Útok na WTC

Další nezodpovězené otázky o útoku 11. září 2001

8. 9. 2006 / Štěpán Kotrba

Možná mne také někteří čtenáři označí za konspiračního teoretika. Možná někteří i za konspiračního praktika... Ale nešť. Ptát se patří k profesi. A tak se ptám. Bez postranních úmyslů, bez potřeby odpovídat si v otázce. Ve zprávě, oficiálně vydané k 9/11, jsou piloti označeni jako málo schopní. V téže zprávě GWB údajně pronesl obdiv nad mistrovským manévrem pilota v případě zásahu Pentagonu, kam se netrefil o několik desítek metrů. Málo schopný pilot se s letounem velikosti Boeingu netrefí ve snížené přistávací rychlosti rovně ani na dráhu, natožpak aby se trefil v plné rychlosti do budovy podnáklonem, který způsobí největší škody. Někomu, kdo prožil pár dní v letecké škole, činí problém držet knipl rovně a sledovat ještě horizont.

Moje otázky zní:

  • jak bylo dosaženo přesnosti zásahu severní věže WTC ? Proč byl letoun v mírném náklonu - prováděl pilot korekci, nebo letoun nasazoval na manévr pomocí autopilota, který je velmi přesný ? .Letoun v náklonu totiž napáchá na konstrukci mnohem větší škody. Kdyby narazil rovně, destrukce by byla menší...
  • Jakou rychlostí z manévru v poměrně ploché zatáčce zasáhl druhý letoun jižní věž ? Proč opět náklonu, dokonce větším než v prvním případě a z tak těžkého manévru? S jako přesností provedl korekci při přeletu nad řekou, kde je jiná teplota vzduchu než nad pevninou a letoun mohl prosednout o pár metrů v teplejším vzduchu nad Manhattanem? Pilot ji podle mne provést nemohl, bud měl "štěstí" nebo zasáhl opět autopilot ...
  • Při zásahu Pentagonu - nadlétnout, snížit výšku a posledních pár metrů přesně klesat tak, abych do Pentagonu narazil z boku, kde je méně odolný ? Nikoliv střemhlav, v úhlu 45 stupňů . Hanjari, podle oficiální zprávy mizerný pilot - nebo žeby zase autopilot ?
  • A když to byl autopilot - kdo ho naprogramoval ? Je možné programovat autopilota za letu ? Uměli ho naprogramovat ? Lze autopilot programovat přes satelitní telefon či jiný komunikační kanál operativně na dálku? Lze jej upravit na online řízení z místa mimo letadlo a navádět letadlo obdobně, jako protitankovou řízenou střelu - joystickem? Proč o verzi s autopilotem, která by mé pochyby jasně vysvětlila, není nikde ani zmínka ? Proč je řeč jenom o budovách, kde se mnohé pochyby dají snadno vyvrátit ?
Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 8.9. 2006