V ČR neexistuje ani levice

6. 5. 2010

Hřebíček trefený kladivem přímo na hlavičku a jednou ranou zaražený do prkna.

Dlužno jen dodat, že v tomto směru v ČR neexistuje ani levice. De FENSE píše na svém blogu o oranžové a modré vládnoucí socialistické straně, což je řečeno stejně ostře, ale úplně. Otřesných zážitků, jak vy píšete, jsou plné knajpy, vinárny a ulice.

Potíž je v tom, že lidé v zaměstnání, pokud jsou zaměstnáni ve veřejné správě (úřadech) sednou na zadek, mlčí a tolerují netolerovatelné. Pak mrmlají a nadávají, často jako špačci, často právě v těch knajpách a nakonec zase přijdou do zaměstnání, zasalutují a těší se, až skončí pracovní část dne, aby zase mohli nadávat, píše Petr Pojar.

A úředníci, resp. politici, si vesele vychovávají další - tentokrát mladé - nemyslící stroje, které v tom samém pokračují a budou pokračovat za ně. Celkem mě ani nepřekvapuje, když na ulici (nebo v knajpě) potkám 55 letého hypíka s dlouhými vlasy a čelenkou, v riflové džísce, pod kterou má triko s velkou rudou hvězdou a tváří kubánského (a později i jiného) revolucionáře, jak po pár deci vykřikuje něco o "permanentní revoluci."

O to víc, že hypísák pracuje na radnici u kopírky a celý den svědomitě kopíruje tuny tiskovin. Obraz vskutku současný, reálný a neopomenutelný. Vůbec už mě nepřekvapuje, když mladý úspěšný drobný podnikatel - restauratér - prohlásí, že by bylo nejlepší volit komunisty, za a) z recese a za b) proto, že by snad aspoň tato změna mohla naškrtnout nějaký zvrat zaběhnutých praktik. Vůbec mě nepřekvapuje nárůst takzvaného "pravicového extrémismu" o to víc, oč víc je "prý" potlačován. To skuteční náckové ukazují prstem na ty mladé a vlastně kdoví, kdo to vlastně financuje.

Vytisknout

Obsah vydání | Čtvrtek 6.5. 2010