Nečas se Michálkovi omlouvá právem

20. 12. 2010 / Boris Cvek

Zdá se, že premiérovi Nečasovi a také ministrovi Johnovi došlo to, o čem jsem psal do Britských listů hned po vypuknutí celé aféry kolem ministra Drobila, totiž že pan Michálek je trestán za oznámení korupce, za svou statečnost čelit korupci. Premiér se Michálkovi dokonce veřejně omlouvá. A ministr Bárta mu nabízí místo ve státní správě.

Třeba premiérovi dojde i to, že Drobila prohlásil za slušného člověka poněkud předčasně a že sám ze sebe (a tím i z ODS a ze své vlády, jimž oběma šéfuje) udělal nenávratně hlupáka, který zrušil význam slov, jako je "slušnost" nebo "protikorupční politika".

Tím spíše schůzky mezi premiérem a policejním prezidentem vypadají podezřele (není za tím vším stejná mafie?). Podle mého názoru by Nečasova vláda neměla přežít (nebráním se však myšlence ma jinou variantu na půdorysu ODS-TOP09-VV za předpokladu, že ODS ztratí post premiéra a bude vyžadováno definitivní odříznutí se politiků ODS od lidí, jako je Ivan Langer), nicméně pokud VV přejmou iniciativu a dotlačí ODS do defenzívy a donutí ji k odřezávání se od mafií, o nichž mluví Drobil ve zveřejněných odposleších, mohlo by to mít smysl.

Drobilova slova z odposlechů by však měla zůstat po mnoho let jako přiznání pravé politiky ODS, do níž tak krásně zapadají koalice ODS-ČSSD na komunální úrovni.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 20.12. 2010