Rozpory v událostech z 11. září

7. 9. 2006

Britské listy se neztotožňují s těmito názory, ale publikují je v zájmu diskuse. Je to snad opravdu nutno pořád zdůrazňovat? | pozn. red.

Jsem člověk který se zajímá o fyziku, elektrotechniku a živím se informatikou a dlouho se ze zvědavosti zajímám o okolnosti událostí 11. září 2001, píše Michal Pilz. Shlédl jsem mnoho záběrů, které jsem našel všude možně po internetu a také jsem četl mnoho teorií o tom co se vlastně stalo. Zpočátku jsem si říkal, že příběhy o vládním spiknutí nebo spiknutí tajných služeb USA jsou k smíchu, ale vzhledem k tomu, že jsem viděl mnoho dokumentů o tom jak se plánují, připravují a provádějí řízené demolice budov (dávají je na kanálech kabelové televize SPEKTRUM a DISCOVERY), jsem postupně nabyl silného přesvědčení, že opravdu šlo o řízené demolice budov komplexu obchodního centra WTC1, WTC2 a zcela nezpochybnitelně WTC7. Z laického pohledu jsem se zaměřil na několik rozporů v oficiální verzi událostí 11. září:

K tomu: Otazníky kolem 11. září ZDE

a) v historii stavebnictví se zřítily pouze 3 budovy s ocelovým skeletem v důsledku požáru. Jižní a severní věž obchodního centra a sousední 47 patrová budova WTC7.

b) Všechny 3 budovy se zřítily tak velkou rychlostí, kterou by padal předmět ze stejné výšky volným pádem. Čili 90 nepoškozených pater nekladlo žádný odpor při řícení a doba tomu také přesně odpovídá. Jediné rozumné vysvětlení je, že byla podlaží v rychlém sledu zevnitř odpalována.

c) Budova WTC7 (47 pater, ocelový skelet) nebyla zasažena žádným letadlem, pouze lehce poškozena požárem, který zasáhl asi 3 podlaží, budova se zřítila symetricky během šesti vteřin až do základů. Navíc existují záběry z několika úhlů a na jednom z nich je jasně vidět rychlá sekvence explozí v oknech budovy těsně před zřícením. Mimochodem většina lidí ani vůbec neví, že se zřítila i tato třetí budova úplně stejným způsobem jako obě věže.

d) Všechny 3 budovy po zřícení vytvořily pyroklastický proud horkých jemně rozdrcených sutin, které se šířily všemi směry na velkou vzdálenost a velkou rychlostí -- toto je jeden ze znaků řízených demolic.

e) Při řícení věží WTC1 a WTC2 je na záběrech vidět jak z budov vystřelují horizontální gejzíry trosek a sutin mnoho pater před samotnou demoliční vlnou.

f) Letecký kerosin nedosahuje při hoření takových teplot, které jsou potřeba k natavení ocelových nosníků, kterých je v každé věži asi 250 obvodových a 40, které tvoří vnitřní jádro.

g) Na záběrech je jasně vidět hustý černý kouř, což je známka nedostatku kyslíku, takže nevznikly velké plameny, které by mohly zapříčinit měknutí tolika nosníků.

h) V otvoru po nárazu levého motoru letadla v jedné z věží byly vyfoceny živí lidé. Mávající žena s dlouhými vlasy a muž o parto výš. Žena neměla vlasy ani sežehnuté a evidentně byla v pořádku, protože stála u jednoho z vnějších nosníků a mávala. Jak mohli tito lidé přežít tak silný požár, který za necelou hodinu způsobil tak velké poškození ocelového skeletu, že se budovy zřítily za 8,4 vteřiny až do základů ?

i) Slyšel jsem argumentaci, že mnoho lidí raději skákalo z oken, než aby uhořeli. Je pravda že mnoho lidí z oken opravdu vyskakovalo, ale můj názor je ten, že to nebylo kvůli samotným plamenům a žáru který taví ocel, ale kvůli tomu hustému černému toxickému kouři.

j) Zhlédl jsem video natočené z protějšího břehu řeky a i tak daleko od místa dění (asi 3 km vzdušnou čarou) byly jasně slyšet sekvence mohutných explozí. Je pravda, že exploze byly na videu slyšet souběžně s řícením obou věží, takže by se na první pohled zdálo že je to tak jak to má být, ale jakmile započítáme rychlost šíření zvuku nad vodou na tuto vzdálenost a posuneme zvukovou stopu u tohoto záběru o vypočítaný čas zpět (¨je to necelých 9 vteřin), tak už vše vypadá zcela jinak. Zhruba tak že se ozve několik mohutných explozí, vzápětí sled mnoha menších a teprve pak dochází v horní části věží k řícení symetricky směrem dolů vysokou rychlostí.

k) O Pentagonu ani nemluvím, protože je opravdu výsměch celému světu, že nedošlo ke zveřejnění jakýchkoliv záběrů narážejícího letadla u tak střežené budovy. I na kterékoliv benzínové pumpě je alespoň 5 kamer které hlídají stojany, a opravdu nedokážu uvěřit tomu, že neexistuje záběr, který by jednoznačně ukázal, že to co narazilo do Pentagonu bylo, opravdu civilní dopravní letadlo. Mimoto z nedalekého hotelu a benzínové pumpy také nejsou k dispozici záběry kamer, které zabíraly v onen inkriminovaný den Pentagon, proč asi...

Všechny tyto materiály jsou na mnoha místech dostupné na internetu a opravdu stojí za to je vidět a vědět, na co se koukat, politiku do toho nemíchám, protože mě opravdu jednoduše nezajímá, proto ani nehodlám spekulovat proč by to kdo dělal, komu by to co přineslo a tak dále. Zajímají mě fakta a těch jsem měl množnost zhlédnout opravdu mnoho.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 8.9. 2006