Smrad z komínů sousedů

7. 1. 2010

Dobrý den pane Žáku,

Chápu Vaše rozhořčení, také se mi nelíbí, že úředníci mají u nás často až příliš (nekontrolovatelné) moci. Ale na druhé straně, jistě znáte úsloví, že svoboda jednoho končí tam, kde začíná svoboda druhého, píše Radka Ptáčníková

Během svátků jsem navštívila několik vesnic a městeček na různých místech v Čechách. A to, co by měl být teoreticky čerstvý venkovský vzduch, byla prakticky všude nedýchatelná a smrdutá směs zplodin spalování kdovíčeho z domácích topenišť.

Opravdu mi nepřipadá normální, že člověk nemůže vyvětrat, pokud si ten smrad z komínů sousedů ze všech stran nechce pustit do bytu, a vážně pochybuje o tom, jestli vůbec do té toxické směsi brát ven na procházku malé děti. Návrh zákona o kontrole domácího topiva jsem sice nečetla, takže nemohu posoudit jeho (ne)kvality, nicméně současný a podle svědků zhoršující se stav je dlouhodobě neudržitelný. A pokud lidé sami nejsou s to pochopit, že prostě nelze v zájmu zdraví svého i všech okolo přikládat do kamen úplně cokoliv, i za cenu vyšších nákladů, no tak holt musí nastoupit nějaký ten bič.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 7.1. 2010