11. 9. 2003
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
JUDr. Otakar Motejl odpovídá Jakubovi Polákovi
11. 9. 2003

To je příslib ombudsmana na závěr bouřlivé tiskové konference, na které Britské listy dle formulace zástupkyně veřejného ochránce práv Anny Šabatové "velmi ostrým způsobem" obvinily ombudsmana z neúplného a nekvalitního zpracování zprávy, kterou veřejný ochránce práv JUDr. Motejl a jeho zástupkyně Šabatová prezentovali. Anna Šabatová nebyla schopna Britským listům vysvětlit, jak je možné, že Zpráva ombudsmana pominula mnohá klíčová pochybení radnice města Slaný, a přesto na tomto neúplném, a proto právně vadném základě, došla k určitým hodnocením. Ombudsmanovo tvrzení, že jeho kompetence jsou pro při zkoumání pravdivého stavu věcí "omezené", Britské listy odmítly jako nepřijatelné.

Tisková konference se uskutečnila ve středu 10. 9. 2003 v Brně, v sídle ombudsmana. Anna Šabatová na tiskové konferenci pod tlakem dotazů přiznala, že úřad veřejného ochránce práv při terénním šetření se některými aspekty případu, zásadními pro posouzení celé kauzy, vůbec nezabýval. Pominul např. otázku kolaudace a stavebního řízení, otázku hygienického posouzení stavby i to, jakým způsobem byly původním vlastníkům nájemních smluv tyto smlouvy (dekrety) na dobu neurčitou vyměněny za "ubytovací smlouvy" na dobu určitou. Ze slov veřejného ochránce práv JUDr. Motejla na tiskové konferenci současně vyplynulo, že nezná své vlastní pravomoci ze zákona, dle kterého je jeho úřad zřízen.

Neuspokojivé či neúplné odpovědi následovaly i na otázky spolupracovnice Britských listů JUDr. Jany Chalupové. V konfliktní atmosféře vystoupil také šéfredaktor Amaro Gendalos Jakub Polák s oficiální žádostí, aby rozbor první Zprávy, zpracovaný sdružením Dženo, byl přijat jako podnět k dalšímu projednávání případu "nulové tolerance".

11. 9. 2003
Další, tentokráte velmi závažnou manipulaci předvedla 10. 9. 2003 Česká "tisková" kancelář. Naprosto ve své zprávě pominula sdělení Anny Šabatové i Otakara Motejla, že kancelář ombudsmana přijala podnět Sdružení Dženo a znovu otevře kauzu Slaný.
Zdeněk a Růžena Gorolovi
11. 9. 2003

Rodina Gorolova z "ubytovny" v Slaném, která si postavila na dvoře spojeném se zahradou provizorní přístěnek 3x3 metry, do kterého se přestěhovala v dobré víře, že je to pozemek pronajatý jejich příbuzným, se po výhrůžkách "desetitisícovou pokutou" rozhodla ve středu své "obydlí" zbourat. A tak zatímco se Úřad veřejného ochránce práv vychloubal v Brně svou Zprávou, došlo ve Slaném k dalšímu nevratnému kroku - opět v neprospěch "ubytovaných". Starosta Slaného jim jejich život opět osolil...

Kung Hae Lee, korejský farmář protestuje proti politice WTO při zahájení zasedání v Mexiiku
11. 9. 2003
exkluzivní zpravodajství pro Britské listy o jednání WTO v Mexiku

Zasedání V. konference ministrů členských zemí Světové obchodní organizace (WTO) bylo 10. září 2003 zahájeno v mexickém Cancúnu. S konáním konference jsou spojeny nejen veliké naděje spjaté s možnostmi rozvíjení pravidel světového obchodu a vyhlídkami na růst mezinárodního obchodu v nejširším rámci, ale též obavy z neúspěchu jednání a zbrzdění uvádění výsledků dosavadních dosažených mnohostranných pravidel mezinárodního obchodu do praxe.

Zpráva přináší podrobné shrnutí výsledků dosavadních jednání a přehled témat, která budou projednávána. Zahrnuje též stanoviska, která bude na konferenci prosazovat česká delegace. Jednání provázejí mohutné demonstrace antiglobalizačních aktivistů.

Supachai Panitchpakdi, generální ředitel Světové organizce pro obchod
11. 9. 2003

Supachai Panitchpakdi, generální ředitel Světové organizce pro obchod, požadoval ve středu při zahájení jednání na summitu v Cancúnu v Mexiku, aby byly odstraněny překážky bránící mezinárodnímu obchodu. Úvodní zasedání narušily protesty nevládních organizací, jejichž příslušníci skandovali "Hanba" a narušovali projevy. Měli transparenty, obviňující Světovou organizaci pro obchod, že je nedemokratická a zastaralá.

Čtyři pěstitelé bavlny ze západní Afriky požadovali ukončení dotací pro pěstování bavlny, zejména v USA, protože prý poskytování dotací likviduje živobytí milionů zemědělců. Velká skupina 21 rozvojových zemí vytvořila společnou frontu a požaduje zrušení všech zemědělských dotací - US a Evropská unie to však vyloučily jako politicky nemožné.

Podrobnosti v angličtině ZDE

11. 9. 2003
Roční obchodní přebytek Číny vůči USA nyní převyšuje 100 miliard dolarů. Americká ekonomika si přitom půjčuje kapitál ze zahraničí -- letos celých 5 procent svého HDP -- aby mohla i nadále financovat svou nezměrnou spotřebu. Čína se stala nejdůležitějším americkým věřitelem. Čína si vytvořila obrovské rezervy přebytečného kapitálu a pumpuje většinu těchto peněz zpět do Spojených států tím, že si kupuje obligace amerického ministerstva financí. Čína nyní vlastní 290 miliard dolarů amerických dluhů.

William Greider v americkém časopise The Nation vylíčil současnou globální ekonomickou situaci ve velmi důležitém článku - apokalypticky:

11. 9. 2003
Budoucnost Geoffa Hoona, britského ministra obrany, je ohrožena poté, co byla prozrazena důvěrná zpráva z vládního výboru pro výzvědné otázky a bezpečnost, podle níž Hoon "uvedl v omyl" členy tohoto výboru. Zamlčel mu totiž, že pracovníci jeho ministerstva nesouhlasí s formulacemi v oficiální vládní zprávě o Iráku o zbraních hromadného ničení Saddáma Husajna.
11. 9. 2003
z tiskové zprávy CME

Společnost Central European Media Enterprises Ltd. (CME) oznámila, že uspěla v nedávno zahájené arbitráži a získala 1 064 000 dolarů. V arbitrážním řízení se CME domáhala určení, že správce vázaného účtu, na který Česká republika letos dočasně uložila peníze určené CME, účtoval za své služby poplatky vyšší než oprávněné. Švédský arbitr nyní rozhodl ve prospěch CME a přisoudil jí celou požadovanou částku a navíc úhradu všech souvisejících právních nákladů. V přepočtu podle včerejšího směnného kurzu činí celková částka ve prospěch CME 1 246 984 milionu dolarů.

11. 9. 2003
Snad nejdůležitější vlastností novináře je schopnost hodnotit události s kritickým odstupem a nepropadat ničí propagandě. Ve středu večer zveřejnila Česká tisková kancelář jako hlavní zprávu večera informaci o tom, že televize Al Džazíra odvysílala "nový videozáznam s bin Ládinem". Avšak zase - ČTK neprojevila patřičný odstup. Znovu je zajímavé srovnání s tím, jak tutéž zprávu interpretovala ČTK a jak anglické zpravodajské stránky BBC:
Plakát k výročí 11. září 1973
11. 9. 2003
přeložil Jiří Mercerod

Tento dopis Carlose Torrese z Kanady byl uveřejněn v chilském čtrnáctideníku Punto Final krátce po atentátech z 11. září v New Yorku.

"Je naší pevnou a trvalou politikou, že Allende musí být svržen pučem," konstatuje dokument CIA z října 1970." V poslední době vychází najevo stále větší množství materiálů o tom, jak silně se v Chile angažovaly Spojené státy ve snaze svrhnout tamější levicový režim - mj. i rozsáhlým financováním a úplatky pravicovým politikům, podrobnosti v angličtině např. ZDE

11. 9. 2003
Pánové Rusek ZDE a Hošek ZDE přesvědčují čtenáře, že preferencí českých výrobků sníží nezaměstnanost a celkově podpoří domácí ekonomiku. Používají k tomu nejméně 250 let překonané merkantilistické argumenty. Nicméně oponovat jejich názoru lze i aplikací prosté logiky.
11. 9. 2003
Pan Dalibor Šrámek ve své reakci na naše články (Rusek, Hošek) argumentuje útržky ze základů ekonomické teorie a slibuje i zapojení logiky ZDE. Nejsem historik, takže mi nepřísluší posuzovat, nakolik jsou merkantilistické argumenty překonané a nakolik měli pánové Ricardo a Smith pravdu. Logiku jsem v jeho článku bohužel nenašel. A to jsem četl pozorněji, než on četl můj příspěvek. Jinak by si všiml, že když jsem se snažil diktovat spotřební chování, nemluvil jsem o soukromé osobě a její spotřebě (i když i tam lze apelovat na spotřební chování), mluvil jsem o státním úředníkovi, který investuje cizí peníze a nečiní tak pro své potěšení ale tak, aby maximalizoval dlouhodobý užitek těch, v jejichž jménu jedná (tedy dańových poplatníků). A navíc jsem předpokládal, že uvažované výrobky jsou srovnatelné (což lze vyvozovat z minimálních rozdílů v jejich ceně).
11. 9. 2003
K článku Jana Čulíka ZDE, upozorňujícího, že britští studenti, kteří chtějí pobývat v České republice na studijních stážích, mají nyní nesmyslně a složitě žádat o vízum do ČR, které stejně nikdo nekontroluje, a že to není reciproční opatření, protože pro studijní cesty českých studentů např. do Velké Británie se žádné vízum nevyžaduje, nám napsali čtenáři, že obětí obdobných nesmyslných byrokratických předpisů jsou i čeští studenti, cestující do Německa a do Francie.

Neměla by česká vláda zrušit své vlastní byrokratické vízum a naléhat na své spojence v EU, aby učinili totéž? Od čeho občané státní úřady své země mají? České úřady přece mají hájit zájmy občanů, které zastupují, a zasazovat se o to, aby k takovýmto nesmyslným byrokratickým výstřelkům nedocházelo. Čtenáři píší:

10. 9. 2003
Česká sociálnědemokratická vláda propadla (tuším) před dvěma lety byrokratickému řádění nejhrubšího zrna. Pro studenty, přijíždějící ze zahraničí do České republiky zavedla vízovou povinnost. Týká se to absurdně, i studentů, přijíždějících na studijní pobyty v České republice ze zemí Evropské unie. Toto opatření není reciproční : čeští studenti, přijíždějící např. do Velké Británie, žádné vízum ke studiu v Británii nepotřebují.

11. 9. 2003
Přešlapávání a opakované odklady rozhodování kompetentních institucí v přípravě základního dokumentu pro digitalizaci českých elektronických médií pokračují. Po nezvládnutí květnového vládního termínu pro předložení změny Koncepce přechodu na digitální vysílání v ČR je pryč i II.termín -konec prázdnin. Zainteresované instituce, tzn. především Ministerstvo informací (spolu s Ministerstvem kultury a ČTÚ), stále čekají na stanovisko Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).
11. 9. 2003
Nemusím být velký finanční génius, aby mi tak jako skoro každému došlo, že dnes probíhá celosvětová globální loterie, kterou pořádá Usáma bin Ládin. Dolar jde dolů, protože to možná zítra při výročí útoku z 11. září možná někde, tedy ne někde, ale pokud ano, tak asi v Americe, bouchne. Když dneska levně nakoupíš dolary, kupuješ si vlastně los. Pokud to nebouchne, dolar se vrátí nahoru a možná ještě výš, a ty prodáš se ziskem, vyhráls. Pokud to bouchne, a bouchne hodně (třeba ty Usámovy biologické zbraně), dolar bude v pr...., prohráls. Doba transakce tak dva dny, příště se loterie pořádá až zase za rok. Tedy myslím, že pořádá, oni ho třeba chytnou a loterii nám zavřou. I když, kolik zemí by bylo třeba ještě vojensky "řešit", aby toho srandistu dostali?
9. 9. 2003
politicky nekorektní rozhovor na dobrou noc, který koluje po internetu

Tatínku, proč jsme napadli Irák?
Protože měli zbraně hromadného ničení, broučku.
Ale inspektoři nenašli žádné zbraně hromadného ničení.
To proto, ze je Iráčani schovali.
A proto jsme napadli Irák?
Ano. Invaze vždycky fungují lépe než inspekce.
Pokračování >
9. 9. 2003
Tvrdí se, že Spojené státy po 11. září 2001 promarnily sympatie světa svým arogantním unilateralismem. Ve skutečnosti svět vůči Američanům nikdy nepociťoval sympatie -- ve světě intenzivně vládne antiamerikanismus, zaměřený proti národu, který přináší moderní způsob života těm, kteří ho chtějí, ale zároveň se ho bojí a pohrdají jím. V tom spočívá pokrytectví antiamerikanismu, argumentuje Fouad Ajami v časopise Foreign Policy.
1. 9. 2003

Finanční příspěvek na provoz Britských listů vás nic nemusí stát - Finanční dary Občanskému sdružení Britské listy jsou odečitatelné ze základu daně z příjmu. Vydáváme k tomu na požádání písemné potvrzení.

V srpnu 2003 obdrželo Občanské sdružení Britské listy od čtenářských sponzorů celkem 6100.00 Kč a za reklamu 8000.00 Kč. Děkujeme všem, kteří podporují provoz Britských listů finančními dary i zadáváním reklamy.

Apelujeme na všechny čtenáře, aby si na provoz BL finančně přispěli. S minimálním rozpočtem je velmi obtížné udržet veřejnoprávní službu Britských listů. Všichni spolupracovníci BL pracují pro časopis zadarmo, mnozí s podstatným nasazením, po své normální práci.

Financujte si k vlastnímu prospěchu kritický a nezávislý deník.

Veškeré informace o tom, jak jsou darované peníze využívány, pravidelně zveřejňujeme. V současnosti především postupně hradíme účetní firmě výdaje za vypracování finančních zpráv za léta 2001 a 2002.

Jsme vděčni za každý drobný příspěvek na provoz Britských listů, který je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisen Bance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je Karlovo nám. 10, Praha 2. Finanční dary Občanskému sdružení jsou odečitatelné od základu daně z příjmu.

18. 6. 2004

Ceník reklamy na BL

Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
11. 9. 2003 Úřední šiml zuří proti studentům i v Německu a ve Francii   
11. 9. 2003 Je to divný svět: jak komunistická Čína financuje Spojené státy   
10. 9. 2003 Hysterie českého úředního šimla: jak musejí studenti z EU složitě žádat o české vízum Jan  Čulík
9. 9. 2003 A proč jsme napadli Irák, tatínku?   
9. 9. 2003 Vážený člověče v tísni... Jana  Chalupová
9. 9. 2003 Žádný sex - vždyť jsme Američané   
9. 9. 2003 Legenda a pravda životního příběhu Beatrice Cenci Stefan  Zweig
9. 9. 2003 Jak to bylo: Tragédie Beatrice Cenci Jiří  Nezval
9. 9. 2003 Zdrojem antiamerikanismu je závist   
8. 9. 2003 Česká média: Když rozhovor nepolemizuje s tvrzeními Štěpán  Kotrba

Slzy jsou SLANÝ RSS 2.0      Historie >
11. 9. 2003 Ombudsman se bude znovu a podrobněji zabývat kauzou Slaný Štěpán  Kotrba
11. 9. 2003 ČTK neinformovala, k čemu dospěla tisková konference Kanceláře veřejného ochránce práv   
11. 9. 2003 Gorolovi podlehli "preventivnímu" nátlaku starosty Slaného Štěpán  Kotrba
10. 9. 2003 O bezradnosti při četbě slané nulové spravedlnosti František  Roček
9. 9. 2003 Vážený člověče v tísni... Jana  Chalupová
9. 9. 2003 Romové: Chléb nebo hry? Lenka  Kučerová
9. 9. 2003 Co udělat pro Romy: je to složitější problém, než jako to vidí pánové Kotrba a Polák Ondřej  Čapek
6. 9. 2003 Vyjádření vedení města Slaný ke zprávě ČTK z 1. 9. 2003 -- Rozhovor s ombudsmanem   
6. 9. 2003 Program nulové tolerance vůči neslušnosti a narůstající byrokracii v královském městě Slaný   
5. 9. 2003 Slzy jsou SLANÝ aneb o nulové spravedlnosti Jakub  Polák

Meacher a pozadí 11. září RSS 2.0      Historie >
9. 9. 2003 Meacher "urazil oběti z 11. září"   
6. 9. 2003 Michael Meacher: "Americká vláda předem věděla o útoku z 11. září"   
6. 9. 2003 Meacher: "USA zneužily 11. září k prosazování politiky světové nadvlády"   
22. 7. 2003 Geneticky modifikované plodiny představují jen "malé zdravotní riziko"   
4. 7. 2003 Hranice pro označování geneticky modifikovaného materiálu v potravinách "je příliš vysoká"   
4. 7. 2003 BBC (trochu) ustupuje britské vládě   
23. 6. 2003 "Superplevel" zpochybňuje budoucnost geneticky modifikovaných plodin   

BBC, Alastair Campbell, Saddám Husajn a "45 minutová hrozba" z Iráku RSS 2.0      Historie >
11. 9. 2003 Irák: britský ministr obrany zamlčel znepokojení svého ministerstva   
8. 9. 2003 Co zatím zjistilo vyšetřování smrti dr. Davida Kellyho?   
4. 9. 2003 Případ Kelly: Dokument, který zpochybnil Blairovo svědectví   
3. 9. 2003 Rána britské vládě: podle vysokého výzvědného pracovníka byla vládní zpráva o iráckých ZHN nepřípustně zdramatizována   
2. 9. 2003 Čelný britský konzervativec útočí: "Kellyho smrt byla pro Blaira záchranou"   
2. 9. 2003 Mrtvolu dr. Kellyho nalezla policie "zhroucenou u stromu"   
2. 9. 2003 Svědectví vdovy po dr. Kellym vede k pochybnostem nad tvrzeními Blairových poradců   
2. 9. 2003 Psychiatr: "Kelly spáchal sebevraždu, protože se octl pod tlakem médií"   
31. 8. 2003 David Kelly: Útok proti Iráku byl správný a nutný   
31. 8. 2003 ČTK: "Gilligan nebo Mulligan, dyť je to jedno" Jan  Čulík

Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
9. 9. 2003 Bude irácká ropa za eura nebo za dolary? Štěpán  Kotrba
9. 9. 2003 Meacher "urazil oběti z 11. září"   
9. 9. 2003 Zdrojem antiamerikanismu je závist   
8. 9. 2003 Bush požádal Kongres o dalších 87 miliard dolarů na Irák   
6. 9. 2003 Michael Meacher: "Americká vláda předem věděla o útoku z 11. září"   
6. 9. 2003 Meacher: "USA zneužily 11. září k prosazování politiky světové nadvlády"   
5. 9. 2003 USA a Velká Británie by měly předat Irák OSN Mojmír  Babáček
3. 9. 2003 Náboženství je duševní choroba   
3. 9. 2003 Dva roky nesmyslů   
3. 9. 2003 Rána britské vládě: podle vysokého výzvědného pracovníka byla vládní zpráva o iráckých ZHN nepřípustně zdramatizována   

Americká strategie národní bezpečnosti RSS 2.0      Historie >
9. 9. 2003 Nový pohled na americkou zahraniční politiku Veronika  Valachová
6. 9. 2003 Michael Meacher: "Americká vláda předem věděla o útoku z 11. září"   
6. 9. 2003 Meacher: "USA zneužily 11. září k prosazování politiky světové nadvlády"   
26. 8. 2003 Je možné ztratit lásku k Americe?   
22. 8. 2003 Co je americký neokonzervatismus?   
13. 6. 2003 Rumsfeld kritizoval belgické soudy   
2. 6. 2003 Paranoja Radovan  Geist
15. 5. 2003 Ropa a stratégia: K politickej ekonómii ohlásenej vojny Michael  Ehrke
12. 5. 2003 O motivaci útoku na Irák   
30. 4. 2003 Vyslanci virtuální reality v Iráku Mojmír  Babáček

Česká literatura RSS 2.0      Historie >
28. 8. 2003 Nové číslo Textů   
11. 7. 2003 Jungmannovy Hudlice 230 let od narození slavného rodáka Jaroslava  Čajová
7. 7. 2003 Prague Spring - Kunderova Nesnesitelná lehkost bytí Petr  Fiala
27. 6. 2003 Wow, Viewegh! Petr  Fiala
18. 6. 2003 Dousková je červená knihovna Jiří  Škuba
17. 6. 2003 Maminka Irena  Dousková
17. 6. 2003 Mother Irena  Dousková
17. 6. 2003 Ještě jednou Irena Dousková Jan  Čulík
16. 6. 2003 O tom, jak život uplývá mezi prsty Jan  Čulík
16. 6. 2003 Doktor Kott přemítá Irena  Dousková

Interrupce: ženino právo či vražda? RSS 2.0      Historie >
9. 9. 2003 Homosexualita a potraty: Objektivní fakta versus subjektivní interpretace Pavel  Mareš
9. 9. 2003 Případ Hill Darius  Nosreti
5. 9. 2003 Pavel Mareš a potraty -- méně argumentů je někdy více Pavel  Urban
15. 8. 2003 Odmítání interrupcí - žádný pokrok od roku 1588 Anna  Čurdová
1. 8. 2003 "Umělé přerušení těhotenství" je termín klamavý Pavel  Mareš
30. 7. 2003 Interrupce - odrhovačka o vraždě neviňátek Anna  Čurdová
10. 7. 2003 Plávajúca potratová klinika Sylvia  Porubänová
10. 7. 2003 Zakázať, čo sa nedá? Martin  Muránsky
10. 7. 2003 Novela interrupčného zákona sa dostala tam, kde nemala byť Branislav  Kuruc
4. 7. 2003 Ústav pro čistotu rasy Robert  Pokorný

21. srpen 1968 RSS 2.0      Historie >
5. 9. 2003 Co má Pražské jaro společného s Wernerem Heisenbergem? Jan  Čulík
5. 9. 2003 Jak se dívá Jiří Pehe na Pražské jaro   
3. 9. 2003 Kniha Jamese Manna About Face a jedno neslavné výročí Petr  Fiala
22. 8. 2003 O mentalitě svlačce a mentalitě bolševníku Jaroslav  Pour
21. 8. 2003 Poučení z krizového vývoje - dvacáté první srpny a přítomnost Michal  Jurza
21. 8. 2003 O mentalitě svlačce Jan  Čulík
21. 8. 2003 Proč se mlčí o občanském odporu ze srpna 1969? Karel  Mašita
20. 8. 2003 Okupácia 1968: KSS je hlboko zakotvená vo svojej minulosti Juraj  Marušiak
11. 8. 2003 Nedožitých 55 let Jana Palacha Jaroslava  Čajová
14. 7. 2003 1968 Přemysl  Janýr

ČRo 6 a někdejší Svobodná Evropa RSS 2.0      Historie >
9. 9. 2003 Veřejná služba vůči národnostním menšinám - mediální ticho a nikomu to nevadí Štěpán  Kotrba
8. 9. 2003 Česká média: Když rozhovor nepolemizuje s tvrzeními Štěpán  Kotrba
5. 9. 2003 Polština v ČT? Milan  Krčmář
2. 9. 2003 ČRo 6 neví, pro koho vysílá Štěpán  Kotrba
29. 8. 2003 Vyváženost ČRo 6?
aneb frekvenční analýza jednoho pořadu
Štěpán  Kotrba
25. 8. 2003 Zpráva CEMESu o ČRo 6 pro Radu Českého rozhlasu Jan  Čulík
21. 8. 2003 Facka zprava aneb štěkání podle Jemelky Štěpán  Kotrba
20. 8. 2003 Proč nepíše Jan Urban jako američtí novináři Jan  Čulík
18. 8. 2003 Kolik peněz si může ještě dovolit Český rozhlas vyhodit "do éteru" Štěpán  Kotrba
18. 8. 2003 ČRo 6 - tažný kůň s klapkami na očích, který zatáčí pouze vpravo Štěpán  Kotrba

Hon na svobodu slova RSS 2.0      Historie >
10. 9. 2003 Pan Hitler by z nás měl radost (díl 2) Ladislav  Kahoun
5. 9. 2003 Permanentní obrana proti orwellům: ...a pak už být jen hluší a slepí Irena  Válová
5. 9. 2003 Doporučení stojící proti větrným mlýnům Senátu Štěpán  Kotrba
13. 8. 2003 Kauzu Mein Kampf byl měl rozhodnout český ústavní soud Karel  Mašita
12. 8. 2003 Pan Hitler by z nás měl radost Ladislav  Kahoun
7. 8. 2003 O svobodu slova česká média už zřejmě nemají zájem Karel  Mašita
9. 7. 2003 České soudy kriminalizují i názory vyslovené na internetových diskusních fórech   
5. 7. 2003 Pomluva už nemá být trestným činem Karel  Mašita
26. 6. 2003 PNS ovládá distribuci tisku ze 75 procent. Je to už monopol ?   
20. 6. 2003 Ďábelská iridologie Štěpán  Kotrba