Dobrá rada nad zlato...

9. 10. 2009 / Ladislav Žák

Naši vědci protestují, naši vědci vyjednávají a pan premiér Fišer se tím cítí dotčen. Na schůzku s vědci nepřišel, asi mu opět něco nejelo nebo neletělo. Nebo možná přeletělo. Ministryně Kopicová zase veřejně tvrdí, že důkazem toho, že tato vláda podporuje vědu, budiž pro všechny to, že rozpočet České akademie věd bude krácen jen o půl miliardy namísto celé jedné miliardy. Je to flagrantní důkaz logiky, která podle genderových aktivistů a ministra Kocába této zemi a její politice chybí...

Jak na to přitom ukazuje všem Armáda České republiky. Ta ohlásila nákup pušek s granátometem za dvě miliardy korun českých. To je veřejná informace, kterou nikdo nedementoval. Poslanec Seďa k tomu řekl, že původně je měly dostat jen speciální jednotky, ale za dvě miliardy bude možné vyzbrojit armádu celou. Mám totalitní devítiletku, a proto panu poslanci posloužím informací, že pokud podělí číslo dvě miliardy počtem vojáků armády ČR, dostane se někam k sedmdesáti tisícům korun. Tolik by tedy měla stát jedna puška s granátometem, kdyby ji měl dostat každý, kdo je ve služebním poměru vojáka z povolání.

Nevím, kolik je u nás mužů ve zbrani, kteří jsou vůbec schopni vzít takovou zbraň do ruky, ale troufnu si říci, že je to jen část z onoho celkového počtu. Nebudu spekulovat, kolik jich je, a navíc je to určitě tajné. Co kdyby si v Britských listech četla al-Kajda nebo, neděj bože, dokonce ruské tajné služby. Plyne z toho ovšem to, že jeden kousek pušky s granátometem bude asi ještě o dost dražší. Dvakrát, třikrát, vícekrát...?!?

Díky vědomostem z totalitní, zločinné a zavrženíhodné devítileté školy ovšem mohu zcela veřejně sdělit našim vědcům, že s lidmi, kteří jsou v době hospodářské krize schopni vyhodit v tom nejlepším případě 70 litrů na flintu a přitom berou platy učitelům, snižují rozpočet Akademie věd a svými nelegitimními legislativními kroky si stabilizují vlastní kapsy, je jakékoliv vyjednávání v zásadě zbytečné. Navíc vědci určitě neposlouchali pana premiéra, když oznamoval poslancům, kteří postrádali v Janotově balíčku rozvojové stimuly, že na této vládě a jejich opatřeních rozvoj této země nezáleží. Že si musíme počkat, až co se stane v EU a hlavně v Německu.

Možná by tedy naši vědci měli vyrazit za Angelou Merkelovou. Možná by také nedostali nic, ale také by jim určitě nic nesebrala a hlavně by nežvanila nesmysly. Vědci by měli pocit, že jim někdo z politiků rozumí a někteří by možná našli v Německu uplatnění. A navíc, kdyby to Angela Merkelová slíbila, tak by také určitě přišla...

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 9.10. 2009