Metoda Kalouskovy složenky našla dalšího následovatele -- Českou pojišťovnu

16. 8. 2010

Vrátil jsem se docela unavený z povodněmi zkoušeného Frýdlantska do svého družstevního bytu v České Třebové.Odhadovali jsme škody na naší chalupě na Frýdlantsku, manželka otevírala dopisy a vyděsila se. Přišla nám faktura na částku 43 780,58 Kč za škody způsobené sousedovi havárií vody v našem družstevním bytě. "Co to je? Vždyť jsme snad nikoho nevytopili. Nechce se na nás někdo hojit?" toto nám problesklo hlavou. Tlak 190/105, jsem starší člověk, píše Václav Polák.

V hlavičce dopisu byla moje přesná poštovní adresa i s titulem. (Kopii jsem poslal do redakce BL, část zveřejňujeme níže).

An English version of this article is in CLICK HERE

Tento dopis jsme z celého paneláku dostali pouze my, neboť jsme jediní, kteří nemáme nikde zřízené pojištění bytu. Řekl bych, že by se mohlo jednat o zneužití citlivých osobních údajů.

Asi to celé vymyslel Zdeněk Románek, náměstek pro CRM a marketing České pojišťovny, který je podepsán na přiloženém dopise, kde mi nabízí řešit případné podobné faktury Pojištěním odpovědnosti za škodu občana.

Tuto kampaň České pojišťovny považuji za neetickou.

Teď ještě mohu očekávat např. dopis z nemocnice, že mi byla zjištěna rakovina prostaty a u toho nenápadný dopis farmaceutické firmy, že jedině jejich preparát mě ochrání od podobných komplikací. Takže před otevíráním dopisů se zhluboka nadechnout a pak to případně rozdýchat, pokud už nebude pozdě.

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 16.8. 2010