Mou víc než osmdesátiletou maminku "faktura" od České pojišťovny vyděsila

17. 8. 2010

K příspěvku pana Poláka "Metoda Kalouskovy složenky našla dalšího následovatele -- Českou pojišťovnu" mohu přidat další obdobný nemilý zážitek. Bydlím v rodinném domě společně s maminkou, je jí přes osmdesát let. Už dávno jsme se společně domluvily, že u úředních poštovních zásilek nebudeme respektovat listovní tajemství. A tak se stalo, že mi velmi rozčilená maminka telefonovala o faktuře od pojišťovny za vytopení sousedů, píše Eva Jašková.

Nikoho jsem nevytopila, mohla jsem být klidná, ale v nedávné době jsem sledovala opravdu velké starosti své kolegyně, která obdržela od soudu zaměněné sdělení. Rozumím tomu, když člověk přehlédne řádek a zašle něco na nesprávnou adresu, bohužel následek může být takový, že počítač pracuje s nesprávným údajem a strojově hlídá termíny atd. Lekla jsem se tedy snad více než maminka.

Doma se vše vysvětlilo, ale neskončilo. Maminka si uvědomila své stáří. A nepodařilo se mi ji utěšit a vysvětlit jí, že ona má právo na to být už popletou a nechápat opravdu hnusné propagační metody kohosi, kdo je sice náměstkem řízení vztahů se zákazníky (CRM), ale o zákazníkovi toho ví málo.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 17.8. 2010