11. 1. 2008
RSS backend
PDA verze
Čtěte Britské listy speciálně upravené pro vaše mobilní telefony a PDA
Reklama
Reklama
Celé vydání
Archiv vydání
Původní archiv

Autoři

Vzkaz redakci

OSBL
Tiráž

Britské listy

http://www.blisty.cz/
ISSN 1213-1792

Šéfredaktor:

Jan Čulík

Redaktor:

Karel Dolejší

Správa:

Michal Panoch, Jan Panoch

Grafický návrh:

Štěpán Kotrba

ISSN 1213-1792
deník o všem, o čem se v České republice příliš nemluví
12. 1. 2008

DOKUMENT

Český rozhlas Radiobulvár: Dobré ráno ... ... s Barborou Tachecí

ČT1, Dobré ráno, 11. 1. 2008: Barbora Tachecí, Jan Potůček, moderátor Jiří Václavek

já jsem nikdy neřekla, že nám jde o zvýšení poslechovosti a nikdy, že mi jde o to zvýšit, zmladšit publikum...

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Změny, se kterými s Novým rokem přišel Český rozhlas 1 - Radiožurnál, vyvolaly vášně. Jejich odpůrci tvrdí, že se veřejnoprávní stanice bulvarizuje. Zbavila se totiž osvědčených moderátorů a naopak, zaměstnala moderátory komerčních rádií. Pod dvě petice proti těmto změnám se už podepsaly čtyři tisíce lidí. Vedení Radiožurnálu kritiku odmítá. Chce prý stanici omladit a zvýšit její poslechovost. No a ředitelka Radiožurnálu, Barbora Tachecí, ředitelka Českého rozhlasu 1 - Radiožurnálu, je teď dalším hostem Dobrého rána, vítejte.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Dobré ráno, mohu Vás opravit hned v úvodu?

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Já si myslím, že zatím... že není co.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Ne, vy jste řekl, že vedení Radiožurnálu a Českého rozhlasu chc... říká, že chce prý stanici omladit, a zvýšit...

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Nechce to? Nechce to?

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Ne, nikdo... nikdo z nás nic takového neřekl!

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Dobře. Tomu se určitě budeme věnovat, ...

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Ne, ale to je docela důležité.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Já přivítám dalšího hosta, tím je komentátor Reflexu, Jan Potůček, vítejte. Dobrý den.

Jan Potůček, mediální analytik, Reflex: Dobrý den.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Paní ředitelko -- dvě petice, čtyři tisíce podpisů proti nim, co říkáte tak silné negativní reakci posluchačů na změny, se kterými jste přišli od Nového roku.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Tak já ctím především fakta. Což si myslím, že bychom měli všichni, zvlášť my, kteří pracujeme v médiích veřejné služby. Takže jestli jste uvedl celou tuto problematiku slovy "Vedení Radiožurnálu chce prý stanici... říká, že ji chce omladit, a zvýšit poslechovost," tak já to neříkám, nikdy...

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Nechcete zvýšit poslechovost?

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Nikdy jsem to neřekla, a žádn... nikdo z vedení Českého rozhlasu to neřekl. Takže pojďme nejprve...

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Paní ředitelko, já se omlouvám, pojďme se prosím věnovat mé otázce. Čtyři tisíce podpisů, dvě petice. Jaká je vaše reakce na tu negativní reakci? Na tu negativní reakci posluchačů. Je to velmi silná reakce, myslím, že v historii Radiožurnálu tak silný odpor posluchačů nikdy nebyl.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: No, ono je docela myslím krmen takovou neprofesionalitou, jako jste předvedl vy! Takže opakuji: já jsem nikdy neřekla, že nám jde o zvýšení poslechovosti a nikdy, že mi jde o to zvýšit, zmladšit publikum. Já říkám, že chceme dělat ještě kvalitnější veřejnou než dosud. Jak -- to vám ráda pak odpovím, jestli se vás to bude zajímat.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Určitě.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Tak! A teďko k peticím. Ano. Kdykoli v historii se dělaly jakékoli změny, vždycky vyvolaly negativní reakce.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Jistě. Ale čtyři tisíce podpisů, dvě petice...

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: ...já jsem ještě neskončila! Já jsem ještě neskončila!

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Není to příliš?

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Já jsem ještě neskončila! Necháte mě domluvit? (úsměv): Takže znova. Kdykoliv v historii se dělaly jakékoli změny, tak vždycky vyvolaly nějaké negativní reakce. Čím větší ty změny byly, tím větší byly negativní reakce. Čtyři tisíce podpisů pod petici, v zemi, kde žije osm milionů lidí, u rádia, které má něco kolem sedmiset tisíc posluchačů, mě může vnitřně mrzet, a také mě mrzí, ale nepokládám to za číslo, ...

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Je to bagatelní číslo?

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Ne, já jsem nic takového neřekla. Já jsem řekla, že mě to číslo mrzí, může mě mrzet, ale v podstatě jsem ho očekávala.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Pane Potůčku, Vy jste jeden z těch lidí, kteří se podepsali pod jednu z těch peticí. Co se Vám nelíbí na novém Radiožurnálu?

Jan Potůček, mediální analytik, Reflex: Tak asi to, že od Nového roku místo Radiožurnálu vysílá nějaká "Frekvence 2"... Čili komercionalizace tohoto okruhu Českého rozhlasu.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: To je asi největší výtka, která... a nejčastější výtka, která se na Vaši adresu ozývá, a sice, že Radiožurnál ztratil tvář, že splynul s celoplošnými komerčními stanicemi.

Host (Barbora Tachecí): A jak zní dotaz, pane redaktore?

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Já chci vaši reakci, paní ředitelko.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Já si to...

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Co říkáte, na tyto výtky...

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Já si to nemyslím, já si to nemyslím, a možná, že na rozdíl od názoru vašeho, a názoru vašeho (k panu Potůčkovi) bych si mohla dovolit uvést fakta. Protože opakuji: novináři, a my všichni tři jsme vlastně novináři, bychom měli ctít fakta.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Já myslím, že my také uvádíme fakta, ...

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Ne, já myslím, že vy uvádíte názory! To je právě ten rozdíl!

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Jsou to fakta o názorech. Jsou to fakta, která se vyskytují, a ne... prosím, nepolemizujme o tom, ...

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Ne, ja...

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Jak se tedy konkrétně liší Radiožurnál v tuto chvíli, třeba od Frekvence 1 nebo Impulsu?

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Taky. Možná bych vám nejprve mohla říci, jak se liší fakt od názoru, ano? Fakt...

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Paní ředitelko, já se omlouvám, že vám do toho vstupuju. Prosím, odpovězte na moji otázku.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Ne, mě mrzí, že nerozlišujete fakta od názorů. Takže fakta jsou doložitelná a názory máme každý z nás jiné. A osm milionů lidí v této zemi má jiné názory.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: A čtyři tisíce podpisů to není fakt?

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: To je bezpochyby fakt. Ale...

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: A to jsou lidé, kteří si právě myslí to, o čem jsme mluvili.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Takže fakta: (vtipkuje, s úsměvěm) Pane redaktore, řekneme si to po tom. Takže fakta.: Fakta jsou, že bylo výrazně na Radiožurnálu posíleno zpravodajství v průběhu dne, prodloužila se...

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Paní ředitelko, omlouvám se, že Vám do toho vstupuju, ...

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Pane Bože... (spráskne ruce, zvrátí se v židli, oči v sloup)

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: I proti tomu jsou názory. Zkusme chvíli počítat. Ano, zpravodajské relace některé jsou, řekněme, delší, na druhou stranu se třeba ve všední dny zrušily tři Ozvěny dne. V 6, v 16, 23. Nevchází to naopak nula od nuly pojde, že zhruba ta délka zpravodajských relací je přibližně stejná?

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: F a k t a ! ... Fakta je: prodloužilo se zpravodajství. Když mě řeknete, že mě dáte o větu víc, já vám řeknu: o kolik? ... Můžu?

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize:: Určitě.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Takže: polední ozvěny dne se prodloužily o 10 minut... Zprávy v odpoledni se prodloužily každou půlhodinu o 1 minutu. Nově jsem zavedla systém rychlých, aktuálních zpravodajských vstupů v průběhu celého dne. To jsou fakta.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Nicméně, můžeme říct konkrétně o kolik m i n u t přesně se tedy prodloužilo zpravodajství? Když to vezmeme sumárně za jeden den. Třeba za jeden všední den.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Je mi líto, celý všední den spočítán nemám, ale mohu vám říct prokazatelně, že deset minut poledních Ozvěn dne, plus minutu každé půlhodiny, to máte dohromady 14 minut prokazatelného označeného zpravodajství plus...

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: ...ovšem mínus...

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: ...v každý... Můžu?! ...v každý všední den, plus pravidelně , v každé hodině minimálně jeden, dva, někdy i tři zpravodajské vstupy. Ano!

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Ovšem mínus třikrát Ozvěny dne.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Jaké Ozvěny dne?

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Tak například Ozvěny dne v 6, 16, 23.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: No! Tak zase špatně fakta! ... (3 sec. pauza) Ne! V 16 hodin byla zkrácena jedna zpravodajská relace o 2 minuty. A to je všechno. Plus 14 minut za den, mínus 2, tak celkově plus 12 minut denně.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Pane Potůčku! I vy přiznáváte, že Radiožurnál potřeboval změnu. Není lepší změna, se kterou teď přišlo nové vedení Radiožurnálu, tato změna než žádná změna?

Jan Potůček, mediální analytik, Reflex: Není. Já si myslím, že tohleto je změna revolucí a chtělo to evoluci. Prostě zrušit program, úplně ho překopat a udělat z něj komerční stanici je chyba. Možná bysme k tomu došli časem, možná by to chtělo nějaký průzkum, ale myslím si, že za ty dvě... dva měsíce co je paní Tachecí ředitelkou Radiožurnálu, nedošlo k žádnému průzkumu. My nevíme, jaké bylo zadání, proč vlastně tato změna.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Paní ředitelko, připustíte, že alespoň v něčem jste, řekněme, šlápli vedle?

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Ale my jsme...

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: I vaši příznivci tvrdí, že jste udělala (Tachecí: Ano.) minimálně dvě strategické chyby. A sice: propuštění Ivana Hofmana -- konec jeho Ranní poznámky -- a to, že jste angažovala Lucii Výbornou.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Ano. Já připouštím, že jsem udělala ne jednu nebo dvě chyby. Já připouštím, že denodenně, protože mýliti se je lidské, děláme řadu chyb.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Tady možná nejde o ty chyby, řekněme, provozní, ale o ty chyby v té koncepci samotné.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Ano! Takže ke koncepci samotné si myslím, že jsem neudělala chybu. A možná když mě slíbíte, že mě necháte minutu mluvit, tak bych řekla proč. Ale nemohu to říct v jedné krátké větě.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Já si myslím, že s vašimi schopnosti to dokážete i stručněji.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Takže dáte mi tu minutu?

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Dám vám čas, který... (nesrozumitelné, protože B. Tachecí skočí do řeči)

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Výborně! Takže: celkový nárůst zpravodajství a aktuální publicistiky na Radiožurnálu... který se prokazatelně zvýšil, plus 5 nových publicistických pořadů týdně, plus 12 minut prokazatelného zpravodajství denně. Ivan Hofman: já si myslím, že médium veřejné služby by nemělo, je to můj názor a s ním můžete polemino... polemizovat, by nemělo v jeden pravidelný čas vysílat názory jednoho člověka. Já si myslím, že médium veřejné služby by mělo ukazovat široké spektrum názorů, které v této zemi jsou, pakliže jsou tyto názory podloženy faktickými znalostmi. (moderátor se nadechuje) Mnohem... ještě jsem neskončila! Proto také jsem pana Hofmana požádala, aby byl tak laskav a zůstal členem pětičlenného týmu, komentátorského, a je mi strašně líto, protože si Ivana Hofmana vážim, že on to odmítl. V tuto chvíli. Ale protože si ho tak nesmírně vážím jako komentátora, tak s ním dokonce generální ředitel Českého rozhlasu jedná dál, a možná, když budeme mít štěstí, tak Ivana Hofmana dále, jako jednoho z pětice komentátorů uslyšíme. Tak. Lucie Výborná? Lucie Výborná je pro mne především profesionální moderátorka.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Není ale příliš spojena, řekněme, s komerční sférou? Se stylem práce v komerčních médiích?

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Já vám něco řeknu: jestli styl práce v komerčních médiích je trochu jiný, než styl práce vaší , ve veřejnoprávním médiu, jakou jste zatím předvedl, s t... s tim... s tou neúctou k faktům, tak zaplaťpámbu! (úsměv) Jo?

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Já si myslím, že ctíme fakta, to jsem jenom tak pod čarou...

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: To si myslíte možná vy, já ne!

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Pane Potůčku, na závěr ještě váš komentář.

Jan Potůček, mediální analytik, Reflex: Já myslím, že se... Pojďme se bavit o formě toho zpravodajství. Ne o tom, kol... kolik minut. Já myslím, že forma je naprosto jasná. Prostě příklon k... ke komerčním rádiím.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: A v jakém smyslu?

Jan Potůček, mediální analytik, Reflex: A já to jako koncesionář nechci.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize:: Mluví se o zpovrchnění.

Jan Potůček, mediální analytik, Reflex: Proto jsem se podepsal.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: (k moderátorovi) Hm, ale dyk to vám nikdo názor nebere, já jenom bych ráda slyšela fakta. V čem je to komerční?

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Vy nesouhlasíte s tím, že došlo k určitému zpovrchnění...

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Ne.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: ... těch informací? To co vám vyčítají, právě posluchači.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Nesouhlasím. Já dennodenně pracuji s týmem profesionálních zprávařů a editorů, jsou to lidé, kteří tam mnoho let pracovali především! A k nim nové tváře, a zeptejte se někoho z nich, kdo tam dře hodiny, hodiny ve dne v noci, pod mým tlakem mimochodem, jestli má pocit, že zpovrchněly zprávy. Já si myslím, že ne.

Moderátor Jiří Václavek, Česká televize: Dobře. Koneckonců posluchači si mohou udělat sami názor. Děkuju že jste přišli, pěkný den.

Barbora Tachecí, ředitelka ČRo 1 - Radiožurnálu: Já vám taky děkuju. A přeju lepší práci do budoucna.

Jan Potůček, mediální analytik, Reflex: Nashledanou.

Zdroj přepisu: laskavostí a pracovitostí signatářů petice Nechceme přeladit!

ČT1, Dobré ráno, 11. 1. 2008: Barbora Tachecí, Jan Potůček, moderátor Jiří Václavek WMV

                 
Obsah vydání       11. 1. 2008
12. 1. 2008 "Seminář k zapojení českého průmyslu, vědy a výzkumu do budování systémů protiraketové obrany"
13. 1. 2008 Lidové noviny porušily zákon - Schwarzenberg není kníže, ale občan Štěpán  Kotrba
11. 1. 2008 MF Dnes -- útočiště zaslepených asociálních ignorantů Jakub  Rolčík
11. 1. 2008 Radar: vláda stále lže Milan  Hlobil
13. 1. 2008 Volání Číny Petr  Fiala
30. 11. 2007 Jací jsme
9. 1. 2008
12. 1. 2008 Budoucnost levice - na okraj další z nevěcných polemik Karel  Dolejší
12. 1. 2008 Negace negace aneb koho budou poslanci volit, když se Jan Šinágl vrhl do podpory Švejnara
12. 1. 2008 Jak Václav Klaus bagatelizoval význam internetu
12. 1. 2008 To, že občané nemají přístup k mediální minulosti, je výhodou Václava Klause
11. 1. 2008 Nejlevnější auto na světě a vozy na vzduch Tomáš  Krček
11. 1. 2008 Projekt Air Car nemůže splnit, co slibuje
11. 1. 2008 Zničí Julínek špičkové lékařské pracoviště?
11. 1. 2008 Václav Klaus by měl být prezidentem celé zeměkoule Petr  Wagner
11. 1. 2008 Veřejná volba prezidenta je veřejnou odpovědností poslance voličům Anna  Čurdová
11. 1. 2008 Veřejnoprávní ostuda - ředitelka Radiožurnálu Barbora Tachecí na ČT24 Michal  Rusek
11. 1. 2008 Kotrbův citlivý sluch Petr  Žantovský
11. 1. 2008 Český rozhlas Radiobulvár před půlnocí: Nediskutuje se pouze o tom, co je dobré Štěpán  Kotrba
11. 1. 2008 Český rozhlas Radiobulvár v České televizi aneb jak je Žantovský veřejnoprávní
12. 1. 2008 Český rozhlas Radiobulvár: Dobré ráno ... ... s Barborou Tachecí
13. 1. 2008 Právo přineslo čerstvou zprávu starou jeden měsíc
11. 1. 2008 Absolutně nemorální manažerská odměna
11. 1. 2008 Vládnoucí establishment považuje "demokratické" mechanismy za trpěnou kulisu Pavel  Janíčko
11. 1. 2008 Ústavní soud odmítl schematickou praxi českých soudů
11. 1. 2008 Bénazír Bhuttová: existují lidé, které podezřívám, že chtějí zabránit návratu demokracie, chtějí zabránit mému návratu
11. 1. 2008 Vizionář Egon Bondy Ladislav  Šerý
11. 1. 2008 Bludný kruh české levice Michael  Hauser
11. 1. 2008 Bludný kruh levicových teoretiků Štěpán  Kotrba
11. 1. 2008 Průmyslová implantace dětí do vampíra Sandra  Wain
11. 1. 2008 Britský HDP na jednoho obyvatele předstihne americký Miloš  Dokulil
11. 1. 2008 ■ ■ ■ Miloš  Doležal
11. 1. 2008 Boj kultury, boj náboženství, aneb Od lásky k bližnímu k lásce k jinému Uwe  Ladwig
11. 1. 2008 Jak se nás také paradoxně týká prezidentská volba (podle toho, která?) Miloš  Dokulil
11. 1. 2008 Anorektiček přibývá, přidali se i muži Irena  Ryšánková
11. 1. 2008 Rasismus vůči Polákům v Británii
11. 1. 2008 Islámské právo Boris  Cvek
11. 1. 2008 Motýli a slova Ladislav  Muška
11. 1. 2008 Zemřeli dva spisovatelé, kteří milovali Jesenicko Libor  Martinek
10. 1. 2008 Otazníky nad protiraketovou obranou v Parlamentu
10. 1. 2008 Rozhovor s Jaklovou v České televizi dělal Žantovský - moderátor Českého rozhlasu Štěpán  Kotrba
11. 1. 2008 Velké události z malého světa Egon T. Lánský
10. 1. 2008 Poláci přitvrzují, Češi dělají "mrtvého brouka" Stanislav  Kaucký
11. 1. 2008 Průvodce šarí'ou - povinnosti vůči Bohu i lidem Jan  Potměšil
10. 1. 2008 Co s dluhy?
10. 1. 2008 Lékaři, nepředpisujte pro chřipku antibiotika
9. 1. 2008 Památník národního písemnictví -- tradice-kontinuita-transformace Naděžda  Macurová, Alena  Petruželková
10. 1. 2008 Čtyři prosté zásady vám prodlouží život o 14 let
10. 1. 2008 Evropa šíří filozofii selhání
2. 1. 2008 Hospodaření OSBL za prosinec 2007

Radiožurnál podle Tachecí RSS 2.0      Historie >
12. 1. 2008 Český rozhlas Radiobulvár: Dobré ráno ... ... s Barborou Tachecí   
11. 1. 2008 Český rozhlas Radiobulvár v České televizi aneb jak je Žantovský veřejnoprávní   
11. 1. 2008 Veřejnoprávní ostuda - ředitelka Radiožurnálu Barbora Tachecí na ČT24 Michal  Rusek
11. 1. 2008 Kotrbův citlivý sluch Petr  Žantovský
11. 1. 2008 Český rozhlas Radiobulvár před půlnocí: Nediskutuje se pouze o tom, co je dobré Štěpán  Kotrba
10. 1. 2008 Rozhovor s Jaklovou v České televizi dělal Žantovský - moderátor Českého rozhlasu Štěpán  Kotrba
9. 1. 2008 Český rozhlas Radiobulvár: A takhle to vypadá, když rádio řídí Rada Štěpán  Kotrba
17. 12. 2007 Ostře protestuji proti dokonavému vidu slovesa "soustředit se"