9. 7. 2003
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
9. 7. 2003

Svoboda projevu v ČR:

Opakovaně upozorňujeme v BL - ve shodě s názory mezinárodních lidskoprávních organizací i novinářských institucí v ČR i v zahraničí - že kriminalizace verbálních výroků je pozůstatkem komunistického právního řádu a že může vážně omezit svobodu projevu. Drastickými a výmluvnými případy z poslední doby byly situace, kdy se staly terčem nesmyslného policejního vyšetřování pro podezření ze spáchání verbálních trestních činů novinářky Jana Bobošíková a Irena Válová. Nyní však, jak nás upozornil Jiří Kopal z Ligy lidských práv, dosáhly české soudy dalšího rekordu: odsoudily občana za trestný čin pomluvy, spáchaný na jednom internetovém diskusním fóru.

"Česká republika se těžce potýká s otázkou 'extremistických' verbálních projevů (z extrémní pravice i levice) i s otázkou toho, co jsou přijatelné parametry veřejné debaty," konstatoval mj. Helsinský výbor amerického Kongresu ve své zprávě o situaci v oblasti svobody projevu v České republice z roku 2002 (totéž opakují i jiné mezinárodní lidskoprávní organizace). Zpráva kritizuje trestní stíhání osob za vyjadřování názoru a za pomluvu. Požaduje zrušení kriminalizace názorů a verbálních výroků v České republice.

Podrobnosti a tato kompletní zpráva jsou v Britských listech ZDE

Sloupek

R. I. P. za poctivým vládním úředníkem

Ministr informatiky Vladimír Mlynář propustil včera svého náměstka Šišku. Snad proto, že materiál o budování informačního systému pro oběh dokumentů mezi vládou, parlamentem a prezidentem, který se kříží s už rozpracovaným projektem Úřadu vlády, má jít do vlády dnes. Návrh od ministrstva informatiky tak torpéduje práci, která už probíhá a navíc není v souladu s bezpečnostními parametry vládního systému. Odfláknutá koncepce totiž počítá s outsourcingem privátní firmou. Nepočítá - narozdíl od té rozpracované Úřadem vlády - s open source řešením. Náměstek Šiška byl na celém ministerstvu asi jediný, kdo nesouhlasil s předložením materiálu. A prosazoval mimo jiné - opět jako jediný - "bezpečnou komunikační infrastrukturu veřejné správy". Systém, který by z principu svých funkcí vyloučil možnost zneužití a krádeží informací státu. Vyloučil by snížení efektivity práce státu. Minimalizaci státu. Privatizaci státu. A proto musel náměstek Šiška pryč. "Dohodou". Padne tak zřejmě i systém, který jeho autoři kdysi před lety nazvali jádrovým, neb jeho jádrem jsou čtyři základní registry - fyzických osob, ekonomických subjektů, nemovitostí a územního členění, obehnané vždy bdělým bezpečnostním rozhraním, automaticky a nezpochybnitelně logujícím každého státního úředníka, kdo do systémů "uvnitř" vstoupí a učiní na něj jakýkoliv dotaz. V případě realizace tohoto řešení by už šlo ztěží prodávat nelegálně státní informace privátním firmám a překračovat tak pravomoci zaměstnance státu... Protože každý úředník by se do systému logoval svým biometricky ověřeným vstupním kódem s přesně definovanými právy, každá jeho akce v GovNetu by byla systémem monitorována. Už asi nebude...

O ministru Mlynářovi a kvalitě jeho práce tento personální krok vypovídá víc, než si on sám myslí a tuší. O premiéru Špidlovi, který ministra jmenoval do své vlády, to vypovídá též. Obdobně. R. I. P.

Reforma v půli cesty TÉMA BL
Informatizace státu TÉMA BL

9. 7. 2003
Bílý dům v úterý poprvé přiznal, že tvrzení prezidenta George Bushe, že nedlouho před útokem na Irák se Saddám Husajn snažil zakoupit větší množství uranu z Afriky, bylo založeno na nepřesných informacích.
9. 7. 2003
V pokračující kontroverzi mezi britskou vládou a BBC ohledně reportáže o "zdramatizování" zprávy britské vlády o Iráku ze září 2002 vyšlo najevo, že se reportér Andrew Gilligan tajně setkal před odvysíláním své reportáže, která vyvolala tuto kontroverzi, s činitelem britského ministerstva obrany středního postavení. BBC však odmítá potvrdit, že byl tento muž výlučným zdrojem informací, obsažených v Gilliganově reportáži.
9. 7. 2003
Britský premiér Tony Blair v úterý zaútočil na zprávu parlamentního výboru, která konstatovala, že je dosud nejasné, zda existují či existovaly irácké zbraně hromadného ničení. Blair také před parlamentním výborem popřel, že uvedl parlament v omyl svou prezentací svých argumentů, proč je nutno zaútočit na Irák, a zdůraznil, že plně stojí za důkazy, které ve vládní zprávě ze září 2002 obsahovaly podrobnosti o údajném iráckém jaderném, biologickém a zbrojním programu
9. 7. 2003
Největší ironií života je, že se z něj
jen stěží dostane někdo živý
Robert Heinlein

Klonováním lze, dle definice Steadmanova lékařského slovníku [STEADMAN'S MEDICAL DICTIONARY, 24th edition, page 289], stvořit dokonale a všestranně přesnou (identickou) kopii živočišného originálu. Nově vzniklý, klonovaný organizmus žije v jiném čase, v jiných podmínkách, ale se zcela a naprosto identickou výbavou pro život a budoucnost jakou měla jeho předloha.

Jiří Janeček
9. 7. 2003
Dobrý den pane Čulíku,

právě jsem se vrátil ze zahraničí, takže k Vašemu požadavku na podrobnější informace o mojí profesní kariéře a vzdělání mohu vyhovět až nyní. Přikládám i pár osobních údajů, které ve stručném životopise z části už byly (a také několik informací o tom, co se mi s týmem který nyní vedu za posledních pár měsíců povedlo či nepovedlo).

Takže k věci:

Vzhledem k tomu, že se - alespoň podle zprávy ČTK - stal Jiří Janeček čelným favoritem na funkci nového generálního ředitele ČT, pokusili jsme se získat jeho životopis, nejprve - bezvýsledně - z internetových stránek České televize, posléze, s trochu větším úspěchem, z tiskového oddělení ČT. Řádně však objasňuje některé nejasnosti ve svém životopise Jiří Janeček až nyní. Zároveň sám hodnotí svou vlastní práci pověřeného ředitele zpravodajství ČT.

Kdo je Jiří Janeček? TÉMA BL

Jiří Janeček spolu s redaktorkami Toušlovou a Sedláčkovou - foto a průvodní text fotoreportáže Š. Kotrba
9. 7. 2003
Mnohými favorizovaný kandidát na generálního ředitele České televize zaslal sice Britským listům podrobný životopis, ale přece jen o sobě neřekl úplně vše.
9. 7. 2003

Mám syna s diagnostikovanou poruchou autistického spektra - dnes 7 a půl roku, diagnózu má teprve rok, takže s tím mám jakési zkušenosti. V ČR je autistů - ve srovnání s epidemiologickými statistikami WHO velice málo.

9. 7. 2003
Byla jsem na filmu Jana Krause Městečko.
Franz Kafka
9. 7. 2003
Franz Kafka sa narodil 3. júla 1883 v Starom meste v Prahe, v dome U veže, číslo popisné 24. Bol najstarším zo šiestich detí v rodine židovského obchodníka. Po ňom sa narodili bratia: Georg (1885 -- zomrel po šiestich mesiacoch), Heinrich (1887 -- žil jeden a pol roka) a sestry: Gabriela (Elli, 1889), Valeria (Valli, 1890) a Ottilia (Ottla, 1892). Všetky tri zahynuli v nacistických koncentračných táboroch. Kafkov otec Herrman (1852 -- 1931) pochádzal z dedinky Osek na Písecku. .

Vyrástol v čisto českom prostredí a po celý život ovládal češtinu lepšie než svoj rodný jazykNesmiernou energiou a húževnatosťou sa dopracoval k tomu, že si po presťahovaní do Prahy mohol v roku 1882 otvoriť obchod s galantérnym tovarom, ktorý neskôr rozšíril na veľkoobchod. Postupom času sa stal váženým občanom a prísažným súdnym znalcom vo svojom obore. Najstarší syn ho vnímal ako suverénneho vládcu nad rodinou a nad osudmi jej členov. Konflikty s otcom sprevádzali Kafku po celý život a výrazne poznamenali jeho tvorbu.

9. 7. 2003
Přítomnost hackerské stránky na místě původní stránky serveru vypovídá jen o nízké úrovni administrátorské práce. Jinými slovy, když se administrátor serveru nevěnuje, dobře mu tak - ať to všichni vědí.
Plné znění článku spolupracovníka Britských listů v Hospodářských novinách >
9. 7. 2003
V neděli 6. 7. publikovala ČTK dosti podivný článek Americké podniky jsou ve střehu, útok hackerů je asi mystifikace ZDE. Jejich zpráva ze 4. 7. Tuzemská hackerská komunita na neděli útoky nechystá ZDE však díky jednomu odstavci by stála za zřejmě úspěšnou žalobu i s náhradou škody. ČTK je veřejnoprávní instituce, která má vydávat pravdivé, úplné a objektivní informace. Jedno z dalších médií veřejné služby, které neplní své poslání.
Synáčku, měl bys jít k doktorovi. Žádnej zdravej člověk nemůže dnes dělat premiéra...
9. 7. 2003

9. 7. 2003

Není už na čase outsourcovat ministra?

Zprávy prosakující z Ministerstva informatiky mají občas takový tragikomický nádech, že o autenticitě výroků pana ministra, nad nimiž se řehtají informatici v hospodách, silně pochybuji. A tak tedy nevěřím, že si ministr informatiky opravdu přeje "zrušit standardy, protože je prý firmy nemají rádi..." Čemu ale musím věřit, jsou oficiální zprávy na serveru Ministerstva informatiky. Zaujal mě tam "Projekt organizačního a technického zajištění elektronického zpracování materiálů pro jednání vlády", který má být projednáván na dnešním zasedání vlády.

8. 7. 2003
To, že se Spojené státy staly světovou velmocí, vyvolalo nejen obdiv, ale i podezřívavost a nepřátelství, píše James W. Ceaser v časopise Public Interest. Během útoku na Irák se podezřívavost vůči americkým motivům projevovala v evropských médiích velmi silně. Evropské televize a evropský tisk prezentovaly úplně jinou válku, než jakou viděli ve svých médiích Američané. Max Gallo napsal v týdeníku Le Point: "Američané, uneseni arogancí své vojenské moci, zdá se zapomněli, že ne všechno lze vyřešit vojenskou silou -- že národy mají historii, náboženství, zemi." Všechno je to důsledkem antiamerikanismu -- ten se stal převládající charakteristikou evropských intelektuálů -- ti nemají žádné už jiné politické myšlenky než antiamerikanismus. Historické kořeny antiamerikanismu za poslední dvě tři století jsou nesmírně zajímavé.
8. 7. 2003
Do 17. července schválí britská vláda nové zákony, v jejichž důsledku bude povoleno, aby fúzovali komerční televizní vysílatelé. Dosud musel být v rámci plurality rozdělen hlavní komerční televizní vysílací okruh ITV na šestnáct regionálních, vzájemně si konkurujících stanic, avšak britská vláda se nyní komerčním vysílatelům rozhodla povolit fúzování, aby vzniklí giganti mohli konkurovat v globalizujícím se světě nadnárodním mediálním společnostem. Vyvolalo to ale silnou veřejnou diskusi, kam až má vláda ustupovat komerčním médiím a kde jsou hranice veřejného zájmu. Rebelům, kritizujícím původní velmi liberální návrh komunikačního zákona, nyní britská vláda ustoupila a zavedla přísnější kontroly.
8. 7. 2003
Problematika Blízkého a Středního východu je stále aktuální - nejenom pro projevy násilí a existenční nejistotu obyvatel v oblasti, ale i válečných střetů v nedávné minulosti. Přesto však došlo, tak jako ve světě vůbec, k podstatné změně počátkem devadesátých let - v pozitivním smyslu, který dává reálnou naději k definitivní stabilizaci v oblasti Blízkého a Středního východu.
1. 7. 2003

V červnu 2003 byla dokončena rekonstrukce účetnictví, která byla dlouho znemožňována jedním bývalým spolupracovníkem. Byly také vypracovány finanční zprávy za rok 2001 a 2002, které budou v následujících dnech na stránkách BL zveřejněny.

Děkujeme všem, kteří podporují provoz Britských listů finančními dary. Apelujeme na všechny čtenáře, aby si na provoz BL finančně přispěli. S minimálním rozpočtem je velmi obtížné udržet veřejnoprávní službu Britských listů. Všichni spolupracovníci BL pracují pro časopis zadarmo, mnozí s podstatným nasazením, po své normální práci.

Financujte si k vlastnímu prospěchu kritický a nezávislý deník. Veškeré informace o tom, jak jsou darované peníze využívány, pravidelně zveřejňujeme. Jsme vděčni za každý drobný příspěvek na provoz Britských listů, který je možno zaslat na účet v pražské Raiffeisen Bance, číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500. Adresa banky je Karlovo nám. 10, Praha 2. Finanční dary Občanskému sdružení jsou odečitatelné od základu daně z příjmu.

ZMĚNA BANKY: Prosíme ty čtenáře, kteří na provoz BL přispívají trvalým příkazem, aby ho z bývalého účtu OSBL v e-bance převedli na nový účet OSBL v Raiffeisen Bance. Číslo účtu: 1001113917, kód banky 5500.
Hledáme další spolupracovníky-dobrovolníky pro mediální monitor - samostatné vyhledávání, analýza a shrnutí, překlady z jazyků: španělština, portugalština, italština, francouzština; obory: politika v daném jazykovém okruhu či zemi; problematika EU a jejích institucí; sociální vědy; makroekonomika; vizuální kultura; litaratura; technologie - přehled; armáda - technologický přehled, strategie, koncepce. Frekvence spolupráce: dle dohody, minimálně však jednou týdně. Požadovaná kvalifikace: naprosto suverénní ovládání jazyka či rodilý mluvčí, terminologický přehled v daném oboru, nezávislost na vlivových skupinách, exkluzivita.
Hledáme profesionální fotografy i fotoreportéry, vybavené vlastními digitálními fotoaparáty i vlastní konektivitou do internetu, kteří by byli schopni a ochotni přispět k rozšíření tématické pestrosti o reportáže ze zajímavých akcí či vzdálených míst, a přinášet tak prostřednictvím Britských listů aktuální zpravodajství či pohled do exotických míst. Podmínkou je pofesionalita zpracování snímků a jejich umístění v plném rozlišení ve formátu JPG na vlastní URL, jejíž odkaz nám spolu s náhledovým obrázkem a doprovodným textem zašlete.
Hledáme i nadané karikaturisty se smyslem pro komičnost politických i civilizačních souvislostí. Předpokladem spolupráce je pravidelnost, schopnost samostatné a rychlé reakce na aktuální témata. Samozřejmostí je zasílání karikatur v elektronické verzi (JPG, PNG, GIF, případně SWF) e-mailem.
27. 6. 2003

BL procházejí v současnosti podstatnými technickými změnami. V jejich důsledku rušíme přes prázdniny dosavadní diskusní fóra, od září zavedeme v rámci nového redakčního systému diskusní fóra nová, ale jinak koncipovaná. Omlouváme se čtenářům, kteří respektovali základní pravidla slušné diskuse na fórech Britských listů, že jsou tímto dočasným opatřením postiženi. Prosíme, posílejte své názory na zveřejněné texty na adresu redakce@blisty.cz, autorovi či přímo šéfredaktorovi culik@blisty.cz.

18. 6. 2004

Ceník reklamy na BL

Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
9. 7. 2003 Četka, které by bylo potřeba hacknout zpravodaje v New Yorku... Štěpán  Kotrba
9. 7. 2003 České soudy kriminalizují i názory vyslovené na internetových diskusních fórech   
9. 7. 2003 I to málo, co se zatím udělalo, přijde nazmar Štěpán  Kotrba
8. 7. 2003 Co odhalil Český sen členu Rady České televize Štěpán  Kotrba
8. 7. 2003 Britská vláda (trochu) uvolňuje mediální legislativu   
8. 7. 2003 Antiamerikanismus ochromuje evropské myšlení   
8. 7. 2003 V podstatě souhlasím s Jiřím Voráčem Jan  Čulík
8. 7. 2003 "Cestovní mapa" pro Blízký a Střední východ a Špidlovo účelové nepochopení Miroslav  Polreich
7. 7. 2003 O nevyjasněných místech v životopise Jiřího Janečka Jaroslav  Sever
7. 7. 2003 Také dostávají vaše děti "rtuťové" injekce?   

Hon na svobodu slova RSS 2.0      Historie >
9. 7. 2003 České soudy kriminalizují i názory vyslovené na internetových diskusních fórech   
5. 7. 2003 Pomluva už nemá být trestným činem Karel  Mašita
26. 6. 2003 PNS ovládá distribuci tisku ze 75 procent. Je to už monopol ?   
20. 6. 2003 Ďábelská iridologie Štěpán  Kotrba
19. 6. 2003 Monopol je nebo není monopolem?   
13. 6. 2003 Další hrátky v ČR s verbálními trestnými činy Jan  Čulík
12. 6. 2003 Konec legrace i demokracie:
policie Bobošíkovou vyšetřuje stále!
Štěpán  Kotrba
9. 6. 2003 Postihy novinářů: již neheroldovat, lébrž nutno konat Karel  Mašita
6. 6. 2003 Bobošíková už snad může být klidná, Válová ještě nikoliv Štěpán  Kotrba
6. 6. 2003 Dokumenty v kauze Válová: "Hon na svobodu slova" má už šest ulovených zajíců Štěpán  Kotrba

BBC, Alastair Campbell, Saddám Husajn a "45 minutová hrozba" z Iráku RSS 2.0      Historie >
9. 7. 2003 Britská vláda se snaží donutit BBC, aby prozradila svůj důvěrný zdroj   
7. 7. 2003 BBC dostala své informace přímo od šéfa MI6   
7. 7. 2003 Dolní sněmovna shledala Campbella "nevinným"   
4. 7. 2003 BBC (trochu) ustupuje britské vládě   
1. 7. 2003 Británie: Varování: Voliči nemají rádi politiky, kteří se chovají agresivně   
1. 7. 2003 Norman Tebbit: "BBC si proti vládě nevymýšlí lži"   
28. 6. 2003 Británie a Irák:
"Když se vysílají lži!" Zuřivý Campbell se vnutil do televizního studia
  
28. 6. 2003 Británie a Irák:
BBC Campbellovi: Vedete mstivou kampaň proti naší novinářské práci
  
27. 6. 2003 Britská vláda útočí na BBC   
27. 6. 2003 Smějí novináři užívat anonymní zdroje?   

Evropská unie RSS 2.0      Historie >
3. 7. 2003 Co psal Toni Negri před rokem:
Obnova italské levice mimo rámec sociáldemokratismu
Toni  Negri
30. 6. 2003 EU vs. Rakousko-Uhersko Petr  Homoláč
30. 6. 2003 Pozadu o 38 rokov? Andrej  Sablič
25. 6. 2003 Evropská ústava: smlouva, která ukrývá občany Josef  Brož
25. 6. 2003 Optimistická "řecká" ozvěna a její možná falešná echa Miloš  Dokulil
25. 6. 2003 Koniec polstoročného manželstva Radovan  Geist
19. 6. 2003 EKONOMICKÁ STUDIE: Snížení daně z příjmu právnických osob a podpora investování Miloš  Pick
18. 6. 2003 Vyšetřuje se chybějící milion euro   
16. 6. 2003 Češi schválili vstup do EU   
16. 6. 2003 Občanství vyžaduje aktivní participaci - aneb nejsme ovce Štěpán  Kotrba

Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
9. 7. 2003 Britská kontroverze o Iráku: Blair zaútočil na parlamentní výbor   
9. 7. 2003 Irák: Bílý dům přiznal chybu ve výzvědných informacích   
7. 7. 2003 Guantánamo: přiznejte se, nebo zemřete   
7. 7. 2003 Dolní sněmovna shledala Campbella "nevinným"   
4. 7. 2003 Břemeno bílého muže   
1. 7. 2003 Bude zatčen britský ministr obrany?   
1. 7. 2003 Norman Tebbit: "BBC si proti vládě nevymýšlí lži"   
29. 6. 2003 Reportér BBC chce žalovat britského ministra   
28. 6. 2003 Británie a Irák:
"Když se vysílají lži!" Zuřivý Campbell se vnutil do televizního studia
  
28. 6. 2003 Británie a Irák:
BBC Campbellovi: Vedete mstivou kampaň proti naší novinářské práci
  

Americká strategie národní bezpečnosti RSS 2.0      Historie >
13. 6. 2003 Rumsfeld kritizoval belgické soudy   
2. 6. 2003 Paranoja Radovan  Geist
15. 5. 2003 Ropa a stratégia: K politickej ekonómii ohlásenej vojny Michael  Ehrke
12. 5. 2003 O motivaci útoku na Irák   
30. 4. 2003 Vyslanci virtuální reality v Iráku Mojmír  Babáček
30. 4. 2003 Konec NATO právě začal - začala vznikat evropská armáda Štěpán  Kotrba
25. 4. 2003 Válka v Iráku skončila - proboha, zapomeňte! Petr  Baubín, Štěpán Kotrba
4. 4. 2003 Jsou britští vojáci "civilizovanější" než Američané?   
28. 3. 2003 Ropa je príčinou, ekológia alternatívou Martin  Nevada

Milan Kundera RSS 2.0      Historie >
7. 7. 2003 Prague Spring - Kunderova Nesnesitelná lehkost bytí Petr  Fiala
23. 5. 2003 Nový esej Milana Kundery   
18. 4. 2003 Stesk jako paměť domova Svatava  Urbanová
3. 1. 2003 Milan Kundera a jeho Nevědomost: Láska a odpor k vlastnímu hnízdu Jan  Čulík
20. 12. 2002 Milan Kundera jako "didaktik komiky"?   
3. 12. 2002 O české exilové literatuře: Problém identity mezi domovem a cizinou Martin  Pilař
25. 10. 2002 Byla éra stalinismu dobou "naivní bezstarostnosti"? Jan  Čulík
23. 10. 2002 Neohrabaná nová Kunderova novela   
21. 10. 2002 Kundera, Nevědomost: Nikdy nevstoupíš dvakrát do téže země   
21. 10. 2002 Kundera zkoumá exil a návrat   

Česká literatura RSS 2.0      Historie >
7. 7. 2003 Prague Spring - Kunderova Nesnesitelná lehkost bytí Petr  Fiala
27. 6. 2003 Wow, Viewegh! Petr  Fiala
18. 6. 2003 Dousková je červená knihovna Jiří  Škuba
17. 6. 2003 Maminka Irena  Dousková
17. 6. 2003 Mother Irena  Dousková
17. 6. 2003 Ještě jednou Irena Dousková Jan  Čulík
16. 6. 2003 O tom, jak život uplývá mezi prsty Jan  Čulík
16. 6. 2003 Doktor Kott přemítá Irena  Dousková
13. 6. 2003 Šlendrián v BL je snad horší než SARS Petr  Fiala
6. 6. 2003 Divoké víno ještě po 39 letech   

Sdělovací prostředky RSS 2.0      Historie >
9. 7. 2003 Jiří Janeček zpřesňuje svůj životopis Jiří  Janeček
7. 7. 2003 O nevyjasněných místech v životopise Jiřího Janečka Jaroslav  Sever
3. 7. 2003 Dotaz do České televize Jan  Čulík
3. 7. 2003 Odpověď z ČT   
3. 7. 2003 "Datumy si nepamatuju" Jan  Čulík
3. 7. 2003 Znovu o životopise Jiřího Janečka Jan  Čulík
2. 7. 2003 Memento 16
Nechť se "potrefení" nehněvají!
Miloš  Dokulil
26. 6. 2003   
23. 6. 2003 Demokracie pro všechny: Zakažte komerční média ! Štěpán  Kotrba
23. 6. 2003 Média veřejné služby dostanou brzy tvrdou konkurenci   

Genderová nerovnost ve společnosti RSS 2.0      Historie >
4. 7. 2003 Ústav pro čistotu rasy Robert  Pokorný
2. 7. 2003 Interrupce ano, nebo ne? Josef  Veger
23. 6. 2003 Designer babies: Potřebujeme nový morální kompas   
6. 6. 2003 Stoupenci potratů zaznamenali v USA porážku   
4. 6. 2003 Milujte se a nemnožte se Dominik  Lukeš
26. 5. 2003 V Kolíně nad Rýnem se konala feministická konference   
15. 5. 2003 Očakávané rozhodnutie slovenského Ústavného súdu o umelom prerušení tehotenstva a jeho možné dôsledky Ladislav  Orosz
15. 5. 2003 Boj o potraty: nekonečný príbeh Michaela Marksová Tominová
15. 5. 2003 Interupcie na Slovensku - Filozofická a etická otázka sa stala otázkou politickou Sylvia  Porubänová
9. 5. 2003 Den matek se nám v postmoderním světě zkomplikoval? Ivo V. Fencl