Jsem křesťan, přesto mě kardinál Vlk nechává chladným

5. 6. 2009 / Tomáš Koloc

Milý Štěpáne Kotrbo,

na rozdíl od Karla Dolejšího, který jasně odděluje myšlenku o mládeži, jejíž větší část tvoří ti, kteří se nazývají křesťany, jsem si ve Vašem dnešním článku mohl přečíst o "příspěvku většiny nevěřících na křesťanské politické manipulace, koordinované bdělým okem Vatikánu".

Chci Vás upozornit, že jsem též křesťan, a kupodivu řeči pana kardinála Vlka neposlouchám.

Nejsem totiž katolík.

Já jsem ještě členem dost mírumilovného spolku křesťanů, ale kdyby Vaši větu, psanou charakteristickým komunistickým newspeakem, v níž všechny křesťany odkazujete pod bdělé oko Vatikánu - kdyby tuto větu četli někteří mí protestantští kamarádi, či můj přítel, děkan královéhradeckého pravoslavného kostela, vyšel byste z toho nejspíš s těžkým úrazem.

Vadí mi, že jste rozdíl mezi křesťany a katolíky opakovaně nevzal na vědomí, přestože jste se o něm mohl dozvědět

Tohleto házení do jednoho pytle, je skutečně bezprecedentní ignorance. Můžu horem dolem psát, že například obec, do níž chodím je pro natolik striktní oddělení náboženství od státu, že sama odmítá jakékoli státní příspěvky, a v BL se znovu objeví "křesťané". Je to tatáž rétorika jako když MF DNES bubnuje stylem: "LEVIČÁCI opět pláčou po minulém režimu". Je mi z toho už zle. Kolikrát jsem o tom psal a je to úplně nanic!

Odkazuji na poslední větu svého včerejšího článku: "Na rozdíl od vůdců, kteří sami sebe označují za republikánské nositele hodnot náboženství, socialismu či liberální svobody, a přitom jsou jen první nebo druhou generací moderních despotických dynastií, od nichž by se (s ohledem na možnosti které v této době mají) mohl leccos naučit i Čingischán."

Jak říká psycholožka dr. Foučková (taky křesťanka): "Kardinál Vlk, biskup Liška. Nomen omen."

< To je, drazí, názor křesťanů, s nimž vylíváte vaničku!

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 5.6. 2009