Proč šťourají BL do soukromí svých autorů?

8. 9. 2006 / Ivan Brezina

Štěpán Kotrba trpí tím, čemu se někdy říká funkční negramotnost. Zná písmenka, dokáže číst věty, ale smysl přečteného mu uniká. Jinak by totiž mezi řádky mého textu nemohl přehlédnout jasně vyjádřený názor, že by případný ropný zlom byl pro dnešní podobu civilizace pozitivním jevem. Uspíšil by totiž velmi žádoucí technologickou změnu, ke které tak jako tak dříve nebo později dojde. Už proto, že pálit ropu (využitelnou k chemickým syntézám) je stejný nesmysl, jako topit pod kotlem papírovými penězi.

Kotrba polemizuje s aktuální zprávou o objevu obrovských nalezišť ropy, kterou jsem citoval na podporu tvrzení Bjorna Lomborga, že k ropnému zlomu zatím nedojde (pro pomaleji myslící čtenáře znovu opakuji: bohužel!). To je v pořádku. Zdůrazňuje, že americká administrativa se na ropný zlom preventivně připravuje, byť spíš z geopolitických než z geologických důvodů. I to je v pořádku.

Co ale v pořádku není, je poslední věta Kotrbova textu. Mohu ho požádat o vysvětlení, jak souvisí ropný zlom s mým zaměstnáním v časopise Maxim a se lživým obviněním Miloše Zemana?

Nebo mám snad Britské listy začít považovat za tvrdý bulvár, který si plete věcnou polemiku s osobními útoky a se šťouráním v soukromí autorů, se kterými redakce nesouhlasí? Doprovodí příště Kotrba své reakce na mé ekologické texty fotografiemi, na kterých brzo ráno opouštím byt své milenky? Mám na oplátku začít se skrytou kamerou zjišťovat Kotrbovu sexuální orientaci či zálibu v alkoholu a hazardních hrách?

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 8.9. 2006