen

Ropa - Peak oil a energetická bezpečnost RSS 2.0      Historie >
25. 7. 2006 Cena atómovej energie Matúš  Holý
24. 7. 2006 Nevím, čemu se divíme Jindřich  Kalous
14. 7. 2006 Európska energetická politika v kontexte svetových energetických procesov Peter  Ševce
14. 7. 2006 Hovoří o demokracii, jde jim však o plyn a ropu Jiří G. Müller
8. 6. 2006 Energetická geopolitika 2006   
26. 5. 2006 Energetická bezpečnost EU: akademická otázka nebo reálný problém ?!? Ladislav  Žák
28. 4. 2006 "Rusko opustilo oběžnou dráhu Západu"   
24. 4. 2006 Co si to dovolují - brát si naši ropu! Jindřich  Kalous
21. 4. 2006 Čeká nás nová energetická krize ? Egon T. Lánský
10. 4. 2006 Skutečná cena ropy - ČR jako věrný spojenec v pokračujících energetických konfliktech? Michal  Brož

Competitive intelligence RSS 2.0      Historie >
19. 7. 2006 Jak zkoumat věci a jevy kolem sebe Ladislav  Žák
12. 6. 2006 Kdo koho živí ?!? Ladislav  Žák
26. 5. 2006 Energetická bezpečnost EU: akademická otázka nebo reálný problém ?!? Ladislav  Žák
31. 3. 2006 USA "v kostce" Ladislav  Žák
28. 3. 2006 Bezpečnost jako moderní zaklínadlo Ladislav  Žák
20. 3. 2006 Česká televize uvádí na pravou míru... Štěpán  Kotrba
28. 11. 2005 Je to bezpečné...?!? Ladislav  Žák
18. 11. 2005 Umíte mluvit? Umíte psát? A víte vůbec, co říkáte? Štěpán  Kotrba
16. 11. 2005 Competitive intelligence Josef  Provazník
30. 9. 2005 Vojáci stále na odstřel? Josef  Kovařík

Zaznamenávání osobních dat občanů RSS 2.0      Historie >
12. 5. 2006 Americký výzvědný úřad "dohlíží na telefonní rozhovory"   
23. 3. 2006 Vláda krade občanskou svobodu   
25. 2. 2006 Británie terčem kritiky za zákon o shromažďování informací o elektronické komunikaci   
23. 2. 2006 Jak se může ctnostný vesnický farář nakazit syfilis Štěpán  Kotrba
10. 2. 2006 Vrcholí jednání o tom, kolik zaplatíme za sledování naší vlastní komunikace   
6. 2. 2006 Amerika: Soukromá data z internetu se intenzivně využívají v trestním vyšetřování i civilních soudních sporech   
20. 1. 2006 Bílý dům Googlu: předejte informace o tom, co kdo vyhledává   
23. 12. 2005 Od roku 2006 budou v Británii zaznamenávány všechny jízdy automobilem   
23. 12. 2005 Nástup Velkého bratra v ČR a v EU   
17. 10. 2005 Odpor v EU proti orwellovské směrnici   

George Novotný RSS 2.0      Historie >
30. 1. 2006 Prohlášení   
8. 6. 2004 George Novotny: Soud má nejen moji adresu...   
5. 6. 2004 George Novotny v listopadu 2003 pro Britské listy: "Nehledá mě Policie ČR, Interpol ani FBI"   
23. 3. 2004 George Novotný: Je nepřípustné tiskovou reklamou ovlivňovat průběh neuzavřeného soudního řízení   
6. 2. 2004 George Novotny: Lidovky lžou   
8. 12. 2003 Pořad ČT Na stopě hovořil otevřeně o padělcích umění Jan  Paul
20. 11. 2003 George Novotny: "Nehledá mě Policie ČR, Interpol ani FBI"   
19. 11. 2003 "Mou celoživotní vášní je umění" Jan  Paul
19. 11. 2003 "Maluj a neser se, do čeho ti nic není!" Jan  Paul
13. 11. 2003 Mezinárodně hledaný George Novotny poskytl exkluzivní rozhovor Britským listům Jan  Paul

Filmový festival Karlovy Vary 2006 RSS 2.0      Historie >
10. 7. 2006 Ztrácí se povědomí o významu Jan  Čulík
8. 7. 2006 Ztratili jste pas? Policii ČR to nezajímá Jan  Čulík
8. 7. 2006 Karlovy Vary: Dobré filmy i koncem týdne Jan  Čulík
7. 7. 2006 Karlovy Vary 2006: Příběhy o lidské ubohosti Jan  Čulík
7. 7. 2006 Všechno nejlepší Jan  Čulík
7. 7. 2006 Cesta na Guantánamo Jan  Čulík
7. 7. 2006 Pěregon - opravdu ruský film Ema  Čulík
7. 7. 2006 Peregon - definitely a Russian film Ema  Čulík
7. 7. 2006 Karlovy Vary: Ztraceno v překladu Ema  Čulík
7. 7. 2006 KVIFF - Lost In Translation Ema  Čulík

Válka politiků, policajtů a tajných agentů o moc a o peníze RSS 2.0      Historie >
19. 7. 2006 Srbovi vracejí peníze i majetek, kdy mu vrátí svobodu a čest? Štěpán  Kotrba
12. 7. 2006 Čištění policejního stolu po vyhraných volbách Štěpán  Kotrba
7. 7. 2006 Hyenismus novinářů a presumpce viny Zdeněk  Jemelík
7. 7. 2006 "Ti praví" policajti si dali navzájem zelenou Štěpán  Kotrba
30. 6. 2006 Trestní oznámení na velitele zásahu na akci CzechTek 2005   
26. 6. 2006 Rozhlas nemohl mít Kubiceho zprávu "ofotografovanou" Štěpán  Kotrba
23. 6. 2006 Kubiceho aféra: Oč tu běží? Pavel  Urban
15. 6. 2006 Policajtoreportéři už i v ČTK Štěpán  Kotrba
7. 6. 2006 Objektivita České televize a Kubiceho předvolební kompromateriály   
2. 6. 2006 Kubice a mandelinky Boris  Cvek

Báseň pro tento den RSS 2.0      Historie >
3. 8. 2006 ■ ■ ■ Viola  Fischerová
2. 8. 2006 ■ ■ ■ Viola  Fischerová
1. 8. 2006 ■ ■ ■ Viola  Fischerová
31. 7. 2006 Docela malá neděle na malém městě Marcela  Gunázerová
26. 7. 2006 Telefon Štěpán  Kotrba
25. 7. 2006 Začátek balady, konec říkanky Sylvie  Richterová
21. 7. 2006 Nejkrasší kvítí Emanuel  Züngel
19. 7. 2006 Rozvod Štěpán  Kotrba
18. 7. 2006 Čekání na ... Marcela  Gunázerová
17. 7. 2006 ■ ■ ■ Jan  Petrov

České volby v roce 2006 a povolební pat RSS 2.0      Historie >
31. 7. 2006 Pane Paroubku, odejděte... Boris  Cvek
28. 7. 2006 Sněmovna a Senát: přenášení odpovědnosti Lukáš  Jelínek
28. 7. 2006 Proč to stále nejde? Michael  Kroh
28. 7. 2006 Desatero Jiří  Jírovec
27. 7. 2006 Nemáme se rádi Miroslav  Kodet
26. 7. 2006 Proč si komunisté vybrali Izrael Lukáš  Lhoťan
25. 7. 2006 Jde opravdu jen o Zaorálka pro funkci předsedy Sněmovny? Miloš  Dokulil
21. 7. 2006 Povládnou ODS a její sateliti z vůle KSČM? Radek  Macalík
19. 7. 2006 Kolik jablek má Mirek ...aneb "musíš, musíš - dotkol si sa". Jaroslav  Pour
18. 7. 2006 Na co si tady teď hrajeme? Miloš  Dokulil

Zpravodajství iráckého odboje RSS 2.0      Historie >
25. 7. 2006 Zpravodajství iráckého odboje za dny 1. -- 15. července 2006   
21. 7. 2006 Irácký Vietnam Štěpán  Kotrba
11. 7. 2006 Zpravodajství iráckého odboje za dny 16. -- 30. června 2006   
1. 6. 2006 Zpravodajství iráckého odboje za dny 1. -- 15. května 2006   
16. 5. 2006 Zpravodajství iráckého odboje za dny 16. -- 30. dubna 2006   
25. 4. 2006 Zpravodajství iráckého odboje za dny 1. -- 15. dubna 2006   
3. 4. 2006 Zpravodajství iráckého odboje za dny 16. - 31. března 2006   
13. 3. 2006 Zpravodajství iráckého odboje za dny 15. - 28. února 2006   
25. 2. 2006 Zpravodajství iráckého odboje za dny 1. - 14. února 2006   
10. 2. 2006 Zpravodajství iráckého odboje za dny 16. - 31. ledna 2006