Naváděl Berlusconi ženy k prostituci?

19. 6. 2009

Italský premiér Silvio Berlusconi se v současnosti zoufale pokouší odmítat obvinění, že platil dívkám za to, aby se účastnily večírků v jeho oficiální rezidenci. Je to nejnovější z celé série obvinění, týkajících se jeho soukromého života.

Tento týden odložili prokurátoři vyšetřování Berlusconiho údajného zneužití státního letadla, jímž prý Berlusconi nechal dopravit dívky a hudebníku na večírky v jeho vile na Sardinii. Objevila se však nová obvinění, že totiž italský premiér údajně najímal dívky na své večírky za peníze.

Italský premiér je už nyní uprostřed veřejné bitvy o rozvod se svou manželkou Veronicou Lario, která uvedla, že nemůže zůstat s mužem, který "obcuje s nezletilými dívkami" poté, co se Berlusconi v dubnu účastnil v Neapoli večírku při příležitosti 18. narozenin školačky a dívky, která se chce stát modelkou, Noemi Letizie.

Berlusconiho právník Niccolò Ghedini odmítl obvinění proti Berlusconimu, zveřejněná palcovými titulky ve všech italských novinách. "Berlusconi nepotřebuje platit dívkám 2000 euro, aby s ním šla. Může je mít ve velkých počtech zadarmo," sdělil Ghedinii listu Corriere della Sera.

Prokurátoři v jihoitalském městě Bari konstatovali, že vyšetřují, zda platby, které byly údajně učiněny nejméně čtyřem ženám za to, aby se účastnili Berlusconiho večírků v Římě a na Sardinii, byly "návodem k prostituci".

Podrobnosti v angličtině ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 19.6. 2009