23. 11. 2007
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
23. 11. 2007

ČESKÝ ROZHLAS

Deska týdne na Radiu Wave

Deskou týdne budou tentokrát výškrabky od Gorillaz. Ti vydali souhrnné b strany všech svých singlů pod názvem D Sides. Gorillaz, jsou po hudební stránce hlavně Damon Albarn, u první desky Dan Automator a u druhé Danger Mouse. A právě při přípravě druhého alba vzniklo neskutečné množství materiálu, který by byla škoda neslyšet, a který byl dodnes zpřístupněn jen několika šťastlivcům, kterým se podařilo sehnat limitované picture-discy na nichž byly až do teď skladby z D Sides k mání. Máte se na co těšit, i výškrabky můžou chutnat.

Každý všední den od deseti hodin projdete s moderátorem Jakubem Vilišem třemi patry vysílání Radia Wave. Postupně probereme vše, na co jste zvyklí. Tedy informace o muzice, kterou znáte, ale i o nových singlech, které jsou pravidelně nasazovány do rotací na 100,7 FM. Radio Wave naladíte i na satelitu v paketu CzechLink, v DVB-T a živě i na internetu. RSS Podcast je samozřejmostí..., Rádio na přání bonusem pro fajnšmekry.

Lahůdky z programu Radia Wave na příští týden - ZDE

PONDĚLÍ 26.11.

S mikrofonem na točenou (20:00 - 21:00 )

Moderátor: Rhytmick, Jakub, Lukáš Kosprt

Téma: Tentokrát vám místo moderátorek Zuzky a Ivanky pořad S mikrofonem natočenou nabídne hned tři mužské spíkry, aby bylo vše genderově vyvážené. Rhytmick, Jakub a Lukáš Kosprt vám přinášejí přímý přenos z první ligy Hanspaulky.

V pondělí 26. listopadu budete mít poprvé v historii elektronických médií v České republice možnost poslouchat přímý přenos z legendární amatérské ligy v malé kopané. Český Rozhlas 4 – Radio Wave odvysílá od 8 hodin večer hodinový přenos z vyvrcholení první Hanspaulské ligy.

Více informací ZDE

ÚTERÝ 27.11.

Klystýr (21:00 - 22:00 )

Moderátor: Zuzka a Judy

Téma: Už dávno není pravda, že byste v ulicích českých a moravských měst slyšeli jenom češtinu. Otevření hranic a zvědavost po nově nabyté svobodě přivedla do našich končin už od listopadu 1989 davy cizinců. Některým se v české kotlině zalíbilo a tak se rozhodli usadit a zkusit tady žít. Bohužel bývalá československá mentalita nebyla na žádné novoty a cizí kultury moc zvyklá ani připravená a tak začala zahraniční usedlíky a všechno to, co s sebou přinesli, vnímat jako prvek přinejmenším cizorodý. Změnit tohle multikulturně nepříznivé prostředí se snaží i projekt Rodina od vedle, který vám představíme od devíti večer v Klystýru.

Out of Step (23:00 – 00:00)

Moderátor: Banán

Téma: 90. léta!!!! To byla doba, kdy pojem hc/punk ještě znamenal kromě hudby i obsah, a my se v dalším díle Out of Step opět po nějakém čase zaměříme na tohle období. Hlavně pak na jeho přelom, což byla doba, kdy jsem se já osobně seznámil s hc/punk subkulturou a jsem přesvědčen, že v té době fungovalo mnoho velice zajímavých a inspitrativních kapel, které tak trochu zůstaly v zapomnění, což je rozhodně škoda. Tenhle díl Out of Step by se to měl pokusit  trochu napravit a bude tedy možná trochu sentimentální. Ale myslím, že to přežijete, zvláště proto, že máte jedinečnou možnost si trochu rozšířit obzory. Těšit se můžete na As Friends Rust, Mouthpiece, Snapcase nebo The Get Up Kids v období Four Minute Mile. Že vám tyto názvy nic moc neříkají? O důvod víc naladit v úterý ve 23.00 Out of Step na Radiu Wave! Těší se Banán!

STŘEDA 28.11.

Rentgen ( 17:00 - 18:00 )

Moderátor: Markéta Hýlová

Téma: Třináctý Rentgen snad dopadne šťastně. Na rozdíl od historie židovské komunity v Praze. I když u nás existuje už stovky let, neměla to často jednoduché. A kolik toho o její historii víme my sami? Židovskou kulturu a dějiny se pokusíme probrat ve středečním Rentgenu. V další reportáži se podíváme úplně jinam. Zabereme se do tématu vlivu hraní her na mladé lidi. Pokud vůbec nějaký vliv ještě existuje.

Megaherz ( 18:00 - 20:00 )

Moderátor: michal nanoru a Pavel Turek

Téma:We Love Books

Host: Joachim Dvořák – majitel nakladatelství Labyrint a vydavatel stejnojmenné kulturní revue. Řekněte Megaherzu, co čtete a on vám řekne, jací jste. Nebo vám taky řekne něco úplně jiného, každopádně se s vámi bude bavit. Žádná kniha není zakázaná a rozhodně se s nimi nebudeme pálit. Příjemné čtení z rozhlasu, poezie v éteru aspirující na vysoké umění a Nobelovu cenu.

ČTVRTEK 29.11.

Natural Bridge (18:00 – 20:00)

Moderátor: Václav Havelka

Téma: Opět po dlouhé době bez hosta. Podíváme se na novinky Atlantic Cable, PJ Harvey, Akron / Family, pro osvěžení nás čeká sólová tvorba producenta a multiinstrumentalisty Jima O'Rourka a také pozvánky na pražské koncerty Qui a písničkáře Chrise Harforda.

PÁTEK 30.11.

Beatcase ( 17:00 - 19:00 )

Moderátoři: Ghonzales a Philip TBC

Téma: S Beatcase uslyšíte spoustu hudby poprvé! Abstraktní beaty, sem tam rýmy, zpěv nebo beatbox. Breaks, rap, funk, downtempo a mnohem víc. Hosté z domácí a zahraniční scény, profily umělců a labelů, míchané sety, turntablistické showcasy přímo ve studiu. Hip hop je mnohem víc, než jen prořízlá huba a blink blink.

SOBOTA 1.12.

Worldwide (12:00 – 14:00), (repríza ve středu 00:00 - 02:00)

Téma: Rozhlasová show Worldwide neustále sleduje a určuje trendy napříč žánry. Nabízí jedinečné djské mixy největších jmen světové hudby, živá vystoupení a přináší pro hudbymilovné publikum kvanta nepostradatelných informací. Mix Gillese Petersona je naprosto luxusním vhledem do aktuálního hudebního dění a zároveň báječnou lázní, která nejenže zjednodušuje orientaci v záplavě nově vycházející hudby, ale upozorňuje na to nejkvalitnější a zároveň královsky baví svým eklekticismem.

Warm Up (19:00 – 20:00)

Na Radiu Wave už se z toho stala milá tradice. A není nic krásnějšího, než když se stane tradice z něčeho tak luxusního a exkluzivního jako je Solid Steel. Djská show pod záštitlou labelu Ninja Tune a poslední dobou čím dál tím častěji i !K7. Tentokrát se vám o zábavu postará Kidkanevil. Britský dj a producent, který sice nedělá nic, co by před ním už nedělali jiní, ale vzhledem k tomu, že ti “jiní” byli například DJ Shadow nebo DJ Food, tak se máte rozhodně na co těšit. Smršť funky breaků a abstraktního hip hopu, mashupy atd. Hurá!

Stage (20:00 – 21:00)

Moderátor: Tomáš Turek

Téma: V roce 2002 byli nominováni na Merkury Music Prize a od té doby si svět této britské kytarovou všímá. The Coral už odehráli stovky koncertů, jak samostatně, tak jako headlineři těch nejzvučnějších evropských festivalů. Možná i díky tomu, že nejsou obyčejnou post punkovou kytarovou z ostrovů, ale že do svého zvuku zakombinovávají i nedesátkové country, je jejich hudba i po opadnutí módní telecasterové vlny stále zajímavá a v podstatě všech pět alb které zatím stihli natočit se poslouchá víc než dobře. A vy se můžete těšit na záznam jejich koncertu na Stagei na Radiu Wave.

NEDĚLE 2.12.

Casablanca (11:00 - 12:00)

Moderátor: Pavel Sladký

Téma: V aljašské rybárně
Tereza Lukešová přijde do cestovatelské a outdoorové Casablanky rozdávat aljašské zkušenosti. Práce v aljašské rybárně, cestování po Aljašce a Havajskych ostrovech, studium v ruském Volgogradě. Pestré zážitky, co říkáte? V Casablance tentokrát razíme na sever...

World Music Box ( 19:00 - 20:00 )

Moderátor: Petr Koláček

Téma: Rai. Z mnoha definic world music se mi asi nejvíce líbí ta, že "z něčeho starého vzniká něco nové". Pro alžírský styl rai platí tato definice stoprocentně. Rai vychází z tradiční hudby beduínských pastýřů a jsou do něj přimíchány vlivy španělské, francouzské, africké a arabské
hudby.Tento World music Box bude věnován stylu rai.

ZAJÍMAVOST:

Hostem sobotních (17.11.2007) Vizionářů byl Neil McCormick z britského listu Daily Telegraph, autor objemné, téměř dva kilogramy těžké knihy U2 o U2, která právě vychází v češtině.

Pokud jste pořad nestihli, poslechněte si záznam zajímavého rozhovoru ZDE

                 
Obsah vydání       23. 11. 2007
25. 11. 2007 Chceme otevřenou diskusi o tom, za jakých podmínek setrvávat v této vládě!
25. 11. 2007 Zelení hrozí Bursíkovi červenou Milan  Daniel
25. 11. 2007 Zkreslená vize Vojtěcha Filipa Jan  Čulík
25. 11. 2007 Jak česká média ignorovala kongres evropské levice Štěpán  Kotrba
25. 11. 2007 Demagogický populismus Georgi  Margaritov
25. 11. 2007 Vlna přistěhovalců ze středovýchodní Evropy je nezvládnutelná
25. 11. 2007 Ještě jednou o digitalizaci knihovních zdrojů Jan  Čulík
23. 11. 2007 Námezdný propagandista Tomáš Klvaňa, bojovník proti pravdě o radaru Jakub  Rolčík
24. 11. 2007 S blbečky se přece nikdo nebude bavit Josef  Vít
25. 11. 2007 Putin odsoudil veřejně období velkého teroru Richard  Seemann
24. 11. 2007 V Austrálii skončila vláda konzervativního premiéra Johna Howarda
24. 11. 2007 Voličská podpora labouristům výrazně poklesla po skandálech způsobených vládní nekompetencí
24. 11. 2007 Prezidentský kandidát Dennis Kucinich by v případě zvolení otevřel vyšetřování 11. září Jan  Zeman
23. 11. 2007 Americký radar podpoří komunisty v příštích volbách
24. 11. 2007 Lothar Bisky: K evropské kultuře patří obsáhlá historie demokracie, osvícenství, veřejné debaty
25. 11. 2007 Bertinotti: "Evropská levice nemůže vzniknout na platformě nějaké ideologie"
24. 11. 2007 Neubert: Evropská levice už ušla svůj kus cesty - jiný svět a jiná Evropa jsou nejen možné, ale i nutné Milan  Neubert
24. 11. 2007 Lafontaine: "Levice je věrohodná pouze tehdy, když je demokraticky obnovená"
25. 11. 2007 Evropskou levici povede Lothar Bisky. K příštím evropským volbám?
24. 11. 2007 Lidé jsou v ČR ubití
23. 11. 2007 Tamáš a Neoral se sejdou se Zemanem. Před jeho odjezdem na Světové politické fórum.
24. 11. 2007 Sjezd evropské levice - vytváření alternativ
24. 11. 2007 Oskar Lafontaine v Praze
24. 11. 2007 Práva žen jsou lidskými právy
24. 11. 2007 Filip: "Jsme v situaci, kdy se odzbrojuje lid a ozbrojují se ti, kteří vládnou penězi" Vojtěch  Filip
24. 11. 2007 Podobenství o dvou synech Zdeněk  Bárta
25. 11. 2007 Rudí ještěři: "Jsme demokratickou stranou. Lišíme se v řadě názorů. Dokážeme se shodnout aspoň v jednom?" Štěpán  Kotrba
23. 11. 2007 Janukovyč zvíťazil, Janukovyč prehrál
23. 11. 2007 Pospíšilova "reforma" justice -- část I. Zdeněk  Jemelík
23. 11. 2007 Zatímco si plníme nádrž auta benzinem, kdesi v dáli je bičována mladá žena Miloš  Kaláb
23. 11. 2007 Francouzské NE privatizacím univerzit Karel  Košťál
23. 11. 2007 Samostatné Kosovo?
23. 11. 2007 Evropský společný jmenovatel Egon T. Lánský
23. 11. 2007 Na hřbetě želvy k chudobě Lukáš  Rázl
24. 11. 2007 Zúžený pohled
23. 11. 2007 Aféra jménem Andula (XVI. část) Josef  Brož
22. 11. 2007 A tak tu jsme Zbyněk  Hejda
23. 11. 2007 Odůvodnění horentní výšky platů "flexibilitou příjmů", aneb S planou frází do boje Uwe  Ladwig
23. 11. 2007 Věc knihovna: Glasgow není okresní město Jan  Čulík
22. 11. 2007 Knihovna pro národ Komenského, Noemova archa a restaurátorské centrum pro napravení hříchů minulosti Štěpán  Kotrba
23. 11. 2007 Dnešní knihovny jsou k ničemu
23. 11. 2007 Sprostá krádež klíče od WC Wenzel  Lischka
23. 11. 2007 Nevidím důvod se účastnit této hry na demokracii Petr  Wagner
23. 11. 2007 Co dělat?
23. 11. 2007 Malý komentář k lehce agresivním výpadům Petr  Wagner
23. 11. 2007 Referendum zásadně nebude v zásadních otázkách Michal Z. Čenko
23. 11. 2007 Proč by se měly úřady ptát občanů?
22. 11. 2007 Paroubkovsko-topolánkovský politický princip Bohumil  Kartous
22. 11. 2007 S námi blbečky, co ničemu nerozumí, se přece nikdo bavit nemůže Jaroslav  Klíma
22. 11. 2007 A co je vám do toho? Petr  Partyk
23. 11. 2007 Deska týdne na Radiu Wave
23. 11. 2007 Oprava a omluva:
22. 11. 2007 Slizké, příliš slizké Karel  Dolejší
22. 11. 2007 Po nás potopa? Jan  Makovička
22. 11. 2007 Drsná chyba ve vládní publikaci Rozumět dějinám Václav  Chyský
22. 11. 2007 Bolívarianská revoluce ve Venezuele čelí osudným překážkám Daniel  Veselý
22. 11. 2007 Útočný radar Jan  Teplík
20. 11. 2007 Generálem po bitvě Stanislav  Vozka
30. 10. 2007 Nové Dějiny české literatury v angličtině, poprvé po víc než třiceti letech
17. 11. 2007 Hospodaření OSBL za říjen 2007

Sdělovací prostředky RSS 2.0      Historie >
23. 11. 2007 Deska týdne na Radiu Wave   
20. 11. 2007 Atari Terror živě v Second Life a na Radiu Wave   
14. 11. 2007 Dodržení zákona? Na svatýho Dyndy Štěpán  Kotrba
14. 11. 2007 Jsme pobouřeni manipulací v České televizi   
14. 11. 2007 Osobní priority Václava Moravce, aneb nejen 17. listopad v českých mainstreamových médiích   
7. 11. 2007 Příhoda z ČRo 6 Štěpán  Kotrba
6. 11. 2007 Právo: Z komára velbloud aneb normální pronájem předmětem "investigace" Štěpán  Kotrba
3. 11. 2007 Poučení z Čunkova vývoje ve straně a společnosti Štěpán  Kotrba
30. 10. 2007 Štvanice na Jiřího Čunka Jan  Čulík
28. 10. 2007 Odešel jeden z největších českých popularizátorů vědy - Ivo Budil Štěpán  Kotrba
25. 10. 2007 Paroubkův Kudrys je pryč první, další ještě zbývají Štěpán  Kotrba
19. 10. 2007 Obří genitálie v BBC   
17. 10. 2007 Česká televize se dotkla mé cti Jan  Neoral
17. 10. 2007 Britská veřejnoprávní korporace propustí 1700 - 2800 novinářů   
15. 10. 2007 Mediální rady pod evropským drobnohledem Irena  Ryšánková

Radio Wave na vlně 100,7 FM RSS 2.0      Historie >
23. 11. 2007 Deska týdne na Radiu Wave   
20. 11. 2007 Atari Terror živě v Second Life a na Radiu Wave   
3. 11. 2007 Startér - soutěž začínajících kapel vyhlašuje druhý ročník   
25. 10. 2007 Paroubkův Kudrys je pryč první, další ještě zbývají Štěpán  Kotrba
5. 10. 2007 Stálá komise pro sdělovací prostředky se probudila Štěpán  Kotrba
14. 9. 2007 Podle policie není falešný dopis s falešným podpisem trestný čin Štěpán  Kotrba
10. 8. 2007 Radio Wave má dvojnásobek posluchačů, než celý Region Štěpán  Kotrba
26. 7. 2007 Rada Českého rozhlasu: neschopní škůdci Štěpán  Kotrba
29. 6. 2007 Gangsterské metody v boji o rozhlas Štěpán  Kotrba
14. 4. 2007 Je útok na Kotrbu mstou za jeho kritiku amerického radaru a za ohrožení zisků komerčních stanic?   
13. 4. 2007 Vyváženost, cenzura a provokace jako editorská politika Radka Kubička Štěpán  Kotrba
13. 4. 2007 Porušoval Štěpán Kotrba jako radní zákon? Jan  Čulík
13. 4. 2007 Radko Kubičko: Nemohu reagovat v bulvárních a neseriózních Britských listech   
31. 3. 2007 Zelenka neumí číst? Štěpán  Kotrba
13. 3. 2007 Dvořák and Jaklová: Do you want to rock? Irena  Ryšánková