ČSSD je pro mě nevolitelná

8. 6. 2010

Rád bych se vyjádřil k tématu, který nastolila slečna Křišťanová. Já sám jsem třicetiletý pracovník IT z pražské společnosti a své platové podmínky považuji za velmi dobré, píše Tomáš Červený.

Pocházím také z podnikatelské rodiny, můj otec je letitý volič ODS (snad protože podporuje podnikání, jak říká) a přesto jsem odjakživa levicový volič, protože prostě a jednoduše dobře souzní s tím, jak já vidím svět. Středolevé myšlení u mně představuje ty lepší vlastnosti člověka jako je nesobeckost, schopnost a ochota pomoci těm, co to opravdu potřebují (i zde jsem pro rozlišování) a další.

V posledních letech je pro mě bohužel ČSSD naprosto nevolitelná kvůli aspektům jako je zaměření v kampaních na inteligenčně jiný typ voličů, způsob kampaně, populismus (to skutečně nemohou mít rozumný ekonomický program??) a bohužel i představitele jako je Paroubek či Rath.

Také jsem ČSSD neodpustil svrhnutí vlády v době předsednictví EU, myslím, že to poškodilo náš obraz jako země bez ohledu na to, jaká strana právě vládla. Přestože se vidím jako ideově naprosto jasný volič sociální demokracie, bude muset tato strana projít velkou změnou po všech stránkách, než jí dám svůj hlas.

V těchto volbách jsem tedy již podruhé volil zelené, jednak proto, že zelená politika má pro mě velký smysl a také protože je to z mého pohledu jedna z mála nezkostnatělých stran. Jak již bylo v komentářích zmíněno - ekologické téma k levici v podstatě přirozeně patří, jsou to jen dvě odlišná zrnka v nádobě stejného světonázoru.

Vytisknout

Obsah vydání | Úterý 8.6. 2010