28. 4. 2004
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
ilustrační foto - foto: Štěpán Kotrba
28. 4. 2004

Ponese se Svátek práce ve znamení nepokojů a násilností? Anebo jde o policejní výmysly?

Kdo se v Praze serve na Prvního máje?

Dezinformační kampaň české policie

Co byste si mysleli o člověku, kterého jednou postraší, on všude vypráví o hrozbě, jíž byl strašen, a pak se ukáže, že to byla naprostá blamáž. O něco později jej znovu postraší -- a on zas bez sebemenšího přemýšlení o tom, že by něco mohlo být jinak, jde a všude vypráví o tom hrozném ohrožení. Že existenci takového tvora nevěříte? Také bych nevěřil. Po posledním týdnu už věřím. Jmenuje se český policejní novinář.

Policisté strašili už v ročním předstihu zástupy radikálů přijíždějících bojovat proti summitu NATO. Nikdo moc neposlouchal organizátory a organizátorky protestních akcí, kteří říkali, že jejich cílem je v klidu demonstrovat svou alternativu a kreativně působit po celém městě (tedy něco dosti odlišného od programu na zasedání MMF a Světové banky, kdy bylo cílem, nijak netajeným, narušit zasedání). Novináři raději věřili absurdním lžím o anarchistických výcvikových táborech. Demonstrace proti summitu proběhly v naprostém poklidu a policisté i novináři zažili tak trochu blamáž. Nyní se domnívám, že je čeká něco podobného.

Autor byl dlouholetým spoluorganizátorem protestních akcí českých anarchistů proti kapitalismu

Právo, 27.04.2004, strana 12

(trj, ČTK)

Na bouřlivý 1. máj bude dohlížet 3500 policistů

Magistrát eviduje 24 akcí ke Svátku práce a vstupu do EU

PRAHA - V sobotu 1. května se pražská policie pěkně zapotí. K hokejovému šampionátu se přidají oslavy vstupu země do Evropské unie a Svátku práce. Vedle KSČM a anarchistů chtějí svůj názor dát patřičně hlasitě najevo i Mladí konzervativci, Národní sjednocení či Vlastenecká fronta.

"Během mistrovství světa má bezpečnostní opatření v Praze na starosti tisíc mužů. Ve významné květnové dny jich bude 3000 až 3500, včetně stálé pořádkové jednotky. Neznamená to však, že všichni budou v ulicích," řekl Právu David Kubalák z policejního prezídia. 450 policistů se na 1. máj sjede do Prahy z jiných krajů.

Policisté budou mít práci pravděpodobně už dopoledne, kdy se koná na Letenské pláni akce. V západní části Letenské pláně zároveň bude Pražský klub Mladých konzervativců demonstrovat proti narůstajícímu vlivu KSČM ve společnosti. Ihned po komunistech a konzervativcích se na Letenské pláni bude konat další mítink, a to 8. mezinárodní happening na podporu legalizace konopí. V poledne se u sochy sv. Václava na Václavském náměstí sejdou příznivci Národního sjednocení, a to v rámci akce: Den odporu proti vstupu ČR do EU. Odpoledne, od 13. hodin, se na Staroměstské náměstí chystají lidé z Vlastenecké fronty. Hodlají připomenout vstup ČR do Evropské unie a upozornit na možnou ztrátu národní suverenity. S proklamacemi u sochy mistra Jana Husa se nehodlají spokojit. Ohlásili tedy průvod. Má vést po trase: náměstí Franze Kafky, Kaprova, Mánesův most, ulice U lužického semináře, Mostecká, Malostranské náměstí, Nerudova, Ke Hradu a Hradčanské náměstí.

Násilí po pěti letech?

Policie má signály o tom, že se po pěti letech opět schyluje k násilným střetům, zejména mezi anarchisty - ti plánují především pochody po Vinohradech a Novém Městě - a příznivci hnutí skinheads.

Podle šéfa protiextremistického oddělení pražské policie Jiřího Kopečného by mohl být letošní rok obdobou 1. května 1999. Policisté se tehdy ostře střetli s anarchisty, když se snažili zabránit jejich potyčkám se skiny. Do anarchistů se pustili plexisklovými štíty a kopanci, demonstranti po nich na oplátku házeli dlažební kostky a lahve, i zápalné. Kopečný při letošních protestech očekává i účast radikálů ze zahraničí, do Prahy se asi chystají příznivci militantní anarchistické skupiny Antifašistická akce (AFA).

Na hraničních přechodech v této souvislosti nová bezpečnostní opatření nezavádějí. "Na státní hranici stále platí zpřísněná bezpečnostní opatření, která jsme zavedli po teroristických útocích v Madridu," zdůvodnila mluvčí cizinecké a pohraniční policie Klára Krejčí.

Oslav 1. máje se zúčastní i ODS, svá shromáždění nahlásila oblastní sdružení hned na několika místech: u pomníku Obětem komunismu či ve Strahovské zahradě. Vše by mělo odstartovat už v pátek 30. dubna. První minuty členství bude provázet čtvrthodinový ohňostroj na Letné, který začne s odbíjením půlnoci z pátku na sobotu. Město, které původně tvrdilo, že se ohňostroj zle dotkne hnízdících ptáků, k němu nakonec svolilo s podmínkou, že show nemá být příliš hlasitá.

Lidové noviny22.04.2004, strana 02

Autor čtk

Radikálové ze zahraničí se chystají na 1. máje do ulic Prahy

PRAHA - Stovky bojovně naladěných radikálů z Česka i zahraničí očekává policie 1. května v pražských ulicích. Má signály o tom, že se v hlavním městě po pěti letech zřejmě opět schyluje k velkým násilným střetům, zejména mezi anarchisty a příznivci hnutí skinheads. Kromě tradičních akcí spjatých se Svátkem práce panují tentokrát obavy i z protestů souvisejících se vstupem České republiky do Evropské unie.

"Podle informací, které jsou k dispozici, opravdu očekáváme velké střety a násilnosti," řekl šéf protiextremistického oddělení pražské policie Jiří Kopečný.

Podle něj by mohl být letošní rok obdobou 1. května 1999. Policisté se tehdy ostře střetli s anarchisty, když se snažili zabránit jejich potyčkám se skiny. Do anarchistů se tehdy pustili plexisklovými štíty a kopanci, demonstranti po nich na oplátku házeli dlažební kostky a lahve, i zápalné. U Národního divadla převrátili jedno policejní vozidlo. Výsledkem bylo 21 zadržených anarchistů, devět lehce zraněných policistů a poškozená policejní auta.

I letos bude podle Kopečného nejvíce ohroženo centrum Prahy, kritická je i oblast Letenské pláně v Praze 7. Anarchisté vyrážejí na oslavy 1. května do ulic každoročně. Zároveň se stejně jako stoupenci hnutí skinheads řadí k odpůrcům vstupu do unie. "Takže to bude další důvod, aby jich přijelo víc a dělali větší binec," poznamenal Kopečný.

Očekává přitom i účast radikálů ze zahraničí. Skupiny však nechtěl blíže specifikovat. Připustil pouze náznaky toho, že se do Prahy chystají příznivci militantní anarchistické skupiny Antifašistická akce (AFA).

Vedení pražské policie už minulý týden oznámilo, že období od 24. dubna do 9. května bude pro policii velmi náročné. Kromě akcí souvisejících se vstupem do Evropské unie, se Svátkem práce a s výročím konce druhé světové války se v metropoli uskuteční mistrovství světa v hokeji, ligová fotbalová utkání a také přípravný fotbalový zápas s Japonskem na mistrovství světa.

Hospodářské noviny, 22.04.2004, strana 03

Autoři Pavel Baroch, Aleš Vojíř

Policii vyjdou manévry při hokeji na 20 miliónů

Policisté se neobávají ani tak fanoušků, jako prvního května: očekávají největší střet anarchistů se skinheady za posledních pět let.

V dějišti mistrovství světa v hokeji - Praze a Ostravě - začnou o víkendu velké policejní manévry. Podobné těm, které Češi naposledy zažili před dvěma lety. "Opatření u nás se dají srovnat s přípravami na zasedání Mezinárodního měnového fondu nebo summitu NATO," tvrdí například šéf severomoravské pořádkové policejní jednotky Pavel Lessy.

Každý den bude jen v pražských ulicích zhruba tisíc policistů, kterým budou pomáhat stovky strážníků. Posílit je ještě může na pět set mužů z regionů. A na vytipované rizikové květnové dny nasadí policie až tři a půl tisíce lidí. A to nejen kvůli hokeji.

Strach z prvního máje

Na svátek práce totiž tradičně vycházejí do ulic anarchisté a skinheadi. Letošní 1. květen bude navíc dnem, kdy republika vstoupí do Evropské unie. Policisté předpokládají největší střety radikálních skupin za posledních pět let.

"Podle informací, které jsou k dispozici, opravdu očekáváme velké násilnosti," tvrdí šéf protiextremistického oddělení pražské policie Jiří Kopečný. Podle něj se mohou opakovat události z roku 1999, kdy bylo při potyčkách zraněno devět policistů a vzduchem létaly zápalné láhve. Za rizikové pokládají úřady i další dny: 28. dubna hraje na Letné česká fotbalová reprezentace přátelské utkání s Japonskem, 8. a 9. května se slaví konec války.

"Jsme připraveni tak, abychom všechno zvládli," věří ale ředitel pražské policejní správy František Snopek. Na případné větší nepokoje hodlá policie nasadit i vodní děla.

Kvůli potenciální hrozbě teroristických útoků během šampionátu bude v Praze a Ostravě více policistů se psy, kteří umějí vyhledat výbušniny. "Předpokládáme, že celkové náklady na bezpečnostní opatření by neměly překročit částku dvaceti miliónů korun," dodává David Kubalák z Policejního prezídia.

Fanoušci na záchytce

Pořadatelé mistrovství odhadují, že se na hokejové zápasy přijedou podívat desítky tisíc fanoušků z celého světa. Podle Pavla Lessyho z ostravské pořádkové jednotky jsou však hokejoví fandové na rozdíl od fotbalových méně agresívní. A proto prý nebezpečné střety nehrozí.

Fandů se ale obávají záchytky. Například Ostrava má pouze šestnáct lůžek pro opilce, v okolních městech je dalších devětatřicet. Radní severomoravské metropole proto chtěli zřídit sběrné stany pro opilce, návrh ale nakonec neprošel. Mezi nejvyhlášenější pivaře patří Finové a Švédové. Kolik jich ale nakonec do Česka dorazí, úřady přesně nevědí, odhady hovoří o několika tisících.

Na pořádek budou policisté dohlížet především v okolí stadiónů, kde se budou zápasy hrát. Posílené hlídky budou i na nádražích či letištích. Policie se rovněž zaměří na potírání kapesních krádeží a vykrádání automobilů.

Zločiny v regionech

I když část policistů z regionů přijede vypomáhat svým kolegům do Prahy a Ostravy, lidé v "oslabených" městech se nejspíše nemusejí obávat, že by u nich výrazně vzrostla kriminalita.

David Kubalák z Policejního prezídia tvrdí, že v regionech nebude úbytek policistů téměř vůbec poznat: "Běžná služba bude zajištěna jako před mistrovstvím."

Jeho slova potvrzují i zkušenosti z pražských zasedání Severoatlantické aliance a Mezinárodního měnového fondu: kupříkladu na Zlínsku, Liberecku nebo na Jihlavsku kriminalita - i přes nižší počet policistů v ulicích - tehdy nevzrostla. Naopak Pražané se nemohou spolehnout na to, že je více policistů ochrání od krádeží, vloupání a dalších trestných činů.

Před čtyřmi lety, když v Praze zasedli světoví finančníci, sice kriminalita poklesla na několik dní zhruba o polovinu. O dva roky později, při jednání NATO, ovšem takový propad už nenastal. Zloději se "otrkali". Počet trestných činů klesl pouze nepatrně.

První máj 1999 a dnes

Představitelé Policie ČR, zejména pak kapitán Kopečný, začali totiž před prvním májem zase strašit. Jenže to strašení už má dnes naprosto absurdní podobu. Kopečný hrozí opakováním prvního máje 1999. Nepřipomněl to, co bylo toho dne nejpodstatnější -- že tehdy policie poskytla ochranku hajlujícím neonacistům a poměrně brutálně rozprášila jejich odpůrce. Připomíná násilí těchto odpůrců (několik hozených molotovů a rozbitých policejních aut) -- které ovšem bylo až reakcí na násilí policie a na to, že pod její ochranou proběhl neonacistický průvod. Navíc tehdy bylo jasně deklarovaným cílem narušit shromáždění neonacistů a neonacistek.

Nyní je situace úplně odlišná. První máj je tentokrát připravován pod heslem "Za anarchistický svět, proti kapitalistické Evropě" jako poklidný politický protest a průvod mající připomenout tradici prvního máje a zároveň odmítnout kapitalismus a Evropskou unii, jak si lze přečíst v pozvánce na stránce ČSAF. V pozvánce uveřejněné v časopise A-kontra si můžete dále přečíst, že "těšit se mimo jiné můžete na fotbalový turnaj (...) pětičlenné týmy vítány." Pro pana Kopečného: Ne, při tomto fotbalu se žádné souboje hooligans konat nebudou.

Pokud by anarchisté a anarchistky chtěli narušovat neonacistickou demonstraci, jasně by to řekli a jasně by se pro to v předstihu snažili získat podporu, jako to dělali kdykoli dříve. České veřejné mínění je dosud navzdory všem, kteří je masírují řečmi o stejně zavrženíhodném "levicovém" a "pravicovém" "extremismu" silně antifašistické. Anarchisté a anarchistky by měli jiný problém -- neměli by letos na koho útočit. Přinejmenším neonacistické internetové stránky žádnou veřejnou akci neavizují. A i kdyby bylo na koho útočit, nestálo by to dnes za to. Jestliže v roce 1999 nastupovalo do ulic relativně silné hnutí s politickými ambicemi, dnes jsou neonacisté do značné míry rozvráceni. Zásluhu na tom mají i ti, kteří se jim snažili rozbíjet jejich tehdejší akce.

Kde se to v Praze možná serve

V Praze budou dvě ultrapravicové akce proti EU pořádané obskurními spolky Národní sjednocení a Vlastenecká fronta. Útočit na ně jako na fašistickou hrozbu by znamenalo přeceňovat jejich význam -- i když pokud bychom zvažovali pouze jejich ideologii, mělo by to své opodstatění. Lidé s mentalitou posledních (a náležitě zlobných) (ultra)vlastenců se sejdou a zapláčou nad ztrátou svého národního státu. Dějiny už jdou dávno mimo ně.

Dopoledne na Letenské pláni proběhne demonstrace komunistů -- a proti ní demonstrace antikomunistů svolaná Mladými kozervativci. Nedemokratičnost této akce bylo už na Briských listech rozebírána zde (http://www.blisty.cz/art/17637.html). Lze jen dodat, že její organizátor, Lukáš Petřík, šéf sekce "spolupráce pravice" Mladých konzervativců, zároveň publikuje na stránkách ultrapravicových uskupení jako Obrana národa či Národní myšlenka (mimo jiné tuto dojemnou báseň prozrazující, že jako každý nacionalista má pan Petřík určité problémy s vlastním jazykem - http://www.svedomi.cz/basne/pel_krvave_rudy_obzor.htm). Lze si tedy představit, o jakou pravici se při oné spolupráci jedná. Je klidně možné, že na Letenskou pláň přijde řada mladých ultrapravičáků a ti se budou snažit demonstraci KSČM účinně narušit.

Proč?

Pan Kopečný varuje před nepokoji a násilnostmi, jinak se ovšem tváří velmi tajemně. Pouze naznačuje, že by je prý měla páchat Antifašistická akce -- prý přijedou i zahraniční členové.

Ale ouha. Antifašistická akce je v ČR součástí Federace anarchistických skupin a ta pořádá svoji demonstraci v Jihlavě . Takže se její účast na panem Kopečným slibovaných nepokojích bude konat asi jen dost sotva. Leda by tu radikálové ze zahraničí chystali takové peklo, že by před ním i jejich česká pobočka raději odjela do Jihlavy :-)

Je pochopitelné, že si pan Kopečný chce udržet renomé "bojovníka proti extremistům" a milionový rozpočet, který se na tuto činnost vynakládá. A že si chce udržet i osobní prestiž, která z toho pramení -- jistě se těší, jak zase bude na celostránkové fotografii sexistického plátku Maxim a až zas obšťastní jeho čtenáře moudry jako "obušek je nejlepší" jako to udělal v jeho čísle z listopadu 2003. Všechno má ale své meze, které diktuje zákon, když už ne dobrý vkus. A navíc -- lhát se nemá, jak říkala snad i panu Kopečnému maminka a když ne maminka, tak paní učitelka.

Letošního prvního máje budou za masivní policejní asistence anarchisté pochodovat Prahou, aby si pak prudce nebezpečně a extremisticky zahráli někde na trávníku fotbal. Třeba se ti těžkooděnci budou hodit aspoň jako branky... Jen jsem zvědav, napokolikáté už konečně přestanou čeští novináři věřit panu Kopečnému, nebo si alespoň začnou jeho informace ověřovat.

Poznámka Štěpána Kotrby: Redakce Britských listů kontaktovala včera kapitána Kopečného, aby upřesnil charakter ohrožení a potvrdil čísla, která se objevila v médii převzaté zprávě ČTK. Kapitán Kopečný redaktorovi BL sdělil, že on nikdy takové informace médiím neposkytl a o varování v souvislostech s rokem 1999 nehovořil. Kapitán Kopečný je normální policajt, který si dělá svou práci - dbá (někdy i trochu nestandardními metodami) na dodržování zákonů státu, který ho povolal do služby. Dělá svou práci už dlouho. Politicky i ideologicky neutrální, vázán zákonem. Není ale idiot, aby si ničil pověst průhlednou a lehce konfrontovatelnou lží. Kdo tedy vytváří "zprávy" o hrozícím nebezpečí? PR oddělení ministerstva vnitra? Média sama? Fanatik v redakci ČTK? Pokud Česká tisková kancelář neprokáže opak zveřejněním zvukových záznamů rozhovoru s kapitánem Kopečným na svých stránkách, nelze již bohužel důvěřovat jejím informacím.

Podle informací Britských listů z okruhu pražských anarchistů a antiglobalistů se žádný násilný konflikt neočekává. Právo vyslovit svůj názor na ohlášené manifestaci má stejně tak premiér Špidla, jako Ondřej Slačálek. Fakt, že mají každý jiný názor na vstup ČR do EU, ještě nic neznamená. Názor prezidenta Klause je bližší názoru Ondřeje Slačálka než názoru Vladimíra Špidly. Ti "nejskalnější" demonstranti odjedou či už odjeli do Polska. Varšava má také své kouzlo v nadcházejících dnech. Také vstupuje do EU a navíc - fanaticky obhajuje americkou okupační válku v Iráku.

                 
Obsah vydání       28. 4. 2004
28. 4. 2004 Xenofobie a rasismus na Slovensku se dostávají z chronického do akutního stádia Darius  Nosreti
28. 4. 2004 Zákon o DPH -- mediální fraška Petr  Baubín
28. 4. 2004 Američané útočí na město Fallúdža
28. 4. 2004 Irák: Američané se připravují na totální válku
28. 4. 2004 Kdo se v Praze serve na Prvního máje? Ondřej  Slačálek
28. 4. 2004 Kocourkov na druhou Jan  Čulík
28. 4. 2004 Jak Václav Klaus "privatizoval" české hospodářství Václav  Žák
28. 4. 2004 Překvapení: Praha leží západněji než Vídeň!
28. 4. 2004 Spojené státy přiznaly omyl - nyní vítají baathisty do irácké státní služby i do armády Miloš  Kaláb
28. 4. 2004 Zpravodajství iráckého odboje za dny 16. - 18. dubna 2004
28. 4. 2004 Ze drem vil finali kum tru!!! Oldřich  Průša
28. 4. 2004 Studený čumák 2. Jan  Paul
28. 4. 2004 Vyplašení zajíci během honu Miloš  Dokulil
27. 4. 2004 Kavan: Hybášková se mě bála. Čím jsem si zasloužil takovouto chválu? Jan  Kavan
27. 4. 2004 Zelený euroskandál Jan  Čulík
28. 4. 2004 Silniční spojení mezi českou a polskou částí euroregionu Těšínské Slezsko se zlepšilo Jaroslav  Hlaváček
28. 4. 2004 Bláboly Ludvíka Vaculíka Vladimír  Rott
27. 4. 2004 Plán na likvidaci našeho národa je zpět na horizontu, ale bude proveden jinými metodami
27. 4. 2004 Mají příbuzní obětí právo pozabíjet a oloupit rodiny vrahů a těch, kteří jim poskytnou útočiště?
27. 4. 2004 Paříž: "Pánové, to je konec vaší kariéry. Ten zákon jsem udělal já." Jana  Roy
28. 4. 2004 Kypr: Okupace území EU cizí mocností Martin  Mařák
28. 4. 2004 "Za anarchistický svět, proti kapitalistické Evropě"
27. 4. 2004 Million Marihuana March podporuje rozdělení drog
27. 4. 2004 Exkomunikace Bohumil  Kartous
27. 4. 2004 Vyberte si vědu a budete mít vždycky o čem psát
27. 4. 2004 Krveprolití ve Fallúdži by znamenalo katastrofu
27. 4. 2004 "Nikdo nemá právo požadovat od občana dokumenty"
26. 4. 2004 "Nativistická hysterie" Samuela Huntingtona
7. 4. 2004 Chcete učit češtině na Glasgow University?
29. 12. 2003 Nenechte si ujít: nový knižní výbor z Britských listů
18. 6. 2004 Inzerujte v Britských listech
7. 4. 2004 Hospodaření OSBL za březen 2004
22. 11. 2003 Adresy redakce

Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
28. 4. 2004 Jak Václav Klaus "privatizoval" české hospodářství Václav  Žák
28. 4. 2004 Kocourkov na druhou Jan  Čulík
28. 4. 2004 Kdo se v Praze serve na Prvního máje? Ondřej  Slačálek
27. 4. 2004 Kavan: Hybášková se mě bála. Čím jsem si zasloužil takovouto chválu? Jan  Kavan
27. 4. 2004 Zelený euroskandál Jan  Čulík
27. 4. 2004 Plán na likvidaci našeho národa je zpět na horizontu, ale bude proveden jinými metodami   
27. 4. 2004 Exkomunikace Bohumil  Kartous
27. 4. 2004 "Nikdo nemá právo požadovat od občana dokumenty"   
27. 4. 2004 Vyberte si vědu a budete mít vždycky o čem psát   
27. 4. 2004 Mají příbuzní obětí právo pozabíjet a oloupit rodiny vrahů a těch, kteří jim poskytnou útočiště?   
26. 4. 2004 Česká Strana zelených vyloučila Milana Horáčka "pro hrubé porušení stanov"   
26. 4. 2004 Kanada nesplnila slib, že nebude kritizovat americkou válku proti Iráku Miloš  Kaláb
26. 4. 2004 "Nativistická hysterie" Samuela Huntingtona   
23. 4. 2004 Jak na bakterie odolné vůči antibiotikům Miloš  Kaláb
23. 4. 2004 Whistleblowers: upozorňování na nešvary uvnitř ministerstev i jiných úřadů Miloš  Kaláb

Neonacismus a extremistická hnutí v současné Evropě RSS 2.0      Historie >
28. 4. 2004 Kdo se v Praze serve na Prvního máje? Ondřej  Slačálek
9. 2. 2004 Skupina JKG jsou nebezpeční neonacisté   
19. 1. 2004 Privatizace veřejného prostoru a "veřejné" násilí páchané na lidech Štěpán  Kotrba
10. 11. 2003 O Romech a skinheadech Stanislav  Holubec
13. 8. 2003 Kauzu Mein Kampf byl měl rozhodnout český ústavní soud Karel  Mašita
12. 8. 2003 Pan Hitler by z nás měl radost Ladislav  Kahoun
14. 7. 2003 Co říká zpráva Ministerstva vnitra o extremismu a co už neříkají média Štěpán  Kotrba
9. 6. 2003 Postihy novinářů: již neheroldovat, lébrž nutno konat Karel  Mašita
15. 4. 2003 "Musíme chránit existenci bílých lidí"
aneb bude se konat koncert neonacistických blackmetalových kapel?
Petr  Záras
14. 3. 2003 Hamán Richard  Feder
28. 2. 2003 Krívajúca analógia Peter  Greguš
24. 2. 2003 Putovanie pocitovým svetom pacifizmu v Nemeckej spolkovej republiky   
19. 2. 2003 Mein Kampf: Adolf Hitler o sebe a svojich cieľoch Peter  Greguš
19. 2. 2003 Mein Kampf a 21. storočie Peter  Greguš
10. 2. 2003 Diskriminácia -- vec, o ktorej sa nepatrí hovoriť Radovan  Geist

1. máj RSS 2.0      Historie >
28. 4. 2004 "Za anarchistický svět, proti kapitalistické Evropě"   
28. 4. 2004 Kdo se v Praze serve na Prvního máje? Ondřej  Slačálek
2. 5. 2003 Baťovské 1. máje ve Zlíně Jiří  Bakala
30. 4. 2003 Památce popravených anarchistů z chicagského procesu   
29. 4. 2003 První máj s komunisty, sociálními demokraty a odboráři   
28. 4. 2003 Anarchistický 1. máj
"Za svobodnou anarchistickou společnost"
  

Válka politiků, policajtů a tajných agentů o moc a o peníze RSS 2.0      Historie >
28. 4. 2004 Kdo se v Praze serve na Prvního máje? Ondřej  Slačálek
30. 10. 2003 Srba: Mrzena má více rozumu než vedení České televize Štěpán  Kotrba
27. 10. 2003 K čemu povede "televizní přenos" procesu se Srbou Tomáš  Pfeffer
2. 9. 2003 Srba přiznal nelegální financování rozvědky Štěpán  Kotrba
14. 7. 2003 Kdo dnes může bez povolení odposlouchávat i poslance? Štěpán  Kotrba
6. 6. 2003 Nebezpečný Národní bezpečnostní úřad Miroslav  Polreich
5. 5. 2003 Slušní huliči, slušní policajti - slušný víkend Štěpán  Kotrba
17. 3. 2003 Neonacisti dokopali chlapca, policajti neurobili nič Martina  Ferenčíková
13. 3. 2003 Srba a konec vojenské rozvědky v Čechách Štěpán  Kotrba
27. 2. 2003 Štátu chýba nová generácia nezaťažených pracovníkov rezortu vnútra i tajnej služby Peter  Takáč
9. 1. 2003 Pět vloupaček, Kavan, Hubálek a indická větev případu Srba Štěpán  Kotrba
21. 11. 2002 Falešné dredy
aneb jak nevyšel pokus o policejní transparent
Jindřich  Lukáš
4. 11. 2002 Golfový obchůdek Ivana Langera za peníze kampeličkářů Radek  Mokrý
18. 10. 2002 Zákon tvrdé ruky aneb konec demokratů v Čechách Štěpán  Kotrba
15. 10. 2002 Policajt - priateľ alebo "otrava" ? Lubomír  Sedláčik