Díky, pane ministře!

Na povodně jedině s tranzistoráky

8. 8. 2010 / Milan Daniel

V sobotu večer jsem ze sklepa vyčerpal šedesát centimetrů vody a v neděli ráno jsem si zapnul rádio. Ze zpravodajství jsem se dozvídal, že jinde je nesrovnatelně hůř a lidem chybí informace mj. i proto, že v řadě nejvíce postižených míst nejde elektřina.

Radiožurnál dal poté slovo novopečenému ministrovi vnitra Radku Johnovi. Ten pochybovačům osvědčil své kvality: "Je třeba, aby si občané na povodně pořídili tranzistoráky", pravil.

Jménem všem postižených bych chtěl poděkovat panu ministrovi za radu a straně (nebo co to je) Věci veřejné, jakož i panu premiérovi, že do funkce ministra spravujícího tak složitou agendu dotýkající se bezpečnosti občanů této země instalovali natolik kompetentního a moudrého člověka.

Vláda, jejíž ministr životního prostředí si notuje s hlavním klimatologem Klausem, přistupuje k problémům spojeným s řešením problémů, jež nám způsobuje příroda, inovativně a řeší je jednoduše geniálně.

Nyní je třeba, aby se i obchodníci v místech, kde hrozí povodně, předzásobili v dostatečné míře tranzistoráky. Je v tom maličký problém, protože zrovna teď spadlo nejvíc vody tam, kde to nikdo nečekal. Pokud si s tím však obchodníci neporadí sami, stačí obrátit se na Radka Johna, protože Radek (nomen omen) je radou jistojistě omráčí.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 6.8. 2010