Václav Havel je na rozdíl od vás světově respektovaná osobnost

26. 9. 2009

Reaguji na článek Vladimíra Nindela o Václavu Havlovi: Nevím, jestli je jen nehorázně nestydatý, nebo záměrně urážlivý, ale tupost a demagogie autora bije do očí, míní Jiří Bílek: 1) Václav Havel je celosvětově respektovaná osobnost (narozdíl od kohokoliv z vás)

2) Václav Havel před 20ti lety málem zlikvidoval československý zbrojní průmysl právě z přesvědčení, že "železnými oponami" se nic nevyřeší a nařknout jej z budování nových železných opon je naprosto absurdní.

3) Na rozdíl od autora Václav Havel, byť býval naivním idealistou, pochopil, že dnešním hrozbám je třeba čelit činy a ne jen planým plkáním, a že taktika smíření a uvolňování (Détendé) (sic) se historicky neosvědčila a v dnešním světě nemá místo.

4)Jiří Paroubek nepravdivě očernil Václava Havla a JE LHÁŘ, takže vyzývat Václava Havla k omluvě je na voucher do Bohnické léčebny.

5) Možná to ze svého britského "azylu" nevidíte, ale vaše nenávist k Václavu Havlovi vás staví na roveň "hospodským politologům" neschopným seberealizace a závislým na sociální síti státu, kteří adorují právě Jiřího Paroubka - sebevědomí občané ČR i lidé ve světě si Václava Havla váží. A malý dovětek k Britským listům jako takovým: jen do sebe zahledění elitáři, kteří vytrubují do světa své pomýlené názory, ale nechtějí slyšet oponenturu, nemají na webu možnost pro čtenáře reagovat na články, což je u seriozních webů naprosto nemyslitelné.

S pozdravem "Spadněte na zem"

Jiří Bílek

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 25.9. 2009