"Nebeský klid už dvacet let"

5. 6. 2009

Jako Čecha, který v Číně žije patnáct let, mě docela štve, jak různé protičínské akce kazí naši pověst v Říši středu. Až se člověk potom stydí před kamarády třeba v parku, když mi obyčejní Číňani říkají: Co proti nám pořád máte? Nic jsme vám neudělali! Věřte, že nacionalisticky smýšlející Číňan vám na vaše protesty za lidská práva kašle, považuje je za urážku své hrdé země, píše z Číny autor, jehož totožnost je redakci známá.

Protože Číňan je na rozdíl od Čecha hrdý na svou zemi, která jde těžce nahoru. Je hrdý na svou vlajku i na svou hymnu. A je hrdý i na svou vládu. Číňan neuvažuje jako Čech. Disidenty, kterých je pět a půl v té miliardové zemi, považuje za zrádce, kteří se nechávají platit cizinou za to, aby vyvolávali chaos. A má pravdu. Myslíte, že Číňan, který nás lituje za rok 1968 (a každý Číňan VÍ o roce 1968 v Československu), považuje Tian an men za totéž? OMYL. Číňan vidí věci realisticky a tak jak se staly, ne tak jak byly prezentovány v Čechách.

V dokumentu francouzské televize byl například vidět i hořící ukřižovaný voják na tanku. Což potvrzuje to, co jsem slyšel od svědků - pekingských Číňanů, kteří tvrdí, že to byla z velké části vesnická lůza, která žila týden na Tian an men a která se nakonec stala agresivní a začala vraždit.

Číňan totiž ty události PROŽIL a já jsem mluvil na rozdíl od Bursíka a spol. s očitými svědky, kteří mi vyprávěli, jak ta lůza zabila několik prostých vojáčků a až teprve POTOM přetekl pohár trpělivosti a Teng Xiao Ping poslal vojsko a rozehnal je. Uvědomte si, že to byla nevzdělaná vesnická lůza, bez jakékoliv morálky a hygieny s nulovou inteligencí a jednající pouze na základě emocí (taková je bohužel dodnes velká část Číňanů z vesnic). Víte, co by nastalo? Vraždění, občanská válka miliardy lidí. Následný konec světa.

Násilí na Tian an men nebylo zbytečné, násilí je třeba se postavit a násilníky zkrotit. Já jako buddhista odmítám násilí z principu. Ale moje manželka, rodilá pekingská Číňanka, to vyjádřila onehdy takto: kdyby to Teng nerozehnal, tak tam ta banda vesničanů bude opruzovat dodnes... Ne, bez legrace, český názor je dán tím, že jste nikdy neviděli na vlastní oči Tian an men a navíc plný lidí. To není nějaký Václavák, to je několik milionů lidí na prostoru 4x Letná a představte si, že tam žijí natlačení na sebe, mají hlad, nemyjí se, nemají dostatek záchodů. Nasranost stoupá, k tomu lidi placení CIA ladí jejich primitivní emoce a najednou začnou konflikt. Lůza se dá do pohybu. Okolo stojí vojáčci, také Číňané a BEZE ZBRANÍ. Ano, oni zpočátku byli beze zbraní!

To si nikdo nedovede představit, kdo nepoznal velikost Číny a smýšlení Číňanů. V té chvíli Teng udělal jedinou možnou a rozumnou věc, za kterou mu dodnes Číňané líbají ručky. Teng na náměstí nakonec poslal tanky. Ale jistě znáte historii. Předtím se snažil s nimi domluvit. Dělal, co mohl. Ale oni žádné požadavky neměli. Kdyby se ten dav nerozehnal, smetlo by to celou Čínu -- reformy, kapitalismus a celé to úsilí kapitalisty Tenga od roku 1976 by bylo OBRÁCENO V TROSKY. Nastal by chaos, který by končil proamerickou diktaturou jako ze scénářů CIA v Jižní Americe. Což by se možná líbilo "demokratickým" USA, ale "nedemokratickým" Číňanům už méně...

Proč nepřijedete do Číny a nemluvíte s obyčejnými lidmi v parcích? Zeptejte se jich, jestli to bylo správné a jestli malého Tenga za to nenávidí? NAOPAK, oni ho milují. Lůza chtěla rozvrat, oslabení Číny a Teng jim přinesl kapitalismus. Přinesl jim peníze, tedy věc, kterou Číňan miluje nadevše. Číňan zvyklý na císařství nám kašle na naší západní demokracii, jeho nezajímají volby, jeho zajímá svoboda. Ale svoboda pohybu, svoboda podnikání. Podmínky k podnikání, jistoty a jeho peněženka. V Číně žádný komunismus není. Občas ze srandy říkám, když mi nějaký Číňan s vážnou tváří tvrdí, že oni mají ten socialismus: ale Tche S' (zvláštní barvy). A kdyby ten jejich socialismus viděl Marx s Engelsem, tak se půjdou oběsit a Mao ce Tung se jistě obrací v mauzoleu... Čína je prostě jiná země a lidé uvažují jinak, mnohdy mnohem chytřeji a pragmatičtěji než emocemi a ideologií zaslepení Češi.

To NEBYL rok 68.

Rok 1968 bylo sprosté přepadení Československa CIZÍMI vojsky. Na Tian an men to byl bratrovražedný boj. Vyvolaný lidmi, kteří neměli žádné řešení a v podstatě ani žádné požadavky. Jen byli zfanatizovaní svými vůdci. Přesto se s nimi Teng snažil domluvit až do trpkého konce! Mimochodem: víte co se stalo s těmito "studentskými vůdci"?

A) byli popraveni

B) dostali doživotí

C) dostali pasy, do nich víza USA a do jednoho odletěli do USA.

A že někdo při tom přišel o život? O životy Číňanu se měl Západ starat při opiových válkách, to jim statisíce mrtvých Číňanů nevadily. Ať už pod kulomety "osmi spojeneckých armád" nebo následně po kulomety zfetovaných opiových kuřáků. Nebo TISÍCE mrtvých Tibeťanů při britské invazi do Tibetu v letech 1913-1914... Kde je Bursík, kde je Havel? Proč se Kateřina Jacques NEVÁLÍ na chodníku v louži biomasy a hystericky neprotestuje proti britským vrahům Tibeťanů?

Ale i čínská vláda se bojí veřejného mínění... Někdy mám pocit, že komunismus máme tak akorát u nás v ČR - a navíc uvědomělý...

Víte, všichni tihle pokrytečtí "bojovníci za lidská práva" Číny,Tibetu a já nevím koho ignorují věc nejpodstatnější: názor samotných Číňanů či Tibeťanů. Řekněte mi, s kolika Tibeťany v životě mluvil Bursík nebo Jacques? Ani s jedním. Havel alespoň s jedním (dalajlamou), ale jeho názory interpretoval naprosto odlišně.

Například se nikdy nikdo nezmínil v našem objektivním tisku o tom, že dalajláma považuje za nejvýznamější osobnost, se kterou se kdy setkal, Václava Havla, ovšem až na druhém místě. Hned za Mao Ce Tungem... Když budu "důsledně zelený" ANTIKOMUNISTA, nevím proč by pro mě měl být důvěryhodný tento 14. Dalajlama. Danzin Gyaco je bývalý ultrakomunista a místopředseda nejvyššího komitétu ÚV KS Číny do roku 1959. Člověk, který si vyvolil vrahouna Mao Ce Tunga veřejně za svého otce a po roztržce s ním vrhnul tisíce zfanatizovaných Tibetských ubožáků před samopaly PLA. Dalajlama také na rozdíl od "velkého bořitele" Havla důrazně odmítá separatismus Tibetu. Protože se tam chce vrátit, intenzivně o tom v Pekingu jedná. On není žádný blbec a ví moc dobře, jak jde Tibet nahoru ekonomicky a že Západ je v krizi. Tudíž funkcička ve vládě Tibetu by se mu jistě líbila. Otázka je, jak by to přijali Tibeťané. Přátele mezi Tibeťany mám a návrat feudalismu si přejí ze všeho nejméně...

Nemám rád pokrytectví a zamlčování faktů a i jako buddhista považuji takovéto chování mnicha za zradu Buddhova učení. Nežijeme ve středověku a Svatost není dána rodokmenem. Ale činy...

Číňané si nepřejí nic jiného, než na události z Tian an men - podle nich nepříjemnou záležitost - rychle zapomenout... Já opravdu nejsem zastánce revolucí, ty skončily vždy vládou lůzy, likvidací a rozkradením všeho, požíráním svých dětí a následnou diktaturou.

Nepůjdu nadávat Číňanům,že nemají demokracii a lidská práva ve chvíli, kdy Hillary Clintonová jako první zahraniční cestu letí do Číny a Obama a Merkelová zde vesele žebrají o prachy... Nepůjdu. A při návštěvě čínského prezidenta v Londýně místní bobíci zbouchají užitečné idioty s transparenty "Svobodu Tibetu". Kde jsou lidská práva britských protestujících? Řekněte, nejsme my Češi hlupáci? Bojujeme za něco, o co ti hloupí Číňané vůbec nestojí. Považte, ještě nám za to spílají a navíc, ač o Číně nevíme nic, pořádáme sbírky a kálíme si na vlastní hlavu, zatímco ostatní s Čínou vesele kšeftují...

Až Bursík nebo Havel vytáhnou z kapsy JEDINOU korunu a dají jí nějakému Tibeťanovi místo honění politických bodů trapnými falešnými akcemi s negativními důsledky pro ČR, až SKUTEČNÉ pomohou jedinému strádajícímu Tibeťanovi, pak jim uvěřím ten jejich kampf. Zatím podporují pouze multimilionáře dalajlámu a sami sebe.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 5.6. 2009