Britští forenzní odborníci:

Závěry Huttonova vyšetřování ohledně smrti dr. Davida Kellyho jsou vědecky prokázány

17. 8. 2010

Několik forenzních odborníků zdůraznilo, že v minulých dnech zveřejněné pochybnosti o příčině smrti britského zbrojního odborníka dr. Davida Kellyho nezpochybnily závěry Huttonova vyšetřování, které byly podle nich zcela vědecky prokázány.

Např. dr. Andrew Falzon, forenzní patolog Forenzní vědecké služby, zdůraznil, že Kellyho srdeční choroba a předávkování prášky proti bolesti znamenaly, že ho mohla usmrtit menší dávka krve, než jak by tomu bylo u zdravé osoby. "Zemřete při menší ztrátě krve, než kdybyste byl dvacetiletý člověk se zdravým srdcem. Srdce už má nedostatek kyslíku v důsledku blokace tepen a žil. V důsledku ztráty krve, způsobené proříznutím tepny na zápěstí, je v srdci daleko méně kyslíku. K tomu si přidejte toxickou koncentraci léku a srdce je daleko citlivější na srdeční arytmii, která způsobuje náhlou smrt. Jsem si jist, že krvácení z jediné tepny vás může usmrtit."

Falzon také uvedl, že názory lidí, kteří nejsou odborníky v oboru forenzní patologie, i když jsou to lékaři, musejí být přijímány s opatrností.

Lékaři, kteří vyjádřili pochybnosti o příčinách smrti dr. Davida Kellyho, však nadále požadují nové a podrobné vyšetření celé věcí.

Podrobnosti v angličtině ZDE

16. 08. 2010 Jan Čulík: Osm právních a lékařských expertů znovu žádá obnovení vyšetřování smrti zbrojního experta dr. Davida Kellyho ZDE

16. 08. 2010 Štěpán Kotrba: Pochybnosti o přirozených příčinách smrti experta Kellyho má i koroner. Po sedmi letech... ZDE
16. 08. 2010 Patoložka: Kelly dostal infarkt ZDE
Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 17.8. 2010