ČSBS Lidice podporuje Václava Klause v boji za dekrety prezidenta Edvarda Beneše

12. 10. 2009

Členové ZO Českého svazu bojovníků za svobodu z Lidic podporují žádost prezidenta ČR Václava Klause o výjimku v Listině základních práv EU v Lisabonské smlouvě. "Jednoznačně podporujeme prezidenta Václava Klause v jeho požadavku na mezinárodně právní ochranu ČR před možností prolomení Dekretů prezidenta Edvarda Beneše. Jsme přesvědčení, že jediný postup, kdy občané našeho státu budou mít nezpochybnitelné právní záruky, že nedojde ke znejistění majetkových vztahů a nebudou se muset bát o střechu nad hlavou, je právě státnický postoj prezidenta republiky," konstatuje mluvčí organizace Pavel Horešovský.

"Nechceme se dožít toho, aby oběti nás a našich rodičů a prarodičů byly zbytečné. Proto žádáme vládu a parlament, aby prezidenta republiky podpořily," dodal Pavel Horešovský, jehož otec byl zastřelen fašisty při vypálení Lidic.

ČSBS dlouhodobě s obavami sleduje snahy vysídlenců o prolomení dekretů prezidenta Edvarda Beneše. Dlouhodobě poukazuje také na nepřijatelné chování řady politiků, kteří se stýkají s představiteli Sudetoněmeckého Landsmanšaftu. ČSBS je politickou, nestranickou a nezávislou organizací, která sdružuje účastníky národního boje za osvobození ve druhé světové válce a pozůstalé po nich.

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 9.10. 2009