IDnes klesá na úroveň Petra Cibulky

Ztracený server iDnes dál směšně a zoufale bojuje proti "komunismu"

24. 11. 2009 / Jan Čulík

Naprostý nesmysl vydali na serveru iDnes v úterý ráno: šedá myš baronka Catherine Ashtonová, která byla nedávno jmenována ministryní zahraničí EU, je v podání Alexandra Vondry, a tedy i "antikomunistů" v iDnes, div ne agentkou KGB! iDnes, neuvěřitelně, píše:

See the information in English: Baroness Ashton "took Soviet money" CLICK HERE

"I za Čechy bude mluvit žena, která čelí podezření" (čti: iDnes to neví jistě. Když novinář napíše, že jde o "podezření", udělal svou práci nepořádně, protože nemá důkazy. Ovšem, je přece dobré vytvářet paranoidní atmosféru, že?), že na přelomu 70. a 80. let úzce spolupracovala se sovětským režimem proti zájmům vlastní země" (povšimněte si toho podprahového nacionalismu, v článku je hned dvakrát: 1. "I za Čechy..." a 2. "proti zájmům vlastní země". Jako by šíření jaderných zbraní či politika nějaké vlády byla automaticky totožná se zájmem dané země).

Jak se Catherine Ashtonová v pojetí iDnes stala málem "zrádcem"? Spravovala pokladnu Hnutí za jaderné odzbrojení, velmi renomované nezávislé britské občanské organizace, do níž, jak tvrdí Alexander Vondra se svým zjednodušeným viděním světa "plynuly sovětské peníze". Jasně, tak je Ashtonová "sovětským agentem"!

Tím se přibližuje iDnes paranoikům jako je Petr Cibulka, který rozesílá spamy, v nichž označuje všechny, včetně třeba Baracka Obamy, za agenty již neexistující KGB.

Michal Hauser začal svůj nedávný článek, který jsme vydali v BL, úvahou, jak směšné by bylo, kdyby ještě r. 1938, dvacet let po vzniku Československé republiky, publikovat Ferdinand Peroutka ve své Přítomnosti "senzační odhalení" o tom, kdo kdy spolupracoval s rakousko-uherskou tajnou policií. V případě dávno neexistujícího komunistického režimu to ale umanutcům, jako je Vondra, a "novináři" z IDnes, zdá se, kupodivu pořad nepřipadá absurdní.

Možná že by se "novináři" z "nejdůvěryhodnějšího portálu na českém internetu" (sic) mohli probudit ze své pozoruhodné noční můry. Někdo by jim měl říct, že 1. Sovětský svaz už dvacet let neexistuje, 2. komunismus v Československu skončil 17. listopadu 1989.

Jak trapný je tento virtuální svět vychází najevo vždycky, když "nejdůvěryhodnější pojetí světa" (tedy paranoia), kterou šíří IDnes a jiná pražská média, jako třeba Česká televize, koliduje s normálními názory a postoji západních politiků. Dokázaly to nedávno spektakulárním způsobem rozhovory se Zbigniewem Brezezinským a náměstkyní americké ministryně zahraničí Tauscherové.

IDnes při tom dobře ví, že jde o nesmysl:

"Česko však své možné výhrady proti Ashtonové už uplatňovat nemůže. Minulý čtvrtek ji jednohlasně podpořilo všech sedmadvacet šéfů států."

Tak co blbne?

Z článku v IDnes vyplývá, že věc kromě Vondry a ODS zajímá jen jednoho europoslance z potrhlé euroskeptické UK Independent Party. Jen to potvrzuje, s kým se europoslanci z ODS bratří...

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 24.11. 2009