Německá firma získala právo vyrábět pivo pod značkou "Fucking Hell"

31. 3. 2010

Evropské úřady povolily německé firmě vařit pivo a vyrábět oblečení pod značkou "Fucking Hell". Jakkoliv název v angličtině zní děsivě, "Hell" může v němčině označovat světlý bavorský nebo rakouský ležák - a Fucking je vesnice v Rakousku. Zda bude toto pivo vařeno právě zde je ovšem jiná otázka.

Rozhodnutí euroúřadů rozhořčilo obyvatele rakouského Fuckingu. Tato obec ve skutečnosti nemá pivovar a starosta Franz Meindl neví o tom, že by se plánovala výstavba podobného zařízení, informovala rakouská televize ORF.

Úřady EU na nové značce neshledávají nic špatného a zdá se, že stížnost Fuckingu nemá šanci uspět. Firma Tittelconsulting nyní plánuje pod značkou vyrábět řadu produktů včetně oděvů a piva, které chce představit veřejnosti v srpnu nebo v září. Není dosud jasné, kde bude pivo vyráběno. A není jasné ani to, jakou bude mít chuť...

Ves Fucking soustavně sužují krádeže silničních tabulí s názvem obce, stejně jako bavorský Kissing a Petting nebo východoněmecké městečko Pissen. Po těch ale zatím nikdo pivo nepojmenoval.

Podrobnosti v angličtině: ZDE

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 31.3. 2010