"Pedofilní" kněz?

7. 1. 2010 / Štefan Švec

Nepochybuji o tom, že mezi katolíky je nejmíň stejně pedofilů jako v ostatní populaci, ale titulek této zprávy na BL je nefér. Když si pročtete informace k tomu chilskému knězi, a stačí i ona zpráva ČTK, tak tam je jasně napsané, že zneužíval dívky ve věku 14-17 let. Tj. holky, co jsou už i u nás nad zákonem. To není pedofilie. Pedofilie (jako čin, ne jako diagnóza) je zneužívání dětí, skutečných dětí, a ne puberťaček. To by byl pedofil i v téhle republice každý druhý.

Mimochodem ta poznámka je typický příklad antipedofilní hysterie. Týká se i té obrovské kampaně proti "pedofilním" kněžím v USA. Devadesát pět procent těch kněží (tj. prakticky všichni kromě prvního případu, který to otevřel) zneužívalo náctileté kluky. Šlo o homosexuální, ne pedofilní zneužití, jenže vzhledem k tlaku homosexuální lobby a politicky korektnímu strachu napsat cokoliv špatného o homosexualitě se z toho v USA nesmyslně udělala "pedofilní" kauza. Pro víc informací viz např. Bernard Goldberg: Arogance (doporučuju anglicky, do češtiny je to přeložené neuvěřitelně prasácky).

Kněží by samozřejmě neměli zneužívat nikoho, ale dělat z toho "pedofilii" je jenom ideologie a dobově vyhecovaná hysterie. Mimochodem drtivá většina pedofilů nikdy v životě nikoho nezneužila a drtivou většinu zneužití dětí mají na svědomí lidi, co nejsou pedofilové, jenom si nedokážou sehnat nikoho dospělého. Nemám nejmenší sympatie k pedofilům, co osahávají děti, ale vézt se na mainstreamové vlně (v základu pedofilního) třeštění mi přijde pro BL trapné.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 7.1. 2010