Po Paroubkovi zbyly prý tři čtvrti miliardy dluhu

31. 5. 2010 / Štěpán Kotrba

Podle interních informací od spolehlivého zdroje Britských listů z vedení ČSSD, který nechtěl být jmenován, oficiálně ovšem nepotvrzených, zůstaly po Paroubkovi, Dimunovi a Tvrdíkovi za sérii voleb od roku 2006, kdy se Paroubkův tým ujal vlády ve straně (parlamentní 2006, komunální 2006, senátní 2008, evropské 2009, předčasně zrušené parlamentní 2009 a parlamentní 2010) dluhy ve výši přibližně 800 milionů Kč.

An English version of this article is in CLICK HERE

Nejvyšší orgán strany by měl po Paroubkově odchodu podat urychleně širšímu vedení, ale i členské základně vyúčtování nákladů volebních kampaní včetně čerpání a splácení úvěrů a finanční situace akciové společnosti Cíl a dalších firem, které ČSSD vlastní a nichž má například vloženu řadu nemovitostí.

Pokud nechce nést nové vedení strany odpovědnost za Paroubkovo stranické hospodaření, musí umět zamést před prahem Lidového domu, neboť náklady Tvrdíkových kampaní dlouhodobě vysoce převyšovaly výnosy od státu. Je třeba vyvrátit (nebo potvrdit) pověsti, že Paroubek dal do zástavy za úvěry pozemky ČSSD v Praze i objekt sídla strany - Lidového domu. Členové strany mají právo vědět kdo a jak hospodařil se stranickou kasou. Protože to není Havlíčkova či Paroubkova strana, ale je to strana jejich členů. Už jednou byl s financováním strany problém, kdy tehdejší místopředseda Ivo Svoboda chtěl prodat pozemky, na nichž rakouská firma stavěla v těsném sousedství Lidového domu hotel Millenium Plaza (Marriot).

Vytisknout

Obsah vydání | Pondělí 31.5. 2010