Začátek devadesátých let:

Občanská fóra "zlikvidovala desetitisíce technickohospodářských pracovníků"

17. 12. 2005

Povšiml jsem si v Britských listech dvou nesouhlasných reakcí na Váš sloupek "Pořád stejná sviňárna". Oceňuji Vaší odvahu.

Za posledních 16 let se k této temné historii fóristů ve veřejných sdělovacích prostředcích nikdo nevyjádřil. Odhaduji, že fóristé zatočili podobným způsobem, jak popisujete, s desetitisíci technickohospodářských pracovníků, píše jeden z postižených, pravidelný čtenář BL, a žádá o zachování anonymity, což respektujeme.

Domnívám se, že drtivá většina z nich (včetně mne) si po čase zase našla náhradní uplatnění ke vzteku všech těch, co jim nesahali ani po kotníky. Je smutné zjištění, že takto fóristé poškodili nás všechny. Lidé ze Západní Evropy nebo USA by podle mého názoru snad nedokázali pochopit, ža ze dne na den ze závisti bylo možné tehdy kohokoliv zlikvidovat, aby se uvolnilo místo.

Domnívám se, že nejvíce budou pokřikovat ti, co si sami ušpinili před 16 lety ruce. Po zkušenostech ze 40 let prožitých v Česku by si zaloužili nejvyššího ocenění ti, co se nedali nalákat v přelomových změnách konce 70. a 90. let k nečestnému jednání.

* * *

Pozn. red.: Opakujeme, že chceme zmapovat tuto "utajenou historii" moderní české společnosti. Pro ty, jimž to myslí trochu pomaleji, zdůrazňujeme, že chceme-li poukazovat na křivdy, páchané v devadesátých letech, to absolutně neznamená, že chceme nějak omlouvat zločiny totalitního komunistického režimu v předchozích desetiletích!

Pište nám svá svědectví. Děkujeme.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 16.12. 2005