Věnuji Britským listům 10 000 Kč, pokud změní svůj politický profil

6. 6. 2010

Níže uvedenou korespondenci považuje šéfredaktor za signifikantní ukázku "politické debaty" v ČR.

Všimněte si, jak rychle degeneruje argumentace v nadávky. Co udělal šéfredaktor špatně? Nemohu přece předstírat, že česká "pravice" je v evropském kontextu považována za "normální", jen abychom se zavděčili možnému "sponzorovi"... :)

Totožnost pisatele (majitele jedné firmy) jsme pro tentokrát z korespondence odstranili. Konec konců nejde o identifikaci pisatele, ale o určitý, znepokojující způsob myšlení. Chyba je zřejmě už na českých školách. Korespondence také vysvětluje, proč zřejmě mnozí voliči v ČR při hlasování ve volbách absolutně nejednají podle racionálních argumentů - nejsou racionální argumentace schopni. Co s tím? │JČ

Vážený pane Čulíku,

jsem čtenářem BL již 5 let. Poslední dva roky jsou příspěvky stále levicovější. Některé příspěvky se dají označit za komunistickou propagandu. Prostor, který býval na BL vyvážený, (pravice, levice), se smrskl, dle mého, na levicovou žumpu. A levice, jak známo, vybírá peníze od pravičáků, aby měla své demagogické žvásty čím zaplatit.

Pokud budou články na BL vyvážené, jsem ochoten přispívat na provoz BL částkou 10 000 Kč ročně. V případě, že bude pokračovat levicová rétorika na Vašich stránkách, nedostanete nic.

Myslím, že jsem (tvrdě) vyjádřil stanovisko pravicových čtenářů Vašeho webu.

S přáním hezkého dne,

XY

Jan Čulík:

Vážený pane,

nerozumím, co míníte "pravicí". Britské listy vydávají příspěvky, které šéfredaktor považuje za podnětné a nové a které se kriticky stavějí k mocným. To je normální praxe slušné a profesionální žurnalistiky. Podívejte se na to kdekoliv na světě.

Obávám se, že to, čemu vy říkáte pravice, je podivná směsice antidemokratického bolševismu a fašistického extremismu. Jistě dobře víte, že strany jako ODS jsou v západní Evropě považovány za extremistické a okrajové.

Považuju váš pokus finančně ovlivnit obsah Britských listů za skandální.

Pokud se vám něco na Britských listech nelíbí, můžete to napravit jen polemikou. Rádi ji vydáme, pokud bude věcná, racionální a přesvědčivá.

S pozdravem

Jan Čulík
šéfredaktor

Reakce čtenáře:

V pohodě, Vaše hysterická reakce mě přesvědčila o tom, že tzv. BL, mažu ze sezmamu oblíbených.

S přáním hezkého dne,

XY

Jan Čulík:

Na mé reakci není nic hysterického, je věcná.

Poškozujete se sám, Britským listům je samozřejmě jedno, jestli je čtete. Pokud jste se rozhodl, že se potřebujete odříznout od informací, je to vaše právo a váš problém.

Vše dobré.

Reakce čtenáře:

Děkuji za reakci.

Velmi rád se odříznu od levičátských (sic!) sraček.

S přáním hezkého dne,

XY

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 4.6. 2010