Vyšetřila by korupci skutečně policie?

18. 12. 2010 / Boris Cvek

Považuji za velice zajímavé nové informace v případu Drobil. Jak v níže uvedeném odkazu říká bývalý ministr vnitra, současný ministr vnitra měl zařídit, aby Michálkovy nahrávky byly pořízeny v součinnosti s policií. Ivan Langer dokonce přímo považuje Johnovo chování za maření vyšetřování. Veřejnost si jistě klade otázku, zda by se něco vyšetřilo, kdyby šel Michálek přímo od Johna za policií.

John zřejmě policii nedůvěřuje a domnívá se, že lepší protikorupční taktikou je učinit odposlechy v součinnosti s novináři a pustit to ven přes noviny. Ivan Langer by raději, aby to řešila policie. Jistě, policie právě k tomu je. Věříte však, že česká policie tuto svou funkci někdy plnila či může plnit?

Současný ministr vnitra John tomu nevěří... a jestli tomu věří Ivan Langer, to je otázka. Možná trvá na policejním vyšetřování právě proto, že česká policie nic nevyšetří. V každém případě to nic nemění na obsahu těch nahrávek a na tom, že premiér této vlády svými postoji k bývalému ministru Drobilovi i bývalému řediteli SFŽP nenapravitelně zničil jakoukoli důvěryhodnost svého kabinetu.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 17.12. 2010