Kubiceho denunciační prefabrikát: pravda začíná vycházet najevo

8. 9. 2006 / Štěpán Kotrba

Dokument finanční policie, nejspíše policisty ÚOOZ zfalšovaný, objevil advokát Zdeněk Klouček při obhajobě obviněného podnikatele Miloše Červenky.

Ten je stíhán pro podplácení a v Kubiceho zprávě figuruje v kauze biolíh, Antropoid (propojení s ruskojazyčnými mafiemi) a také v kauze vraždy podnikatele Františka Mrázka. Dokument ČTS: FIPO356/VP-2005 s datem 13. 12. 2005 podepsali lidé, finanční policii neznámí. Kriminálka na policejním prezídiu vedená ředitelem Janem Švejdarem vyhodnotila dokument jako podezření z trestného činu a postoupili Inspekci ministra vnitra. "Vzhledem k tomu, že se jedná o součást spisu vedeného na ÚOOZ, tak je pravděpodobné, že pachatel bude z ÚOOZ," odpověděl Švejdar redaktorovi Pavlu Blažkovi z deníku Právo, který o zfalšovaném dokumentu přinesl obsáhlý článek. . .

Není to první případ dokázaných policejních padělků: Britské listy také nedávno odhalily v rozsudku kauzy Srba - CERTOS policií vykonstuované falešné důkazy a shrnuly policejní podvrh do článku "Past na mediální krysy - případ údajné korupce Srby na ministerstvu zahraničí byl vykonstruován fízly". Redakce Metra zaslala nejvyšší státní zástupkyni Vesecké doporučený dopis s článkem, odkazující na faksimile rozsudku a všechny podrobnosti. Dodnes k tomuto případu nevydalo Nejvyšší státní zastupitelství žádné stanovisko a v případu podle všeho Renáta Vesecká neudělala vůbec nic.

PRÁVO 8. 9. 2006 - Advokát: ve spisech Kubiceho zprávy jsou padělané dokumenty ZDE

Válka politiků, policajtů a tajných agentů o moc a o peníze TÉMA BL

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 8.9. 2006