30. 6. 2007
Budeme z ideologických důvodů předstírat, že jídlo v nemocnici je chutné?Poslední dva články na téma "stravování v nemocnicích" je klasickou ukázkou naplnění pořekadla "kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde". Pan Julínek a ODS nejsou v lásce, pak budu předstírat, že jídlo v nemocnicích je chutné, a že jeho kritika a snaha o zavedení příplatku za něco, co si každý den běžně kupují za své peníze miliardy lidí na této planetě a to podle svých možností a individuálních chutí, tak že toto změnit i při léčbě v nemocnici, že je něco ukrutného. Nebo má snad pár "socialistických pojištěnců" toho času v době své hospitalizace v rámci zdravotnické péče mít v nemocničním zařízení stravu zdarma jako nějakou součást nám naordinované léčebné kůry? Nevěřím, že jako součást jakékoli léčebné kůry by mělo být výsledkem nechutenství a trauma pacienta z nuceného přijímání nechutné stravy. |
Já naopak neznám nikoho, komu by jídlo v nemocnici kdy chutnalo, a kdo by se právě přesně obráceně podle slov pana doktora nesnažil se svým "domácím cateringem" tomuto pocitově velice nepříjemnému "medicinskému úkonu" jakkoli vyhnout. Langusta je věc jistě velice dobrá, pane Kose, nicméně pro ony "domácí cateringové" služby na přípravu a dopravu do nemocnice poněkud náročná, ale kdyby byla součástí jídelního lístku s patřičnou cenou, minimálně ti, co jsou ochotni mimo jiné právě díky nezávislosti na nemocniční stravě, platit si individuální nadstandardní pokoje za peníze okolo 1.600kč na den, by jistě za klasický dobrý český gulášek, italské fettucine či čínský "sečuan" si neměli problém připlatit a nejen ti, i všichni ti, co si je dávají bežně každý den v restauracích či si je dokáží připravit doma sami. Myslím, že ankety udělané s pacienty musí toto jasně potvrdit, neb alespoň všichni z mého okolí mají zkušenost stejnou, a v žertu říkají: "Proboha, hlavně si nic neudělat a nedostat se do nemocnice", ne snad ze strachu z nějakého dalšího Zelenky, či z malé nemocenské, ale především z jídla, co by tam "museli" jíst. A pro každého je pocit z dobrého jídla natolik důležitý, že dát nějakou tu padesátikorunu za kvalitnější stravu by každý rád udělal, než být živ jen z nemocničního eráru. Víte, kdy mě poprvé napadlo si připlatit za stravu, kterou jsem dostával zdarma a která byla co do "kvality" srovnatelná s tou nemocniční? Na vojně. A jsem zvědavý kolik lidí, co nemá ODS v lásce v reakci na tyto mé zkušenosti nás posléze na BL bude přesvědčovat o tom, jak mu jemu osobně strava na vojně a v nemocnicích úžasně chutnala a chutná. |