Jak Donald Trump vyzrál nad Kaddáfím

25. 3. 2011 / Jan Mrskoš

Americký businessman Donald Trump - známý nejen svými velkorysými transakcemi v oboru realit, ale U Nás také svým předešlým manželstvím - se tento týden pochlubil na televizních Fox News, že se jednou podílel na oslabení moci diktátora Kaddáfího. "Já jsem dělal obchod s Kaddáfím, pronajal jsem mu svůj pozemek. A on mně zaplatil za jednu noc víc, než by ten pozemek stál za dva roky. Ale pak jsem ho tam nepustil. Takto bychom s ním měli všichni jednat. Já nechci použít to slovo "vyjebal" (screwed), ale já jsem s ním vyjebal."

Donald Trump se zmiňuje o události před dvěma lety, kdy si Kaddáfí při návštěvě OSN chtěl na zmíněném pozemku postavit stan, ale místní úřady to narychlo zakázaly.

Tomuto Trumpovu prohlášení se však tentokrát nedostalo u veřejnosti moc ovací, jak on si jistě sliboval. Převažovaly ohlasy, jaké jsou vlastně ty ostatní jeho kšefty, kdy využívá situace, aby se takto enormně obohatil. Obzvláště teď, když se proslýchá o příštích Trumpových plánech: "Chceme za příštího prezidenta opravdu tohoto člověka, aby s námi taky tak vyjebal?"

Nakonec se ho i moderátorka CNN zeptala, jestli ještě má ty peníze. Touto otázkou byl Trump nejdříve jaksi zaskočen, dělal jako že neví, co tím myslí. Nicméně se na dlouho nenechal vyvést z míry a prohlásil, že dává velký peníz na charitu. Nechme se teď tedy překvapit, jestli tato historka bude mít další pokračování v rubrice celebrit. Jistě se najde nějaký šťoura, který ho vezme za slovo a bude pátrat po těch jeho charitách...

Vytisknout

Obsah vydání | Pátek 25.3. 2011