Microsoft se snaží ochromit Google

24. 11. 2009

Firma Microsoft usiluje o to podpořit vyhledávač Bing na úkor vyhledávače Google. Proto se rozhodla platit některým zpravodajským serverům, aby zakázaly indexaci svých zpráv na vyhledávači Google. Mnoho ředitelů a analytiků vítá rozhodnutí, aby Microsoft platil velkým mediálním firmám, jako je Murdochova News Corporation za to, že jejich zpravodajství nebude na Googlu indexováno.

Podle generálního ředitele firmy Le Monde Interactif Philippa Janneta je rozhodnutí Murdochovy News Corporation "chytré". "Murdoch využívá konkurence mezi Bingem a Google. To, co dělá, je pozoruhodné, protože je to komerční řešení."

"Každá konkurence firmě Google je dobrý nápad," vyjádřil se jeden britský mediální podnik. Někteří analytikové jsou přesvědčeni, že jde pouze o první krok při strategii donutit Google, aby platil za zobrazování zpráv.

Avšak Alan Mutter, americký analytik novinového průmyslu, vyjádřil přesvědčení, že strategie fungovat nebude, protože deníky potřebují Google více než Google potřebuje je.

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 24.11. 2009