2. 3. 2004
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
2. 3. 2004

Nejméně 143 osob bylo usmrceno v sérii zjevně koordinovaných atentátů, k nimž došlo v úterý v šiitských svatyních v Bagdádu a v Kerbale, konstatovala Irácká vládní rada. K útokům došlo uprostřed svátků Ashura, nejdůležitějších svátků v šiitském islámském kalendáři.

V obou městech byly také zraněny stovky lidí.

Zároveň ve městě Quetta v jihozápadním Pákistánu začali ozbrojení muži střílet na šiitské věřící během průvodu, který se konal v rámci svátků Ashura. 41 osob bylo usmrceno a dalších 150 zraněno.

Podrobnosti v angličtině ZDE

2. 3. 2004

Nedávno proběhla na stránkách Lidových novin polemika týkající se pořadu Kotel na TV Nova (Pehe 19. 2., Čaban 26. 2., Jílková 27.2.). Názory se týkaly jednak právě zmíněného pořadu, jednak obecně tématu infotainmentu, tedy fenoménu, který lze popsat jako prolnutí informační a zábavní funkce médií ve smyslu podřízení první jmenované funkce logice té druhé funkce. Jde o fenomén spjatý primárně s komerční televizí, obecně pak s médii vůbec, a byl obsáhleji zpracován např. americkým sociologem Postmanem. Z jeho názorů vychází ve svém článku i Pehe a já souhlasím s moderátorkou Michaelou Jílkovou, když tvrdí, že dotyčný článek není příliš objevný. Přesto: lze teze o banalizaci významných společenských témat, kterou infotainment přináší, odbýt jako povýšenecké řeči frustrovaných intelektuálů?

2. 3. 2004

Konfrontace mezi bývalou ministryní britské vlády Clare Shortovou a Tonym Blairem ohledně války v Iráku od víkendu zintenzívnila. Shortová totiž ignorovala varování od tajemníka britské vlády, že proti ní může být zahájeno trestní stíhání za to, že hovoří ve sdělovacích prostředcích o státním tajemství.

2. 3. 2004

Britský ministr obrany Geoff Hoon v pondělí popřel v Dolní sněmovně, že by britská armáda těsně před útokem na Irák odmítala v Iráku zasáhnout, jak to napsaly o víkendu všechny britské noviny.

Ministr obrany byl v parlamentě vyslýchán poslanci ohledně legálnosti útoku na Irák. Konzervativní a liberálně demokratická opozice požadovaly, aby vláda zveřejnila plné znění právního doporučení, které pro vládu před útokem na Irák vypracoval britský generální prokurátor.

2. 3. 2004

Česká televize neoslovila k dnešnímu dni žádnou banku s žádostí o půjčku, jak vyplývá z článku z dnešní Mladé fronty Dnes.

2. 3. 2004

"Existuje zdání, že se v ČR referuje o světě dostatečně... jenže ono to tak není ..." napsal včera na internetových stránkách Britské listy šéfredaktor tohoto serveru Jan Čulík ve sloupku Znovu hlavně nad českým tiskem. "Skutečně by stálo zato podrobněji zkoumat, jakým způsobem se odlišuje zpravodajství českých médií o nejdůležitějších světových událostech od toho, jak o nich informují zahraniční sdělovací prostředky," píše dále Čulík. Možná, ale proč? Abychom měli srovnání, kdyby to někoho zajímalo? Jde totiž o názor na tisk. Poučuje a vychovává? Nebo píše o tom, co čtenáře zajímá?

2. 3. 2004

Venezuelský prezident Hugo Chávez na demonstraci svých stoupenců v Caracasu nazval amerického prezidenta George Bushe "parchantem" a pohrozil, že zastaví dodávky ropy do USA. Varoval při té příležitosti Bushe, aby se nevměšoval do vnitřních záležitostí země. Venezuela je pátým největším exportérem ropy na světě.

2. 3. 2004

Němečtí sociální demokraté kancléře Gerharda Schrödera utrpěli v neděli katastrofální porážku ve státních volbách v Hamburku, které byly podle odborníků klíčovou zkouškou Schröderova vládního programu jak zreformovat německé hospodářství. Absolutní většinu získali v Hamburku křesťanští demokraté s 46,5 procenty hlasů.

2. 3. 2004

Európskymi médiami rezonuje v týchto dňoch minulotýždňový samit predstaviteľov Nemecka, Francúzska a Veľkej Británie. V súčasných a pristupujúcich členských štátoch sa ozvali neskrývané obavy a varovania pred možným utváraním sa akéhosi riadiaceho tria, ktoré by dirigovalo ostatných dvadsiatich dvoch.

2. 3. 2004

Jedním z nejpopulárnějších televizních "reality shows" z poslední doby je v britské televizi tzv. "Big Brother". Kontroverzní pořad vymyslela a vysílá ho britská televizní stanice Channel Four. Do jednoúčelově postavené rezidence se nastěhuje skupina mladých lidí obou pohlaví. Měsíc nebo déle nesmějí z rezidence vycházet ven a čtyřiadvacet hodin denně je sledují televizní kamery. Mezi obyvateli domu začnou vznikat "zajímavé" psychologické - i jiné vztahy, které televizní kamery voajeristicky sledují. Obyvatelé domu vždy začas hlasují, kdo má být z rezidence vyhoštěn. Ten, komu se podaří v rezidenci přetrvat až do konce, vyhrává. Obrovsky populární "reality show" se nyní začala vysíla na Blízkém východě. V ponděli byl pořad zrušen. Je totiž prý "neslušný" a "porušuje normy islámského života". Obrovské rozhořčení vyvolala skutečnost, že muži a ženy spí pod jedinou střechou.

2. 3. 2004
Ladislav Kováč, Ľubomír Tomáška

Žijeme v dobe, v ktorej sa priveľa hovorí a píše, málo diskutuje a polemizuje. Zatopení sme dátami. Vypočujeme, prečítame -- za pár minút zabudneme. Veď ako ináč si v mozgu uvoľniť miesto pre nové dáta?! Lenže aký je z nich potom úžitok, okrem chvíľkového vzrušenia (alebo nudy)? Dnes už vari len vtedy, keď dôjde ku konfliktu a zrážke rozdielnych tvrdení, sa niečo zapíše do dlhodobej pamäti. Iba tak pribúda múdrosť -- polemizujúcich i prizerajúcich.

2. 3. 2004

Trestné clá v miliónovom rozsahu na vyše 1 600 amerických tovarov zavedie od pondelka Európska únia (EÚ). EÚ začala zavádzať dodatočné tarify na široké spektrum produktov USA ako dôsledok dlhodobého obchodného sporu o nezákonných daňových úľavách USA. Ide o najväčší transatlantický obchodný spor, prameniaci z nesúhlasu EÚ a Svetovej obchodnej organizácie (WTO) s americkými zákonmi. Tie totiž umožňujú americkým podnikom, zaoberajúcim sa zahraničným obchodom, odkloniť svoj export do daňových rajov v Karibiku.

2. 3. 2004

Dnes napoludnie by mala na autosalóne v Ženeve juhokórejská automobilka Hyundai oznámiť, kde postaví svoj nový závod v hodnote vyše miliardy euro. Ekonomický denník Financial Times však už priniesol správy zo zákulisia o víťazstve Slovenska pred Poľskom. Minister hospodárstva Pavol Rusko sa pred kamerami tvári síce euforicky, no bude dobré nahliadnuť trocha hlbšie pod pokrievku. Popri bezprostredných úžitkoch z príchodu veľkokapitálu môžu totiž existovať aj menej potešujúce efekty. Nikto nevie či nechce prezradiť, aké.

2. 3. 2004

Výsledky dvou let "trvalé svobody" očima nezávislé filmové režisérky

Ve své Zprávě o stavu Unie popsal George Bush situaci v Afghánistánu takto: "Od tohoto měsíce má země novou ústavu, garantující svobodné volby a plnou účast žen... S pomocí nové afghánské armády vede naše koalice útočné výpady proti přežívajícím členům Talibanu a Al-Káidy. Muži a ženy budují v Afghánistánu stát, který je svobodný a hrdý a který bojuje s terorem." Nezávislá filmová režisérka Meena Nanji, dlouhodobě sledující a komentující situaci v Afghánistánu, vidí ve svém článku publikovaném 23. února v internetovém časopise ZNet situaci odlišně.

2. 3. 2004
Milan Krajča

Dne 9. ledna jsem se jako zástupce Komunistického svazu mládeže zúčastnil mimořádného valného shromáždění Kruhu sdružení dětí a mládeže (KSDM). Situace byla více než napjatá. Shromáždění bylo totiž svoláno poté, co vyšlo najevo, že bývalý prezident KSDM Milan Kroupa (do funkce navržený a prosazený Mladými sociálními demokraty) vybral z běžného účtu kruhu částku téměř 2 miliony korun. Toto jednání přes naléhání Republikové rady nijak nevysvětlil, vybrané prostředky ani nevyúčtoval a ani nevrátil.

2. 3. 2004

Michal Zelenka, prezident Asociace provozovatelů soukromého vysílání, kňučí hlady. Tak by také mohl vypadat titulek tohoto článku. Smutná zpráva, která ale leckoho, kdo je unaven z desítek na poslech stejných a stejně bezobsažných rádií, potěší. Konečně zazněl "v étéru" i jiný zvuk. Strategie dne 23. 2. 2004 zveřejnila Zelenkův článek "Vyvážená nespravedlnost", protestující proti zvyšování koncesionářského poplatku.

2. 3. 2004
Odpověď na článek Jana Čulíka Já tedy dávám přednost demokracii

Já také dávám přednost demokracii, respektive republice. Je to zřejmé z mého obsáhlého doprovodného článku k mému rozhovoru s lichtenštejnským knížetem Hansem-Adamem II.

2. 3. 2004

Minulý pořád Střepiny na TV Nova a reportáž o transplantaci obličeje mrtvého člověka, aby se vyléčilo znetvoření živého. K věci se vyjadřuje předsedkyně etické komise ministerstva ..... ÁÁÁÁÁÁ! - KONEČNĚ! Nádherný pocit, několik let čekám na tuhle chvíli. Konečně mám důvod, nebo chcete-li záminku, se do těhle lidí pořádně opřít.

Přiznávám to, dusil jsem to v sobě několik let. Přesně od chvíle, kdy jsem o jakési etické komisi slyšel poprvé. Jenže tehdy jsem ještě nepsal a tak to byl jen vztek a bezmoc. Když jsem pár let nato začal psát, už byl ten případ, co mne tak rozčílil, příliš starý, aby o tom mohl být článek. Teď to jen šikovně spojit s těma transplantovanejma ksichtama a snad mi to noviny vezmou!

1. 3. 2004

Výzkum firmy Pfizer, výrobce pilulky Viagra, dokázal s konečnou platností to, čeho se ženy vždy obávaly. Ženy dosahují většiny svého sexuálního uspokojení prostřednictvím stimulace mozku a žádného jiného orgánu.

1. 3. 2004

CIA záměrně vyvážela do SSSR technologii naprogramovanou na havárie

V lednu 1982 schválil americký prezident Ronald Reagan plán CIA na sabotáž sovětské ekonomiky, v jehož rámci se do Ruska ze Spojených států vyvážela moderní technologie záměrně naprogramovaná tak, aby to vyvolávalo havárie. CIA se tak podařilo vyvolat obrovskou explozi sibiřského plynovodu. Vyplývá to z memoárů Thomase C. Reeda, bývalého amerického ministra pro letectvo, který v osmdesátých letech pracoval v americké Radě pro národní bezpečnost. Tyto memoáry v sobotu citoval americký deník Wall Street Journal.

1. 3. 2004

Kontroverze ohledně americko-britského útoku na Irák pokračuje v Británii neztenčenou silou. Soudce Michael Mansfield se tento týden hodlá obrátit na Mezinárodní trestní soud v Haagu, aby začal vyšetřovat obvinění, že Tony Blair spáchal válečné zločiny. Trestní oznámení bude obsahovat také jména britského ministra zahraničí Jacka Strawa a ministra obrany Geoffa Hoona.

Clare Shortová, bývalá ministryně britské vlády pro zahraniční rozvoj, rozšířila o víkendu svůj útok na Blairovu vládu tím, že zpochybnila oficiální doporučení britského generálního prokurátora lorda Goldsmithe britské vládě před útokem na Irák. Tvrdila, že se zřejmě Goldsmith "stal terčem nátlaku", aby válku schválil.

29. 2. 2004
Hans Blix, bývalý hlavní zbrojní inspektor OSN pro Irák sdělil britskému deníku Guardian, že měl silné podezření, že jeho kancelář v ústředí OSN v New Yorku i jeho tamější byt byly v týdnech před útokem na Irák odposlouchávány. Blix dodal, že předpokládal, že ho budou odposlouchávat Iráčané, avšak být odposloucháván Spojenými státy, to bylo "něco úplně jiného". Blix charakterizoval takové chování jako "odporné" a dodal: "Je to porušení vaší integrity v situaci, kdy jste na jejich straně." Blix učinil proti odposlouchávání rozsáhlá opatření doma i v úřadě, nechal si je protiodposlouchávacím týmem OSN prověřovat.
22. 11. 2003

Britským listům můžete psát na adresu redakce@blisty.cz, šéfredaktor Jan Čulík má adresu culik@blisty.cz a také J.Culik@slavonic.arts.gla.ac.uk , pražský redaktor Štěpán Kotrba má adresu stepan@kotrba.cz a skype stepan.kotrba, technickému správci Dominiku Joe Pantůčkovi pište na adresu joe@joe.cz.

29. 12. 2003

Jak Češi bojují

Na autogramiádě knihy Jak Češi bojují jsme se dověděli, že čtenáři v Německu tisknou Britské listy svým příbuzným v ČR, kteří nemají připojení na internet, a v papírové formě jim je rozesílají poštou. Totéž lze učinit jednodušeji, koupíte-li svým přátelům a příbuzným bez přístupu k internetu naši novou knihu.

Nový knižní výbor z Britských listů Jak Češi bojují, který představuje to, co je podle našeho názoru na časopise nejzajímavější, je k dostání v internetovém knihkupectví Kosmas ZDE a v dobrých knihkupectvích - například v pražském knihkupectví Fišer v Kaprově ulici na Starém Městě (nedaleko stanice metra Staroměstská) a v knihkupectví Academia na Václavském náměstí. Kniha obsahuje informace, které jinde v České republice nenajdete. Objednat si ji můžete i emailem na adresu libri@libri.cz.

Kniha, kterou sestavil Jan Čulík, má 704 stran, její obsah je ZDE. Ve čtrnácti oddílech zahrnuje výbor texty sedmi autorů (Jana Čulíka, Fabiana Golga, Štěpána Kotrby, Radka Mokrého, Kathryn Murphy, Jana Paula a Jakuba Žytka) a desítky barevných i černobílých fotografií s mnohdy pikantním pohledem do zákulisí české politiky, všedního dne či událostí, které stály za zaznamenání.

Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
2. 3. 2004 Vyvažování spravedlnosti Štěpán  Kotrba
2. 3. 2004 Je infotainment nevinný? Martin  Škabraha
2. 3. 2004 Hyundai na Slovensku - vieme, čomu tlieskame ? Lubomír  Sedláčik
2. 3. 2004 Británie: Vláda vyhrožuje Shortové trestním stíháním, ta odmítá mlčet   
1. 3. 2004 Znovu hlavně nad českým tiskem Jan  Čulík
1. 3. 2004 USA v osmdesátých letech sabotovaly sovětskou ekonomiku   
29. 2. 2004 Hans Blix, Boutros Boutros Ghali a Richard Butler: Nás taky v OSN odposlouchávali   
27. 2. 2004 Před 35 lety v ČR začala masivní vlastizrádná kolaborace Karel  Mašita
26. 2. 2004 Hans Adam II. Nechci odškodnění, chci svůj majetek v ČR zpět Ladislav  Kahoun
26. 2. 2004 Liechtenstein Prince Hans Adam II: I want my property back Ladislav  Kahoun

Česká literatura RSS 2.0      Historie >
13. 2. 2004 Cesta na jihozápad Tomáš  Koloc
3. 2. 2004 Andělé Jaroslav  Hutka
6. 1. 2004 Opusy o nevěře Josef  Švéda
11. 12. 2003 Hrabal jako žvýkačka Štefan  Švec
10. 12. 2003 Co znamená Kunderův škleb Štefan  Švec
9. 12. 2003 Exil jako otevření mysli Jan  Čulík
9. 12. 2003 Osud lidí ve střední Evropě je nesdělitelný - a obráceně Jan  Čulík
3. 12. 2003 Ohlédnutí Jaroslav  Hutka
2. 12. 2003 Než zemřete, proměníte se v klišé Jan  Čulík
1. 12. 2003 Má nyní Havlova hra Vernisáž levicově anarchistický význam? Jan  Čulík

Genderová nerovnost ve společnosti RSS 2.0      Historie >
1. 3. 2004 Zdroj sexuálního vzrušení žen je v mozku   
20. 2. 2004 Jaké je to v Iráku?   
9. 2. 2004 Misogynní rezoluce irácké Vládní rady je odsouzena k neúspěchu   
20. 1. 2004 Jak bít manželku   
19. 1. 2004 Sexuální obtěžování a zcestná logika pana senátora Kubery Radmila  Dobešová
19. 1. 2004 Model, který dobře padne ve Švédsku, nemusí padnout v Čechách Radmila  Dobešová
19. 1. 2004 Parlamentní harašení Petr  Jánský
26. 11. 2003 Jiříkovo vidění, zázrak, anebo konečně terapie na obzoru? Miloš  Dokulil
26. 11. 2003 Netolerujme domácí násilí   
24. 11. 2003 V Brně proti domácímu násilí   

Katolická církev RSS 2.0      Historie >
5. 2. 2004 Katolická církev znovu zaútočila na BBC   
2. 2. 2004 Papež o právu, Bush o moci -- Svoboda o čem? Miroslav  Polreich
21. 1. 2004 Daniel Herman: Pro vnitřní potřebu není pro vnitřní potřebu, i když to musí být pro vnitřní potřebu Štěpán  Kotrba
14. 1. 2004 Kardinál podpořil užívání kondomů   
7. 1. 2004 Je-li mír možný, je povinností! Jan  Pavel II.
7. 1. 2004 Kontroverze ohledně náboženských symbolů zuří i v Německu   
25. 12. 2003 Jan Pavel II. odsoudil "terorismus"   
23. 12. 2003 Miloslav Vlk: Žena je jen schránkou pro nenarozeného člověka   
19. 12. 2003 Komunistická represe církví a procesy v padesátých letech Ivo V. Fencl
12. 12. 2003 Vatikán: další italská mafie? Fabiano  Golgo

Školství RSS 2.0      Historie >
12. 2. 2004 O tragické situaci českého školství? Miroslav  Rafaj
11. 2. 2004 Vzdělání a nezaměstnanost Miroslav Václav Steiner
6. 2. 2004 Posílat děti do školy se třetímu světu vyplatí Simone  Radačičová
2. 2. 2004 Obstát, aneb Nihil obstat ve věci moderního vyučování Ondřej  Hausenblas
29. 1. 2004 O tragické situaci českého školství Jan  Baláč
26. 1. 2004 České základní školství je tragédie Jan  Paul
24. 1. 2004 O školství - v ČR i jinde Jan  Čulík
20. 1. 2004 Je univerzitní školné ve výši 150 000 Kč ročně jedinou možností, jak hospodářsky přežít?   
19. 1. 2004 Je potřebné umět číst s porozuměním Ondřej  Hausenblas
5. 1. 2004 Školství Jana  Poslová

Práva homosexuálů RSS 2.0      Historie >
25. 2. 2004 Hold bigotní zaslepenosti Jan  Čulík
17. 2. 2004 Odvaha k lásce Martin  Škabraha
19. 1. 2004 Stávající volební období je šancí pro partnerské soužití osob téhož pohlaví Andrea  Cerqueirová
5. 11. 2003 Festival MEZIPATRA 2003   
2. 10. 2003 Nepovedená koláž ČT: Homosexuální karneval-heterosexistický parlament Věra  Sokolová
9. 9. 2003 Ještě jednou o "léčbě homosexuality" Vojtěch  Polák
9. 9. 2003 Homosexualita a potraty: Objektivní fakta versus subjektivní interpretace Pavel  Mareš
5. 9. 2003 O možnosti "léčit" homosexualitu: mýlí se pan Mareš Vojtěch  Polák
4. 9. 2003 "Někomu pomůže, nikomu neublíží" Josef  Veger
3. 9. 2003 O homosexualitě: Omyly pana Žaloudka Pavel  Mareš

Sdělovací prostředky RSS 2.0      Historie >
2. 3. 2004 Čulík pohlédl do zrcadla Ivan  Jemelka
2. 3. 2004 Česká televize neuvažuje o bankovním úvěru   
17. 2. 2004 Boston Globe: Krizi v BBC způsobila honba za komercializací   
15. 2. 2004 Británie: Vláda plánuje rozbít BBC   
15. 2. 2004 BBC je ve zdemoralizovaném stavu   
13. 2. 2004 Dostál: Novákové návrh, který psal Janeček ? Štěpán  Kotrba
8. 2. 2004 Nedělní rozhovor o českých médiích, o BBC a o novinářské práci   
8. 2. 2004 Intriky a cenzura v BBC?   
6. 2. 2004 ČT i digitalizace ve Sněmovně Zdeněk  Duspiva
6. 2. 2004 Bývalý ředitel BBC má dostat půl milionu liber za knihu o kontroverzi s vládou   

Zelení RSS 2.0      Historie >
11. 2. 2004 Není pravda, že česká Strana zelených má v Evropě špatnou pověst   
11. 2. 2004 Britské listy nechodí ke kováříčkovi, když mohou dojít ke kováři   
11. 2. 2004 Neztrácet zelenou naději Martin  Škabraha
10. 2. 2004 Zelené facky na pokračování   
10. 2. 2004 Tmavozelení proti temným silám aneb paměť jazyka aparátnického Karel  Dolejší
5. 2. 2004 Zelení jsou v pořádku, problém má Pavel Pečínka Jan  Beránek
4. 2. 2004 Zelená na levačku aneb Proč nemohu být "novodemokratem" Karel  Dolejší
2. 2. 2004 Nadace Heinricha Bölla se distancuje od Patočky a Beránka Pavel  Pečínka
8. 12. 2003 Zelení hledají dobrovolníky proti Sládkovi Pavel  Pečínka
25. 11. 2003 Jak se zocelovala strana - aneb V žáru temnězeleného slunce Pavel  Pečínka

Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
2. 3. 2004 143 osob usmrceno při explozích v Iráku   
25. 2. 2004 Británie: Obžalovaná požaduje vysvětlení, proč byla propuštěna   
25. 2. 2004 USA postaví první dva vězně z Guantánama před soud   
23. 2. 2004 Pákistán popřel, že se chystá zatčení Osamy bin Ladina   
22. 2. 2004 Británie: ministerstvo obrany čelí žalobám za zabité Iráčany   
20. 2. 2004 Propouští americká armáda Brity z Guantánama, protože se bojí Nejvyššího soudu?   
20. 2. 2004 Jaké je to v Iráku?   
16. 2. 2004 Americko-britská špionážní operace pomohla USA prosadit útok proti Iráku   
16. 2. 2004 Sousedé Iráku chtějí, aby v něm OSN hrála významnější roli   
13. 2. 2004 Kofi Annan: Dohoda o přímých volbách v Iráku je nablízku   

Deníček sněmovní panny RSS 2.0      Historie >
28. 2. 2004 Deníček sněmovní panny VI. Alexandra  Virgová
27. 2. 2004 Deníček sněmovní panny V. Alexandra  Virgová
26. 2. 2004 Deníček sněmovní panny IV. Alexandra  Virgová
25. 2. 2004 Deníček sněmovní panny III. Alexandra  Virgová
23. 2. 2004 Deníček sněmovní panny II. Alexandra  Virgová
20. 2. 2004 Deníček sněmovní panny I. Alexandra  Virgová