Americká vláda už byla usvědčena ze lží

8. 9. 2006 / Milan Valach

Každý, kdo se zajímá o diskuse kokem 11. září a prohlášení 75 amerických vědců se může podívat na jejich seznam s uvedením specializace. Zde také najde více než jednoho fyzika a další specialisty např. z oboru stavebního inženýrství, ale i experty na špionáž a kontrašpionáž.

Nevím, která z těchto stran sporu má pravdu, ale chci znát argumenty obou stran, abych si mohl sám utvořit názor. Nestojím o tzv. "pravdy", která nám k věření předkládá většina českých sdělovacích prostředků, a to bez důkazů. Kdy se již zbavíme toho servilního smyšlení podle nějž, kdo má moc, má vždy i pravdu?

Pokud chce někdo bojovat proti pozůstatkům totality, může začít právě s tímto. Ohledně 11. září vyšlo i u nás mnoho článků na toto téma, z nichž velká část vyšla v Britských listech, jimž za to patří velký dík. Zájemci o širší souvislosti pak mohou nahlédnout do velmi informativní knihy Michela Chossudovského "Válka a globalizace" (:intu:, Praha 2003), velmi poučná je i kniha Noama Chomského : 11.9. (Mezera, Praha 2003). U nás mezi klasické knihy o tom, že celá oficiální verze 11. září je vládní podvod, patří kniha politologa a novináře Thierry Meyssana "Velký podvod". (Motto, Praha 2002).

Současná americká vláda již byla usvědčena ze lží v podobně závažných případech. Všichni si ještě pamatujeme onu o iráckých zbraních hromadného ničení. Americká vláda se snaží informace zatajovat, a to i v případě útoku z 11. září, disidenti odkrývat.

I když je to šokující a téměř neuvěřitelné, zatím mi vycházejí jako o něco důvěryhodnější disidenti, nikoliv vláda USA.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 8.9. 2006