Češi se bojí zodpovědnosti

25. 9. 2009

Na téma zrušení radaru již bylo napsáno asi vše. Byl jsem (či stále jsem) jeho zastáncem. Chtěl bych se vyjádřit k zdůrazňovanému protestu 70% obyvatelstva. Velice pochybuji, že šlo o odborný, důkazy podpořený odpor, který bych pochopil. Podle mého názoru šlo a jde o strach ze zodpovědnosti, strach, že se něčeho účastníme, napsal čtenář Pavel Rampír.

Jestliže má být postavena přehrada na území vašeho bydliště, také budou obyvatelé proti. Pokuste se říci obyvatelům zemí, kde jsou US základny, že jsou všichni vlezdopr... USA ( UK, Španělsko, Itálie, Německo, Norsko, Island a další). Jistě se zamyslí a Češi budou pro ně hrdinové, co se nenechají "okupovat" cizími vojsky, pokud se okupanti tedy slušně zeptají.

Chci také říci, že bydlím na vesnici, daleko od Prahy (díky Bohu), pokouším se živit prací a nemám žádné postranní výhody, které by vysvětlovaly moje názory.

Mým příspěvkem jsem nechtěl hodnotit samotné rozhodnutí o "radaru", pouze předcházející dění kolem tohoto problému. Velice se těším na názory, že jsem pitomec,vlezdo... a podobné argumenty.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 25.9. 2009