15. 8. 2002
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Jiné zprávy
Zprávy, o kterých se v Česku mnoho nedovíte. Zprávy ze světa, který není jiný. Zprávy, které ale jiné jsou.
připravuje Štěpán Kotrba
Resources in English on Czech film, literature and politics
Rozšířené vyhledávání Google
  Hledej na WWW
  na www.blisty.cz
  na www.britskelisty.cz

zpravodajství Google






Rozšířené vyhledávání Google



Ekonomická krize
Ropný šok
Encyclopaedia Britannica


Reklama
Britské listy využívají
mediálního monitoru
Newton IT
překladače a slovníky
EUROTRAN 2006
WORDMASTER 2006
SLOVO - Politicko spoločenský týždenník
Politicky nekorektní karikatury Michaela Marčáka
Siromacha - román na pokračování
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
FOTOGALERIE Tomáše Peicny
14. 8. 2002

většinou ze 14. 8. 2002 naleznete v této fotogalerii Tomáše Peciny.

České Budějovice
15. 8. 2002

postupně mapují fotogalerie Štěpána Kotrby. Snímky jsou to pozoruhodné a často otřesné. Zde je povodeň okolo Zvíkova, zde je Týn nad Vltavou, zde jsou letecké snímky z povodní v Českých Budějovicích, zde je stav povodně na Orlíku, tady jsou snímky z cesty letadlem z Hluboké do Prahy.

Vladimír Špidla je podle CNN ministerským předsedou v Polsku
15. 8. 2002

Vladimír Špidla je podle CNN ministerským předsedou v Polsku. (Vypovídá to, bohužel, dosti přesně o tom, jaké má Západ všeobecné povědomí a informace o střední Evropě.)

Zatopená Kampa 14.8.v noci
15. 8. 2002

Praha 15. 8. 2002, 4 hodiny ráno - Kdykoliv mám vyjádřit verbálně silný zážitek, zakouším pocit bezmoci, který vrhá fragmenty představovaných slov zpět do hlubiny niterných vzpomínek. Po vypjatém a mimořádném zážitku cítím se být vždy opuštěn vším, co by mi jen trochu pomohlo rekonstruovat prožité události. Když jsem dnes kolem jedné hodiny ranní vstoupil do míst které důvěrně znám nejen osobně, ale během posledních dnů i zprostředkovaně skrze média, zmocnil se mě podivný pocit, který jsem byl schopen jen obtížně identifikovat. Ocitnul jsem se sám a jen se svým synem v zakázaném pásmu, kam v současné době až na výjimky nevstoupí lidská noha. Místa, kde jindy a za jiných okolností korzují davy turistů a vzdáleně sem doléhá hluk velkoměsta byla zcela pohlcena tichem, vodou a tmou.

15. 8. 2002

Máme ověřené informace od některých evakuovaných lidí, že v krizovém centru pro Prahu 1 jsou dost velké zmatky. Ve snaze zjistit, jak to vypadá s jejich domovy, volají nyní na k těmto účelům zřízená a v České televizi inzerovaná telefonní čísla, avšak dostávají naprosto chaotické odpovědi.

Na otázku jak to vypadá s vodou konkrétně v Mostecké ulici, bylo například odpovězeno otázkou, kde že se Mostecká ulice nalézá.

S ohledem na obavy evakuovaných lidí z těchto míst je naprosto nehoráznou lží jim tvrdit, že Mostecká ulice je zatopena anebo že voda je dokonce až na Malostranském náměstí. Ti lidé tam bydlí, obávají se o své domovy a pokud už jsou zřízena podobná centra, měli by také dostat správné informace. Voda v Mostecké ulici není a ani nebyla, což mohu 100 % potvrdit z dnešního časného rána, protože jsem jí osobně procházel na Karlův most. S ohledem na příznivý povodňový stav považuji osobně další uzavření Mostecké ulice pro její obyvatele za zcela nesmyslnou buzeraci.

15. 8. 2002

byla publikována zde. Fotogalerie je obrazovým doplňkem k Opožděné reportáži z ohrožené Prahy od Jana Paula, viz zde.

Přinášíme nyní především obrazové svědectví - co zatím k povodňové situaci dodávat slovy? (JČ)

Nábřeží u Revoluční v Praze
14. 8. 2002

najdete v této fotogalerii Jana Panocha; fotografie Dana Paula jsou zde.

15. 8. 2002

Musím pochválit Markétu Fialovou na ČT 1, převzala moderování nepřetržitých zpráv a je naprosto báječná. Oproti Klepektovi jako zjevení z jiné televize, snad skoro z BBC... Mluví spatra, souvisle, klidně a informovaně, konstatuje Filip Rožánek.

15. 8. 2002
Bohumil Klepetko předvedl v celé nádheře všechen svůj moderátorský neum. Blok nepřetržitého zpravodajství České televize začal uvádět ve středu po čtvrté hodině odpolední, bohužel selhal už při úvodu - jeho přivítání s diváky bylo nejisté, zamotané, místy připomínalo mektání ("Ve studiu .... méééé... s námi teď bude šéfka ...méééé.... Státního úřadu pro jadernou bezpečnost Dana ...mééé... Drábová."). To vše doprovázel svojí tradiční mimikou oscilující mezi výrazy "kynoucí těsto" a "těžká zácpa" - při spojení s reportéry zatahoval dolní ret, kousal se do něj a do toho napínal obličejové svaly.
15. 8. 2002
Švýcarsko a Jugoslávie tento týden oficiálně odmítly pokusy Spojených států donutit tyto země k podpisu bilaterálních dohod,jejichž cílem mělo být zabránit, aby nemohli být Američané pohnáni před nově vytvořený Mezinárodní trestní soudní dvůr. (Informace v angličtině viz např. zde.)
15. 8. 2002

Pár základních informací:

  • Podle prognózy vodohospodářů by měla Vltava v Praze od 5 hodiny ranní klesat rychlostí 30 cm za hodinu.
  • V Lipencích na okraji Prahy začala voda klesat.
  • O půlnoci v centru Prahy stále ještě nešla elektřina a lidé tak neměli přístup k informacím televize a rozhlasu.
  • Stav vody ve 23:00 byl v Praze Chuchli 740 cm, na Berounce v Berouně 561 cm. Ve středu ve 20 hodin dosahovaly záplavy v ulicích Karlína stále 4 metrů.
  • Veškerou pomoc v souvislosti s povodněmi koordinuje český Červený Kříž.
  • I nadále jsou Hlávkův a Barrandovský most jediné průjezdné mosty pro automobily.
  • Bez elektřiny zůstala včera v noci čtvrtina Českých Budějovic.
  • Česká spořitelna byla nucena vinou záplav v 18:00 přepojit řízení sítě bankomatů do náhradního provozu. Bankomaty jsou po krátké odstávce opět k dispozici. Rovněž platby kartami u obchodníků fungují bez omezení.
  • Asi na půl miliardy se zatím odhaduje škoda, kterou voda způsobila pražskému metru. To je stále kompletně zatopené ve stanicích Vltavská, Florenc na trase B i C, Křižíkova a Invalidovna.
  • České dráhy obnovily provoz na trati mezi Prahou a Berounem. Mezi Hlavním nádražím a nádražím Praha Smíchov jezdí kyvadlově vlaky v půlhodinovém intervalu. Mezi Smíchovem a Řevnicí jezdí kyvadlově soupravy a v úseku Řevnice - Beroun budou rychlíky zastavovat ve všech stanicích. Horší situace je v Ústí nad Labem, kde bylo hlavní nádraží z bezpečnostních důvodů uzavřeno pro nástup a výstup. Cestující ve stanici mohou pouze přestupovat na vlaky, které ve stanici zastavují.
  • 15. 8. 2002
    Dnes prerokuje krízový štáb Ministerstva vnútra SR žiadosť českých orgánov o pomoc v podobe čerpadiel, bagrov, iných foriem technickej a humanitárnej pomoci, prípadne finančných prostriedkov. Ako sa predbežne vyjadril minister vnútra Ivan Šimko, hodlá Slovensko podľa svojich možností vypomôcť. Treba však brať na zreteľ, že ani tunajšie povodia ešte nepovedali posledné slovo, i keď odborníci neočakávajú ani zďaleka taký rozsah škôd ako v ČR.
    15. 8. 2002

    je na adrese http://www.ideon.cz/arch, informuje Martin Sviták.

    14. 8. 2002

    Zde na stránkách BBC uvidíte fotografii zaplaveného Zwingeru a dočtete se, že se záplavy začaly přesunovat na území bývalého východního Německa. Zpráva poznamenává, že, jak se zdá, uniklo centrum Prahy tomu nejhoršímu.

    "Situace je pro zaplavenou Prahu kritická," napsaly mezinárodní internetové stránky BBC ve středu 18.01 českého času a dodaly, že vládnou obavy, že vzdutá Vltava zaplaví historické centrum Prahy. Ve středu odpoledne dosáhla Vltava své nejvyšší hladiny a podle úřadů se prý nyní voda zvyšuje už jen pomalu.

    Na tomto místě informují internetové stránky BBC o zvířatech, která musela být usmrcena v pražské zoo.

    Jiný článek o evakuaci pražských prostor ze středy 14. 8. je na stránkách BBC zde

    Nová fotogalerie BBC ze zaplavené Prahy ze středy 14.8. je zde.

    14. 8. 2002

    Vážení,

    na stránkách http://sp.pspace.cz se nachází aktuální seznam pomoci ZDRAVOTNICKÉHO ZÁSOBOVÁNÍ, státní podnik. Zveřejněním této informace pomůžete řadě lidí, zvláště těm, kteří jsou umístěni v evakuačních centrech.

    V nabídce jsou např. obvazové materiály, pleny (nyní hodně potřebné), hygienické potřeby apod.

    Daniel M. Žák

    15. 8. 2002

    For those willing to help, an account has been opened by the American Friends of the Czech Republic in co-operation with the Czech Embassy. Tax deductible contributions can be made by writing a check to "AFoCR - Prague-Needs-Help-Flood Relief Fund" and sending it to "AFoCR - Prague-Needs-Help-Flood Relief Fund", Citibank FSB, 1901 Wisconsin Ave. N.W., Washington, DC 20007. The following account number can be used for transfers: 1507-4188, routing No. 254070116.

    15. 8. 2002

    Přednosta okresního úřadu ve Strakonicích zřídil konto na obnovu obcí Metly a Předmíř (Metly jsou osadou Předmíře, stejně jako velmi poškozené Zamlýní), které byly smeteny vodou po protržení hrází rybníků Melína a Metelského. Č.ú. 161 776 109/0600 u GE Capital Bank Blatná, ul. J.P. Koubka 81, informuje Jaroslava Čajová.

    15. 8. 2002

    Zdarma po dobu povodni nabizi datove centrum GTS Telehouse umisteni a provoz serveru organizacim, kterym v dusledku povodni zkolabovaly kvuli odpojeni techto serveru datove ci internetove sluzby, napriklad webove stranky. GTS Telehouse, ktery je umisten na prazskych Vinohradech v bezpecne vzdalenosti od vody a dieselovymi agregaty je zajisten i proti dlouhodobym vypadkum elektrickeho proudu, je stale pripraven postizenym organizacim poskytnout okamzitou kapacitu v celkove vysi 1 Gbits/s. Volejte 0800 31 31 31.

    14. 8. 2002

    Pokud by nefungovala adresa povodne.aktualne.cz, lze použít alternativní adresy zaplavy.atlas.cz (je to stejná stránka). iDNES funguje v minimalistickém provedení, Lidovky poskytují servis na adrese zpravy.centrum.cz/zaplavy/minuty, připomíná Filip Rožánek. Stránky Českého rozhlasu byly ve středu po poledni mimo provoz, protože je budova rozhlasu bez proudu (rozhlasové vysílání má vlastní generátory, nikoliv však redakce internetových stránek) dodáváme my.

    Novotného lávka
    14. 8. 2002

    Praha, středa 14. srpna, 14.30:

    Co platilo předevčírem, neplatilo včera, a co platilo včera, neplatí dnes. Je nyní naprosto zjevné, že odhady "vodohospodářů" jsou jen minimálně závazné pro nejbližší vývoj povodňové situace v Praze a uklidňující slova primátora Igora Němce ze včerejší noci mají už dnes jiný kontext. Není proto překvapivé, že některé komentáře o menší povodni v Praze se tak v kontextu s dalším zvyšováním hladiny Vltavy dostávají do důkazní nouze. Jenomže i vodohospodáři jsou omylní lidé a voda je nespoutaný přírodní živel. Je proto evidentní, že každé aktuální referování o situaci v hlavním městě má jen omezenou časovou platnost. Rozsah povodní v některých částech Prahy jako je například Zbraslav, soutok Vltavy a Berounky, Lahovice, Velká Chuchle, Kampa, Karlín, Holešovice a Troja je opravdu poměrně značný, nicméně zatím lze stále odhadovat, že i po protržení ochranných barier a vylití vody do Starého Města zřejmě přesto nedosáhne intenzity srovnatelné s jihem republiky.

    Vysílání České televize v pragocentrismu ovšem nadále pokračuje. Je skutečně otázkou, proč se diváci z jiných koutů republiky musí stále dívat na přihlížející čumily, houkající policejní vozy projíždějící prázdnými pražskými ulicemi a na prosakující vodu mezi protipovodňovými barierami na staroměstském břehu Vltavy. V sekvenci "bez komentáře", která předpokládá jistou dramatickou schopnost vlastní výpovědi, vyznívá takovéto plácání filmovým materiálem opravdu trapně. Česká televize je i dnes vizuálně neuvěřitelně nepružná a nadále pokračuje ve stereotypním obrazovém zpravodajství, aniž by se snažila lidem přiblížit detailnější pohledy na jiné části postižených míst v České republice.Slovo divák je odvozeno od slova dívati se, bohužel však není příliš na co. Kde dnes zůstala všechna kdysi vyřčená slova o nenahraditelnosti tohoto rodinného stříbra?

    FOTOGALERIE Britských listů
    13. 8. 2002
    Ústí nad Labem - Vánoce o prázdninách zažívají školáci, ale i lidé dříve rození. Stojí na mostě prezidenta Beneše a pod nimi plave dravá špína. Svět relativního dostatku, ve kterém žijí (a já také) je chudý na zážitky. Infuze přiblblých seriálů, nechytrých soutěží a najednokopytních detektivek se snaží trochu rozčeřit hladinu všednodennosti. A náhle záplavy. Nic krásnějšího (čti: dramatičtějšího) letos lidé na mostě nezažijí. Je úterý 12. srpna a labskou kotlinou v Ústí nad Labem se vznáší vůně prazvláštnosti. Všichni netrpělivě čekají až voda stoupne více a ještě víc a ještě... Je to droga. Daleko silnější než chaotické zpravodajství v televizi.

    Když jsem se kolem páté hodiny odpoledne vrátil do suchého ne-nábřežního mimo-záplavového bytu a pustil ČT 1 a viděl několikrát za sebou stále stejné záběry vodo-tečení mokro-městy, pach zažitého, skutečně se valícího živlu byl nedocenitelný...

    FOTOGALERIE z Ústí n. Labem (bude doplňována průběžně)

    14. 8. 2002
    Hnuti DUHA v teto tiskove zprave v utery upozornilo, ze povodne nejsou pouze katastrofalnim vykyvem pocasi, ale maji rovnez dulezite ekologicke priciny.
    14. 8. 2002
    Normálně je zapotřebí vydatných dešťů, trvajících déle než týden na to, aby vystoupila velká řeka z břehů, argumentují internetové stránky společnosti BBC. Ani v létě není nezvyklé, aby se přes Evropu pohybovaly systémy nízkého tlaku a přinášely bouře a déšť. Tentokrát však došlo k tomu, že trasa tlakové níže byla nezvyklá. Počasí prostě totiž může být nevypočitatelné:
    13. 8. 2002
    Minulý týden vydala organizace Greenpeace dvě fotografie téhož místa v Arktidě - ledovce Blomstrandbreen. První pořídil Norský polární institut v roce 1918, druhou pořídili aktivisté z organizace Greenpeace o předminulém víkendu. Na fotografii z roku 1918 zakrývá ledovcová stěna výhled na hory na ostrově Svalbardu, který leží asi 550 km severně od Norska. Na fotografii z roku 1918 jsou z hor za stěnou ledovce vidět jen špičky hor. Na druhé fotografii z téhož místa, pořízené v minulých dnech, jsou vidět z ledovce jen zbytky a z pohoří na ostrově Svalbardu je vidět daleko větší část. (Greenpeace o tom píše v angličtině na této stránce; naleznete tam celou řadu fotografií ledovců z nejrůznějších částí světa, jak vypadaly před desítkami let a jak vypadají dnes.)
    13. 8. 2002
    Vědci objevili organismus, který je prý nejstarší formou života na této planetě. Živí se konzumací metanu a bylo by možné ho využít k boji proti globálnímu oteplování. Tento organismus žije na dně Černého moře, o němž se dříve předpokládalo, že tam není žádný život. (Informace v angličtině viz zde.)
    17. 6. 2002

    Nový správce redakčního systému Britských listů Dominik Joe Pantůček nyní energicky dokončuje různé dosud nedodělané funkce redakčního systému, za což mu velmi děkujeme. Právě byl zprovozněn seznam článků podle autorů, zatím od 1. 10. 2001. Klikněte na Autory Britských listů a v seznamu pak u každého jména na uvedený počet článků: zobrazí se vám odkazy na všechny texty, které jednotliví autoři pro BL napsali od loňského října.

    23. 7. 2002

    Dominik Joe Pantůček zprovoznil chronologický archiv, obsahující jednotlivé články starších vydání Britských listů, viz zde a pravý horní roh stránky BL nad kalendářem (který vám umožňuje, kliknutím na jednotlivá data, také přístup ke starším vydání časopisu).

    14. 5. 2002

    Hledáme spolupracovníky, kteří by byli ochotni v zájmu nezávislé, investigativní, neúplatné práce ve prospěch české společnosti věnovat Britským listům několik hodin práce týdně, zejména psaním článků o nejrůznějších aspektech života české společnosti, o těch tématech, které se týkají obyčejných lidí (nezajímá nás příliš, co tvrdí politikové a "profesionální" novináři). Usilujeme o získání nezávislých financí z mezinárodních zdrojů, a tak doufáme, že práce případných spolupracovníků bude v dlouhodobější perspektivě honorována.

    Pište prosím na tuto . Děkuji.

    Šéfredaktor.

    21. 1. 2002
    Přejete-li si, aby Britské listy dále působily efektivně jako nezávislý strážce veřejného zájmu v ČR, přispějte, prosím, obdobně jako loni, libovolnou částkou na financování jejich investigativní práce v ČR, která se nedá dělat bez plného pracovního nasazení. Zde uvádíme podrobnosti, jak je možné přispět. Upozorňujeme, že finanční příspěvky na činnost Britských listů jsou odečitatelné od základu daně.
    Redakční výběr nejzajímavějších článků z poslední doby RSS 2.0      Historie >
    15. 8. 2002 "Správná ženská má vydržet trochu bolesti."   
    15. 8. 2002 USA, Irák, humanitární organizace a nezávislost   
    15. 8. 2002 Monitor Jana Paula: Byl jsem v zakázaném pásmu Jan  Paul
    15. 8. 2002 USA odmítnuty ohledně mezinárodního soudního dvora   
    15. 8. 2002 Tragický Klepetko Filip  Rožánek
    13. 8. 2002 Vánoce, hysterie a housky František  Roček
    13. 8. 2002 Klikatě zmatečné bláboly o povodních v ČR Karel  Mašita
    13. 8. 2002 Pomohl jsem Hollywoodu odsoudit miliony lidí na smrt Miloš  Kaláb
    13. 8. 2002 Vědci: na chaos, způsobovaný záplavami, si budeme muset zvyknout   
    12. 8. 2002 Pokrytectví levice: proč zapomínají i anglikánští biskupové na oběti Saddamova režimu?   

    Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
    12. 8. 2002 Pokrytectví levice: proč zapomínají i anglikánští biskupové na oběti Saddamova režimu?   
    8. 8. 2002 Zlikvidujme Saddáma Husajna   
    8. 8. 2002 Zapomenutým Afgáncům nabízí OSN nové peklo   
    8. 8. 2002 Jak odstranit Saddáma Husajna: britská média jsou nejednotná   
    6. 8. 2002 OSN nezveřejní zprávu o americkém masakru Afghánců   
    6. 8. 2002 Bushova válka "dobra proti zlu" dospěla do vesnice Hadžibirgit   
    31. 7. 2002 Jak na sebe Češi "navzájem dohlížejí"   
    31. 7. 2002 Tribunál: Osoby podezřívané z terorismu jsou zadržovány protizákonně   
    29. 7. 2002 Podlehne Saúdská Arábie organizaci al Qaeda?   
    17. 7. 2002 Fisk: Ani vůči extremistům bychom se neměli vzdávat civilizovaných hodnot   

    Genderová nerovnost ve společnosti RSS 2.0      Historie >
    15. 8. 2002 "Správná ženská má vydržet trochu bolesti."   
    22. 7. 2002 Jak dnes žijí ženy v Afghánistánu? Drsně   
    16. 7. 2002 Koniec živnosti "plodenie detí" ? Lubomír  Sedláčik
    8. 7. 2002 Znásilňování žen jako válečná zbraň   
    5. 6. 2002 Pád Berlína v roce 1945 byl obrovskou vlnou sexuálního násilí   
    6. 5. 2002 George Bush se spojil s Vatikánem a s muslimskými zeměmi v tažení proti sexuální osvětě   
    23. 4. 2002 Policajt ve škodovce: Hospodine, řiď naši ruku! Jan  Čulík
    11. 4. 2002 Zkrátila se doba, za kterou se duše dostane do těla? Anna  Wintrová
    8. 4. 2002 Tak máme novou miss 2002... Daniela  Pilařová
    26. 3. 2002 Další žena v Nigérii odsouzena k ukamenování   

    Školství RSS 2.0      Historie >
    8. 8. 2002 Kritické myšlení   
    3. 7. 2002 Vysvědčením se nemají děti trápit Pavel  Bráborec
    20. 6. 2002 Hledají se odborníci na integraci Romů do českého školství   
    13. 6. 2002 Agresivní lidé mají velký strach   
    10. 6. 2002 Britský ministr vnitra ustoupil: děti žadatelů o azyl budou nakonec chodit do normálních škol   
    4. 6. 2002 O českém biflovacím školství Fabiano  Golgo
    29. 5. 2002 Vzbouření v Dolní sněmovně proti vylučování dětí žadatelů o azyl ze školy   
    22. 5. 2002 Proč nedodržuje katedra politologie VŠE úřední hodiny pro styk se studenty? Aleš  Žďárek
    17. 5. 2002 Učitelia ako ovce Lubomír  Sedláčik
    14. 5. 2002 Vstupte svými názory do dnešního pořadu ČT "Bez imunity" o školství Michal  Rusek

    Volby 2002 RSS 2.0      Historie >
    25. 7. 2002 DOKUMENT: Programové prohlášení vlády České republiky   
    22. 7. 2002 Volby 2002: Konflikt představ. Tušení stínů. Jiří  Svoboda
    22. 7. 2002 S novou sněmovnou nejspíš nuda nebude Karel  Mašita
    22. 7. 2002 Volby 2002: Okamžik kouzla zbavený   
    15. 7. 2002 Benešovy dekrety: podivná diskuse Jaroslav  Valenta
    15. 7. 2002 ODA se prodává Kaslově seznamu Štěpán  Kotrba
    15. 7. 2002 DOKUMENT: Analýza volebního nezdaru ODS podle pracovního týmu   
    15. 7. 2002 DOKUMENT: Analýza neúspěchu ODS viděná očima V. Klause   
    12. 7. 2002 Zaorálek napodruhé aneb výuka v 101hlasém řízení demokracie Štěpán  Kotrba
    11. 7. 2002 (Ne)zapomeňme... Martin  Kunštek

    Sdělovací prostředky RSS 2.0      Historie >
    15. 8. 2002 Tragický Klepetko Filip  Rožánek
    15. 8. 2002 Dobrá Markéta Fialová   
    14. 8. 2002 Monitor Jana Paula: Povodňový pragocentrismus České televize? Jan  Paul
    14. 8. 2002 ČT, povodně a Praha: rekapitulace Jan  Paul
    1. 8. 2002 Jiří Balvín není právoplatným generálním ředitelem České televize Karel  Mašita
    1. 8. 2002 Jiří Balvín není právoplatným generálním ředitelem České televize Karel  Mašita
    3. 7. 2002 Rasismus v Čechách: Lidé s menšinovou sexuální orientací opět ostrouhali Daniela  Pilařová
    3. 7. 2002 Hovory pana Jakla s panem Táchou v hospodě U magistra Kelleyho 13. ledna 2001 Radek  Mokrý
    27. 6. 2002 Balvín instaloval odposlechy na Kavčích horách Petr  Jánský
    20. 6. 2002 RRTV: Digitální média veřejné služby Zdeněk  Duspiva