Petrovice -- Paulíkovice?

28. 10. 2010 / Pavel Pečínka

Volby skončily, a vida. Najednou zmlkly hlásné trouby, které "náhodou" těsně před volbami hlásily do redakce, kdo je v čem namočený. Otvírá se však jiná 13. komnata lokálpolitiky, a to zmanipulovaná hlasování. Jedna z těchto zpráv přichází z Petrovic na Blanensku, kde našli v popelnici 20 vyplněných lístků z komunálek.

Tato na první pohled nenápadná obec přece jen čímsi vyčnívá. Celých 20 let je v ní zastupitelem a "jen" 16 let starostou podnikatel Vladimír Paulík. Svých cílů dosahoval skrze členství v celkem už pěti stranách. Nejdřív v Unii svobody, pak v České straně národně sociální, Evropských demokratech a když vycházela hvězda Strany zelených, zamířil i do ní. No, je to osoba trochu kontroverzní, ale doma úspěch má, lidi za ním jdou, proč mu bránit ve vstupu, mudrovali někdy v roce 2003 brněnští zelení, když o něm rozhodovali. Do partaje ho vzali, Paulík pak dokonce figuroval na webu SZ v kolonce těch nejúspěšnějších lokálních politiků. Když SZ skončila, na stejnou dráhu se vydaly Věci veřejné. A s nimi samozřejmě jejich nový člen, Vladimír Paulík.

I letos doma vyhrál, VV dostaly 51 % hlasů, a opět má proti sobě kritiky, kteří už před volbami poukazovali na údajné machinace při získávání podpisů při zakládání VV v obci. Sakramente, nejsou tyhle zapadlé, ale na obdivovatele a odpůrce starosty zpolarizované Petrovice -- Paulíkovice důvodem pro pořádnou investigativní reportáž?

(Brněnský deník Rovnost, 26.10. 2010)

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 29.10. 2010