22. 5. 2003
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
22. 5. 2003

Červencové vedro. Oblohu křižují blesky jak z katastrofického filmu. Běžný květnový večer středoevropské postindustriální éry. Pražské autobusové nádraží Florenc postupně opouští zapáchající kreatury a zalézají do blíže nespecifikovaných děr. Jeden či dva odstrašující případy nedbají dešťových kapek velikosti fazolových zrn. Potácejí se se svými igelitkami v čerstvých loužích dokolečka dokola.

22. 5. 2003
Podle odhadu odborářů demonstrovalo ve čtvrtek odpoledne v Ostravě asi dvanáct tisíc nespokojených lidí proti záměru vlády reformovat veřejné finance a proti rostoucí nezaměstnanosti. Demonstranti, kteří zcela zaplnili centrální Masarykovo náměstí, skandovali protivládní hesla, nadávali a pískali.
22. 5. 2003
Jsem přesvědčen, že se hejtman v takovéto chvíli nemůže jen tak vykroutit a schovat se doma, když se v sídle kraje schází tisíce občanů a je pozván, řekl na velké čtvrteční demonstraci v Ostravě Evžen Tošenovský, jeho projev viz níže.

Ale kde byl Špidla?

22. 5. 2003
Rada bezpečnosti OSN schválila ve čtvrtek drtivou většinou novou americko-britskou rezoluci o Iráku.
22. 5. 2003
Britský generální prokurátor před dvěma měsíci varoval Tonyho Blaira, že poválečná rekonstrukce Iráku americko-britskou okupační správou je bez další rezoluce OSN protizákonná.
21. 5. 2003
Televize BBC natočila videomateriál, na němž se chlubí němečtí a holandští zpracovatelé potravin, že se jim podařilo vytvořit nezjistitelné metody, jak znehodnocovat kuřecí maso, určené pro nemocnice, školy a restaurace levnými odpadovými hovězími tkáněmi a vodou.
22. 5. 2003

Šesti francouzským novinářům byl odepřen vstup do USA

Americká imigrační služba zadržela šest francouzských novinářů, kteří přiletěli do Los Angeles na veletrh videoher, a po několikahodinovém zadržení je odeslala zpět do Francie. Uvedla to dnes v Paříži organizace Novináři bez hranic (RSF). - (Před dvěma dny vysílal rozhlas BBC rozhovor s jedním britským počítačovým odborníkem, který cestoval do Spojených států na odbornou konferenci. Po příletu byl na letišti zadržen, tři dny vyšetřován, bez přístupu k právníkovi a bez jídla, a posléze odeslán zpět do Británie, pozn. red.)
Vězni na základně Guantanámo
22. 5. 2003
Většina ze zadržených 650 vězňů na kubánské základně Guantanamo trpí vážnými mentálními poruchami.
22. 5. 2003
"Mám toho skutečně plný zuby. Plný zuby těchhle sr..ček (sprosté slovo nahrazeno tónem) od Tonyho Barkleyho, které jste tento měsíc otiskli. Opravdu je to zasr. (sprosté slovo nahrazeno tónem) článek. Je mi z něho špatně. Chci, aby mi v této věci Barkley zavolal. Barkley je zasr. (sprosté slovo nahrazeno tónem) diletant. Je to hrůza!"

"To byl hlas státního úředníka, jehož plat hradíme vy i já, daňoví poplatníci..." Zamyšlení nad středečním pořadem britského rozhlasu.

22. 5. 2003

Všech 192 členských zemí Světové zdravotnické organizace ve středu jednomyslně podepsalo dohodu, zaměřenou proti kouření. Je to první globální opatření na ochranu veřejného zdraví. Nejméně třetina prostoru na krabičce od cigaret (tak, jak je to už nyní praxí např. v Británii), bude muset být věnována zdravotnickému varování. Dále budou na krabičkách cigaret přetištěny fotografie kouřením zničených plic.

Podrobnosti - v angličtině ZDE
22. 5. 2003

Americký odvolací soud vydal verdikt, jímž zrušil pokutu ve výši 145 miliard dolarů, kterou mělo podle rozhodnutí jiného amerického soudu z roku 2000 zaplatit pět velkých tabákových firem. Je to výrazné vítězství pro tabákový průmysl.

Podrobnosti - v angličtině ZDE
21. 5. 2003
Televize al Džazíra odvysílala audio nahrávku, o níž tvrdí, že je to výzva zástupce Osamy bin Ladina muslimům po světě, aby prováděli další sebevražedné útoky.
22. 5. 2003
Myšlenka na uspořádání antologie českého básnictví se v nás zrodila někdy v roce 2000.
22. 5. 2003
POLEMIKA

Problematika začleňování ČR do EU se již stala všeprostupující a klíčovou oblastí našeho života - a to minimálně do referenda. Na jedné straně jsme každodenně částí médií masírováni líčením EU téměř coby "pozemského ráje" a automatického řešení prakticky všech našich problémů. Na straně druhé však přetrvávají a stále zesilují značné pochybnosti a vynořuje se řada závažných otázek, na které nelze najít jednoduché odpovědi.

Text byl podkladovým materiálem k vystoupení na kritické diskusi "EU - ANO či NE?", pořádané Klubem ekonomů v Praze dne 27. 3. 2003.

22. 5. 2003
Naše české křesťanské církve a jejich představitelé, na rozdíl od většiny křesťanských církví zahraničních včetně amerických, stejně jako na rozdíl od církevních grémií včetně katolického Vatikánu, s velikou váhou obhajují válečnou politiku USA.
21. 5. 2003
Tisková zpráva společnosti CME

Společnost Central European Media Enterprises Ltd. (CME) oznámila, že včera obdržela na svůj účet 358 634 568 dolarů jako platbu od České republiky.

22. 5. 2003
Toľkokrát spomínané hromadné prepúšťanie v Slovenskej televízii dostalo v pondelok konkrétnu podobu.
22. 5. 2003
Marián Repa
POSTREHY

Dva bratislavské víkendy -- dva rôzne obrazy. Na jednej strane masa oslavujúca "bronzových chlapcov" z majstrovstiev sveta v hokeji, na druhej strane nemastná-neslaná "oslava" výsledkov hlasovania o vstupe do Európskej únie. Markantný rozdiel napriek tomu, že k urnám prišlo 52 percent Slovákov a svoje ÁNO únii vyjadrilo rekordných 92 percent.

Každému, kto začiatkom mája navštívil hlavné mesto Slovenska, nemohlo uniknúť, že celá krajina žije hokejovými majstrovstvami sveta. Už ťažšie by si všimol, že sa tu o niekoľko dní má rozhodovať o takej dôležitej otázke, akou nepochybne je referendum o vstupe do EÚ.

22. 5. 2003
POSTREHY

Pozorovatelia našej politickej scény zažili niekoľko hodín napätia. Posledný odhad výsledkov bol veľmi tesný. Výsledky referenda stáli takpovediac na ostrí britvy. Nepochybne však k urnám išla tá časť občianstva, ktorá bola presvedčená o nevyhnutnosti nášho vstupu do EÚ. Preto bola aj najvyššia volebná účasť v hlavnom meste, ktoré má takú osobitnú, no zároveň výhodnú polohu, že väčšina jeho obyvateľov už dnes vidí výhody budúceho členstva v únii. Neochota prísť k referendovej urne mala viacero príčin.

22. 5. 2003

Keď strýko Sam príde do Afriky

Suraya Dadoo, preložil Radovan Geist

V máji 2001 zverejnila Bushova administratíva správu o národnej energetickej politike. Plán rátal s masívnou diverzifikáciou amerických ropných dodávok tak, aby sa politicky nestabilný Perzský záliv nahradil "priateľskejšou" subsaharskou Afrikou. Najmä krajinami v Guinejskom zálive.

Marwan Bishara - Palestine Israel: Peace or Apartheid
21. 5. 2003
Z arabštiny přeložila Jana Malá

O své knize Palestina - Izrael, mír nebo rasová diskriminace (c) na stanici Al-Jazeera hovořil dr. Marwan Bishara, palestinský spisovatel a profesor mezinárodních vztahů na Americké universitě v Paříži, s dr. Mustafou Barghouti, ředitelem Ústavu pro informace, zdravotní politiku a rozvoj v Ramalláhu. Tato kniha nejdříve vyšla v angličtině, francouzštině a dalších jazycích a teprve nedávno byla přeložena do arabštiny.

článek Marwana Bishary ve Washington Postu - v angličtině WP
22. 5. 2003
Sharon Begley, The Wall Street Journal
preložil a upravil Radovan Geist

Ak ste necítili závrat, keď Russell Crowe (hrajúci matematika Johna Nasha) naškriabal vo filme Čistá duša svoju prelomovú rovnicu na okennú tabuľu, neboli ste sami. No pre niekoľkých vybraných matematikov to bol moment taký zmysluplný, ako ten najcitlivejší pohľad Jennifer Connelly. Nashove ekvilibrium, ktoré objavil v roku 1950, sa stalo základným konceptom v odbore matematiky nazvanom teória hier. A teraz sa používa na hodnotiacu analýzu o terorizme a antiterorizme.

Israel
22. 5. 2003
Martin Muránsky, Radovan Geist
Rozhovor o spore civilizácií, neúspechu izraelskej ľavice a násilí s hosťom - Šalomom Hararim, plukovníkom vo výslužbe a expertom na otázky boja proti terorizmu.
21. 5. 2003

Heinrich-Böll-Stiftung v Praze ve spolupráci s Německým a Francouzským velvyslanectvím v Praze zve na přednášku a diskusi k tématu:

21. 5. 2003

Když ospravedlňovali svou válku proti Iráku, Bushova vláda a její stoupenci argumentovali, že Spojené státy ohrožují irácké zbraně hromadného ničení a jeho styky s al Kajdou. Avšak dosud americké ani britské jednotky nenašly žádné důkazy o programu biologických, chemických či jaderných zbraní a jen minimální důkazy o stycích s al Kajdou. Posiluje to argumenty kritiků americké vlády, že bylo možno Saddámův režim zadržet, aniž by došlo k útoku na Irák. Zdá se tedy, že americká vláda učinila chybu, když argumentovala, že je nutno jít do války. Bush zřejmě lhal veřejnosti ohledně nebezpečí, které zosobňoval Irák. A od ukončení války americká vláda změnila svou argumentaci. Teď už nehovoří o tom, že by Spojené státy zlikvidovaly hrozbu zbraní hromadného ničení - zlikvidovaly odporný režim. Jenže lze posuzovat morálku našich činů prostě až jejich konečnými důsledky? Není to heslo Účel světí prostředky? ptá se v americkém měsíčníku Prospect John B. Judis a pokračuje:

Kompletní článek - v angličtině ZDE
21. 5. 2003
Ve věku 74 let zemřel v pátek 2. května v kroměřížské nemocnici významný katolický aktivista Augustin Navrátil. V ČR je možná až příznačné, že nebýt katolického rádia Proglas, které tuto informaci zveřejnilo 6. května a až od něj to převzala i ČTK, další celostátní média se o tak vážné události skoro vůbec nezmínila. Přitom to byl právě tento člověk, který jen silou své víry a vůle dokázal například ke konci roku 1988 vyhotovit petici za všeobecnou náboženskou svobodu, toleranci a nezávislost na tuzemské totalitní moci, kterou vzápětí podepsalo přes 600 000 občanů tehdejšího Československa. Ačkoli to v té době byl vůbec nejrozsáhlejší projev občanského odporu a on se tím stal jednou z nejrespektovanějších osobností domácího disentu, ze světa živých nyní odešel všeobecně téměř neznámý.
21. 5. 2003
Přestože se v ČR stále tvrdí, že epidemie nemá explozivní charakter (a není tedy kam spěchat), případ Pekingu by nás měl přesvědčit spíše o opaku. Vždyť v prvním dubnovém týdnu bylo odsud hlášeno jedno podezření, ve druhém deset nakažených, pak náhle bylo 23 nemocnic - resp. jejich JIP - plných (v Německu se pak dělala sbírka plicních ventilátorů, aby tam alespoň něco měli), stavělo se izolační městečko nemocnice pro 1000 osob s rezidencemi pro personál, v karanténě náhle bylo 10 000 osob, pak už po ulicích pobíhalo 30 000 investigativních pracovníků (strážníků, techniků a organizátorů), karanténa byla zvětšena na 25 000 či dokonce 30 000 osob - a teď už je zde novelka, umožňující trest smrti za porušení karantény - bez projednání parlamentem...Někteří to komentují s velkými obavami: domnívají se, že v nejhorším případě by se v Číně mohli rozhodnout ty lidi (ty rodiny) rovnou postřílet...
2. 5. 2003
Děkujeme všem, kteří dále podporují provoz Britských listů finančními dary. Apelujeme na všechny čtenáře, aby si na provoz BL finančně přispěli. S minimálním rozpočtem je velmi obtížné udržet veřejnoprávní službu Britských listů. Všichni spolupracovníci BL pracují pro časopis zadarmo, mnozí s podstatným nasazením, po své normální práci.

Financujte si k vlastnímu prospěchu kritický a nezávislý deník. Veškeré informace o tom, jak jsou darované peníze využívány, pravidelně zveřejňujeme. Jsme vděčni za každý drobný příspěvek na provoz Britských listů, který je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisen Bance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je Karlovo nám. 10, Praha 2. Finanční dary Občanskému sdružení jsou odečitatelné od základu daně z příjmu.

ZMĚNA BANKY: Prosíme ty čtenáře, kteří na provoz BL přispívají trvalým příkazem, aby ho z bývalého účtu OSBL v e-bance převedli na nový účet OSBL v Raiffeisen Bance. Číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.
Hledáme další spolupracovníky-dobrovolníky pro mediální monitor - samostatné vyhledávání, analýza a shrnutí, překlady z jazyků: španělština, portugalština, italština, francouzština; obory: politika v daném jazykovém okruhu či zemi; problematika EU a jejích institucí; sociální vědy; makroekonomika; vizuální kultura; litaratura; technologie - přehled; armáda - technologický přehled, strategie, koncepce. Frekvence spolupráce: dle dohody, minimálně však jednou týdně. Požadovaná kvalifikace: naprosto suverénní ovládání jazyka či rodilý mluvčí, terminologický přehled v daném oboru, nezávislost na vlivových skupinách, exkluzivita.
Hledáme profesionální fotografy i fotoreportéry, vybavené vlastními digitálními fotoaparáty i vlastní konektivitou do internetu, kteří by byli schopni a ochotni přispět k rozšíření tématické pestrosti o reportáže ze zajímavých akcí či vzdálených míst, a přinášet tak prostřednictvím Britských listů aktuální zpravodajství či pohled do exotických míst. Podmínkou je pofesionalita zpracování snímků a jejich umístění v plném rozlišení ve formátu JPG na vlastní URL, jejíž odkaz nám spolu s náhledovým obrázkem a doprovodným textem zašlete.
Hledáme i nadané karikaturisty se smyslem pro komičnost politických i civilizačních souvislostí. Předpokladem spolupráce je pravidelnost, schopnost samostatné a rychlé reakce na aktuální témata. Samozřejmostí je zasílání karikatur v elektronické verzi (JPG, PNG, GIF, případně SWF) e-mailem.
5. 2. 2003
Byla zrušena stará mailová adresa Jana Čulíka z roku 1995, jcu2@cableol.co.uk, prosím, pište na adresu J.Culik@slavonic.arts.gla.ac.uk, případně na adresu redakce@blisty.cz, nebo culik@blisty.cz.
Štěpán Kotrba má svou hlavní adresu stepan@kotrba.cz. Adresa kotrba@blisty.cz je dočasně nefunkční.
18. 6. 2004

Ceník reklamy na BL

Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
22. 5. 2003 Tošenovský: důkazem stavu ekonomiky není Praha, ale ostravský kraj   
22. 5. 2003 12 000 lidí demonstrovalo v Ostravě proti nezaměstnanosti, Špidla nepřijel Jaroslav  Hlaváček
22. 5. 2003 Smí nestranný státní úředník sprostými útoky vyvíjet tlak na novináře? Jan  Čulík
22. 5. 2003 Někteří věznové z Guantanama zřejmě zešíleli Josef  Brož
22. 5. 2003 Jak jsem zůstal civět na německé ceny Radek  Mokrý
22. 5. 2003 192 zemí světa do pěti let zakáže či drasticky omezí reklamu na cigarety   
22. 5. 2003 Válka a církve Ilja  Herold
22. 5. 2003 Několik rozšířených mýtů a desítky otazníků kolem vstupu do EU Pavel  Sirůček
21. 5. 2003 Intifáda byla odpovědí na neuskutečněný mírový proces   
21. 5. 2003 Zapomnění: Zemřel disident Augustin Navrátil Karel  Mašita

Evropská unie RSS 2.0      Historie >
22. 5. 2003 Několik rozšířených mýtů a desítky otazníků kolem vstupu do EU Pavel  Sirůček
22. 5. 2003 Slovensko do EU - iná možnosť nebola Peter  Greguš
22. 5. 2003 Referendum s odretými ušami Marián  Repa
21. 5. 2003 40 let Elysejské smlouvy, ústavní Konvent a budoucnost Evropy   
20. 5. 2003 Referendum? Ne, ČR ještě není tak daleko Vladimír  Rott
20. 5. 2003 ČR musí vstoupit do EU Jan  Čulík
20. 5. 2003 Kolaps Evropské unie za dveřmi - a jak z toho ven Vladimír  Rott
18. 5. 2003 Memento 10: aneb "O eurorealismu"? Miloš  Dokulil
16. 5. 2003 Teror z EU: Řidič, který jel rychlostí 250 km/h, byl odsouzen na pět měsíců nepodmíněně Jan  Čulík
14. 5. 2003 Teror z EU: Fízlování nebo služba veřejnosti? Jan  Čulík

Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
22. 5. 2003 OSN schválila americké plány   
21. 5. 2003 Irák: Lze posuzovat morálku našich činů až jejich konečnými důsledky?   
21. 5. 2003 Al Kajdá vyzvala své stoupence k novým útokům   
21. 5. 2003 Bankrotářská americká firma WorldCom dostala telekomunikační kontrakt pro Irák   
20. 5. 2003 Fukuyama: na Irák se dívám skepticky   
20. 5. 2003 USA předložily "konečnou verzi" rezoluce o Iráku   
20. 5. 2003 V Iráku se rozkrádá jaderný materiál   
19. 5. 2003 Amerika a Británie zrušily plán na vytvoření domácí irácké vlády   
16. 5. 2003 Tak pane Strawe, proč jsme šli do války?   
16. 5. 2003 Znovu příběh Jessicy Lynchové - mýtus a realita   

Americká strategie národní bezpečnosti RSS 2.0      Historie >
15. 5. 2003 Ropa a stratégia: K politickej ekonómii ohlásenej vojny Michael  Ehrke
12. 5. 2003 O motivaci útoku na Irák   
30. 4. 2003 Vyslanci virtuální reality v Iráku Mojmír  Babáček
30. 4. 2003 Konec NATO právě začal - začala vznikat evropská armáda Štěpán  Kotrba
25. 4. 2003 Válka v Iráku skončila - proboha, zapomeňte! Petr  Baubín, Štěpán Kotrba
4. 4. 2003 Jsou britští vojáci "civilizovanější" než Američané?   
28. 3. 2003 Ropa je príčinou, ekológia alternatívou Martin  Nevada
25. 3. 2003 Blesková válka s.r.o. Oskar  Krejčí
12. 3. 2003 Irák a invaze: Nevěrný manžel Hussein, euro a ropa Petr  Baubín

Názory a argumenty ze Slovenska RSS 2.0      Historie >
22. 5. 2003 Slovensko do EU - iná možnosť nebola Peter  Greguš
22. 5. 2003 Referendum s odretými ušami Marián  Repa
22. 5. 2003 STV: Vietor v Mlynskej doline   
20. 5. 2003 Euroreferendum -- víťazstvo či fraška? Pavol  Fabian
16. 5. 2003 Neoimperializmus Ignacio  Ramonet
16. 5. 2003 Návrat ideológií Jean-Paul  Fitoussy
16. 5. 2003 Francois Voltaire - mysliteľ a bojovník za ľudské práva Ladislav  Hubenák
15. 5. 2003 MMM 2003 - Stojaté vody drogovej politiky na Slovensku Matúš  Ritomský
15. 5. 2003 Ropa a stratégia: K politickej ekonómii ohlásenej vojny Michael  Ehrke
15. 5. 2003 Na boj s nezamestnanosťou môžu z EÚ plynúť miliardy, podmienkou sú projekty Miroslav  Šipikal

Česká literatura RSS 2.0      Historie >
22. 5. 2003 Vrh křídel: antologie, která chyběla   
9. 5. 2003 Mezinárodní konference Hašek a Švejk -- humor tisíciletí   
9. 5. 2003 Hašek and Švejk -- Humor of the Millennium   
9. 5. 2003 Mušle vylovené z oceánu času Kathryn  Murphy
9. 5. 2003 Shells fished out of the ocean of time Kathryn  Murphy
7. 5. 2003 Včely Jaroslav  Hutka
30. 4. 2003 Nová kniha Michala Viewegha: Už absolutní rutina Jan  Čulík
24. 4. 2003 Zrazuji lidi, firmu nebo vlast? Jaroslav  Vejvoda
24. 4. 2003 Lidství na skřipci Jan  Čulík
24. 4. 2003 Verše z pohledu POHLEDU. Aneb "jarní připravenost sestry v Karviné k hubení plevele zahrady Světa" Jaroslav  Pour

Milan Kundera RSS 2.0      Historie >
18. 4. 2003 Stesk jako paměť domova Svatava  Urbanová
3. 1. 2003 Milan Kundera a jeho Nevědomost: Láska a odpor k vlastnímu hnízdu Jan  Čulík
20. 12. 2002 Milan Kundera jako "didaktik komiky"?   
3. 12. 2002 O české exilové literatuře: Problém identity mezi domovem a cizinou Martin  Pilař
25. 10. 2002 Byla éra stalinismu dobou "naivní bezstarostnosti"? Jan  Čulík
23. 10. 2002 Neohrabaná nová Kunderova novela   
21. 10. 2002 Kundera, Nevědomost: Nikdy nevstoupíš dvakrát do téže země   
21. 10. 2002 Kundera zkoumá exil a návrat   

Sdělovací prostředky RSS 2.0      Historie >
19. 5. 2003 O veřejnoprávní televizi, jejím řízení, kontrole kvality a financování Jan  Čulík
16. 5. 2003 Plachý Plachý a krotká mediální veřejnoprávnost Štěpán  Kotrba
9. 5. 2003 O slušnosti Jan  Čulík
9. 5. 2003 Podivný vývoj: zpravodajská rozhlasová stanice vítězí v Británii nad rockem a popem   
2. 5. 2003 Padesát let
Česk(oslovensk)é televize
Jan  Čulík
28. 4. 2003 SOS k promlčeným televizním poplatkům Karel  Pavlík
17. 4. 2003 Digitální média veřejné služby IV - Jak dál v roce 2003? Zdeněk  Duspiva
11. 4. 2003 Dramaturg televize veřejné služby, neposkvrněné početí a podrazy v public relations církví Štěpán  Kotrba
12. 3. 2003 O ČT a o Jiřím Balvínovi: Zdroje a "zdroje" Fabiano  Golgo
10. 3. 2003 Reakce: Ohrožuje ČT přípravou svého digitálního vysílání české komerční televize? Jan  Čulík