29. 6. 2007
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
29. 6. 2007

Gangsterské metody v boji o rozhlas

I v roce 2007 pokračuje v Radě Českého rozhlasu absurdní tahanice o novou podobu Českého rozhlasu. Na pozadí sporů o digitalizaci televizí, poznamenané otázkou "kdo to zaplatí", pokračuje také spor o legalitu vysílání Radia Wave a možnost vysílání tohoto studia zakázat. Pokračuje s neztenčenou silou, neboť část členů Rady Českého rozhlasu se rozhodla "hájit zájmy těch koncesionářů, kteří Český rozhlas neposlouchají", jak se vyjádřila místopředsedkyně Rady Dana Jaklová (ODS). Došlo tak k paradoxní situaci, neboť se polovina členů Rady rozhodla rozhlasu cíleně a systematicky škodit a zhoršovat tak jeho pozici v konkurenci privátních vysílatelů. Zájmem koncesionářů, neposlouchajících rozhlas a nucených jej platit totiž je, aby plnil jen ty funkce, které komerční vysílatelé neplní a nepřekážel jim. To je takzvané Železného pravidlo, formulované v roce 2001 generálním ředitelem TV Nova jako argument k požadavku na privatizaci 2. programu České televize. Od té doby ale prošla média veřejné služby bouřlivým vývojem, spjatým s procesem digitalizace. Už je nelze tak snadno zpochybnit, jako během televizní krize v roce 2000, kdy vzbouření redaktoři okupovali studia a ukazovali, jak manipulativní dokáže "veřejná služba" být.

Radio Wave jako TÉMA BL

Špinavá válka o veřejnou službu aneb Rada proti rádiu

Televize má spolu s rozhlasem zákonem určený vlastní digitální multiplex, spustila už čtvrtý program, nyní spouští vysílání v HDTV. Rádio spustilo sadu vlastních digitálních stanic, digitálně vysílá i celoplošné stanice - původně analogové, experimentuje s internetovým vysíláním, datovým přenosem RDS-TMC i podcastem, multimedializuje část své programové produkce. Regionální studio Radio Wave, preferující svým hudebním profilem mladé posluchače v Praze a části Středočeského kraje. Zpravodajská stanice Radio Česko zaměřená na zpravodajství a publicistiku, vysílající v síti krajských měst. Digitální stanice Leonardo, změřená na vědu, vzdělávání a jejich multimediální prezentaci. Tři cíle soustředěného útoku. Cílem je zneškodnit budoucí konkurenci v podobě veřejné služby, oddálit proces změn, které musí stejně přijít, a zachovat status quo pro dožití stávajících analogových stanic Českého rozhlasu tak, aby se nemohly technologicky rozvíjet a zejména, aby nemohly oslovovat mladou generaci. Cílem je zachovat a posílit převahu soukromého, komerčního vysílání. Boj tudíž i ideologický, neboť veřejná služba je určitě socialistickým projektem. Cílem je zachovat monopol komerčních stanic, a nejen těch, zaměřených na mladé posluchače. Nedovolit prosazení alternativy.

Štěpán Kotrba: Rada proti rádiu ZDE

Poslanecká sněmovna svou volbou nových členů Rady před rokem tento útok započala, neboť poslanci si museli být vědomi, jakých kvalit i kvalifikace jsou radní, které volí, aby dohlíželi nad dodržováním zákona a veřejné služby. I to mne vedlo k podání žádosti Sněmovně o odvolání dvou členek Rady. U dalších dvou členů Rady tentýž krok z obdobných důvodů zvažuji spolu s právníky nyní. Zákon platí pro všechny. A tak, jak je napsán, nikoliv tak, jak si ho kdo vykládá.

Štěpán Kotrba: Ryby vždy smrdí od svých hlav ZDE

Štěpán Kotrba: Nezpůsobilé k výkonu funkce - i ze zákona ZDE
Štěpán Kotrba: Odpovědnost člena Rady a odpovědnost partajního sekretariátu ZDE

Spor okolo legality vysílání Radia Wave dospěl až k soudu, kam se obrátil Český rozhlas, aby tak napadl rozhodnutí RRTV o udělení pokuty 1 milionu korun za porušení zákona. Soud pokutu, uloženou Českému rozhlasu, zrušil pro nezákonnost.

Spor pokračoval několika usneseními Rady v průběhu roku 2006, které měly omezit stávající vysílání i nové projekty a zastrašit zaměstnance i vedení rozhlasu.

Usnesení 24/07, 53/07, 57/07, 58/07 a 76/07 jako vyvrcholení snah umlčet nejen Radio Wave , ale všechny další projekty ZDE

Nepovedlo se, i když k dočasnému pozastavení dalších připravovaných projektů došlo. Nicméně, pokrok se navždy zastavit nedá. Rada alespoň buzeruje vedení rozhlasu prostřednictvím své dozorčí komise a požaduje superpodrobné přehledy o hospodaření nových stanic, jdoucí až do takových absurdit, jako je nákup nové techniky. Radní žijí v domnění, že se za pokroková řešení utrácely v rozhlase desítky milionů. Omyl. Dobré nápady a nadšení jsou většinou zadarmo a najdou se i tací, kteří je podpoří. Našlo se i ministerstvo informatiky, ministerstvo životního prostředí, sdružení CESNET a řada soukromých sponzorů. Těm odvážné, mnohdy i mezinárodní projekty konvenovaly. Několik jich v rozhlase podpořila i Evropská komise. Buzerace Rady na tomto faktu nic nezmění. Radě navíc ze zákona nepřísluší vměšovat se do rozhodnutí generálního ředitele a určovat mu, jaké zařízení má koupit a jaké kupovat nesmí či jaké pořady v jaké podobě nesmí vysílat. Z toho si ale někteří radní nedělají nic. Účel světí prostředky.

Spor pokračoval i při formulaci Výroční zprávy o činnosti Českého rozhlasu za rok 2006, do které část členů Rady chtěla zahrnout konstatování o tom, že spuštěním vysílání Radia Wave Český rozhlas porušil zákon. Nepovedlo se.

Výroční zpráva Rady ČRo o činnosti Českého rozhlasu za rok 2006 ZDE

Minulost nelze měnit usnesením

Wave začalo od samého počátku v lednu roku 2006 vysílat jako regionální studio a tento stav schválil management rozhlasu i tehdejší Rada. Současně vysílalo na internetu, v digitálním multiplexu DVB-T i na dalších platformách. Nechuť části členů Rady vůči vysílání, které komerčním stanicím v Praze komplikuje život a snižuje zisky, je pochopitelná. Opravdu existují i koncesionáři, kteří neposlouchají Český rozhlas, a přece ho platí. Radio Wave je studio, které je ve svém hudebním profilu antiestablishmentové. Ukazuje, že každé rádio nemusí vysílat hity nadnárodních hudebních vydavatelství, a ukazuje, že rádio nemusí být přerušováno každých několik minut reklamou. Ukazuje, že mladé posluchače lze zaujmout nejen komercí a konzumem, ale i atraktivní veřejnou službou- specifickým zpravodajstvím, atraktivní publicistikou. A také hiphopem. Konec kličkování a hraní si se slovíčky. To, že je Radio Wave regionálním studiem, a nikoliv jen digitální stanicí, byla Rada "natvrdo" nucena konstatovat v doplňku Výroční zprávy za rok 2006, který si vyžádala sněmovna. Doufám, že hlasování Danu Jaklovou moc nebolelo...

rozhlasová studia
Za rozhlasová studia považujeme podle § 12 odst. 1 rozhlasová studia v sídlech krajů a rozhlasová studia zřízená generálním ředitelem se souhlasem Rady ČRo, tj. v roce 2006 Český rozhlas Brno, České Budějovice, Hradec Králové, Olomouc, Ostrava, Pardubice, Plzeň, Regina, Region (Středočeský kraj), Region (Vysočina), Sever a Radio Wave.

Doplněk VZ 2006 : Podíl vysílání všech rozhlasových studií na celostátních vysílacích okruzích ZDE

Výroční zpráva Rady ČRo o činnosti Českého rozhlasu za rok 2006 ZDE

Problémem je, že oč úspěšnější Radio Wave a další stanice Českého rozhlasu budou, o to menší zisky budou mít rádia komerční. Hrozba vytvoření dalších stanic, obdobných Radiu Wave či uvolnění dalších kmitočtů - například v Brně či Ostravě - je něco, co majitelům komerčních stanic i šéfům reklamních sítí nedá spát. Zvláště za situace, kdy probíhá revize kmitočtů a Českému rozhlasu 2 - Praha dlouhodobě chybí kmitočty, aby naplnil 95% pokrytí území, přiřčené mu zákonem. Prezident Asociace provozovatelů soukromého vysílání Michal Zelenka se nechal na téma koncesionářských poplatků, nových projektů Českého rozhlasu i kmitočtového přerozdělování dosti hlasitě a dosti neurvale slyšet v odborném tisku, lobboval ale neméně vehementně i v Parlamentu. Spuštění digitálního rozhlasového vysílání v České republice prý brání nedostatek peněz komerčních vysílatelů. "Nedostatek příjmů v blízké i vzdálené budoucnosti. Poslouchám všechny ty hezounké řečičky o pluralitě a rozmanitosti, že reklamních peněz bude víc a reklamy v televizi míň a připadám si jako před volbami. Škoda, že ti, co to říkají, si nikdy nezavysílali a nenesli ty náklady. Kdyby to aspoň na chvilku zkusili, mlčeli by jako hroby," sdělil užaslým účastníkům mediální konference v Českém Krumlově Zelenka. Nervozita soukromníků stoupá, místy už přechází v hysterii. To když se například argumentuje rozsudkem soudu, který Českému rozhlasu dal za pravdu a tvrdí se pravý opak. To když se argumentuje prý přílišným navýšením koncesionářských poplatků. Hamižná závist má barvu Zelenkavou...

Zelenka neumí číst? ZDE

Vyvažování spravedlnosti ZDE

Oproti tomu "tak trochu jiná reality show" Odhalení, která měla být původně pouze reklamou na vysílání Radia Leonardo, se stala světovým fenoménem multimediální tvorby. Zaregistrovali ji nejen v Evropě, ale i v USA či v Austrálii. Dostala "divokého Oskara", prestižní cenu za multimediální dílo o přírodě v soutěži Wildscreen Award. Ve své kategorii porazila i BBC. Dostala prestižní německou Komenského mediální cenu. A právě kvalita, popularita a mezinárodní úspěch - to je to, co některým členům Rady tak moc na nových projektech Českého rozhlasu vadí. Gorile Kambě při jejím porodu "v přímém přenosu" drželo palce přes čtvrt milionu lidí. Její smutný osud zaplnil titulní strany českých deníků, byla mediální událostí číslo jedna toho týdne. Místopředsedkyně Rady Českého rozhlasu Dana Jaklová toto vše ale nevidí. Při té příležitosti pouze pod záminkou blaha zákona, tedy veřejné rozhlasové služby a také nakládání s financemi koncesionářů vyčetla řediteli zoologické zahrady, že si tak přišel k reklamě zadarmo...: "právě díky stanici, o které ve svém sloupku hovoří, má jeho podnik prakticky permanentní reklamu v nejsilnějším rozhlasovém médiu našeho duálního systému. Reklamu, za kterou díky projektu goril neplatí. ... A jestli, podle vaší poslední věty sloupku, přejdou vámi oceňované programy Wave a Leonarda do soukromé sféry, pak nevím o žádné tragédii."

12.06 2007 Dana Jaklová: Veřejnoprávní rozhlas v zoologické zahradě Petra Fejka ZDE

Jediné, co lze jednoznačně vyčíst jak u prezidenta soukromníků Zelenky, tak i u členky Rady Českého rozhlasu Jaklové, je závist. Bezmocná.

Nenapsal, nepodepsal a neodeslal, aneb gangsterské metody

Rada disponovala různými právními posudky, z nichž ani jeden se neodvážil tvrdit, že rozhodnutí z ledna 2006 o spuštění vysílání regionálního studia Wave bylo nezákonné, jak tvrdí Jaklová. Trvající spor o Wave v Radě Českého rozhlasu ale dospěl do situace, kdy jsem vznesl v březnu 2007 požadavek, aby Rada oslovila Ústav státu a práva Akademie věd ČR s požadavkem na výklad neustále zpochybňovaných ustanovení zákonů 231/2001 Sb. i 484/1991 Sb., a do sporu aby vstoupila svou nezpochybnitelnou autoritou vrcholná právní instituce, jejíž názor si snad netroufnou relativizovat právní diletanti v Radě.

Krátce po mém odchodu z Rady se tak stalo. Namísto Rady ale požádal koncem dubna 2007 Ústav státu a práva o stanovisko generální ředitel Kasík. O tom, že ředitel dopis odeslal, věděli pouze někteří členové Rady. O několik týdnů později ovšem do této instituce dorazil (obyčejnou poštou) ještě dopis jiný. Podepsaný byl jménem Štěpán Kotrba. A pisatel, dobře obeznámený se situací, v něm tvrdil mým jménem, že tvrzení vedení rozhlasu o legálnosti vysílání Radia Wave je účelové....

"Celý problém je postaven na tom, zda je Radio Wave regionální stanicí. Pokud by tomu tak bylo, změna frekvence by nekolidovala se zákonem zatímco v opačném případě ano. Vedení Českého rozhlasu nyní vydává Radio Wave za regionální stanici. Rád bych ale upozornil na to, že toto tvrzení je účelové a následovalo až po rozvíření celé kauzy v loňském roce. Radio Wave vzniklo v roce 2005 jako celoplošná digitální stanice, to znamená taková, která šíří signál na území celého státu v digitálním systému DVB-T. O tom, že Radio Wave nebylo regionální stanicí, svědčí i její označení Český rozhlas 4 --- Rádio Wave, protože regionální stanice jsou souhrnně označovány jako Český rozhlas 5. Na webových stránkách Českého rozhlasu se Rádio Wave objevilo v seznamu regionálních stanic až relativně nedávno."

To jsou ovšem argumenty, používané zhusta předsedou Rady Florianem (KDU-ČSL) a místopředsedkyní Rady Danou Jaklovou (ODS). Nikoliv ovšem mnou.

Můj autentický a neměnný názor na legalitu vysílání Radia Wave jako votum separatum k usnesení Rady Českého rozhlasu ZDE

Proti informacím, o kterých se nedozvíte, se bojuje špatně. O podvodu s "mým" dopisem jsem se dozvěděl až ve chvíli, kdy analýza ÚSP AV ČR dorazila do rozhlasu a jednala o ní Rada. Nemusel jsem se o něm dozvědět vůbec, neboť nikdo neměl povinnost mne informovat a nikdo nemusel mít ani potřebu se mne na tak náhlou a překvapivou změnu mých názorů ptát. Naštěstí ale se našli tací, kteří chtěli ode mne slyšet vysvětlení. Dopis adresovaný ÚSP AV ČR jsem nenapsal, nepodepsal a neodeslal. Můj údiv ovšem vzápětí vystřídalo poznání, že válka o pražský vysílač vysokého výkonu Cukrák se, jak je vidět, vede tak gangsterskými metodami, že je na čase nemávnout nad drzostí dobře informovaného "neznámého pachatele" rukou a mělo by následovat odvetné opatření.

A tak jsem nelenil a napsal generálnímu řediteli čestné prohlášení s úředně ověřeným podpisem, jehož stejnopis se stejně úředně ověřeným podpisem obdržela i Rada. Napsal jsem i vysvětlující dopis Ústavu státu a práva AV ČR. Taktéž s úředně ověřeným podpisem. Potvrzené kopie od Rady i ÚSP AV ČR mám. A napsal jsem a na státní zastupitelství jsem osobně donesl i oznámení o důvodném podezření ze spáchání skutků, popsaných v trestném činu porušování cizích práv. Potvrzenou kopii mám též, lhůta je zde 30 dnů. V trestním oznámení jsem bod po bodu rozebral, co se stalo, navrhl provedení důkazů i výslechu těch, kteří byli jako jediní informováni o tom, kdy, komu a co má býti či bylo zasláno. Těch dobře informovaných podezřelých, kteří navíc mohli mít zájem na špinavé intrice, je tak málo...

Dopis s požadavkem na dovysvětlení zaslalo i vedení rozhlasu.

Vzhledem k tornu, že Český rozhlas žádný dopis nad rámec poskytnutých dokumentů v této věci Ústavu státu a práva nezaslal a Štěpán Kotrba se od autorství i odeslání inkriminovaného dopisu distancoval (viz přiložená kopie čestného prohlášení), prosíme Vás o zaslání kopie tohoto dopisu, bližší informace o způsobu doručení a vyjasnění okolností, které Vás vedly k začlenění citací z tohoto dopisu do objednané analýzy. Odvolávky na tento dopisy objednané analýze také vyvolaly silně negativní reakci u některých členů Rady Českého rozhlasu, neboť podle jejich názoru jsou výsledky analýzy tímto znehodnoceny.

Odhlédněme od nelogičnosti, vyslovené některými členy na zasedání Rady v Karlových Varech a přetavených do podoby usnesení, které nakonec nebylo přijato, že právní analýzu Ústavu státu a práva mohou znehodnotit diletantské názory v dopise anonyma, se kterými se kterýkoliv právník, který nestudoval estébáckou, ale právnickou fakultu, nemá problém se vyrovnat. Faktem zůstává, že závěry ÚSP AV ČR se některým radním nehodí do krámu. Striktně totiž odmítají závěr, že Wave vysílá v rozporu se zákonem. Dokonce upozorňují Radu na to, aby rozhodovala pouze v mantinelech, daných jí zákonem. Ředitel ústavu JUDr. Jaroslav Zachariáš, CSc., píše:

Překvapuje mne, že se mohla dostavit u některých členů Rady ČRo taková reakce, jakoby analýza ÚSP byla znehodnocena tím, že ÚSP polemicky vyvrací názory, jejichž zastáncem ani sám pan Štěpán Kotrba zřejmě není: Chybou by bylo na názorech anonymního pisatele stavět (to se nestalo), chybou naopak není tyto názory vyvracet, i když pisatel je anonym (to se stalo). Myslím si tedy, že validita právního názoru ÚSP je naopak vyšší tím, že se vyrovnává s věcně nesprávným názorem, který se zde prostě vyskytuje, i když jeho nositele neznáme: Autor by klidně mohl kdykoliv vystoupit z anonymity, podepsat se skutečným jménem, tím přiznat koho zájmy skutečně zastává, a bagatelizovat názor USP tím, že USP neznal anebo záměrně zamlčel jeho argumentaci. Tomu ÚSP předešel tak, že argumentaci anonymního pisatele rutinním způsobem reprodukuje a vyvrací.

Dopis jsme tudíž neignorovali, nýbrž se jím meritorně zabývali z důvodu, který jistě uznáte: ÚSP obdržel jakousi argumentaci, která směřuje proti závěrům, ke kterým ÚSP dospívá. Mohli bychom být osočováni z nekorektního postupu, kdybychom se s těmito argumenty nevyrovnali, ať už jejich autorem je kdokoliv. Je proto korektním postupem tyto argumenty citovat, a polemicky vyvrátit, jak se stalo. Prosím prověřte, že citace, které se ve stanovisku ÚSP uvádějí, jsou přesné a vystihují podstatný obsah dopisu.

Názor, že vysílání Radia Wave by mělo být porušením zákona, vyvracíme právními argumenty, které jsou uvedeny v analýze ÚSP. Teď se ukazuje, že tento právně nesprávný názor je ještě navíc znevážen prostě tím, že byl prezentován nikoliv otevřeně, ale podvodným způsobem.

Jen hlupák může nazvat právní analýzu ÚSP AV ČR cárem papíru a odmítnout ji jako nekvalitní. Vážně ji vezme totiž jakýkoliv soud. Většina soudců totiž u členů tohoto ústavu skládala zkoušky.... A až bude nějaký soud vyčíslovat v budoucnu škody způsobené diletantskými pokusy o zastavení tohoto vysílání a trvalé poškozování rozhlasu, bude je komu předepsat k úhradě. Protože každý nese za svá slova i za své činy, včetně hlasování v orgánech, kam je nominován či zvolen, svou vlastní odpovědnost.

Zvukový záznam ze zasedání Rady Českého rozhlasu v Karlových Varech ZDE

Nepřijatý návrh usnesení 76/07, zpochybňující analýzu Ústavu státu a práva AV ČR ZDE

Právní analýza Ústavu státu a práva AV ČR TIFF

Pravý dopis Štěpána Kotrby adresovaný Ústavu státu a práva AV ČR s upozorněním na podvodné užití jména DOC

Korespondence Ústavu státu a práva AV ČR a vedení Českého rozhlasu TIFF

Autor byl po tři roky členem Rady Českého rozhlasu. Svůj mandát ukončil v dubnu 2007 dobrovolně, na protest proti politickému čachrování a intrikám některých poslanců, poškozujícím jeho osobu.

                 
Obsah vydání       29. 6. 2007
1. 7. 2007 Atentát ve skotském Glasgow
1. 7. 2007 Městu a světu: Rozepnutý poklopec stínového premiéra Štěpán  Kotrba
1. 7. 2007 Jak pomalu lze jít? Poetický film a umění zaujmout diváka Ema  Čulík
1. 7. 2007 How slow can you go? - Poetic film and the art of the audience Ema  Čulík
1. 7. 2007 Bigotní dogmatismus zprava i zleva Jan  Čulík
1. 7. 2007 Lidé o tom chtějí mluvit, filmař to natočí, ale v médiích to systematičtěji nenajdete Jan  Čulík
30. 6. 2007 Pandořina skřínka otevřena Fabiano  Golgo
30. 6. 2007 O slávě a o čistotě Jan  Čulík
29. 6. 2007 Gangsterské metody v boji o rozhlas Štěpán  Kotrba
30. 6. 2007 Slibný začátek Jan  Čulík
30. 6. 2007 Nechci uhořet Jan  Čulík
30. 6. 2007 Kvůli klimatizaci ničíme životní prostředí Jan  Čulík
29. 6. 2007 Vyrobíme sami objektivní pořad o americkém radaru, když to vaši redaktoři neumějí nebo nechtějí udělat
29. 6. 2007 Kritika MFD zaměřená proti nemocničnímu stravování, je hrubě tendenční
30. 6. 2007 Budeme z ideologických důvodů předstírat, že jídlo v nemocnici je chutné? Jan  Bím
30. 6. 2007 Vyvařování v nemocnicích Petr  Wagner
29. 6. 2007 Nový silniční zákon rok poté Ivo  Antušek
29. 6. 2007 Film, který neví, co chce říct Jan  Čulík
29. 6. 2007 Film o lidské nedokonalosti Jan  Čulík
29. 6. 2007 Přestaňte kouřit, začněte žít Jan  Čulík
29. 6. 2007 Puzení konat Václav  Dušek
29. 6. 2007 Česká televize a podprahové informace pro radar Michal  Rusek
29. 6. 2007 ■ ■ ■ František  Schildberger
29. 6. 2007 Nikoliv etika a právo, ale úspěch a zisk, to je měřítko společenské úrovně i tvář současné státní politiky Jan  Paul
29. 6. 2007 Několik poznámek k daním
29. 6. 2007 V Německu vzplála diskuse o prezidentském úřadu Richard  Seemann
29. 6. 2007 Christopher Bollyn v ilegalitě? Jan  Zeman
29. 6. 2007 Že by Češi opravdu byli tak pověrčiví, aneb Věříte anketkám? Uwe  Ladwig
28. 6. 2007 Islamismus není nacismus
28. 6. 2007 Z deníku Mladá fronta Dnes se stal PR magazín politiků ODS Štěpán  Kotrba
28. 6. 2007 nbusr123: Policie zabavila servery kvůli rok starému hacku Štěpán  Kotrba
27. 6. 2007 Obrana před balistickými raketami dlouhého doletu v Evropě
27. 6. 2007 Úspěchy a záhady Oskar  Krejčí
27. 6. 2007 Immanuel Wallerstein: Protiraketový obranný štít: bláznivý nápad nebo racionální cíl Immanuel  Wallerstein
27. 6. 2007 Žvanivý Vondra Milan  Valach
26. 6. 2007 Soudím, že islám musí být zničen Štefan  Švec
26. 6. 2007 Britské střední vrstvy na pokraji revoluce
4. 5. 2007 Hospodaření OSBL za duben 2007
22. 11. 2003 Adresy redakce
30. 6. 2007 Valna hromada Občanského sdružení Britské listy

Sdělovací prostředky RSS 2.0      Historie >
29. 6. 2007 Gangsterské metody v boji o rozhlas Štěpán  Kotrba
25. 6. 2007 Kterak komunisté zase ovládli "státní" televizi Bohumil  Kartous
19. 6. 2007 Diskurs banalizace - novinařina jako věštění z křišťálové koule Mirek  Vodrážka
11. 6. 2007 Gorily získaly další meiznárodní ocenění - německou Komenského mediální cenu   
5. 6. 2007 Říman chce nechat jmenovat kozla zahradníkem Štěpán  Kotrba
3. 6. 2007 Jaklová: Přiznání ztěžuje zapírání Štěpán  Kotrba
2. 6. 2007 Cenzura v ČT!   
18. 5. 2007 Proč chodí politici do médií, když nechtějí nic říct?   
16. 5. 2007 BBC předvedla dost efektní boudu o údajné "podstatě Vzkříšení" Miloš  Dokulil
16. 5. 2007 ČT: Péro Václava Moravce už není na prodej, aneb jaké to je mít informační náskok   
16. 5. 2007 Česká televize znovu záměrně manipuluje se skutečností   
10. 5. 2007 Ne-profesionální ne-veřejnoprávní Česká ne-televize Jakub  Rolčík
3. 5. 2007 Jak se lže v Českém rozhlase   
30. 4. 2007 ČT musí zaplatit za pomluvu poslance ČSSD Štěpán  Kotrba
23. 4. 2007 Ryby vždy smrdí od svých hlav Štěpán  Kotrba

Radio Wave na vlně 100,7 FM RSS 2.0      Historie >
29. 6. 2007 Gangsterské metody v boji o rozhlas Štěpán  Kotrba
14. 4. 2007 Je útok na Kotrbu mstou za jeho kritiku amerického radaru a za ohrožení zisků komerčních stanic?   
13. 4. 2007 Vyváženost, cenzura a provokace jako editorská politika Radka Kubička Štěpán  Kotrba
13. 4. 2007 Porušoval Štěpán Kotrba jako radní zákon? Jan  Čulík
13. 4. 2007 Radko Kubičko: Nemohu reagovat v bulvárních a neseriózních Britských listech   
31. 3. 2007 Zelenka neumí číst? Štěpán  Kotrba
13. 3. 2007 Dvořák and Jaklová: Do you want to rock? Irena  Ryšánková
13. 3. 2007 Dvořák a Jaklová - chcete pořádnou divočárnu? Irena  Ryšánková
12. 3. 2007 Nezpůsobilé k výkonu funkce - i ze zákona Štěpán  Kotrba
3. 3. 2007 Rada proti rádiu Štěpán  Kotrba
9. 2. 2007 Čert nepatří do pekla, ale do televize Štěpán  Kotrba
17. 11. 2006 Agitky Českých médií už netáhnou, není divu Štěpán  Kotrba
3. 10. 2006 Rozhlas, jak ho vidí staří i mladí? Tragédie! Ivo V. Fencl
3. 7. 2006 Odpovědnost člena Rady a odpovědnost partajního sekretariátu Štěpán  Kotrba
30. 6. 2006 ČTK: Rada žádá ředitele ČRo, aby zastavil přípravy dalších stanic