16. 1. 2009
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
16. 1. 2009

Mannichl a chuligani...


Do temný noci
šly dvě hyeny,
vylezly na zeď
svlikly haleny
vyndali voči
páč jim svitily
haby Dandu zabily

Čvočkařem byl Danda,
bejvala s nim sranda,
když v hospodě seděl,
žádnej nic nevěděl
že ještě ty noci
přijde do zlý moci
skrz Cimra a Janovskýho

Jak tam Danda de
mezi ty dvě zdě
tu na něj Cimr vyskočí
a bací ho mezi voči
Bodali ho nožma
nože měli vostry
bodali ho jednou
bodali ho po stý
haž mu jeden propich plíce
Nejni Dandy nejni více

Přišli četnici na místo činu
haby změřili krve kalužinu
haby chytili ty dva raubiře
co zamordovali Dandu cvočkářee

Už tam Danda leží
nedaleko dveří
na sobě má deku
nehejba se z fleku
I ten pes policejní
nad kteryho nejni
nemoh nic vykoumati
česká lidová


...sám sobě - a svému zřejmě nezdolnému organismu - se divím, že mne čtení BL ještě nepovalilo. Tuž, ty članky tam su je tu a tam někere aji fajne, a i po te věcne strance v pořondku, ale ten Čulík - já nevim, esli to neni u něho jakasik progresivni paralyza či co, co ho za poslednich par měsicu bere. Esli na něho nezatlačili emerikanšti jewreji a Jenýk honem včil skače, jak zapiskaju, bo ma strach, že by dopadnul jak Haider. V poslednich třech tydnach svojima analyzama vali Kotrba Čulika kladivkem jak do hřebika, ale už jak sem myslel, že zrobil Čulikovi ďuru do hlavy a Čulik na chvilu přestane, tak ni, za chvilu se otřepe a začne znova a ešče horši. Esli on ten Čulik neni řizeny jakymysik imperialistickymi centralami -- stejnyma, co my s panem Předsedu Skalcewem zname z našich mladych rokuv, jak tenkrat buržuj a ty jeho centraly tež tlačil a mařil pokojnu robotu našeho pracujiciho lidu kaj moh. A včil to mame zas take - enem že včil ti imperialisti tlača na nas přes ty zelene bestyje a ine humanisti a demograty, co ich povylizalo z kanalu, kaj byli asi poschovavani, anebo se nahonem převlikali. Bo jich je naraz doboha, kaj se podivaš, tak humanist anebo demograt. Tež bude temu asi temu na vině špatna doba (ale či bylo kdy inak?), že se daři enem řiťolezam - tenkrat robili ze sebe komunistuv a včil su je holt demograti a humanisti.

Už sem se tež na zapasy s Čulikem vysral, bo to nema cenu, to neni žadna hra, když furt prohravaš, bo on je aji rozhodči, tak ti dycky odpiska faul - potem stojiš jak cyp, bo nic nenarobiš, strana a Čulik maju dycky pravdu. On je strašně slavny svojima "poznamka J.Č.", fakt, jak by byl uplně ožraly a přidal dycky taku pičovinu, že sem si řikal - kaj to sem je a esli vubec. To už tenkrat jak demograti humanisticky bombardovali Kosovo a našich srbskych bratruv, tak to ku pomalu každemu članku přisral ty svoje poznamky o "diktatoru Miloševičovi" a strašně mučenych Albancach. Zapoměl dodat, že byli mučeni gansterami z UCK... Včil už mu ta paralyza zachvatila aji čelni laloky a ma z teho často horečku a prujem a potem neni divu, že ho chyta fantas, jak s tyma cyganama, co včil napsal ve svojim članku "Jak by Češi reagovali na vznik Romské republiky?" -- to už vola do nebes.

To je taky samy profil, jak Emanuel Moravec, tenkrat za druhe republiky a Protektoratu. Moravec, on byl myslim podplukovnik na generalnim štabu, velke hovado a byl hrozně nadšeny z Beneša a byl mu tež hrozně oddany, ale potem, jak se ukazalo, že Beneš nema žadny plan enem aeroplan, tak obratil se na kramfleku a oddal svoje vlastenecke srdce zas inemu paloňovi - no a bo iny taky gigant nebyl pohotově - enem vudce - no viš, kery, ja ani nevim, esli se može to meno včil napisat, bo jak včil všude řadi ti neonaci, tak demograti z tebe zrobja tež jedneho takeho, enem, jak řekneš to meno - tak radši napišeme 18, šak viš kere pismena v abecedě to su je. Oni včil maju trojany a ine pomucky, posluchaju a čitaju dopisy - na to maju jakesi automaty, to viš, všude je ten pokrok, to neni jak dřiv, za bolševicke hruzovlady, jak napařovali nad hrncama s vařici vodu v paře dopisy a rozlepovali jich - bylo to pro nich asi dost nezdrave, vlhke prostředi, zdravi si kazili a aji oči, bo to většinu nešlo přečitat - lidi strašně škrabu - to neska je ten pokrok všude, žadna para nad hrncama, pokažene oči - neska to maju jak by si to sami tiskli - bo tisknu z tych mailu.

V Americe, tam su je dycky o cosi napřed, už maju koncentraky pro třicet milionu rypalu a inych nekorektnich. Ešče to ale neodpiskali, bo asi čekaju, jewreji budu chcet v dalšim kolu futrovani zelenym hnojem z Fedu, zas paru stovek - ale včil už bilionu, bo ty jejich nenažrané tlamy neide ničim zacpat. Kdovi esli se američti pracujici vzbuřa, su dobře vyzbrojeni - jak se to všecko zesere, tych nul už se za chvilu nedopočitaš, zas to bude tak, jak budeš chcet kupit rohlik, tak budeš potřebovat kufer plny barevnych papirku - a než k temu pekařovi přideš, tak budeš potřebovat dva. No, uvidime, co bude.

Ja se tyma blistama bavim, chvilama mi to tež bere a cosik napišu, ale mi spiše v posledni době zajimaju německe připady. To je synci větši prdel, jak to čitaš, tak tě tež beru mory, ale chvilama dostavaš křeče od smichu. Fascinujici je v poslednim měsicu - včera to bylo pravě měsic - připad Mannichl. Ty vole, to deš do kolen. Škoda, že neumiš německy, to bys byl furt v křečach tež.

Ten Mannichl je policejni řiditel v Pasově. On je tež strašně moc pokrokovy a dusledny v tym zapase s tyma nacistama z NPD (enem mu maři dilo fakt, že v te straně je každy druhy agentem BND (to je jak ve vlasti BIS, dřive STB) a tu stranu nemožu zakazat, bo ustavni sud to nedovoli, bo se nevi, když je tych špiclu tam tolik, esli ty jejich akce robja ti opravdovi neonaci, nebo ti agenti provokateři. Ten ustavni sud chce, aby se tych špicluv stahlo - a to zasek nechce buržuj, bo přišli o nepřitela, bo ty gumy, co by tam zustali, by na nic nepřišli sami. Jak v letě umřel jeden ten opravdovy naci, tak na pohřibu zasek iny, jak spustili tu rakvu do hrobu, tak si lehnul na zem a na tu rakvu v hrobě dal řišsku vlajku s hakinkrajcem. No a bo čerti nespi a su všude, kaj jich není zapotřebi - a aji na takym pohřbu, tak to vyfotografovali - no a ten Mannichl, jak se to k němu dostalo za čtrnact dni na stul, tak nechal tu rakvu zas vykopat a zabavit tu vlajku. Take starosti ma ten policejni ředitel Mannichel.

No a teho 13. prosinca - to bylo v sobotu - měl k němu kdosik odpoledne přijit dodom, zazvonit a jak ten Mannichl vylez, tak měl mu řeknut "...To je pozdrav od narodniho hnuti odporu..." pry bavorskym dialektem, možna tež s rakuskym přizvukem - a měl mu bodnut kajsik do břucha nuž. Pry enem dva cemtymetry od srdca. Hned to bylo ve všeckych zpravach, že jako neonacisti a tak, ta mantra byla na tři odstavce a opakovala se doslovně všude uplně stejnak všecky media teho byly plne - a furt až do Noveho roku.

Enem byl ale taky maly problem. On ten atentatnik pichnul teho Mannichla takym malym kuchyňskym nožem (12cm) - a ten nuž nebyl ani jeho, ale z domacnosti teho Mannichla a měl ležet na okně vedle dveři. Že jako je v tam v tym Pasově taky zvyk při adventu nechat ležet venku pernik (Lebkuchen) a nuž, aby si každy ze susedu, co ide kolem moh kusek odřiznut. Ten policejni řiditel - už je starý pes po padesatce, tak jak je zkušeny, tak dodal takovy pachatela, že by ani začatečnik nic takoveho nezrobil, bo by letěl hned od policije a moh by se past. On enem - ale až pa par dni popsal teho chuligana, že jako byl holohlavy, 190 cm a měl jakesi mateřske znamenko na krku - ale za dva dny se z teho mateřskeho znamenka byl vytetovany zeleny had za uchem od krku až ku spanku a potem jakysi druhy měl mět na licu vytetovany křiž. Ty dva chuligany hledaju dodnes - ty ja se sadim, že žadneho takoveho nechyťa, bo takovy magor ani neni. Ešče chybělo, aby ten Mannichel řeknul, že s nima byl velky červeny pes - to je jasne, že by teho červeneho psa našli hned, enem po tych chulošach se propadla zem. A to pry hledali aji v Čechach.

Ja, jak sem je taky proklatec a nepřitel všeckych pokrokovych zřizeni - kdysi teho bolševizmu, dneska te demogracie a humanismu a burzuja samosebu, tak sem hned citil čertovinu. Že by si ten chuligan nevzal ani vlastni nuž, jak měl jit pichnut teho oberčerta, nebo ty komedyje s tym vytetovanym hadem a křižem. Jak sem už psal, v te NPD maju každeho člena - dyť jich je enem par - změřeneho odvrchu aji dolu, tuž jak řekli, že ho pichnul neonaci, tak by ho měli mět - a zvlaště s takovu kerku - za hodinu za katrem. Problem je v tym, že tak divně potetovani su je spiše ti z teho druheho břehu, ta antifa, či jak se menuju ti pokrokaři.

Policja zrobila zvlaštni vyšetřovaci tym - padesat policajtu - a vyšetřovali. Zavřeli par znamych neonaci, ale museli jich za chvilu pustit, bo ti s tym neměli nic společneho. Tak jim ze vzteku aspoň zrobila policija z bytu kulničku na dřevo. Tři tydny tych padesat policajtu vyšetřovalo - a nic. Potem - před třema kralama to navic vzal do ruky LKA, to je zemsky kriminalni uřad. Zas dalšich padesat chlapu navic. Nic. Tuž, člověk se nemože divit, bo furt hledali tych neonaci a každy se bal zeptat manichla et al., jak to bylo v detailu a esli se kajsik chybička nevloudila. A ine věci, na kere přide každy vul, a patři k policejni rutině.

Mannichla pustili po tym strašně těžkym zraněni za pět dni z nemocnice - divne bylo, že už za dva dny ležel v te nemocnici enem tak v privatnim triku - zřetelně bez faču - pravda, tvařil se važně a zmučeně a noviny psali, že je zeslably. Jak šel dom, tak na schodach nemocnice řeknul do asi deseti mikrofonu a zastupu novinařu, že bude dal bojovat s neonacismem.

V Britskych listach psal o tym připadu - ale podle teho předepsaneho vzoru, jak tež cely německy tisk - jisty Seemann. Ten piše dycky bez zavahani politicky korektně, nikdy se mu nic nezda divne, to je chlap, jakeho je dneska zapotřebi stejnak, jak tenkrat ten zaslužily člen strany, co napsal v slavné postile bolševicke propagandy Slovo agitátora - "...co budu živ, budu agitovat". Déjà vu...

Ta NPD ale nechtěla ze sebe nechat zrobit kovadlinu a tak o weekendu před třema kralama chtěli demonstrovat v tym Pasově proti tym křivym nařčeňam -- starosta jim ale samozřejmě to demo zakazal, ale u sudu zas vyhrali ti NPD a musela byt ta demonstrace povolena - ale pod podminku, že nesmi se při projevach řeknut vyrok "Mannichl Lüge" (Manichlova lež) a nesměli si ti demonstranti sebu přinest a žrat pernik!!! To už sem šel do kolen...

No a tyden na to Süddeutsche Zeitung - velky, spiš levicovy mnichovsky deník (tež ho odebiram, bo jest z německych novin opravdu nejlepši) naraz napsal v članku na pul strany na poměry totalni politické korektnosti nezvykle otevřeně opravdovou bombu - pro mně ten obsah nebyl překvapenim, bo sem tušil od počatku, že u teho připadu neštymuje nic. Naraz psali - tři škrabaci na to byli - že se jako hned od počatku "ptali někteři lidi aji ti vyšetřovatele", estli to nebylo inak, že jako ti policajti už jako budu vyšetřovat i v okoli teho Mannichla - tim se myslelo, jestli mu tu kudlu nepichla do břucha jeho baba napřiklad, nebo jakysik znamy, či kdovi kdo, že to nemusel byt zrovna ten naci chuligan s tym zelenym hadem za uchem. A aji ine věci. Že policajti na tym nožu nenašli při DNA analyzach žadne cizi stopy, ani stopy po tym perniku, a tež na Mannichlovych hadrach - a že musely byt, bo se pry jaksi s tym chuliganem strkal. A hlavni bomba (to se pozna podle teho, že se o tom už dal nemluvi), že totiž to nebylo pichnuti, ale spiš řezna rana a ne dva centimetry od srdce, ale dva centimetry od žeberniho oblouku. A ani slovo, jak hluboka. Ale jak ležel v te nemocnici za dva dny na lužku v tym triku a bez kapaku a tlustych faču pod trikem (po "prý" operaci!) tak kdovi - doktoři ani nikdo o tym nemluvil - možna nesměl, kdovi.

Potem po třech kralach nastupil Mannichl hned do služby a daval furt interviewy. To už se investigativci osmělili a davali mu na naše politicky korektni, svobodne poměry odvažne otazky. Vyšlo najevo - Mannichl to sam řeknul, že žadny takovy zvyk s tym pernikem tam neni - kdo si to tedy vymyslel a všeci tři tydny opakovali furt to same (a nikdo nezapochyboval, proč by měl ležet pernik na dešču na okně), jak při točení tibetskeho motlitebniho mlynku? - že par dni před tym, co ho ten chuloš pichnul, že dělali takovu fete, s tyma pernikama a svařakem a že on tam ten nuž zapoměl na okně. Tež v SZ psali, že ta LKA už opravdu začina vyšetřovat v "Mannichlově privatnim okoli", bo prokurator pochybuje, že to bylo tak, jak se psalo a vyšetřovalo ty prvni tři tydny ... Čili naraz všecko inak...

Na ja, za tři dny po tak naraz vypukle tiskove svobodě ale bavorsky ministr vnitra Hermann zas nastolil politicky korektni pořadek. Dal novinam přisne interview, kaj řeknul, že je chyba, že se jakesi takove dohady a pochyby ventiluju v novinach a že Mannichl si nezasluži, aby se ho hlupě ptali - na ja, že od včil, nikdo nesmi z vyšetřovatelu a ani prokurator nic řeknut.

No a tak se stalo a je tichučko jak v hrobě. V članku s tym interview ministra vnitra je fotka Mannichla, jinak furt zmučeného - an se potutelně usmiva.

Jak to asi dopadne řeknul už Mannichl sam v jednym interview, bo řeknul - "...takove vyšetřovani može trvat týdny, měsice, roky..." Tak to je jasne.

Tuž zas vyhrala ta demogracyja a humanism na cele čaře - esli temu Mannichlovi nerupnu nervy a kajsi se neprokecne, jak to bylo doopravdy a nepodaři se to ututlat...

Su tu tež mezi tyma pochybovačama a tyma co furt nechcu věřit te jedne pravdě, co na nas pada z nebes, jakesi divne asociace. To třebas - zrovna měsic před tym Mannichlem - byl proces s jednu mladu babu, jakusi Rebeccu kajsik z vychodniho Německa, co dostala potem takovy mirny trest - dvacet dni veřejnych praci. Za co? Rok předtym měla se zastat jakehosi děcka, co ho měli tyrat v parku jacysi neonacisti. Tři jich bylo. Oni ju ale drapli - odtahli do křaku, stahli galaty (ta baba, jak se píše, je vysokeho vzrustu a silna) a tam ji na prdel měli vyřezat nožem hakinkrajc. Par měsicu na to dostala jakusik medailu za statečnost a vubec byla velka slava. Potem - ale vlastně už dřiv než dostala tu medailu - ti vyšetřovateli museli hledat a najit ty tři chuloše - začli mět pochyby, esli to bylo doopravdy tak, jak ta baba vykladala. Bo nic neštymovalo. To děcko tam v tym parku nemohlo byt, bo v tu dobu bylo v jinym městě, baba se zamotávala do detailů, soudni znalec tvrdil, že si ten hakinkrajc vyřezala nožikem sama, že to nemohlo byt z cizi ruky. U teho u sudu aji zustalo - i když zatlukala - a dostala tedy tu palestru. O medaili - vraceni či co, nebyla řeč. Demograti a humánisti enem "s politovanim konstatuji" - ale je ticho, o tom se nemluví, nic se nepřipomina. Tak sem dal zvědavy na teho Mannichla, jak se to vyvrbi a na co se přide...

Praci češč !

                 
Obsah vydání       16. 1. 2009
18. 1. 2009 Ukrajinsko ruská dohoda dosiahnutá -- je kríza skutočne za nami? Juraj  Slabeycius
18. 1. 2009 Tymošenková obviňuje Firtaše, Bojka a Juščenka ze selhání plynových rozhovorů
18. 1. 2009 Ve Východní Evropě hrozí nepokoje
17. 1. 2009 Konec Bushovy éry v USA Robert  Bartoš
18. 1. 2009 Organizace Hamas "vyhlásila příměří v Gaze"; Izrael začal stahovat své jednotky
18. 1. 2009 Navzdory vyhlášenému zastavení palby boje pokračují
17. 1. 2009 Izrael oznámil přerušení palby v Gaze
17. 1. 2009 Izrael vyhlásil příměří v Gaze
17. 1. 2009 Zpackaná válka v Gaze William S. Lind
17. 1. 2009 Absurdistán se představil Entropou Zdeněk  Jemelík
17. 1. 2009 Washington Post: Je-li Bulharsko záchod, je na něm teď pěkně zima
17. 1. 2009 Jedná se o poměrně primitivní pravicovou až ultrapravicovou politickou propagandu
17. 1. 2009 Tak je vyloupněte Petr  Litoš
17. 1. 2009 Bulharsko František  Řezáč
16. 1. 2009 Palachova plamenná obžaloba Josef  Švéda
17. 1. 2009 Boj proti komunismu - lehčího soupeře si režim nemohl vybrat! Miloslav  Štěrba
17. 1. 2009 Jan Palach ve světle mučednictví?
17. 1. 2009 Chudák Palach!
17. 1. 2009 Chtěl se Jan Palach stát mučedníkem? Lukáš  Borovička
17. 1. 2009 Je Palach vzorem? Čeho? Štěpán  Kotrba
17. 1. 2009 Poserkové ve 21. století Jiří  Drašnar
17. 1. 2009 Anketa k 40. výročí smrti Jana Palacha a 20. výročí revoluce Tomáš  Franke
16. 1. 2009 Bushova vláda: "Mučili jsme Katáního"
16. 1. 2009 Strategie proti terorismu musí být všestranná. Včetně hospodářských investic
16. 1. 2009 Británie se oficiálně distancuje od politiky odcházejícího George Bushe
15. 1. 2009 "Válka proti terorismu" byla chyba
16. 1. 2009 Mannichl a chuligani... Tomáš  Krček
16. 1. 2009 Budoucnost, která nebyla John Michael Greer
16. 1. 2009 Letadlo havarovalo v New Yorku a spadlo do řeky
16. 1. 2009 Nejednota - státní tradice a státní idea na Ukrajině
17. 1. 2009 Entropa jako cesta vztyčeného prostředníčku
16. 1. 2009 Co s peřím na křídlech andělů? Ivo V. Fencl
15. 1. 2009 Co by se stalo, kdyby byly v Izraeli opravdu svobodné volby Štěpán  Kotrba
15. 1. 2009 Když slyšíte, jak ti lidi řvou bolestí v nemocnicích...
17. 1. 2009 Britští intelektuálové protestují proti masakrům v Gaze
17. 1. 2009 Turecký premiér Recep Tayyip Erdogan chce vylúčiť Izrael z OSN
16. 1. 2009 Stínový ministr zahraničí Lubomír Zaorálek dnes přijal izraelského velvyslance v ČR Yaakova Levyho
16. 1. 2009 Immanuel Wallerstein: Kronika předpověděné sebevraždy - případ Izraele Immanuel  Wallerstein
15. 1. 2009 Gaza: zranění v nebezpečí -- nemocnice Al-Quds zasažena
15. 1. 2009 Izrael zasáhl ústřední kancelář OSN pro uprchlíky v Gaze
16. 1. 2009 Za utrpením Palestinců i Židů stojí izraelská okupace Daniel  Veselý
16. 1. 2009 Prodaná svoboda, aneb Příkladná a nezmiňovaná zkorumpovanost novinářů Uwe  Ladwig
16. 1. 2009 No a co...?!? Ladislav  Žák
16. 1. 2009 Proč se státy malicherně urážejí?
16. 1. 2009 Putin o plynu v německé televizi
16. 1. 2009 Hospodárska kríza zasiahla už aj ruské vysoké školy
16. 1. 2009 Bielorusko a Ukrajina sa nelíšia iba o faktor priepustnosti plynu
16. 1. 2009 Petici proti vraždění v Gaze
15. 1. 2009 Smrt v Gaze
15. 1. 2009 Stratfor: Ruská plynová past
15. 1. 2009 Čtyřicet let starý stín, také Palachův... Miloš  Dokulil
15. 1. 2009 Na odporu postavená estetika není umění Štěpán  Kotrba
15. 1. 2009 Gaza: Jak to vidí Alan M. Dershowitz
15. 1. 2009 Společnost zakletá v politicko mediálním kódu Bohumil  Kartous
15. 1. 2009 David Černý zůstal svým uměním za branami Evropy Josef  Brož
15. 1. 2009 Země tam, země tady Oldřich  Adamec
15. 1. 2009 Euroskeptici na konci s argumenty Milan  Hamerský
1. 1. 2009 Hospodaření OSBL za prosinec 2008