28. 3. 2003
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
28. 3. 2003

Včera, dnes a zítra

KONTINUÁLNÍ ZPRAVODAJSTVÍ BRITSKÝCH LISTŮ

IRÁK - Vybombardované tržiště v Bagdádu: Po raketovém útoku na tržiště Násir ve čtvrti Šula lékař napočítal 55 zabitých a přes 47 zraněných lidí. Zpravodaj televize Al-Džazíra, která má sídlo v Kataru, sdělil, že o život přišlo 51 lidí a 49 bylo zraněno. Televizní stanice Al-Arabíja, která vysílá z Dubaje, informovala, že usmrceno bylo 52 osob. Televize z Abu Zabí ve Spojených arabských emirátech uvedla, že tržiště bylo možná zasaženo americkými střelami s plochou dráhou letu. Ukázala záběry na kráter v jedné ulici a na poškozená auta. Představitelé ústředního velení americké armády v Kataru prohlásili, že zprávy z Bagdádu zkoumají. Nejnovější vlna bombardování podle tiskové agentury AFP začala kolem 21:00 místního času (19:00 SEČ).
FBI vyšetřuje útok proti internetovým stránkám televize Al Jazeera: Americká FBI zahájila vyšetřování hackerského útoku proti internetovým stránkám arabské televizní stanice Al Jazeera english.aljazeera.net. Hackeři, sympatizující s pozicí prezidenta Bushe, prý přesměrovali uživatele těchto stránek na jiné internetové stránky. Anglická verze arabského zpravodajství Al-Jazeera, která se stala už jednou terčem hackerského útoku, je stále ještě spadlá. Někteří uživatelé, kteří se snažili v minulých dnech tyto stránky otevřít, nalezli americké vlajky a nápis "Ať zvoní svoboda". Návštěvníci arabských stránek Al-Jazeery byli přesměrováni na pornografické stránky. Stanice Al-Jazeera tyto útoky charakterizuje jako útoky na svobodu projevu. Její arabské stránky byly znovu uvedeny v provoz, ale její stránky v angličtině budou funkční až v dubnu, jak potvrdila BBC.
IRÁK - Republikánské gardy pod palbou Irácké elitní jednotky, Republikánské gardy, se dostaly pod palbu amerických bombardérů. Podle amerického velení Spojenci chtějí, aby gardy, hlídající vstup do Bagdádu, byly co nejvíce destabilizovány před rozhodující bitvou o iráckou metropoli.
SYRSKÁ TELEVIZE - Spojenci zabíjeli civilisty: Při spojeneckém bombardování Bagdádu prý v lidové tržní čtvti Al Šuali zahynulo 52 a bylo zraněno 49 civilistů.
SÝRIE - Rumsfeld vznesl obvinění: Donald Rumsfeld, ministr obrany USA obvinil Sýrii, že dodává zbraně Iráku.
BASRA - Al Jazeera pod palbou: Britské tanky nedaleko Basry údajně ostřelovaly tým televizní stanice al-Jazeera. Podle zpravodaje al-Jazeery Muhammada Abdalláha byli pracovníci televize napadeni poté, co chtěli tyto tanky nafilmovat.
JIŽNÍ IRÁK - Smrt při nehodě obrněnce: Jeden voják zemřel a další byl zraněn při nehodě amerického obrněného vozidla na jihu Iráku.
NEW YORK - OSN žádá 2,2 mld. dolarů: OSN žádá, aby byl urychleně vytvořen fond ve výši asi 2,2 mld. dolarů, z něhož by se hradila humanitární pomoc iráckým civilistům.

Kontinuální zpravodajství Britských listů připravují Štěpán Kotrba, Milan Krčmář a Jan Čulík.

Afghánistán: Američtí vojáci zahájili druhou velkou operaci v Afghánistánu v posledních dnech. Letecky bombardují hory na severovýchodě země.
BÍLÝ DŮM - Bush kritizoval novináře: Americký prezident Bush prohlásil, že je "poněkud frustrován z práce tisku". Novináři jsou podle něj příliš skeptičtí, a to i přesto, že konflikt s Irákem probíhá "celkem dobře".
AL-ARABIA - 50 mrtvých v Bagdádu: Podle satelitní televize al-Arabia zemřelo při dnešních spojeneckých náletech na Bagdád na 50 civilistů.
CHILE - Bomba v Santiagu: V těsné blízkosti santiagské pobočky Bank of Boston explodovala menší bomba. Jedná se pravděpodobně o protest proti válce v Iráku.
CNN, PENTAGON - Spojenci opět narazili na odpor: Spojenecké síly narazily na další, velmi tuhý odpor Iráčanů při svém postupu na Bagdád.
BAGDÁD: Páteční letecký úder v bagdádské čtvrti Mansour usmrtil osm lidí, včetně několika civilistů, informovala agentura Reuters. Zničil totiž nejen místní úřadovnu strany Baath, ale také několik dalších domů.
VELENÍ BRITSKÉ ARMÁDY: Konvenční boje mezi americko-britskými jednotkami a elitní Husajnovou Republikánskou gardou se blíží, uvedl šéf britské armády generál Sir Michael Jackson. Agentura Reuters informovala, že se prý americké jednotky soustřeďuje ve vzdálenosti asi 80 km od Bagdádu, nedaleko svatého šiitského města Kerbaly, kde se očekávají prudké boje.
AL JAZEERA - 50 mrtvých nebo raněných v Mosulu: Při bombardování severoiráckého Mosulu zahynulo nebo bylo zraněno 50 civilistů.
AMERICKÉ VELENÍ, NASÍRIJA - 12 Američanů se ztratilo: Podle zpráv z amerického velitelství se pohřešuje dvanáct příslušníků americké námořní pěchoty, kteří se ztratili v bitvě o město Nasírija.
BAGDÁD - Ministerstva informací a plánování bombardována: Zatím poslední spojenecké bombardování mělo za cíl irácké ministerstvo informací a ministerstvo plánování.
AMERICKÉ VELENÍ, JIŽNÍ IRÁK - Zlikvidován raketomet: Spojenecké jednotky se nedaleko Basry údajně zmocnily raketometu, jenž byl schopen vysílat rakety země-země na Kuvajt.
SEVERNÍ IRÁK - Letiště v Kalaku v rukou Spojenců: Paradesantní jednotky Rangers, které včera otevřely severní frontu, obsadily letiště v severoiráckém Kalaku. Uvedla to CNN.
IRÁK - "Zlikvidováno 33 tanků, zabiti 4 vetřelci": Irácký ministr informací Muhammad Sajíd al-Saháf prohlásil, že irácké jednotky dnes "zničily 33 tanků a obrněných vozidel a zabily čtyři vetřelce".
IRÁK, UMM QASR - Loď s pomocí dorazila: Do iráckého přístavu Umm Qasr, jenž je v držení Spojenců, dorazila britská nákladní loď Sir Galahad přivážející 232 tun zejména o vody, jídla a léků iráckým civilistům.
Al JAZEERA - vysílání z Washingtonu: V tomto pořadu hovořil Ibrahím Wes z USA, ohledně protiústavnosti války v Iráku, který zpochybnil zákonitost této války. V americké ústavě je pod § 6 ustanoveno, že mezinárodní smlouvy, podepsané USA, mají nejvyšší platnost a důležitost. Charta OSN patří mezi tyto smlouvy, které se musejí dodržovat. Válka je z tohoto důvodu podle Wese "porušením americké ústavy".
SÝRIE: Syrská satelitní televize vysílala rozhovor s odborníkem na mezinárodní vztahy Cháledem Abdulláhem. Podle Abdulláha "...Američané ničí iráckou infrastrukturu a přítom nabízí potravinovou pomoc. Amerika ukazuje svou pravou tvář falešné demokracie, lže o osvobozování v jejím jménu a zatím způsobuje iráckému lidu jen ničivou katastrofu. Její schopnost změny světa bude postupně zeslabena. Představy USA o světovém vývoji se neuskuteční, jejich naděje se nesplní."
LONDÝN - Major "Demokracie v Iráku není možná": Myšlenka demokracie v "západním stylu" je v Iráku podle bývalého britského ministerského předsedy John Majora nemožná. Major dnes prohlásil, že si nedovede představit, jak by fungovala poválečná koalice, ve které by byli zastoupeni sunnité, šíité a Kurdové.
John Major byl britským premiérem při operaci Pouštní bouře, v níž v roce 1991 Spojenci vytlačili Irák z Kuvajtu.
IRÁK, NADŽÁF - Zahynulo 26 civilistů: Při dnešní bitvě o Nadžáf mělo podle iráckých zdrojů zahynout 26 civilistů.
USA, PENTAGON - Válka se asi prodlouží: Podle několika starších amerických důstojníků je velmi pravděpodobné, že současný systém bojů a nečekaně houževnatý odpor Iráčanů válku prodlouží na několik měsíců.
UMM QASR - Loď s pomocí připlouvá: Do iráckého přístavu Umm Qasr, který je již plně v rukou Spojenců, právě připlouvá britská loď s 232 tunami humanitární pomoci pro irácké civilisty.
IRÁK - Spojenci začali využívat letiště blízko Nasírije: Podle BBC začaly spojenecké jednotky používat dobyté letiště v blízkosti jihoirácké Násirije.
USA - Stotisícová americká podpora: Americké jednotky mají být v příštích několika týdnech posíleny dalšími asi sto tisíci vojáky.
IRÁK, OSN - Lítost nad rezolucí: Tiskový mluvčí Komunistické strany Iráku Subhí Jumaili dnes v rozhovoru pro arabské vysílání BBC vyjádřil zklamání nad návrhem rezoluce RB OSN týkající se humanitární pomoci Iráku (pozn. BL -- text návrhu rezoluce, která má být schválena dnes, zveřejnila agentura Reuters). Tato rezoluce řeší pouze otázku humanitární pomoci a ne primární otázku porušení Charty OSN, jejich rezolucí a principů ozbrojenou agresí. Přitom ani tento návrh rezoluce nedává generálnímu tajemníkovi OSN nezávislé pravomoci, bude mít pouze funkci dozoru, a osud případně reaktivovaného programu Ropa za potraviny v Iráku budou určovat pouze spojenecké armády. "Irácký lid nepotřebuje jen potraviny a léky, je nutno okamžitě ukončit válečné akce," řekl v Londýně Jumaili.
Rada bezpečnosti OSN má během 24 hodin hlasovat o tom, zda bude zahájen program prodeje "ropy za potraviny", na němž závisí mnoho Iráčanů. Tony Blair o tom hovořil v OSN s generálním tajemníkem Kofi Annanem a uvedl, že by program měl být po schválení Radou bezpečnosti zahájen následující den.
BRITÁNIE: Po návratu ze setkání s americkým prezidentem Georgem Bushem konstatoval britský premiér Tony Blair, že svržení Saddáma Husajna "bude trvat po určitou dobu, vzhledem k tomu, že v zemi vládne 20 let". Blair hovořil o "tvrdých" a "obtížných" momentech ve válce, ale tvrdil, že "koaliční jednotky" zaznamenaly podstatný pokrok. Blair znovu opakoval, že prý existují "reálné" styky mezi teroristickými organizacemi a teroristickými státy. Dodal, že britská veřejnost ještě vůči této hrozbě, vzniklé od 11. září 2001, "neotevřela oči".
IRÁCKÉ VELITELSTVÍ - Američané byli odraženi: Irácký ministr informací Muhammad Sajíd al-Sahaf na pravidelné tiskové konferenci uvedl, že americké jednotky byly po boji u Nádžafu iráckou armádou "odraženy a stáhly se zpět".
IRÁK - Iráčané údajně střílí na vlastní civilisty: Podle satelitní televize BBC World irácké jednotky "ostřelují civilisty prchající z bojových oblastí". BBC World tuto zprávu uvedla s odvoláním na britské zdroje. Deník Guardian k tomu v pátek k poledni dodal: "Britská armáda dnes tvrdila, že na skupinu iráckých civilistů, snažících se uprchnout z města Basra, stříleli iráčtí vojáci dělostřeleckými granáty. Podle kapitána Roberta Sanforda ze sedmé ozbrojené brigády byla jedna žena vážně zraněna a několik osob bylo zraněno lehce. Až 9 dělostřeleckých granátů prý explodovalo nedaleko skupiny uprchlíků u jednoho mostu západně od Basry. Britské tanky stály u mostu a nebylo jim jasné, co mělo být terčem tohoto útoku, k němuž došlo v 7 ráno místního času (v 11 hodin středoevropského času)".
IZRAEL - Haaretz: Izraelský deník Haaretz uvedl, že Američané dnes dopoledne poprvé během války použili dvě 4,5 tisíce liber vážící bomby na ničení bunkrů. Bombardovány bylo hlavní komunikační středisko na východním břechu řeky Tigris v blízkosti Bagdádu.
ŘECKO - vláda: Pokud se válka v Iráku protáhne, může výrazně zkomplikovat přípravu Atén na olympijské hry 2004. Oznámila to řecká vláda před plánovanou dubnovou inspekcí Mezinárodního olympijského výboru.
ITÁLIE - Řím: Amatérský pilot přistál ráno s deltaplánem jako posel míru na Svatopetrském náměstí.
Na protest proti válce v Iráku přiletěl se svým motorovým deltaplánem do těsné blízkosti vatikánské baziliky a rozvinul duhový prapor míru. Deltaplán dosedl na náměstí zhruba v 05:45 SEČ. Policisté 26letého pilota okamžitě zadrželi stejně jako dalších šest Rakušanů.
LONDÝN / INFO-WAR: Mluvčí Tonyho Blaira ve čtvrtek poznamenal, že zatím není možné prokázat, že byli britští vojáci, zajatí iráckou armádou, popraveni (informoval o tom Blair na tiskové konferenci v Camp Davidu), ale zdá se to pravděpodobné. "Vzhledem k tomu, že nemáme jejich těla, nemůžeme si být naprosto jistí," řekl mluvčí...
IRÁK - Nadžaf: Ve čtvrtek američtí velitelé varovali, že na americké jednotky postupující na sever během následujících 48 až 72 hodin čeká pravděpodobně rozhodující bitva v blízkosti Karbalá, šíitského svatého města, které leží asi 50 kilometrů severně od Nadžafu. V okolí Karbalá se podle jejich informací rozmístila celá irácká brigáda čítající 6000 mužů podporovaných tanky, která je složená jak z vojáků pravidelné armády, tak z příslušníků Republikánských gard.
IRÁK - Bagdád: Po čtvrtečních večerních útocích amerických a britských letounů vypukl rozsáhlý požár na západním břehu řeky Tigris.
IRÁK - Nadžaf: Americké ozbrojené síly za pomoci tanků a dělostřelectva bojovaly do 01:00 SEČ proti iráckým jednotkám v počtu 1 500 mužů v blízkosti města Nadžaf v středním Iráku. Americké invazní jednotky se s iráckými vojáky střetly při postupu na sever podél západního břehu řeky Eufrat, jež je vede na Bagdád.
USA - PENTAGON: Architekt útoku na Irák Richard Perle nabídl rezignaci
Odvolává se na kritiku možného střetu zájmů díky svým rolím firemního poradce a zároveň konzultanta MoD.
Richard Perle, předseda Rady pro obrannou politiku USA (US Defence Policy Board), nezávislé skupiny poradců na ministerstvu obrany USA, a klíčový poradce presidenta Bushe, složil předsednickou funkci v této radě. Funkci vykonával od roku 2001, kdy Rada pro obrannou politiku vznikla. Perle však údajně na žádost ministra obrany Rumsfelda zůstává členem Rady. Richard Perle je jedním z hlavních mozků, které určují vojenskou politiku Pentagonu, a potažmo Bílého domu, tzv. neokonzervaticů, jejichž cílem je dosažení světové hegemonie USA všemi prostředky, při využití lokálních konfliktů a rozporů. Členy Rady jsou mj. bývalý ministr zahraničí USA a bývalý předseda Rady národní bezpečnosti USA Henry Kissinger a bývalý ředitel CIA James Woolsey Perle jako důvod své rezigance uvedl, že "není schopen rychle nebo jednoduše čelit kritice, která je namířena proti jeho (obchodním) aktivitám."
Poznámka BL: Perle je obviňován z konfliktu zájmů, když při vykonávání funkcí ve vládních institucích USA zastupoval zahraniční společnosti nebo působil jako jejich poradce, např. v 80. letech údajně zastupoval zájmy izraelských firem, o 20 let později byl poradcem telekomunikační firmy Channel Crossing, které pomáhal k zajištění lukrativních pozic na asijském trhu, a údajně i po roce 2001 pokračovaly jeho kontakty na saúdské podnikatele.
Vojenští odborníci však jeho rezignaci očekávali, i když z jiného důvodu - pro diletantství při plánování irácké operace...
BAGDÁD: Před rozedněním Američané podnikli veliký letecký a raketový útok na všechny vojenské strategicky významné body v Bagdádu.
OSN: Vrchní inspektor OSN Hans Blix konstatoval ve čtvrtek, že dosud nebyl seznámen s žádnými důkazy, že Irák použil nějakých zakázaných zbraní hromadného ničení, včetně raket typu Scud. Zajímavé je, že nedávno tvrdil na tiskové konferenci George Bush: "Pokud Saddám použije zbraně hromadného ničení, dokáže správnost této války..."
IRÁK: Americké jednotky, postupující směrem k Bagdádu, strávily většinu dne ve čtvrtek bojem o jeden klíčový most přes řeku Eufrat.
IRÁK - Basra / INFO-WAR: Členové organizace al Qaeda prý pomáhají vojskům Saddáma Husajna nedaleko Basry v bojích proti západním vojákům. Vyplývá to prý ze svědectví iráckých válečných zajatců. Asi deset členů organizace al Qaeda je prý v městě Zubayr a koordinují granátové útoky a útočnou střelbu, uvedli prý váleční zajatci. Ve čtvrtek večer se pokusila tuto buňku neutralizovat britská vojenská jednotka.
IRÁK - Bagdád: Irácké hlavní město a jeho jihovýchodní předměstí byly ve čtvrtek večer opět terčem prudkého bombardování. Zasažena byla i budova v prezidentském areálu na břehu řeky Tigris. Po silných výbuších bomb krátce po 21:00 SEČ šlehaly plameny až k obloze, uvedli pozorovatelé.
USA - Pentagon: Americká armáda plánuje zdvojnásobit počet svých vojáků v Iráku.
ČESKO - BL: TATO VÁLKA SE MŮŽE PRO AMERIČANY STÁT DRUHÝM VIETNAMEM
V písečné bouři je drahá elektronika amerických tanků na nic, voják na velbloudu s příruční protitankovou střelou stačí...

Vojenští analytici, se kterými konzultovala operační taktiku americké strany redakce Britských listů, se vyjádřili, že takto "neefektivní způsob vedení války, jaký předvádějí Američané, by si k úspěšnému zabezpečení operací vyžádal minimálně 600 000 vojáků a trojnásobek techniky". Klimatickými podmínkami pouště a pětisetkilometrovým úprkem přes poušť vyčerpaní vojáci v choulostivé technice jsou vystavováni v mnoha lokalitách guerillovému způsobu boje Iráčanů, kteří mají dokonalou znalost prostředí a podporu místního obyvatelstva. Saddám Hussein před začátkem bojů nechal vydat všem občanům zbraně tak, aby se každý Iráčan mohl bránit "okupantům" sám. Udělá toto diktátor, kterému hrozí povstání proti jeho osobě?
Analýzu amerického operačního plánování této války zveřejníme o víkendu.
                 
Obsah vydání       28. 3. 2003
30. 3. 2003 Vítejme v pekle: Válka v Iráku začíná být ohavná
30. 3. 2003 Včera, dnes a zítra
29. 3. 2003 Včera, dnes a zítra
28. 3. 2003 Včera, dnes a zítra
28. 3. 2003 O pokrytectví západních novinářů
28. 3. 2003 Co se stane symbolem války v Iráku
28. 3. 2003 Bush: Budeme bojovat, ať to trvá jakkoliv dlouho...
27. 3. 2003 O trapné posedlosti estébáckými seznamy Jan  Čulík
27. 3. 2003 Včera, dnes a zítra
28. 3. 2003 Nejdražší seznamy pod sluncem Štěpán  Kotrba
28. 3. 2003 O čem vypovídá "analýza" KSČM připravená pro XXXI. sjezd ČSSD? Miloslav  Ransdorf
28. 3. 2003 ČSSD před sjezdem: Fatální důsledky volby presidenta Stanislav  Křeček
28. 3. 2003 Dva Politici, jeden Manipulátor a spousta malých Kašpárků Milan  Sova
28. 3. 2003 Špidla: Bezzásadovost jako zásada Ivan  David
28. 3. 2003 Co je příčinou současného stavu Jan  Keller
28. 3. 2003 ČSSD před sjezdem: Litoměřická výzva aneb všechno je jinak Štěpán  Kotrba
28. 3. 2003 Agrese aneb o hloupé české horákyni Miroslav  Polreich
28. 3. 2003 VÁLKA: Neuvěřitelná demagogie prezidentů a vládních představitelů Zdeněk  Štancl
28. 3. 2003 IRAK: Po okupácii čaká zemi pravdepodobne partizánska vojna Peter  Greguš
28. 3. 2003 Vízum do kráľovstva nebeského
28. 3. 2003 NOVÉ POVĚSTI ČESKÉ:
O Bivojovi a hýždích nové kultury evropské
Hugo  Schreiber
28. 3. 2003 Reforma veřejných rozpočtů: sociální záměr nebo prostý diletantismus ? Richard  Vavřík
28. 3. 2003 Byť proeurópsky neznamená byť protiamerický Ľubomír  Petrák
28. 3. 2003 Premena globálneho systému - hegemónova dilema Ľubomír  Tokár
28. 3. 2003 Šok a hrôza v mene slobody Martin  Muránsky
28. 3. 2003 Príčiny rozdielnych názorov USA a ich spojencov na Irak Leopold  Moravčík
28. 3. 2003 O prevracaní "osi zla" na svoj obraz
28. 3. 2003 Vojnový konflikt v Iraku zasiahol aj slovenskú politickú scénu
28. 3. 2003 Európska doba ladová
28. 3. 2003 Obávaný vahhábizmus Viktor  Kovaľov
28. 3. 2003 Po Iraku: Hegemónia alebo multipolarita? Marek  Bobiš
28. 3. 2003 Ropa je príčinou, ekológia alternatívou Martin  Nevada
28. 3. 2003 Trvalá svoboda neomezená mezinárodním právem Ivan  David
27. 3. 2003 Zákony naše a jiné Přemysl  Janýr
25. 3. 2003 Nechť otcové vzlétnou a děti znají svá jména Jiří  Lněnička
5. 2. 2003 Pošta redakci
5. 3. 2003 Hospodaření OSBL za únor 2003 Jaroslav  Štemberk
18. 6. 2004 Inzerujte v Britských listech

Útok na USA, Afghánistán, Irák RSS 2.0      Historie >
30. 3. 2003 Vítejme v pekle: Válka v Iráku začíná být ohavná   
30. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
29. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
28. 3. 2003 Vízum do kráľovstva nebeského   
28. 3. 2003 Ropa je príčinou, ekológia alternatívou Martin  Nevada
28. 3. 2003 Co se stane symbolem války v Iráku   
28. 3. 2003 O pokrytectví západních novinářů   
28. 3. 2003 Príčiny rozdielnych názorov USA a ich spojencov na Irak Leopold  Moravčík
28. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
27. 3. 2003 České politické strany a válka v Iráku Jan  Maršák
27. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
26. 3. 2003 Arabský tisk varuje před dlouhou válkou   
26. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
25. 3. 2003 Válečné televizní zpravodajství povede k prohloubení pacifismu   
25. 3. 2003 Blairova podpora v Británii stoupá   

Kronika událostí - viděno očima tiskových agentur RSS 2.0      Historie >
30. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
29. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
28. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
27. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
26. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
25. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
24. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
24. 3. 2003 Svět o víkendu: statisícové protesty proti "Válce o ropu"   
23. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
22. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
21. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
19. 3. 2003 Včera dnes a zítra   
18. 3. 2003 Včera, dnes a zítra   
4. 2. 2003 Včera, dnes a zítra   
3. 2. 2003 Včera, dnes a zítra