DOKUMENT S KOMENTÁŘEM

Tisková zpráva ČSSD: "Informace serveru lidovky.cz jsou lživé"

30. 5. 2010 / Štěpán Kotrba

29. 5. 2010 18:47

Dementujeme informace serveru lidovky.cz, že předseda ČSSD Jiří Paroubek rezignoval. Jedná se o lež.

Petr Dimun, vedoucí sekce PR a marketingu ČSSD

Toto není cynický povolební vtip na účet Jiřího Paroubka, ale autentická zpráva z Lidového domu, která včera v podvečer přišla všem novinářům. Idiocie vedoucího marketingu ČSSD tímto prohlášením vyvrcholila.

Především díky bývalému analytikovi STEMu Otovi Novotnému, bývalému mluvčímu unionistického ministra Němce Dimunovi a bývalému ministru obrany Tvrdíkovi a jimi zvolené strategii vyhrála ČSSD svůj "pyrrháč" - odradila stovky tisíc svých voličů a voličů levice obecně. Dlouhotrvající potlesk pro odcházejícího Jiřího Paroubka o hodinu později po této zprávě nebyl potleskem podpory odcházejícímu velkému muži české politiky, ale potleskem úlevy nad dvojím vítězstvím sociálních demokratů. Protože teprve bez národního socialisty Paroubka a jeho klaky může být sociální demokracie tou stranou, která snad zase někdy bude důstojným představitelem levice. Sociální demokraté tleskali proto, že Paroubka nemuseli svrhávat, ale že odešel sám. Paroubek prohrál ČSSD volby. Odešel důstojně. Důstojněji, než přijal pat ve volbách v roce 2006. Možná proto, že mu protentokrát projev nepsal Ivan Přikryl.

Z logiky věci bude Paroubka zanedlouho následovat i jeho tým. Jako první oznámil odchod Jaroslav Tvrdík. Nikdo je nebude litovat. Nikdo jim nezatleská. "Dovolte mi, abych ho ocenil za všechny kroky, které učinil ve všech funkcích pro Českou republiku," řekl na adresu Jiřího Paroubka předseda ODS Petr Nečas... Myslel to vážně, nebo cynicky škodolibě??

Odchod Jiřího Paroubka z čela ČSSD - audio WMA

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 28.5. 2010