Zažijte město jinak v Praze na Vinohradech

18. 9. 2009 / Hynek Hanke

Počet automobilů v Praze prý již brzy převýší počet jejích obyvatel. Co se ale stane, když na jeden den pár ulic od aut vyklidíte a vytvoříte v nich příjemné prostředí? Happening Zažít město jinak proběhne mezi I.P.Pavlova a Náměstím míru již tuto neděli 20. září. Začnou lidé veřejný prostor vnímat jinak? Objeví se v ulicích děti? Bude následující den zase všechno jako dřív?

Jsme zmatení. Přijde někdo a říká, že ve městě automobily zavazí, zabírají cenný prostor a na ulicích vytvářejí ošklivost. Je to blázen, snílek nebo šílený ekolog? Požaduje návrat na stromy nebo má docela jasnou představou, jak by mělo město 21. století vypadat? Nevíme.

V neděli 20. září odpoledne se ulice pražských Vinohrad změní v korzo. V ulicích bude divadlo, stánky, perfomace, workshopy, živá hudba. Podniky budou servírovat kávu na chodník. Přineste si třeba houpací síť a přijďte se zavěsit -- podílejte se s námi na unikátním experimentu. Posaďte se, vnímejte atmosféru ulice a dejte si k tomu sezónní bezchemické pohoštění, polévku, koláče, výrobky v duchu fair trade a bio.

Experiment se odehrává v ulicích a vstup je zdarma. V neděli 20. září 12:00-19:00. Na festivalu nebudou k dostání klobásky a trdelníky.

Další informace: http://www.auto-mat.cz

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 18.9. 2009