Poznámka k probíhajícímu uvádění faktů o dr. Nečasovi

31. 3. 2010 / Petr Wagner

Při nedělní Partii na televizi Prima uvedl pozoruhodný důkaz svého matematického vzdělání. Kupodivu v této logické chybě čile pokračovala i paní poslankyně Šojdrová a moderátor, vzděláním ekonom, to nezaregistroval.

Prostá chybička o nezaměstnaných. Je jich totiž prý třetina "flákačů". Tj. asi o 200 000 lidech to prohlásil pan doktor, sice bez jakýchkoliv důkazů - a paní poslankyně souhlasila, že jsou flákači. A že prý si na ně posvítíme. No matematik nejsem, ale pokud je 400 000 "regulerně" nezaměstnaných, protože chybí 400 000 pracovních míst - t.j. není pro ně práce - a 200 000 flákačů, tak mně z toho vychází, že není práce pro 600 000 lidí. A to na základě hlášení na pracovní úřad. Čert ví kolik je těch co se nehlásí.

Pan doktor evidentně trochu zabředl do hlubin svého volebního úkolu.

Takže pro pořádek: pan Nečasi, nechte "flákače" i regulerní nezaměstnané na pokoji. Až budete mít práci alespoň pro těch 400 000 "regulerně" nezaměstnaných, má smysl přemýšlet o Vašich "flákačích". Do té doby jsou to hodně prázdné řeči. Vím, že jste od školy po vojně pracoval jen krátce jako technolog v Tesle, ale alespoň si zopakujte trojčlenku, když už nosíte titul RNDr. v oboru plasmová fyzika.

Vytisknout

Obsah vydání | Středa 31.3. 2010